НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Яну 22, 2022 11:13 am Вижте мненията без отговор
Интересно за здравето
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Юни 17, 2010 7:28 am
МнениеЗаглавие : Интересно за здравето
Отговорете с цитат

Здраве!

Това е темата, която вероятно ще бъде най-важната през следващите десетина години. Дано се заблуждавам...
Ако подходим по този въпрос от гледна точка на Всеобщото единство, то е очевидно, че не може да съществува здрав човек, който е в дисхармония с това единство. Казано директно, всички болести и нещастия на хората са винаги следствие конфликт на индивида със заобикалящите и околното пространство. Прекалените гордост, агресивност, отмъстителност, бягство от отговорност, отчуждение и безразличие са основните причинители за нещастията и лошото здраве.

Човешкото поведение много често прилича на опит да спре с ръце, бързо движещ се влак. За това, не забравяйте многомерното пространство, в него има запазени записи на нашите отношения за много продължителен период от време. Това помнят много малко хора и се съобразяват само с разбиранията си и отношенията натрупани през този живот. Като резултат - вечни проблеми със здравето.

За да се предпазите от тези проблеми би било добре да се замислите по следните въпроси:

*

Смисълът на битието. Това знание ще ви предпази да не се опитвате да ходите срещу течението, а ако все пак предпочитате да сте срещу течението, поне не обвинявайте други хора за вашия избор.

*

За да намалите конфликтите с Цялото, трябва целенасочено да ограничите ценността на собствената персона и да пренасочите вниманието си извън собствените си интереси. Помнете: не можете да живеете сами, колкото и другите да ви се струват маловажни. Доброжелателния интерес, любовта, състраданието, без да ги натрапвате, са необходимата връзка с Цялото, а ако успеете да развиете достатъчно стабилно тези качества, ви гарантирам много добро здраве.

Разбира се, много дълго още ще реагирате болезнено на различните дисхармонични процеси в пространството, които се изразяват най-често като внезапни болки в областта на енергийните центрове, но това не е заболяване, а лоша защита (недостатъчна енергия), които ако следвате правилната посока, след време ще изчезнат.

*

Помнете за съществуването на кармата - кармата не е прищявка на злобни богове и стари вещици. Кармата е естествен физичен закон и е нормална енергийна реакция. Всяко ваше действие променя енергийни състояния и неизменно предизвиква ответни реакции. Не си въобразявайте, че ако не забелязвате тези реакции, те не съществуват - в повечето случаи резултатите се проявяват след време като следствие от натрупване.

Затова много трудно можете да разберете причините породили съответната болезнена реакция. Тези, които разбирате, най-често само са капката, която прелива чашата. По тези причини е желателно да си изградите съзнателно добронамерено отношение към всички, които ви причиняват зло. Избийте си от главата мисълта, че сте жертва на зла воля, всичко винаги е следствие. Всяко правило си има изключение, но по-добре в дадения случай забравете за това.

Друг основен източник на заболявания и страдания е съвременното ниво на масово съзнание. Прекалената технизация и химизация неизменно нанасят своите поражения. Пространството е наситено с излъчвания, чиито съставки са много далеч от естествения природен фон и тъй като са енергия, неизменно предизвикват някакво следствие, което е прекалено слабо, за да е очевадно.Но с времето ефектът се натрупва и когато вече се прояви, става много труден за лечение. Бих препоръчал на всички хора, особено на обитаващите големи градове, по-често да излизат сред природата. С това се постигат няколко цели: физическото натоварване стимулира работата на отделителната система, естественият чист енергиен природен фон в известна степен неутрализира вредните следствия от пораженията нанесени от кафявия газ (натрупаните в пространството мисли и емоции на хората - особено гъст в големите населени места), възстановяват се енергийните запаси на човека, а следователно се повишават защитните сили на организма.

Всички тези ефекти са толкова по-силни, колкото по-високо надморско равнище достигнете и сте по-далеч от населените места. Най-силен е ефектът по планинските върхове, където благодарение на свойствата на пирамидата се получава енергиен фокус.

Храната, естествено, е един от важните фактори, определящи здравето. На първо място е хармоничното (разнообразно) хранене - избягвайте предпочитанията си към определени храни. Това е трудно реализуемо, но все пак опитайте. Еднообразното (аскетично) хранене е възможно при силно, добре мотивирано и последователно желание (и достигането на определено енергийно ниво) - тогава организмът се адаптира и започва сам да синтезира недостигащите му съединения. Но ако не сте убеден в ползата от известни ограничения и приемате това като насилие, по добре се откажете, неминуемо ще си докарате някакво заболяване.

Когато не се прекалява с определени видове храни, трябва да се има предвид следния не по-малко вреден фактор. Той се получава следствие естественото разлагане на продуктите. То започва след като материалното тяло бъде напуснато от фините енергийни тела. Тогава хранителния продукт става уязвим за различните видове бактерии, които се хранят с такива тъкани.

При прекаленото размножаване на тези бактерии (при съответните благоприятни условия) става поразяването на човешкия организъм, като е много важно да помните, че не самите бактерии са вредни, а отпадъците от тяхната жизнена дейност, с които не успява да се справи отделителната система. Затова избягвайте да дезинфекцирате организма си, както препоръчва съвременната медицина (това също нарушава естественото равновесие).

За предпочитане е да се съобразявате с вредността на продуктите, отдавайте предпочитанията си на бавно разлагащите се продукти и намалете бързо разлагащите се - с това облекчавате отделителната си система. Много важно е това правило за хората, които се освобождават от консумираната храна по-рядко от един път в денонощие.

Колкото по-дълго време прекара един продукт във вашето тяло, толкова по-вреден ефект се получава - температурата на тялото е оптимална за развитието на бактериите и когато имат подходяща храна и достатъчно време за размножение и развитие... последиците са безброй.

Растенията напускат най-бавно материалното си тяло - скоростта зависи от степента на развитие на съзнанието, колкото е по-развито едно съзнание, толкова то може по-активно да влияе на енергийните процеси. Затова растителните продукти са най-безвредни като храна, като най-трайни са плодовете и особено семената (ядките).

Животинските храни са бързо разлагащи се и естествено много по-вредни, затова особено внимавайте с тях. Като относително по-маловредни са нисшите животни: водните обитатели (рибата) и птиците. Тяхното ниво на съзнание е съвсем в зачатъчно състояние и те не могат да напускат толкова бързо физическото тяло, както успяват по-висшите животни.

Като обработка на хранителните продукти най-малко опасни за здравето са сушените и отчасти пушените продукти. При правилна технология в тях се запазват голяма част от енергийните тела. Помнете, всяка термична обработка ускорява многократно процеса на отделяне на енергийните тела и следователно многократно ускорява процеса на разлагането. Затова избягвайте да съхранявате термично обработените храни - замразяването намалява благоприятните условия за развитието на бактериите, но не прекъсва разлагането.

Много важно е психологическото състояние в момента на храненето. Навярно сте чели или пък чували, че за преработката на всеки вид храна е необходим специфичен ензим. Точно върху избора на ензими за храносмилането пряко влияе психическото състояние и насоченото внимание. Ако се храните с удоволствие и добро настроение способствате на правилния избор на ензимите, в резултат на което получавате максимална полза от храната.

Ако превърнете храненето в свещенодействие и отправите своята благодарност към Висшето, ще превърнете всяка храна в лекарство. Но ако в момента на хранене мислите ви са далеч от това което правите, ако четете нещо или гледате телевизия, намалявате точността в подбора на ензимите и ползата от храната намалява.

Ако в момента на хранене сте в лошо настроение, подтиснати, уплашени или гледате по телевизията сцени с насилие, тогава се отделят съвсем неподходящи за съответната храна ензими, а те могат да извлекат отровни съставки от продуктите, които правилните ензими подминават.

Тези отрови са много слаби и в малки количества, но могат да се натрупват в организма и неизбежно влияят отрицателно на здравето.

Няколко думи за вълнуващия много хора въпрос за излишните килограми. Идеалното тегло е винаги резултат на постигнато равновесие (хармония). Всяка хармония е следствие от съчетаването на много фактори, на тяхното взаимно допълване и отсъствието на доминиращ. Не се подвеждайте от елементарните обяснения - действителността винаги е многократно по-сложна, отколкото може да си представи човешкото въображение.

Крайните възгледи винаги проличават и във външния вид. Слабите или пълните хора са такива благодарение на залитане в някаква посока. Промяната на килограмите говори за промяна на съзнанието. Продължителното поддържане на ненормални килограми също е постигане на някакво равновесие - ненормалното развитие на едни фактори става за сметка на недоразвитието на други.

Могат да бъдат определени два основни вида енергии: електричество и магнетизъм. Хармония се постига при тяхното уравновесяване. При превес на електричеството тялото постепенно изсъхва. Имаме надмощие на разума над чувствата. Това освен динамизиране на процесите в организма има още един много съществен елемент: съзнанието е по-слабо чувствително на различните чувства и усещания, (но не в еднаква степен) например: такъв човек много по-рядко осъзнава, че е гладен и съответно много по-рядко търси храна.Обратния вариант: човек с преобладаващ магнетизъм е с наднормени килограми поради флегматичната отделителна система и преобладаването на чувствата над разума го правят да изглежда безволев - той не може да се противопоставя ефективно на желанията си. Затова си похапва доста често (дори това да е малко като количество) или е чревоугодник Никой разумен довод няма достатъчно убедителна сила пред силата на желанията.

Кардиналното решение на проблема с наднормените килограми е осъзнаването на ненормалния приоритет на чувствата. Колкото по-силно желание имате да се вслушвате в разумните доводи, толкова по-бързо ще постигнете видим резултат. Не си мислете, че не можете да се справите с проблема. Всичко зависи от търпението - няма вечни проблеми, има недостатъчно убедени търсещи.

За водата. Като един от най-често използвания консуматив, не може да не отделим внимание и на нея, въпреки че на пръв поглед всичко е ясно. Обобщено казано можем да различим два вида вода: жива и мъртва. Живата вода е заредена с максимално количество енергия, а мъртвата е с минимално количество. Най-жива (най-полезна, лековита) е, когато изворна вода се остави час-два на слънце и след това се употребява, но е неправилно да престоява по-дълго време.

Водата може да се зарежда и чрез съзнателно волево усилие на човек с паси или съсредоточаване. Вода престояла повече от 24 часа дори и на слънце, вече може да се смята за повече вредна отколкото полезна по следните причини: във водата се натрупват космически частици и поради краткия си живот в нея измират много бактерии и други нисши организми, които дават вреден ефект. По тази причина вода получена от топенето на снеговете или на ледници не е препоръчителна. Добра е изворната вода, преминала през естествената филтрация и заредена с земен магнетизъм.

Мъртва вода е преварената вода - след изстиването u в нея остава много малко енергия. Тя също може да бъде полезна за лекуването на превъзбудени (възпалени) участъци от тялото.

Желателно е да се стремите да усвоите съзнателното и волево самолечение. Основен похват е способността на съзнанието да управлява енергиите - наличието на воля. Както вече съм споменавал, положителното отношение отдава енергия към обекта на внимание, а отрицателното отношение отнема. Използването на тези възможности дава изключително мощен инструмент за регулиране на човешкия организъм.

По-голямата част от проблемите в материалното тяло са следствие недостига на енергия в някоя област (орган) или в цялото тяло. Ако успеете да се съсредоточите върху мястото, от което усещате болки и помислите за него с любов, осъзнаете, че не сте достатъчно грижливи към материалното си тяло, ще бъдете много приятно изненадани - болката изчезва в повечето случаи, моментално, като отрязана с нож. Макар и рядко при такова изпращане на енергия може да се получи и обратен ефект - болката да се засили.

Това показва, че мястото (органа) е превъзбуден и с добавянето на допълнителна енергия засилвате още повече превъзбуда (евентуално възпалението). Възпаление се получава и в следствие на химическото дразнение причинено от дейността на микроорганизми, които са получили благоприятна среда за развитие, поради намалялата енергийна защита на съответното място - гнойни рани.

В случаи на енергийна превъзбуда е подходящо насочването на отрицателни мисли за да се отнеме енергия и да се успокои превъзбудата. Но при всички случаи бъдете предпазливи, не забравяйте, че успешното лекарство се състои преди всичко в дозата, а не само в правилно подбрания принцип. Също така, избягвайте да ползвате метода за щяло и нещяло. Винаги когато ползвате енергия, не я създавате, а я пренасочвате от едно място на друго. Възможно е, решавайки един проблем, да отворите друг.

Макар и по-рядко, този метод може да не окаже необходимото въздействие. Това не е недостатък на метода, а показател, че причините са от такова ниво, върху което не можете да влияете.

Също толкова успешно метода може да се използва за лечението на други хора. Но както винаги призовавам за предпазливост. Не можете да имате обективна преценка за причините, породили съответното страдание, а намесата при неправилна преценка е мечешка услуга. Опитвайки се да помогнете, можете съвсем реално да обезсмислите един човешки живот. Не забравяйте, нищо не става случайно.

Понякога болките, получавани в областта на някой енергиен център (чакра) са следствие на отрицателните мисли на човек, с когото се е получила някаква конфликтна ситуация. Неутрализирайте въздействието като изпратите положителни мисли към причинителя на вашето страдание. Не се опитвайте да предполагате, кой може да бъде той, защото предположението може да бъде грешно, а и съществува реална опасност подсъзнателно да се опитате да отмъщавате.

Не са редки и болките, получени в следствие застоя (запушването) на някакъв тип енергия на определен участък от тялото. Те се получават в резултат на пренапрежението в определен орган, най-често мускул или от продължителното обездвижване (по време на сън) и др. Най-чести по тези причини са болките в гръбначния стълб - като основна енергийна магистрала запушванията в него дават доста болезнен ефект. Лекува се със съзнателното усилие да се раздвижи енергията във всички възможни посоки, чрез физическо раздвижване на тялото, чрез съсредоточаване или чрез масажи и паси.

От енергиите, с които може да борави човешкото съзнание, най-силна е мисълта. Затова не пропускайте да я използвате за хармонизирането на вашето съществуване. Това става чрез самовнушението. Правилно формулирано (избягвайте изрази образувани с помоща на частицата НЕ), може да се използва за решаването на всички ваши проблеми. Искреното желание дава сила, а повторението натрупва ефекта от самовнушението - останалото е въпрос на търпение.

Чрез този метод можете да се справите с вашите недостатъци, можете да поправяте допуснати грешки, можете да променяте външния си вид и да намалите или предотвратите кармични следствия. Естествено има едно голямо НО, трябва да откриете действителните причини, като създават вашите проблеми Започнете първо с вашето отношение към Цялото и доколко личните ви интереси ви позволяват да се интересувате от другите - никога не решавайте, че отделяте достатъчно внимание на хората около вас, може още - подобрете качеството.

В човешката история са познати хиляди лечебни методи. Но всички те играят ролята на фини регулатори на организма. Доста често, когато са навреме и на място, те вършат работа, ако основната причина - връзката с Цялото е възстановена поне минимално. Но ако тази връзка е силно пренебрегната, всички лечебни методи дават посредствен резултат, или както по-често се случва заглъхва едно заболяване за да започне ново още по-тежко.

Не се подвеждайте, ако човек се излекува трайно и дълго време остава в добро здравословно състояние. Уроците от живота и кармичното разплащане могат да стават по много разнообразни начини, рядко здравословните проблеми са най-добрият метод.Всичко това го пиша не за да ви откажа да търсите облекчение на страданията си. Много сериозно трябва да се замислите в какво е коренът на вашите проблеми, и дали е принципно възможно други (лекари, лечители) да ги решават вместо вас. Престанете пасивно да очаквате чудото - то ще дойде само ако сте готови (заслужили) за него.

Прегледайте ценностната си система, не е ли време да промените доста неща? И най-важното, не очаквайте, че веднъж решили, всичко ще се промени. Запасете се с търпение - повечето ваши недостатъци са трупани в продължение на хилядолетия.

Може би стана повече от година откакто започнах да обмислям допълването на тази глава. Въпросите, на които ми се искаше да се спра са доста и ми беше трудно да ги формулирам кратко и ясно. Но в края на март (2005г.) ми изпратиха книгата на д-р Атанас Гълъбов "Световната конспирация срещу здравето", в която много подробно и аргументирано беше изложено това, което ми се искаше накратко да включа в тази глава.

Тъй като не мога да го напиша по-добре, за което правя нисък поклон за смелостта и работата свършена от д-р Гълъбов, реших да ви дам възможност лично да се запознаете с тази изключително важна книга. (Да ми прости д-р Гълъбов своеволието, но освен местата, които той е смятал за важни и ги е подчертал, реших да наблегна допълнително на някои, като съм ги маркирал в червено.) Като причина здравеопазването да се превърне в болестоопазване, д-р Гълъбов смята жаждата за печалби на световните фармацевтични гиганти.

Но аз смятам, че основната причина е, че хората са забравили да мислят.

Ние сме програмирани, че най-важното в живота са парите и много хора са склонни да омаловажават престъпленията в името на печалбата, независимо от последиците върху собствения им гръб. Един зомбиран човек много трудно осъзнава, че е зомбиран и много трудно може да преодолее програмите заложени в него още от раждането му. Затова по тези въпроси трябва да се говори колкото се може повече и да се обръща вниманието на хората постоянно върху тях, за да започнат да се събуждат и да поемат отговорността за собственото си битие.

Това, което го няма в книгата на д-р Гълъбов, е състоянието на здравната система в България. Смятам, че както е изградена в момента е напълно абсурдна и безсмислена и способства всичко това, за което е писал д-р Гълъбов. Сегашната здравна система е изработена от Лекарския съюз и е изцяло в интерес на медиците. А тези, които трябва да защитават правата на пациентите, за пореден път доказаха, че са само фигуранти за заплати.

Какво да се прави - зомбита, които се интересуват само от собствените си печалби. Може ли този, които плаща да е изцяло безгласна буква и да няма право да решава как да се харчат парите му?

Според мен има два възможни варианта на този етап: при изградената здравна система да се спира плащането на личния лекар, когато някой от пациентите му се разболее или системата да се преработи на принципа на здравното застраховане и САМО ПАЦИЕНТА ДА МОЖЕ ДА РЕШАВА НА КОГО КОЛКО ДА ПЛАТИ от здравната си сметка.И двата варианта имат много недостатъци, които се пораждат най-много от факта, че хората не мислят. Но събуждането на хората става бавно и много трудно и едва когато поне половината от хората на Земята започнат да мислят, едва тогава ще започне възраждането на истинската медицина.


Ангел Ангелов
==================================================
Източник: netlog.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov