Автор |
Съобщение |
Маг Живин
Местожителство: София
|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 11:34 pm
Заглавие : А имат ли хората душа?
|
|
|
За животните нямам никакви съмнения, но при хората понякога... някакси
И се чудя дали и при тях има души като при животните или само ми се струва така. Пък и намерих тази картинка по-надолу, която допълнително ме разколебава. Какво ще кажете вие? Ако искате де...
|
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
MeGaN_
Местожителство: Велинград
|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 11:54 pm
Заглавие : Re: ? ???? ?? ?????? ?????
|
|
|
Какъв ужас! Вече много сериозно се замислям по въпроса дали да не стана вегетарианка ! |
|
_________________ Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него!!! |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 11:56 pm
Заглавие :
|
|
|
Зловещо, нооо ... никак не ме изненадва, защото магазините са пълни с телешко, кравешко и какво ли още не ... пък и на село съм гледала как ги убиват тези животни ... ужасна гледка ви казвам, сърцето да ти се скъса, ама на ... бизнес и ... много кръв, ужас в очите на животните, а радост в очите на хората, че ще си хапнат вкусничко и ще вземат парички за мъртвата плът на животинката ...
А гледали ли сте как убиват малки теленца и как жално мучат майките им, когато ги извеждат от малките им боксчета?! И как мъничките теленца се спъват, когато ги блъскат към мястото, където им отнемат животеца ...
Във всяка кравеферма е така и до всяка кравеферма има кланица ...
А ... ама чакайте бе хора, нали имахте души?! А като говоря за навежеството на хората и заслепението, в което живеят след всяка статия ми звънят и ме проклинат?! Къде ли им отиват в този момент нежните души?!
Вие какво ще кажете по този въпрос?! Защо си мълчите така упорито?! |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
tan4eto77
Местожителство: Разград
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 12:05 am
Заглавие :
|
|
|
аз самата поради тая причина не ям свинско и телешко.много ми е жал като дойде коледа и като знам какво се случва.не мога да разбера хората как не им е жал за животинчето и се радват че ще "има какво да ядат".повечето хора си мислят че имат души,но никак не се замислят защо отнемат такива души за да се "нахранят ". |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 12:12 am
Заглавие :
|
|
|
Kато си помислиш за ритуала с предколедното колене на прасетата.Евросъюза ще ни наложи забрана да го правим по този варварски начин, а хората на село дето са свикнали открай време с "традицията" недоволстват, че им я отнемат. |
|
|
|
|
|
MeGaN_
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 12:18 am
Заглавие :
|
|
|
Незнам за вас обаче аз от утре се отказвам от месото ! |
|
_________________ Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него!!! |
|
|
|
tan4eto77
Местожителство: Разград
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 12:20 am
Заглавие :
|
|
|
ами няма да ни е лошо-вече се закачихме за зеленото,а и е по-здравословно. |
|
|
|
|
|
MeGaN_
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 12:25 am
Заглавие :
|
|
|
На мен ми се върти тая мисъл от коледните пости...! Тогава като гледах как някой си хапва месце си мислех за животинчето, което са заклали ! Гледката, която си представям е ужасяваща! А и тази картинка дето Маг Живин сложи във форума още повече ме мотивира...! |
|
|
|
|
MeGaN_
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 12:26 am
Заглавие :
|
|
|
Освен това по време на постите се чувствах много по-добре, отколкото сега ! |
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 12:30 pm
Заглавие : ???? ??
|
|
|
Може би вегетарианството решава част от проблема с жестокостта и безсърдечието. Може би не подбрах правилно картинката. Вегетарианството е нещо деликатно. В крайна сметка, колкото и да се правим на интересни, човек убива, за да се храни - животни, растителност и т.н. Познавам доста убедени вегетарианци, които са жестоки и безпощадни към себеподобните си до степен, в която е все едно дали са вегетарианци или суровомесоядци. От друга страна, познавам хора, които ядат месо, но са "много по-напред с материала" от мнозина растителноядни
Какво ядем, избираме не толкова по убеждение, колкото по вътрешна, органична, културна или друга необходимост. Но по необходимост, а не толкова по избор. Защото изборът ни е повече или по-малко моментен - днес е един, утре друг... Поне аз си мисля така.
И изобщо никой не е второкачествен до доказване на противното. А доказваме подобни неща с вътрешните си нагласи, а не предимно с естеството или качеството на поглъщаната храна.
Затова и никой тук не трябва да се чувства неудобно или като престъпник, заради храната, която го поддържа жив. Всички сме поели нанякъде. Всичко може да се случи по пътя. Важното е да сме добронамерени |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
MeGaN_
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 1:54 pm
Заглавие : Re: ???? ??
|
|
|
Маг Живин написа: |
Затова и никой тук не трябва да се чувства неудобно или като престъпник, заради храната, която го поддържа жив. Всички сме поели нанякъде. Всичко може да се случи по пътя. Важното е да сме добронамерени |
Аз не се чувствам неудобно, заради това че ям месо, просто си мислех, че мога и без него! А това да си добродушен не мисля, че зависи от факта с какво се храниш ! |
|
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 1:54 pm
Заглавие :
|
|
|
А гледали ли сте как убиват малки теленца и как жално мучат майките им, когато ги извеждат от малките им боксчета?! И как мъничките теленца се спъват, когато ги блъскат към мястото, където им отнемат животеца
Не, Селена, не мога. Уж съм със здрави нерви, а всъщност не е така. Това е все едно убийство на малко детенце-теленце пред очите на майка му. Вместо да ги радва новороденото, защото е символ на нов живот, те му посягат. Веднъж пред мен едни споделяха пред мен почти с усмивка как някога са клали и яли гълъби. Попитах ги не им ли е жал за невинните гълъбчета? Според тях в това нямало нищо лошо тъй като гълъбите се размножавали за супер кратко време и имали много сладко и крехко месо. От което аз получих позиви за повръщане, защото птиците са ми любими не по-малко от котките. А гълъбите (без значение обикновени или расови) са символи на невинност и изящество и са едни от най-умните птици (да не кажа най-умните), въпреки малките си размери и миниатюрното си количество мозък. Неслучайно в миналото са ги обучавали за пощенски гълъби. |
|
|
|
|
|
MeGaN_
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 2:00 pm
Заглавие :
|
|
|
Цитат: | А гледали ли сте как убиват малки теленца и как жално мучат майките им, когато ги извеждат от малките им боксчета?! И как мъничките теленца се спъват, когато ги блъскат към мястото, където им отнемат животеца. |
Гледала съм...! Даже веднъж касапина заби ножа на теленцето в тила, но не можа да уцели точното място и не го събори! То горкото се разтърча из двора със забит нож ! Беше доста отдавна, но аз за съжаление не мога да забравя тази гледка, колкото и да се опитвам ! |
|
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 2:04 pm
Заглавие :
|
|
|
Във всяка кравеферма е така и до всяка кравеферма има кланица ...
Ами да си я занесат на оня свят тази кланица. Кървавите пари носят нещастие, те какво си мислят. |
|
|
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 2:08 pm
Заглавие :
|
|
|
А имат ли хората душа?
Не знам, но болни мозъци със сигурност имат, щом постъпват така |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|
|