НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 2:41 pm Вижте мненията без отговор
До Маг Селена
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
alexander8811




Регистриран на: 26 Апр 2010
Мнения: 3
Пуснато наПуснато на: Сря Май 05, 2010 2:36 pm
МнениеЗаглавие : До Маг Селена
Отговорете с цитат

Здравейте Селена, мисля, че съм попаднал където трябва.От край време ме мъчи някакъв бронхит или нещо подобно, от малък все съм със запушен нос и т.н. Проблема е че се чувствам добре въпреки това и не се отнасям достатъчно сериозно а на лекари съм изгубил вяра отдавна.... но наскоро открих Вашите билки(и този сайт пълен със златна информация) които много много ме заинтригуваха и искам да Ви питам този продукт БЯЛА РУЖА-корен дали ще ми помогне или нещо друго , името ми е Александър Димитров Владимиров , роден съм на 4.11.1988 г.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Май 07, 2010 7:35 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Здравейте, г-н Владимиров! Smile

Това, което мога да Ви кажа е следното:

Във Вашият здравословен статус се позиционират две основни причини за страданието, което никак не е повърхностно и за пренебегване.

Вие имате проблеми с костната и хормоналната система.

Най-вероятно сте имал ювенилен артрит, който вече е прерастнал в ревматоиден - меко казано. Това е и основната причина да не сте си излекувал до сега проблемът със запушването на носа.

А по-точно казано още по-вероятно е да страдате от ревматизъм. Ревматизмът е много сериозно заболяване, което причинява сериозни проблеми с носа и носната лигавица, тъй като е заболяване на съединителната тъкан.

Бих Ви посъветвала да си направите намазки на носа и гърлото за да се види какви бактерии има там, защото е твърде вероятно подобни да Ви създават въпросния проблем със запушването. Той просто е станал хроничен и е провокирал ревматоидно заболяване.

Ще Ви посъветвам да се консултирате с равматолог, защото според мен напред във времето ще имате много сериозни проблеми не само с носа, но и с целият Ви организъм - нищо, че сега все още се чувствате твърде добре!

Прочетет по-долу за какво иде реч:


Ревматизмът представлява инфекциозно-алергично възпалително заболяване, засягащо съединителната тъкан на сърцето, ставите или централната нервна система

Средната продължителност на ревматичния пристъп е между 3 и 6 месеца, много рядко повече. След първия ревматичен пристъп при повече от половината болни се развива сърдечен клапен порок.

Какви са симптомите на ревматизъм?

Две до три седмици след стрептококова инфекция или стафилококова инфекция (фарингит, тонзилит, синуит, скарлатина) започва ревматичния пристъп.

Най-важните признаци на ревматичния пристъп са: покачване на температурата над 38 градуса С; интоксикация на организма; появява се полиартрит; кардит; хореа минор; или кожен ревматизъм. Повишената температура се нормализира след 3-4 седмици, а понякога и по-рано. Болните обилно и често се изпотяват.

Ревматичният полиартрит представлява увреждане на ставите. Големите стави /коленни, лакътни, глезенни, гривнени/ се подуват, стават болезнени в движение и покой, кожата върху тях се зачервява. Обикновено ставното възпаление е добре изразено около седмица, след което затихва. Отокът, болката изчезват, движенията в ставите се възстановяват. Понякога ревматичният пристъп засяга междупрешленните дискове и ставите на пръстите на ръцете.

При развитието на сърдечен клапен порок, болните най-често се оплакват от лесна умора, обща отпадналост, сърцебиене, учестена сърдечна дейност в покой и в легнало положение, стягане в сърдечната област.

Какви са причините за заболяването?

Ревматичната болест е последица от инфекция, причинена от стрептококи, възможно и стафилококи. Най-често те се заселват и развиват в носоглътката, като причиняват ангина, синуит, скарлатина. Около 3% от преболедувалите от стрептококова инфекция заболяват след това от ревматизъм.
Решаваща роля за появата и развитието на ревматичната болест има повишената чувствителност на организма и имунната му система към коките. Стрептококите и стафилококите предизвикват ревматично заболяване само когато организмът стане свръхчувствителен към тях.

Съществуват данни, че в някои случаи ревматизмът се предизвиква от вируси (вирусна инфекция). Като общи предразполагащи фактори се сочат простуда, влага, студ, недохранване.

Каква е прогнозата?

Прогнозата на първия ревматичен пристъп е добра при ранно лечение. Прогнозата на ревматичния кардит е неблагоприятна, тъй като постепенно се оформя траен ревматичен сърдечен клапен порок. Прогнозата на хореа минор е добра при ранно лечение. При трайна мозъчна симптоматика прогнозата е сериозна и неблагоприятна.

Как можем да се предпазим?

Трябва да се избягва честото боледуване от тонзилити, отит, синуит, фарингит, гранулом, както и избягване на влага, простуда.

Укрепване на имунната система чрез закаляване, билки (сироп от черен бъз), фитопродукти, прополис, хомеопатични лекарства и закалителни процедури, санаториално-климатично лечение.

Препоръчва се на страдащите от ревматизъм да спазват няколко основни правила. Най-важното е да се пазят от вятър, течение и влага.Правилното хранене може да облекчи заболяването.Трябва да се избягват месото, колбасите, сиренето и яйцата.Да консумират растителна храна, риба и от плодовете - нар. Те заедно с отварата от коприва са основното оръжие срещу ревматизма.

Рибата - особено херинга, сьомга и скумрия да се яде два- три пъти седмично.Да се пие много топъл чай, отвара от коприва, от листа на бреза и глухарче. Да се приема витамин Е по 800-1000 единици на ден.

Нарът е полезен за "съживяване" на кръвта и е богат на желязо. Важни са боровинките и къпините. Да се намали и солта! От мазнините ползвайте само зехтин.
---------------------------------------
zdravnitza.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
alexander8811




Регистриран на: 26 Апр 2010
Мнения: 3
Пуснато наПуснато на: Пет Май 07, 2010 9:54 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Благодаря Ви за отговора Маг Селена, истина е че съм си го причинил, спортувах доста опасен спорт дълго време ,но не съжелявам, мисля че не е в особено сериозна форма това за което става въпрос , няма как да допусна нещо подобно защото скоро отново ще ми трябва силно тяло ,даже доста по-силно, още сега вземам мерки. Желая Ви лека вечер Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Май 08, 2010 12:34 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Много се заблуждаваш, Александре! Много...

Толкова сериозно е, че само след 2-3 години ще съжаляваш жестоко, че не си предприел радикални мерки за съответното правилно лечение... Confused

Бялата ружа може да ти помогне само в известна степен, иначе просто е необходимо постоянно поддръжно лечение.

Но първо ще трябва да се установи истинската и точна диагноза, а това е много-много трудно и винаги се установява когато вече е твърде късно да бъде въведено в ремисия самото основно заболяване. Confused Rolling Eyes

Твоя работа - тялото си е твое, съсипвай го както намериш за добре. Rolling Eyes

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
alexander8811




Регистриран на: 26 Апр 2010
Мнения: 3
Пуснато наПуснато на: Съб Май 08, 2010 2:16 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Именно за това ще предприема моментални мерки, нямах предвид че отново че използвам тялото си по този начин,напротив, преминал съм на виртуален вариянт на супер спорта на 2 гуми, а и не ми носи печалба... В момента правя музика, особено динамична, и съм дълбоко в звуко-инжинеринга, не мисля да се състезавам отново, а да творя бъдещето на музиката , за което ще ми трябва здраве преди всичко. Ще направя всичко необходимо в най-ранен срок.
Благодаря отново и Ви желая хубав ден Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov