Автор |
Съобщение |
kokiche
|
Пуснато на: Пет Юни 25, 2010 1:04 pm
Заглавие : Ситуация
|
|
|
Не съм идвала във форума сигурно от месец и нещо...както казва една приятелка"Търсиш ме, когато ти стане тежко".
Случи ми се нещо, което ме разтресе много дълбоко.
От година и половина познавам един човек, за който не можех да си изградя мнение.
1.Дискретен и не интригантства
2.Ако може да помогне -помага
3.Прекрасна компания
..в същото време този човек дължи пари поне на 20 човека и се крие от тях.
Някой са му простили, заради веселия му характер.
С този човек имах спорадични сексуални контакти, като същевременно се опитвах да му помогна да намери себе си.
На няколко пъти ми е искал пари назаем, но не съм му давала, защото смятам че неизработените пари са вредни за човека.
Търсила съм му работа и възможности, но той все си е намирал оправдание.
Снощи ми дойде на гости и го посрещнах, както бих посрещнала всеки гост, а на сутринта си погледнах джобовете-липсваха 50 лева.
Помислих си, че съм ги загубила някъде по трасето и започнах да ги търся.
По-късно днес се сетих, че снощи преброих парите си, след като напазарувах за госта.
Той се държа изненадано, когато разбра че ми няма пари.
Нямах сили да му кажа в лицето, че го смятам за виновен, но интуицията ми го каза още сутринта.
Вярвам, че човек сам извиква ситуациите в живота си.
Дали не съм извикала тази ситуация с притеснението за"няманка".
Не искам да обсъждаме самата случка, а просто "Защо понякога ни се случват тези неща и как ги извикваме в живота си" |
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Пет Юни 25, 2010 3:53 pm
Заглавие :
|
|
|
Защо се случват? - защото има такива хора.
Как ги извикваме? - като си мислим, че точно този човек, точно така, както е постъпвал с другите хора, няма да постъпи с нас. Т.е. - мислим се или за по-специални за него, в сравнение с другите, или пък, че сме толкова внимателни, че няма как да ни "изпързалят". И двете опират до завишено самочувствие, което не отговаря на действителността и обикновено така завършват такива случки - получаваме плесник, за да се посмирим.
Кокиченце, направо се благодари, че само за 50 лева си получила този урок. Подобен човек може да ти нанесе и доста по-сериозни щети, както в материален, така и във всякакъв друг смисъл.
И сега да не потънеш в самосъжаление и да решиш, че всички хора са такива или пък, че ти си неудачница, що се отнася до отношенията ти с мъжете. Това, което ти се е случило, може да се случи на много хора за първи път. Важното е да не допускаш да ти се случва и втори път. |
|
_________________ Най-същественото е невидимо за очите... |
|
|
|
taniuga
|
Пуснато на: Пет Юни 25, 2010 5:49 pm
Заглавие :
|
|
|
Познавам подобни хора.Това им е номерът в живота и те не жалят сили и енергия да омаят околните и само миг невнимание, и се превръщаш в поредната им жертва. После се самоупрекваш защо толкова "благ човек" прави такива неща и с какво си го предизвикал, защото просто не ти се връзва на всички положителни качества, такова отношение. Но съм разбрала, че този тип хора са просто смятат, че другите са им длъжници за проявеното внимание, добро отношение и т.н. Само, че тези хора забравят, че да си добър и внимателен това е просто нормалното поведение и никой не е длъжен да ги компенсира за това. Според мен стой далеч от такива, те са си психовампири и такъв им е метода на действие. |
|
|
|
|
|
Valia
|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2010 9:02 am
Заглавие :
|
|
|
Използвача си е използвач, колкото и ще да му е мила фасадата (и колкото и да е добър в леглото). Аз си имам един такъв от преди три години дето щях да му помагам да се променя към по-добро, и още ми дължи 500 долара. (в това отношение ако ти учиш по-бързо от мен, урока досега ти е струвал доста по-евтино)
Много жени страдаме от същия проблем. Искаме да се грижим и да помагаме. И когато това ни желание вземе връх и над здравия разум, ни се налепят такива пиявици.
И съсипваме най-малко два живота - собствения си, и този на въпросната пиявица дето има гореща нужда не от съжаление, а от скоростно осъзнаване, че НЕ може цял живот да живее на чужд гръб. |
|
_________________ |
|
|
|
radea
|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2010 10:33 am
Заглавие :
|
|
|
Valia написа: |
Много жени страдаме от същия проблем. Искаме да се грижим и да помагаме. И когато това ни желание вземе връх и над здравия разум, ни се налепят такива пиявици.
И съсипваме най-малко два живота - собствения си, и този на въпросната пиявица дето има гореща нужда не от съжаление, а от скоростно осъзнаване, че НЕ може цял живот да живее на чужд гръб. |
|
|
_________________ Поймите, всё в жизни должно быть заработано. И ценная информация - в первую очередь, - иначе она не усвоится... |
|
|
|
Маг Живин
Местожителство: София
|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2010 10:16 pm
Заглавие : Re: Ситуация
|
|
|
kokiche написа: | ..."Защо понякога ни се случват тези неща и как ги извикваме в живота си"... |
Интересно - първо даваш отговора, а след това задаваш въпроса |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|