НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 26, 2018 9:04 pm Вижте мненията без отговор
Магическата 13 зодия Паяк и тайните й
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Авг 21, 2010 10:31 am
МнениеЗаглавие : Магическата 13 зодия Паяк и тайните й
Отговорете с цитат

За тринадесетата зодия Паяк се е говори много. Различни астролози я наричаха ту Змиеносец, ту Копиеносец, ту психическа зодия. Някои стигнаха дори дотам, че въз основа на тези дилетантски брътвежи “обориха” цялата астрология…Каква е всъщност истината?

В древни, незапомнени времена астролозите действително са боравели с 13 зодии. Те наричали тринадесетата зодия “Паяк”. Символът на тази зодия бил мистичният Келтски кръст, смятан за символ на Земята.

В съвременната астрологична литература не можете да намерите и едно единствено изречение за тази тайнствена тринадесета зодия. Тук- таме се срещат само намеци за някаква “забранена зодия”. Само в някои апокрифи може да се намери цялата истина по въпроса.

Както вече отбелязах, мнозина астролози, подвизавали се преди нашата ера, разделяли Зодиака на 13 части, като на зодията Паяк отреждали периода между 16 май и 12 юни. Смятали, че регент на тази зодия е Луната с цялата нейна променливост и непостоянство.

От редица прашни документи става ясно, че зодията Паяк е била известна и в древна Гърция. С нея са боравели обаче и жреците на друидите. По всичко личи, че зодията е била заличена или забранена в Римската империя. Считали, не без основание, че този знак е опасен и зловещ. Защото, родените под знака на Паяка винаги поднасяли на околните непредсказуеми изненади.

В наши дни зодията Паяк представлява една мистериозна и мрачна загадка- твърде нерационална и неправдоподобна, защото и до днес в интервала между 16 май и 12 юни се раждат хора, които нормалният човешки разум не може да проумее докрай. Този тип хора все още минават за вълшебници, магове и гениални творци. В най- лошия случай те са феноменални престъпници и изчадия на Сатаната.

Така или иначе хората, родени под този знак, винаги имат странна, необикновена съдба, белязана понякога от резки, направо невероятни обрати. За да не бъда голословен ще разкажа за няколко “паяци”, които с действията си са смайвали целия свят.

Един от тях е провалилият се с гръм и трясък мошеник Ури Гелер. Преди да бъде изобличен, той бил изследван много обстойно в лабораториите на Стандфордския университет. Парапсихолозите, медиците и физиците, занимавали се с него, не могли да дадат разумно обяснение на “феномена Гелер”. От проведените с него експерименти не могли да направят рационални изводи и заключения. Трябвало да се появи илюзионистът Ранди, който най-подробно и вещо разкрил шмекериите и измамите на Гелер.

Далеч по-интересно явление е психодетективът Петер Хуркос. Той бил ненадминат майстор на психометрията и можел да даде подробно описание на всеки един човек само след едно докосване на някаква негова вещ.

Чрез своите необикновени дарби Петер Хуркос многократно е помагал на полицейските служби по света. Хуркос е описал и разкрил не само прословутия Бостънски удушвач, но и убиеца на Шарон Тейт- зверски убитата съпруга на режисьора Роман Полански.
Той е помагал и на най-обикновени хора, изпаднали в беда.

Така например една женица, чийто мъж бил изчезнал безследно, помолила Хуркос за помощ. Той се докоснал до едно палто на съпруга и веднага получил ясно, отчетливо видение. Разбрал веднага, че търсеният мъж се е самоубил и веднага посочил мястото, на което се разиграла трагедията. Полицията била включена веднага в издирването и тя действително открила трупа на посоченото от Хуркос място!

Петер Хуркос е почетен шериф на САЩ, той има удостоверение и от френската полиция, която по този начин му се отплатила за оказаните и услуги.
Хуркос има и далеч по-големи отличия - кралица Юлияна и папа Пий XII също така са се обръщали за помощ към него и са му засвидетелствали своето уважение и благодарност чрез издадените от тях референции.

Има и още нещо крайно комично около фигурата на Хуркос. Нито един собственик на казино, игрален дом или бинго зала в САЩ не го допуска до игралните си маси.Не по-малко интересни и загадъчни са биографиите на други световно известни “паяци”- певецът Джо Кокър и китаристът на групата “The Who” Пит Таунсенд…
Джо Кокър се прочу с няколко успешни кавър - версии. Позамогнал се от тях, той взел, че изхарчил всичките си пари за индустриални количества алкохол и хероин.

Заболял много тежко и се лекувал дълго време от тази политоксикомания. Всички го били отписали, но за всеобщо учудване певецът, не само че се излекувал от гибелните си страсти, ами започнал да пее много по-добре от преди. Почти всяка негова песен и до ден днешен мигновено се превръща в хит и се продава в милиони екземпляри по целия свят.

Още по- смайваща е историята на Пит Таунсенд. Той така се пропил, че дори по време на концерти започнал да пада от сцената. При такъв един инцидент тежко наранил главата си. Тогава Пит решил да се лекува. Обърнал се за помощ към прочутата лекарка Мат Патерсън, излекувала от различни зависимости десетки звезди на шоу бизнеса.

Таунсенд напуснал клиниката и напълно се излекувал. Отново станало чудо - посредственият китарист най-неочаквано започнал да композира и създал първата рок опера, станала известна под името “Томи”. Последвало още едно подобно произведение - рок операта “Квадрофения”!

Друг чудак, роден под знака на Паяка, е англичанинът Робърт Лефтуик. Той минава за най-големия крадец на всички времена. Отличавал се от другите още в училище, защото с лекота запомнял от пръв прочит огромни текстови пасажи. Още тогава забелязал с изумление, че учителите изпитвали само онези деца, към които той тайничко ги насочвал със силата на мисълта си.

Когато пораснал, Лефтуик започнал да използва тази своя дарба за престъпни деяния. Влизал в скъпи бижутерски магазини, избирал си скъпи пръстени и златни часовници, след което преспокойно напускал магазините без да плати. Най-удивителното в случая е това, че продавачите дори не реагирали- те били като сковани от някаква своеобразна форма на телепатична хипноза. В някои случаи Лефтуик водел и свои познати за свидетели. По-късно те потвърждавали пред медиите, че са видели с очите си това истинско чудо.

Нека сега да “прескочим” до Русия. Там и до днес се разправят легенди за “паяка” Волф Месинг. Той стигнал дори дотам, че се обзаложил със самия Сталин! Басирали се, че каквато и охрана да постави диктаторът около себе си, Месинг ще намери начин да я преодолее.

В уречения ден и час стотици служители на НКВД завардили Кремъл така, че и пиле да не може да прехвръкне.

Какво било удивлението на Сталин, когато не след дълго вратата на кабинета му се отворила и на прага застанал ухиленият до уши Месинг! Последвали правителствени награди, огромни привилегии и нескончаеми турнета из бившия Съветски Съюз.
До ден днешен се смята, че човек много трудно може да се изплъзне от влиянието на “паяците”.Мнозина от тях са оказали влияние върху цялостния исторически процес. Такива “паяци”, не ще и дума, са Джон Кенеди, Далай Лама, папа Йоан Павел II .
Други интересни и загадъчни хора, родени под този знак, са ясновидецът на Хитлер Ерик Ян Ханусен, Йосип Броз Тито и Рихард Вагнер.

Редно е накрая да спомена и няколко български “паяка”. Човекът, който пръв започна да издава езотерични вестници у нас, е писателят Румен Балабанов. Той също така е роден под знака на Паяка. Великият български илюзионист Васил Николаев- Орфи е роден под същия знак. Неговата причудлива съдба продължи и след смъртта му. Доколкото ми е известно, той е единственият човек, погребан едновременно в два гроба…
=====================================
Източник: sibir.bg

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
penka
Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Пон Авг 23, 2010 9:08 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Честито значи! Very Happy Синът ми е от тази зодия. Пък аз си мислех, че е "близнаци".

_________________
Най-същественото е невидимо за очите...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Авг 23, 2010 9:18 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Преди 14 години шофьорчето, което ме караше насам-натам беше зодия паяк...Ммммм...много тежка зодия, много трудна...

Но...явно и там си има определени декади, защото съм работила при и с Румен Балабанов, и той беше много по-различен от шофьорчето ми по характер и поведение.

Е, люти са като "чушката люта, че пак люта", ноооо...общо взето не са лоши хора! Cool

Впрочем...с тях се контактува много по-лесно отколкото със зодия скорпион... Mad

Въпреки, че най-добрата ми и дългогодишна приятелка - повече от над 30 години вече! - е родена под знака на скорпиона...

Всъщност...всичко е относително и различно, въпреки зодиите... Confused Rolling Eyes

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Ana_Maria
Регистриран на: 15 Авг 2009
Мнения: 26
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Авг 26, 2010 5:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

...Благодаря Селена,....това за лютата чушка много ми хареса, такива сме-" кибритлии " Very Happy
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
rustoi20
Регистриран на: 04 Окт 2010
Мнения: 1
Пуснато наПуснато на: Вто Окт 12, 2010 7:15 pm
МнениеЗаглавие : Re: Магическата 13 зодия Паяк и тайните й
Отговорете с цитат

Smile Много се радвам, че човека с когото живея и брат ми също са зодия паяк! Това са феноменални хора, затова съм щастлива за възможността да общувам с тях!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
flamenka
Регистриран на: 08 Дек 2010
Мнения: 9
Пуснато наПуснато на: Нед Дек 12, 2010 12:40 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

От съвсем просто проверяване в google или справка със звездна карта ще разберете че съзвездието Арахне(паяк) или Знаменосец се намирам между Скорпион и Стрелец, не знам какво общо има периода от 16 май и 12 юни Question
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Дек 12, 2010 3:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Нещата са много дълбоки, Фламенка, и ако искаш да ги разгадаеш и проследиш хронологията им ще трябва да се върнеш милиони-милиони години назад във времето, тогава, когато са съществували Лемурия и Атлантида, както и Хиперборея.

Става въпрос за Великите Манвантари и циклите в тях...

Там се крия загадката, но в никакъв случай нямам намерението да развивам научен трактат в тази насока... Cool

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov