НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 20, 2018 4:36 am Вижте мненията без отговор
Индия включва гигантски магнит, тежащ 50 хил. тона
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Ное 02, 2010 5:46 pm
МнениеЗаглавие : Индия включва гигантски магнит, тежащ 50 хил. тона
Отговорете с цитат

Преди седем години в индийския щат Тамил Наду е започнало изкопаването на пещера за уникално съоръжение. Сега помещението е почти готово. Най-голямата в света неутринна обсерватория е разположена в пещера, направена от човека, на дълбочина два километра. Основна гордост на създателите на обекта е гигантския магнит, който тежи 50 хиляди тона, се съобщава сайта на Индийската академия на науките.

Преди седем години в индийския щат Тамил Наду е започнало изкопаването на пещера за уникално съоръжение. Сега помещението е почти готово. Най-голямата в света неутринна обсерватория е разположена в пещера, направена от човека, на дълбочина два километра. Основна гордост на създателите на обекта е гигантския магнит, който тежи 50 хиляди тона, се съобщава сайта на Индийската академия на науките.В близките месеци, индийските физици имат намерение да включат най-големият в света електромагнитен уловител на елементарни частици. Последствията от неговото включване не се наемат да предскажат специалистите. Някои учени в областта на климатологията изказват опасения, че мощното магнитно поле би могло да развълнува океана и да провокира цунами.

В такъв случай могат да пострадат източното крайбрежие на Индия, а също така острови в Андаманския и Бенгалския залив. Впрочем, и самият магнит е поставен в охранявана природна зона. Физиците са искали разрешение за постояването на съоръжението почти десет години. Първоначалното за строителството е било избрано място в планината Нилгири. Но е било отменено заради близкото съседство с редки видове тигри и слонове.

В близките месеци, индийските физици имат намерение да включат най-големият в света електромагнитен уловител на елементарни частици. Последствията от неговото включване не се наемат да предскажат специалистите. Някои учени в областта на климатологията изказват опасения, че мощното магнитно поле би могло да развълнува океана и да провокира цунами.

В такъв случай могат да пострадат източното крайбрежие на Индия, а също така острови в Андаманския и Бенгалския залив. Впрочем, и самият магнит е поставен в охранявана природна зона. Физиците са искали разрешение за постояването на съоръжението почти десет години. Първоначалното за строителството е било избрано място в планината Нилгири. Но е било отменено заради близкото съседство с редки видове тигри и слонове.
====================================
Източник: cross-bg.net

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Ное 02, 2010 5:54 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

В Индия се безпокоят за миграцията на слоновете, а не за магнитната ос на земята /Пиперов/

Предполагам че щом проектът е бил одобрен от съответните институции, такава оценка е направена предварително. Преди всичко там се безпокоят за миграцията на слоновете, а не толкова за магнитната ос на земята, коментира за Информационна агенция КРОСС научният сътрудник от Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН Стефан Пиперов информацията за инсталирането на най- големия магнит в света от индийски учени.

"Тъй като и по-рано сте ме питали за тази опасност - отместването на магнитните полюси, появата на "трети магнитен полюс" и пр. - нека да коментирам само, че макар и по-голям от магнитите в ЦЕРН, индийският магнит ще бъде с три пъти по-слабо магнитно поле, така че евентуалното въздействие върху магнитното поле на Земята би било от същият порядък, както това на експеримента CMS във ЦЕРН да речем, и със сигурност много по-малко от това на колайдера LHC", каза ученият.

В отговор на въпрос какво означава ловенето на неутриното от атмосферата на Земята, както и наблюдаването на антинеутриното и до какви изводи може да доведе това, Пиперов отговори:

„Неутриното и антинеутриното са добре известни неутрални частици, раждащи се при слабите взаимодействия. Напоследък те са предмет на засилен научен интерес, защото експериментално бе доказано, че те имат маса. Досега, Стандартният Модел на Елементарните Частици ги описваше като безмасови. Има няколко експериментални установки по света които от десетки години се занимават с проблематиката.Основните източници на неутрино и анти-неутрино са:

Слънцето, където те се раждат по време на нормалният процес на горене;

Атмосферата, където се раждат в процеса на разпадане на пионите и мюоните получавани от космическите лъчи;

и ядрените реактори, където неутрина се раждат в резултат на ядрените реакции.

Индийският експеримент ще измерва атмосферното неутрино. А "ловенето" им в конкретният случай означава регистрирането им в детекторната установка, вследствие реакцията на неутриното със материала на магнитите. Тъй като неутриното взаимодейства с материята изключително рядко, тези процеси са редки, и затова изискват огромни обеми вещество в което да могат да станат повече такива взаимодействия.

Като пример може да се посочи експериментът Super-Kamiokande в Япония, който използва 50'000 галона свръхчиста вода като вещество, в което да се детектират взаимодействията.

Един от възможните изводи или резултати, до които може да доведе индийският експеримент, ще бъде измерването на един от параметрите на смесване на трите поколения неутрино. Този резултат ще може да бъде получен когато сноп от неутрина се изпрати от ЦЕРН към индийската установка".
=================================
Източник: cross-bg.net

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Valia
Регистриран на: 14 Сеп 2009
Мнения: 321
Пуснато наПуснато на: Вто Ное 02, 2010 10:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А защо всички изведнъж се юрнаха да изследват неутралните частици? Дали няма нещо общо с фотонния пояс, в който Земята предстои да навлезе напълно някъде към 2012, и който не се знае какво точно въздействие ще има върху всичките ни електроники?

Ето какво намерих в xnet.bg горе-долу по темата:


Когато през 2013 г. Започнат едновременно следващият кръг от великата космическа спирала и следващият 26000 годишен цикъл на Земята, вече ще се е случило следното:

1/ Смяната на полюсите ще е променила позицията на Земята по отношение на Слънцето.
2/ Същевременно Слънцето ще е променило своята позиция спрямо Плеядите благодарение на подобна смяна на полюсите.
3/ Плеядите ще са достигнали до завършване на поредната спирала, което ще промени позицията на тази система по отношение на Орион.

4/ Орион ще е претърпял цялостна духовна промяна и прочистване на къщата.Цялата система на Орион ще бъде затъмнена за период от двадесет и четири часа, след което ще настъпи смяна на полюсите на всяка звезда и планета в тази система. Ще бъде приключено изпарението на редица планети и повторно отваряне и посвещаване на Орион като галактически портал към Галактическия център на тази и други галатики. В продължение на около 300 000 години тази функция е била изпълнявана от Сириус след нашествието на лираните в Орион, възпрепятствайки достъпа до галактическия портал там.

5 /Сириус ще се издигнал до положението на галактическа духовна школа на мистериите, вместо да действа само за този слънчев пръстен и за местния лъч на галактиката.

6/ Вместо настоящия орбитален модел, по който вашата слънчева система обикаля около Алциона, централното слънце на Плеядите, цялата система на Плеядите ще започне да обикаля около Сириус. Сириус ще бъде новото централно слънце за това разклонение на галактиката, Плеядите ще са се превърнали в част от звездната система на Сириус.

Преди смяната в края на 2012 и началото на 2013 година Земята ще претърпи духовно и физическо почистване на къщата, отговарящо на онова, което се е наричало „земни промени”. Тези промени, които вече са започнали, стават все по-интензивни както вътрешно, така и външно, с все по-дълбокото навлизане на на вашия слънчев пръстен във фотоновия пояс, едно високочестотно излъчване от Галактическиа Център.

От няколко години се намирате на границите на този фотонов пояс, а от 2000 година за следващите две хиляди години ще се потопите напълно в него. На Слънцето, Земята и на целия слънчев пръстен през Галактическия Център, Сириус, Алциона и Мая, която е и една от звездите на Плеядите, ще бъдат изпратени свещени кодове, необходими за духовното пробуждане и еволюционния скок на вашия слънчев пръстен.

Тези фотонни еманации и кодове ще бъдат предавания с такива високи вибрации, че ще се наложи вашата централна нервана сиситема, емоционалното тяло, електрическото тяло да бъдат много добре настроени за да ги издържат.

Мнозина от вас вече изживяват една интензификация в своето развитие и очистителен процес, докато вашата планета ту навлиза, ту излиза от границите на фотоновия пояс. През следващите години нарастването на честотите ще продължи да се ускорява без прекъсване, докато галактиката като цяло не се установи в своя нов орбитален модел, а Земята не бъде инициирана като школа по мистерии и дом на новите градове на Светлината...

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Ное 03, 2010 1:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Абсолютно, Валя! Very Happy

Макар и да не се коментират и вадят на показ нещата, въпреки че руснаците не си поплюват - те я карат направо и директно - инфо колкото искаш относно всичките тези промени и опити те да бъдат неутрализирани (което просто е невъзможно!), или поне...отменени, или поне балансира по някакъв начин.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov