НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 11:52 am Вижте мненията без отговор
Вашият месечен лунен календар ...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Авг 25, 2008 1:38 pm
МнениеЗаглавие : Вашият месечен лунен календар ...
Отговорете с цитат

Луннен календар АВГУСТ - СЕПТЕМВРИ

Лунният месец през периода започва на 30 август и завършва на 29 септември.


Първа фаза на Луната: 30 август – 7 септември.

Втора фаза: 7 – 15 септември.

Трета фаза: 15 – 22 септември.

Четвърта фаза: 22 – 29 септември.


Новолунието настъпва на 30 август.

Пълнолунието е на 15 септември.



Растяща Луна: 31 август – 14 септември.

Намаляваща Луна: 16 – 28 септември.


По-важни дати и нашите препоръки.

През този лунен месец дните на “екадаши” са 9 и 24 септември – в тези дни се препоръчва пълно въздържане от храна. Най-подходящият ден за профилактично очистване на дебелото черво е 12 септември – слабително, клизма, Шанкха Пракшалана.

Този лунен месец е подходящ за гроздова диета. Взима се 1,5 кг добре узряло грозде, дели се на три равни части и се консумира сутрин, обед и вечер.

Добре е порцията грозде преди храна за половин час да се накисне във вода с малко оцет, за да бъдат отстранени отровите от напръскването.

Затуй се препоръчва употребата на такива сортове грозде, които не се пръскат.

Продължителността на диетата може да трае от 3 до 20 дни в зависимост от целите, индивидуалните особености и здравословното състояние.

Тя е противопоказана при диабет, стомашно-чревни заболявания /в тези случаи може да се използва сокът от гроздето/ и някои други.

При липса на опит и здравни проблеми от този характер най-добре е човек да се консултира с лекар природолечител преди да предприеме гроздовата диета или грозделечение.


Полезни съвети

БОЯДИСВАНЕ И ЛАКИРАНЕ. На строителния пазар отдавна се наложиха отровните химически бои и лакове, които засенчиха естествените и щадящи варни смески и природни оцветители. Обаче ако природните неотровни бои се използват точно в правилния момент, те по нищо няма да отстъпват по своето действие и дълготрайност на химическите бояджийски коктейли.

Независимо какви бои и лакове използваме, точното време за тяхното нанасяне върху стени и вътрешни помещения са дните на намаляващата Луна. Боята и основният слой /грунд/ изсъхват добре и се образуват гладки повърхности. В този случай боите добре се свързват с основата.

МУХЪЛ И ПЛЕСЕН. Те все повече се настаняват в домовете, особено при зле топлоизолираните стени и стъклопакетите. По-успешно можем да се преборим с мухъла и плесента, ако ги третираме с разтвор от вода и оцет, нанесен с четка или гъба, при намаляваща Луна – тогава резултатът от чистенето е по-дълготраен. Най-важното условие обаче си остава отстраняването на причините, които довеждат до тези проблеми.

ГРИЖИ ЗА КОСАТА. Много от рекламираните препарати за коса и против пърхот биха били излишни, ако се спазва простото правило: подстригването на косата да става само в дните на Лъв /24-26 септември/ и Дева /30 и 31 август, 27 и 28 септември/, независимо дали Луната намалява или нараства. И никога не се подстригвайте в дните на Риби /14 и 15 септември/ и Рак /22 и 23 септември/.

ГРИЖИ ЗА КОЖАТА. При подхранване на кожата /стягане, овлажняване, против бръчки/ използвайте дните на нарастващата Луна. Ако обаче използвате различни манипулации върху кожата /срещу пъпки, акне и пр./ - най-подходящи са дните на намаляващата Луна.
Всякакъв вид грижи за кожата имат много добър ефект в специалния за тази цел зодиакален знак: дните на Козирог /9 и 10 септември/ и затова не го пропускайте.
Ако сте решили да правите епилация по тялото, използвайте дните на намаляващата Луна така - космите няма да прорастват бързо.

ГРИЖИ ЗА НОКТИТЕ. За рязане и пилене на ноктите на ръцете и краката използвайте дните на Козирог /9 и 10 септември/. Или се възползвайте от практичния съвет: режете ноктите на ръцете и краката си винаги в петък, но след залез слънце.

При намаляваща Луна не изрязвайте и не коригирайте врастналите нокти. При корекция на леглото на нокътя обаче използвайте дните на намаляващата Луна и избягвайте за тази цел дните на Риби /14 и 15 септември/.

Календар на постите

През този Лунен месец пости се в сряда и петък.

На 14 септември, неделя, /Къстовден/ също се пости.
------------------------------------------------
dar-center.com


Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Нед Яну 02, 2011 9:01 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Авг 25, 2008 2:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ПРИТЧА НА МЕСЕЦА

Най-великия търговец

Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си. Защото това е най-голямата тайна за успех във всички рисковани дейности. Мускулите могат да разцепят щит и дори да унищожат живот, но единствено невидимата сила на любовта може да отвори сърцата на хората и, докато не овладея това изкуство, ще остана само един амбулантен търговец на пазара.

Ще направя любовта най-силното си оръжие и към когото го обърна, няма да може да устои на силата му.

Може да отблъскват доводите ми; може да не вярват на думите ми; може да не одобряват облеклото ми; може да не приемат вида ми; може дори да им се сторят подозрителни сделките ми; но любовта ми ще смекчи всички сърца като слънцето, чиито лъчи омекотяват и най-втвърдената глина.

Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си. А как ще го направя? Отсега нататък ще гледам всичко с любов и ще се родя отново.

Ще обичам слънцето, защото стопля костите ми; но и дъжда ще обичам, защото пречиства духа ми. Ще обичам светлината, защо­ то ми показва пътя; но и тъмнината ще обичам, защото ми показва звездите.

Ще приветствам щастието, защото обогатява сърцето ми; но и тъгата ще понасям с търпе­ние, защото отваря душата ми. Ще приемам наградите, защото ми се полагат, но и препятствията ще посрещам с удоволствие, защото са моето предизвикателство.

Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си . А как ще говоря? Ще възхвалявам враговете си и те ще ми станат приятели; ще насърчавам приятелите си и те ще ми станат братя.

Винаги ще търся причини да се възхищавам; никога няма да изнамирам оправдания за слухове.

Когато се изкушавам да критикувам, ще захапвам езика си; когато започвам да хваля, ще крещя от покрива. Та нали птиците, вятърът, морето и цялата природа говорят с музиката на възхвалата към твореца си?

Не мога ли със същата музика да говоря на неговите деца? Отсега нататък ще помня тази тайна и тя ще промени живота ми. Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си. А как ще постъпвам?

Ще обичам най-различни хора, защото всеки има качества за възхищение, дори и да са скрити. С любов ще разкъсам изградената около сърца та им преграда от подозрение и омраза и на нейно място ще построя мостове, за да може любовта ми да влезе в душите им.

Ще обичам амбициозните, защото могат да ме въодушевяват! Ще обичам неудачниците, защото мога да се уча от тях. Ще обичам кралете, защото са над човешките същества; ще обичам смирените, защото са божествени.

Ще обичам богатите, защото са самотни; ще обичам бедните, защото са толкова много. Ще обичам младите за вярата, която имат; ще обичам старите за мъдростта, която споделят.

Ще обичам красивите заради тъгата в очите им; ще обичам грозните заради мира в душите им. Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си. Но как ще реагирам на действията на другите? С любов.

Както любовта е средство за отваряне на сърцата на другите, точно така е и мой щит, който отблъсква стрелите на омразата и копията на гнева. Злополучие и обезсърчение ще удрят в новия ми щит и ще се превръщат в най-тих дъждец.

Моят щит ще ме закриля на пазара и ще ме подкрепя, когато съм сам. Ще ме съживява в моменти на отчаяние, но ще ме успокоява, когато се екзалтирам.

С употребата ще се засилва и повече ще ме предпазва, докато един ден го захвърля и без закрилата му тръгна сред пъстрия поток от хора, но когато го направя, името ми ще е издигнато високо в пирамидата на живота.

Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си. А как ще се държа с всеки срещнат? По един единствен начин. Тихо, в себе си, ще се обръщам към него и ще казвам — Обичам Те.

Въпреки, че са казани наум, тези думи ще греят в очите ми, ще изглаждат бръчките по челото ми, ще предизвикват усмивка на устните ми, ще звучат в гласа ми; и сърцето му ще се отвори.

А ще има ли някой да се откаже от стоките ми, когато сърцето му чувства моята любов? Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си.

И най-много от всичко ще обичам себе си. Защото правя ли го, ревностно проверявам всичко приемано от тялото ми, от ума ми, от душата и сърцето ми.

Никога няма да угаждам прекалено на плътските си желания, а ще храня тялото си повече с чистота и умереност. Никога няма да допусна умът ми да бъде привлечен от злото и отчаянието, а с желание ще го извисявам с многовековното познание и мъдрост.

Никога няма да допусна душа­ та ми да стане самодоволна и пресита, предпочитам да я храня с медитация и молитва.

Никога няма да допусна сърцето ми да стане дребнаво и жестоко; а ще го разда­вам и то ще расте и ще топли земята.

Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си. Отсега нататък ще обичам цялото човечество. От този момент всичката омраза изтича от вените ми, защото нямам време да мразя, имам време само да обичам.

В този момент правя първата необходима стъпка да стана човек сред хората. С любов ще увелича продажбите стократно и ще стана велик търговец.

Ако нямам никакви други качества, мога да успея само с любовта. Без нея няма да успея, дори да притежавам всички знания и умения на света.

Ще посрещна днешния ден с любов и ще успея.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Сеп 11, 2008 8:06 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лунният календар: СЕПТЕМВРИ – ОКТОМВРИ

Лунният месец през периода започва на 29 септември и завършва на 29 октомври.


Първа фаза на Луната: 29 септември – 7 октомври.

Втора фаза: 7 – 14 октомври.

Трета фаза: 14 – 21 октомври.

Четвърта фаза: 21 – 29 октомври.


Новолунието настъпва на 29 септември.



Пълнолунието е на 14 октомври.


Нарастваща Луна: 30 септември – 13 октомври.

Намаляваща Луна: 15 – 28 октомври.


По-важни дати и нашите препоръки.

През този лунен месец дните на “екадаши” са 9 и 24 октомври – в тези дни се препоръчва въздържане от храна. Най-благоприятният ден за очистване на дебелото черво е 12 октомври.

Времето е подходящо за гроздова диета, която може да трае от няколко дни до две седмици или повече според случая и целта. Използва се 1,5 килограма на ден добре узряло грозде, хубаво се измива, дели се на три равни части и се изяжда на закуска, обед и вечеря.

Пиенето на вода, чайове е без ограничение. Диетата е противопоказана при стомашно-чревни заболявания. При други по-тежки здравни неразположения, както и при диабет, консултацията с лекар природолечител е задължителна.


Полезни съвети

ОТОПЛЕНИЕТО ПРЕЗ ЕСЕНТА. С идването на есента идва моментът, когато за първи път се налага помещенията да бъдат отоплени. Ако желаете това да стане бързо, особено, когато трябва да се отопли цяла къща, спазвайте правилото: запалете печката, камината или пуснете парно или друг вид отопление в ден на топлината при намаляваща Луна. През този лунен месец това са дните на Лъв /22 и 23 октомври/. Този съвет особено се препоръчва за новопостроено жилище, защото така ще бъде прогонена и последната влага от стените.

КОНСЕРВИРАНЕ. Ако искате да си приготвите домашен мармалад, конфитюр, компоти или зеленчуци в буркани, съобразете се с Луната. Варенето, затварянето и складирането е зависимо не толкова от лунните фази, колкото от зодиака. В случая най-благоприятното време за това е събиращата Луна – от Стрелец до Близнаци /4 – 19 октомври/.

ХИМИЧЕСКО ЧИСТЕНЕ. Летните дрехи се прибират в гардероба за половин година или за по-дълго. За тази цел те трябва да бъдат изпрани или дадени на химическо чистене - това е най-добре да стане при намаляваща Луна. Така тъканите не се повреждат, дрехите остават по-трайни и цветовете не избеляват. Избягвайте за химическо чистене дните на знака Козирог: 6 - 8 октомври.

ГРИЖА ЗА КОЖАТА. Ако желаете да подхраните кожата с крем, против бръчки, за овлажняване – изберете нарастващата Луна. При интервенции върху кожата обаче най-подходящото време е намаляващата Луна – почти никога не остават белези. Намаляващата Луна е подходяща и за епилация по тялото. Не пропускайте дните на Козирог /6 – 8 октомври/, защото те са подходящи за всякакъв вид грижи за кожата.

ГРИЖИ ЗА НОКТИТЕ. При рязане и пилене ноктите на ръцете и краката използвайте дните на Козирог – ноктите остават здрави и не се чупят. Ако сте пропуснали дните на Козирог, тогава правете тези процедури винаги в петък след залез слънце.

ГРИЖИ ЗА КОСАТА. Подстригването на косата е най-подходящо в дните на Лъв /22 и 23 октомври/ и Дева /24 и 25 октомври/, независимо дали Луната намалява или нараства. Така успешно ще се преборите и с пърхота. Дните на Дева са особено подходящи за студено къдрене, а когато е подстригана в тези дни, косата запазва по-дълго формата и красотата си.

Не мийте и не подстригвайте косата си в дните на Риби /11 и 12 октомври/ и Рак /20 и 21 октомври/ - последиците могат да бъдат появата на пърхот, рошава и непокорна коса.



Календар на постите

През този лунен месец се пости в сряда и петък.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Сеп 11, 2008 8:29 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ПРИТЧА НА МЕСЕЦА



КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПЪТЯТ?

Великата чистота попитала Безкрайността:

-Знаеш ли какво представлява пътят?

-Не знам-отвърнала Безкрайността.

Великата чистота попитала Неправенето за същото.

-Знам-отвърнало Неправенето.

- Ако знаеш пътя, кажи-той владее ли съдбите?

- Владее.

- Какви съдби носи той?

- От тези, които познавам, има благородни, има презрени, има съединени, има разделени, това са, които зная.

За тези думи Великата чистота попитала Безначалното:

- Кой от тях е прав, а кой не е прав? Безкрайността ли със своето знание или Неправенето със своето знание?

- Незнанието е по-дълбоко, а знанието е по-малко. - отвърнало Безначалното - Незнанието е вътрешно, а знанието външно.

Тук Великата чистота въздъхнала:

- Тогава незнанието е знание? А знанието - незнание? Но кой може да познае знаенето на незнанието?

- Пътят не се чува, - отвърнало Безначалното - ако се чува, значи не е път. Пътят е невидим: ако е видим, значи не е път. Пътят не може да се изрази с думи; ако е изразен, значи не е път. Който е познал формиращите форми на безформеното, разбира, че пътят не може да се назове.

- Тези, които питат за пътя и които отговарят, не знаят пътя, - продължило Безначалното. - Дори питащият за пътя още не е чувал за него. За пътя не може да се пита, на въпросите за него няма отговор.

Питащият за това, за което не може да се пита, върви по задънена улица. Отговарящият на това, на което не може да се отговори, не притежава вътрешно знание.

Този, който не притежава вътрешно знание, очаква въпроси, водещи до задънка, във външното не наблюдава вселената, а във вътрешното не знае първоизточника.

Ето защо такива няма да се изкачат на планината и няма да странстват във великата пустота.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Окт 27, 2008 11:39 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лунен календар: ОКТОМВРИ – НОЕМВРИ

Лунният месец през периода започва на 28 октомври и завършва на 27 ноември.

Първа фаза на Луната: 28 октомври – 6 ноември.

Втора фаза: 6 – 13 ноември.

Трета фаза: 13 – 19 ноември.

Четвърта фаза: 19 - 27 ноември.

Новолуние: 28 октомври.

Пълнолуние: 13 ноември.


Нарастваща Луна: 29 октомври – 12 ноември.

Намаляваща Луна: 14 – 26 ноември.


По-важни дати и нашите препоръки.

Дните на „екадаши“ са 8 и 23 ноември – през тези дни се препоръчва пълно въздържане от храна. Най-подходящият ден за очистване на дебелото черво е 11 ноември – клизма, слабително, Шанкха Пракшалана...


Полезни съвети

ПРИБИРАНЕ НА ЗИМНОТО ОБЛЕКЛО. Окачвайте и поставяйте в гардероба или шкафа лятното облекло в ден на въздуха при намаляваща Луна /Близнаци – 14 и 15 ноември; Везни – 22, 23 и 24 ноември/. Тогава средствата срещу молци стават излишни. Ако дрехите се приберат в дни на земята или на водата, те добиват неприятна миризма, стават влажни, могат да замиришат и на мухъл.

СКЛАДИРАНЕ И КОНСЕРВИРАНЕ НА РЕКОЛТАТА.

Най-подходящото време по лунния календар за събиране на реколтата, трайната й обработка, консервирането и складирането й в мазето е периодът на събиращата Луна /от Стрелец - 31 октомври, 1 и 2 ноември; до Близнаци – 14 и 15 ноември/.

Това означава, че тези дейности не се влияят толкова от лунната фаза, колкото от нейния зодиакален знак, който прекосява. При събираща Луна плодовете и зеленчуците са по-сочни и при брането сокът се запазва.

Изключение са дните на Риби /8 и 9 ноември/ - те са също в събираща Луна, но това, което се бере тогава, трябва веднага да се консумира и тези дни не са подходящи за обработка, консервиране и складиране на продукцията.

Решително избягвайте дните на Дева /20 и 21 ноември/ - затвореното в буркани много лесно започва да мухлясва. Също не са подходящи и дните на Рак – 29 и 30 октомври; 16 и 17 ноември.

Плодовете и билките, които трябва да се сушат, винаги се събират при намаляваща Луна.

ГРИЖА ЗА НОКТИТЕ. Отрязани в Козирог /13 и 14 ноември/ ноктите стават устойчиви и не се чупят лесно. Ако тези дни са пропуснати, режете ноктите на ръцете и на краката винаги в петък след залез слънце. Не коригирайте и не изрязвайте врастналите нокти при намаляваща Луна, защото те ще продължат да се врастват в месото. Дните на намаляващата Луна обаче са най-подходящите за лечение на упорити гъбички на краката и ноктите на ръцете. Същото важи и за брадавиците.

ГРИЖА ЗА КОСАТА. Дните на Дева /20 и 21 ноември/ и на Лъв /18 и 19 ноември/ са дни за подстригване на косата, независимо дали Луната нараства или намалява. И не я подстригвайте в дните на Риби /8 и 9 ноември/ и Рак / 16 и 17 ноември/.
Епилация по тялото е най-подходяща в дните на намаляващата Луна.


Календар на постите

На 13 ноември са Коледните заговезни, когато за последен път се яде блажно. А от 14 ноември започват Коледните пости, които ще траят до 24 декември включително. На 21 ноември, Въведение Богородично, петък, разрешава се риба.

В останалите сряда и петък се пости.
-----------------------------------------------------------------------
dar-center.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Дек 03, 2008 8:46 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лунен календар: НОЕМВРИ – ДЕКЕМВРИ

Лунният месец през периода започва на 27 ноември и завършва на 27 декември.

Първа фаза на Луната: 27 ноември – 5 декември.

Втора фаза: 5 – 12 декември.

Трета фаза: 12 – 19 декември.

Четвърта фаза: 19 – 27 декември.

Новолунието настъпва на 27 ноември.


Пълнолунието е на 12 декември.


Нарастваща Луна: 28 ноември – 11 декември.

Намаляваща Луна: 13 – 26 декември.


По-важни дати и нашите препоръки

През този лунен месец дните на „екадаши“ са 8 и 23 декември – препоръчва се пълно въздържане от храна. 11 декември е най-благоприятния ден през този лунен месец за очистване на дебелото черво, не го пропускайте.
Полезни съвети

ГРИЖИ ЗА КОЖАТА. През есенно-зимния сезон проблемната кожа изисква повече грижи. Използването на специални маски или препарати за лице, особено ако става дума за малки интервенции срещу пъпки, акне, за изглаждане на неравни места и прочее, избирайте времето на намаляващата Луна. Тогава почти никога не остават белези. В случай че кожата трябва да бъде подхранена, например с крем за стягане, против бръчки или за овлажняване, тогава по-подходяща е нарастващата Луна. Дните на Козирог /30 ноември и 1 декември/ са най-подходящи за всякакъв вид грижи за кожата.

ГРИЖИ ЗА КОСАТА. Дните на Лъв /15 и 16 декември/ и Дева /17 – 19 декември/ са най-благоприятното време за подстригване на косата. Така косата за по-дълго време запазва формата и красотата си. Дева е особено подходяща за студено къдрене. И напълно се откажете да се подстригвате в дните на Риби /5 и 6 декември/ и Рак /13 и 14 декември/, защото често пъти води до появата на пърхот. В дните на Риби и Рак също избягвайте да миете косата си.

Ако се налага епилация по тялото, извършвайте тази операция в дните на намаляващата Луна – космите няма да прорастват дълго.

ГРИЖИ ЗА НОКТИТЕ. Точното време за поддържане ноктите на ръцете и краката е Козирог /30 ноември и 1 декември/ – рязане и пилене. Ако сте пропуснали тези дни, тогава режете и пилете ноктите си винаги в петък след залез слънце – така ноктите ви винаги ще бъдат здрави и няма да се чупят.

Не изрязвайте врастналите нокти при намаляваща Луна, иначе те ще продължат да врастват в месото. Изключение е корекцията на леглото на нокътя – тази общо взето лекарска манипулация извършвайте при намаляваща Луна. Намаляващата Луна е и благоприятното време за лечение на гъбички на краката и ноктите. Същият принцип важи и за брадавиците.

МАСАЖИ. Времето на намаляваща Луна е благоприятно за масажи, които служат за отпускане, за отстраняване на спазми и за изхвърляне на токсини, както е например при медения масаж. Обаче ако масажът се използва за регенериращо и укрепващо въздействие и чрез използване на съответни масла, тогава използвайте дните на нарастващата Луна.

При акупресура върху рефлексогенните точки на ходилата за укрепване на телесните функции използвайте нарастващата Луна, а за отстраняване на блокажи, схващания или отравяния в тялото, използвайте намаляващата Луна.
Календар на постите

През периода, до 24 декември – Бъдни вечер, включително, продължават Коледните пости.

Разрешава се риба на 4 декември и 9 декември. По стара народна традиция риба се разрешава и на 6 декември – Никулден.

На 26 декември, петък /Събор на Пресвета Богородица/, се блажи.
-----------------------------------------------------
dar-center.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Дек 04, 2008 1:22 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ПРИТЧА НА МЕСЕЦА

ИНТЕРВЮ С БОГ

Помолих Бог за интервю.

За моя изненада той се съгласи.
- Влез! - каза ми Бог. - Значи ти би искал да вземеш интервю от мен?

- Ако имате време… - казах му аз.

Той се усмихна през брадата си и отвърна:
- Моето време се нарича вечност и е достатъчно за всичко. Какви въпроси искаш да ми зададеш?

- Не и такива, които са Ви непознати. Кое е нещото, което Ви учудва най-много у хората?

- Това, че се отегчават, докато са деца, бързат да пораснат и тогава копнеят да бъдат деца отново. Това че губят здравето си, за да направят пари, и после пропиляват парите си, за да възстановят здравето си. Това, че мислейки тревожно за бъдещето, те забравят настоящето и така живеят нито за настоящето, нито за бъдещето. Това че живеят, сякаш никога няма да умрат и после умират, сякаш никога не са живели…

Ръцете му хванаха моите и така стояхме мълчаливо.

След дълго време го попитах:
- Мога ли да Ви задам още един въпрос?

Отговори ми с усмивка.

- Като наш баща, какво бихте искали да направят
Вашите деца през Новата Година?

- Да научат, че не могат да накарат някой да ги обича. Това, което могат да направят, е да се оставят да бъдат обичани.

- Да научат, че трябват години, за да се изгради доверието, и само няколко секунди, за да се разруши.

- Да научат, че най-важното в живота, е не това, което имат, а хората, които имат.

- Да научат, че не е добре да се сравняват с другите. Винаги ще има хора, които са по-добри или по-лоши от тях.

- Да научат, че богат е не този, който има най-много, а този, който се нуждае от най-малко.

- Да научат, че трябва да контролират поведението си, в противен случаи то ще контролира тях.

- Да научат, че само няколко секунди могат да отворят дълбоки рани у хората, които обичат, и че после трябват години, за да ги забравят.

- Да се научат да прощават, като се упражняват за това.

- Да научат, че има хора, които много ги обичат, но не знаят как да показват чувствата си.

- Да научат, че с пари може да се купи всичко, освен щастие.

- Да научат, че дори понякога да се чувстват разстроени, това не им дава право да разстройват и другите.

- Да научат, че големите мечти не изискват големи крила, а меко приземяване.

- Да научат, че истинските приятели са рядкост и ако открият такъв - това е истинско богатство.

- Да научат, че понякога не е достатъчно другите да им простят, а сами трябва да си простят.

- Да се научат, че са господари на това, което запазват в себе си и роби на това, което казват.

- Да се научат, че ще пожънат това, което са посели. Ако са посяли слухове - ще се оплетат в интриги, ако посеят любов - ще бъдат щастливи.

- Да се научат, че истинското щастие не се състои в това да постигнат целите си, а да се задоволят с това, което вече са постигнали и в момента постигат.

- Да се научат, че да бъдеш щастлив е решение. Те решават да са щастливи с това, което имат и което са, или умират от завист и ревност, заради това, което нямат.

- Да се научат, че двама души могат да гледат едно и също нещо и да виждат съвсем различни неща.

- Да научат, че тези, които са честни пред себе си, без да отчитат последиците, постигат много в живота.

- Да научат, че дори и да си мислят, че няма какво да дадат, когато техен приятел плаче, те могат да намерят сила да успокоят болката.

- Да научат, че опитвайки се да се вкопчат в тези, които обичат, много бързо ги отблъскват. Оставяйки им свобода, те ще останат заедно завинаги.

Замислих се. Бог потъна в мълчание…
----------------------------------------------------------
mysticolors.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Яну 04, 2009 8:22 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лунен календар: декември - януари

Лунният месец през периода започва на 27 декември и завършва на 26 януари.

Първа фаза на Луната: 27 декември – 4 януари.

Втора фаза: 4 – 11 януари.

Трета фаза: 11 – 18 януари.

Четвърта фаза: 18 – 26 януари.

Нарастваща Луна: 28 декември – 10 януари.

Намаляваща Луна: 12 – 25 януари.

Новолунието настъпва на 27 януари.


Пълнолунието е на 11 януари.


По-важни дати и нашите препоръки


През този лунен месец дните на „екадаши“ са 7 и 22 януари – те са подходящи за пълно въздържане от храна. Месечното очистване на дебелото черво се препоръчва да стане на 7 януари.

Полезни съвети

ГРИЖИ ЗА КОЖАТА. Дните на Козирог /27 – 29 декември/ са подходящи за всякакъв вид грижи за кожата.

Подхранването на кожата е най-добре да става при нарастваща Луна. При намаляваща Луна обаче няма да има нежелателни последствия при различни интервенции върху кожата на лицето, например при отстраняване на пъпки, неравности и др.

ГРИЖИ ЗА КОСАТА. За подстригване на косата изберете дните на Лъв /12 и 13 януари/ и Дева /14 и 15 януари/. Епилация по тялото се извършва само времето на намаляваща Луна – така космите няма да прорастват дълго.

ГРИЖИ ЗА НОКТИТЕ. Подрязвайте или пилете ноктите на ръцете и краката си само в дните на Козирог /27 – 29 декември/. Ако сте ги пропуснали, тогава извършвайте тези процедури винаги в петък след залез Слънце. Следвайки тези съвети, ноктите ви ще бъдат винаги устойчиви и няма лесно да се чупят.

ПРОВЕТРЯВАНЕ НА ПОМЕЩЕНИЯТА. През зимния период се налага да проветряваме стаите в нашето жилище. И не само за да обновим застоялия стаен въздух, но и да отстраним доколкото може последствията от отровните изпарения на съвременните индустриални и строителни суровини, препарати или зле функциониращите климатици. Най-добре е това да стане в дните на въздуха /Близнаци: 8 и 9 януари; Везни: 16 и 17 януари; Водолей: 30 и 31 декември/ и топлината /Овен:3 – 5 януари; Лъв: 12 и 13 януари; Стрелец: 21 и 22 януари/.

Ако проветрявате дюшеците или завивките, правете го също в дните на топлината и въздуха, но само при намаляваща Луна. При нарастваща Луна проветрявайте набързо, защото в завивките и във ватата на матрака или дюшека ще остане много влага.

Календар на постите

На 31 декември, сряда, Отдание на Рождество Христово, блажи се. Блажи се и на 2 януари, петък. На 5 януари – пост.

В останалите сряда и петък се пости.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Яну 04, 2009 8:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Притча на месеца

Близо до мястото на сегашния Бомбай живял като отшелник един много свят човек. Всеки, който го срещал му отдавал почитанията си заради чистотата на съзнанието му и мнозина твърдели, че сигурно е напълно освободен.

Чувайки, че за него се говори с такива възвишени думи, светецът, естествено, започнал да се чуди: “Може би наистина съм напълно освободен.” Но тъй като бил честен човек, той се подложил на внимателно самоизследване и открил, че все още има следи от замърсявания в ума си.

Несъмнено, докато били налице замърсяванията, той не можел да достигне състоянието на съвършена святост. И така, той попитал някой, които дошъл да засвидетелства своята почит:

“Няма ли някой друг днес на света, за който е известно, че е напълно освободен?”

“О, да сър,” му отвърнали, “това е монахът Гаутама, наричан Буда, който живее в град Саваттхи. За него се знае, че е напълно освободен и той преподава техника, чрез която човек може да постигне освобождение.”

“Трябва да отида при този човек”, решил отшелникът. - “Трябва да науча от него как да стана напълно освободен.”

И така, той тръгнал да върви от Бомбай, пресичайки цяла централна Индия и най-накрая пристигнал в Саваттхи, който се намира в сегашния щат Утар Прадеш, Свеверна Индия. Пристигайки в Саваттхи, той отишъл до медитативния център на Буда и попитал, къде може да го намери.

“Той излезе” – отвърнал един от монасите. “Отиде да проси храна в града. Изчакай тук и си почини от пътуването. Той скоро ще се върне.”

“О, не, не мога да чакам. Нямам време за губене! Покажете ми, по кой път тръгна и аз ще го последвам.”

“Е, добре, щом настоявате, той тръгна по този път. Ако искате, можете да опитате да го намерите по пътя.”

Без да губи даже и миг, отшелникът тръгнал отново и стигнал до центъра на града. Там той видял един монах, който ходел от къща на къща да проси храна.

Прекрасната атмосфера на мир и хармония, които заобикаляли този човек, убедили отшелника, че това трябва да е Буда. Минаващ наблизо човек потвърдил, че това действително е така.

Там, на средата на улицата, отшелникът се обърнал към Буда, коленичил и докоснал нозете му.

“Сър,” казал той, “казаха ми, че вие сте напълно освободен и че учите, как да се постигне освобождение. Моля научете ме на тази техника.”

Буда казал: “Да, преподавам такава техника и мога да те науча. Но това не е подходящото време и място. Отиди и ме изчакай в медитативния център. Скоро ще се върна и ще те науча на техниката.”

“О не, сър, не мога да чакам.”

“Какво, не можеш да изчакаш половин час?”

“Не сър, не мога да чакам! Кой знае? За половин час мога да умра. За половин час вие може да умрете. За половин час цялото доверие, което имам във вас, може да умре и тогава няма да мога да науча техниката. Сега, сър, е подходящото време. Моля, научете ме сега!”

Буда го погледнал и видял: “Да, на този човек му остава малко време, ще умре след няколко минути. На него трябва да му се даде Дхамма тук и сега.”

А как да се даде Дхамма на средата на улицата? Той казал само няколко думи, но те съдържали цялото учение:

“Когато гледаш, трябва само да гледаш; когато слушаш, не трябва да има нищо друго, освен слушане; когато миришеш, вкусваш, докосваш – нищо друго освен мирисане, вкусване, докосване; когато познаваш – не трябва да има нищо друго освен познаване.”

Когато се осъществи контакт през някое от шестте основания на сетивно преживяване, не трябва да има преценяване, нито обусловено възприятие. Щом веднъж възприятието започне да оценява някое преживяване като добро или лошо, човек вижда света по един изкривен начин поради собствените стари, слепи реакции.

За да се освободи ума от всички обусловености, човек трябва да се научи да спре да оценява на базата на миналите реакции и да бъде съзнателен, без да оценява и без да реагира.

Отшелникът бил човек с толкова чисто съзнание, че тези няколко насочващи думи му били достатъчни. Там, отстрани на улицата, той седнал и насочил вниманието си към реалността вътре в себе си.

Без оценяване, без реагиране, той просто наблюдавал процесът на промяна в себе си. И в няколкото минути, които му оставали да живее, той постигнал крайната цел, станал напълно освободен.

----------------------------------
Блогът на момче

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Фев 20, 2009 3:54 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лунен календар: ЯНУАРИ – ФЕВРУАРИ

Лунният месец през периода е от 26 януари до 25 февруари.

Първа фаза на Луната: 26 януари – 2 февруари.

Втора фаза: 2 – 9 февруари.

Трета фаза: 9 – 16 февруари.

Четвърта фаза: 16 – 25 февруари.


Новолуние: 26 януари.


Пълнолуние: 9 февруари.



Нарастваща Луна: 27 януари – 8 февруари.

Намаляваща Луна: 10 – 24 февруари.


По-важни дати и нашите препоръки

През този лунен месец дните на „екадаши“ са 8 и 23 февруари – тези дни са най-подходящи през периода за пълно въздържане от храна. Благоприятният ден за очистване на дебелото черво е 11 февруари.

Февруари е месецът, през който препоръчваме да се направи цялостно, едномесечно, прочистване на дебелото черво, за да може успешно да се прочисти черния дроб през март. Методиката за цялостното прочистване на организма е описана в книгите на “Дар”. Знаят е и лекарите на Здравен център „Дар“, чиято консултация за всеки конкретен случай е от изключително значение, особено при увреждане на храносмилателния тракт.


Полезни съвети

ПОДРЯЗВАНЕ НА ОВОЩНИТЕ ДРЪВЧЕТА. Ще напомним, че тази важна за градинарите операция е най-добре да се извършва при намаляваща Луна, особени в дните на плода: Лъв /8-9 февруари/, Стрелец /16 – 18 февруари/.

ОБЛАГОРОДЯВАНЕ. През този лунен месец се набавят резници от дървото, съответния сорт на даден плод, които в ранна пролет ще бъдат присадени върху избраната подложка. Подрязват се едногодишните леторасли с изложение на юг с дължина около 30 см и се съхраняват в хладилник или заровени в пясък до времето, което се избира за ашладисване, най-добре около пълнолуние.

ГРИЖИ ЗА КОСАТА. Препаратите за коса и против пърхот стават напълно излишни, ако подстригването се извършва винаги в дните на Лъв /8 – 9 февруари/ или Дева /10 и 11 февруари/. Дева е особено подходяща за студено къдрене. Но ако подстригването стане поради незнание в дните на Риби или Рак /6 и 7 февруари/, косата ще стане много рошава и непокорна и може да доведе до появата на пърхот.За епилации по тялото изберете дните на Козирог /20 и 21 февруари/ при намаляваща Луна.

ГРИЖИ ЗА НОКТИТЕ. Най-предпочитането време за рязане и пилене на ноктите са дните на Козирог /20, 21 февруари/ - ноктите стават устойчиви, не се чупят лесно. Ако тези два дена през този лунен месец са пропуснати, тога осъществете рязането и пиленето на ноктите в петък /всеки/ след залез слънце.


Календар на постите

През сряда и петък се пости.

Блажи се по изключение на 11 февруари, сряда, и 13 февруари, петък.

На 22 февруари е Неделя Месопусна /Месни заговезни/, когато за последен път се яде месо и месни произведения преди Великия пост, но се разрешават мляко и млечни произведения. На 25 февруари, сряда, се блажи с риба и млечни храни.
----------------------------------------------
"Дар"

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Фев 20, 2009 4:07 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ПРИТЧА НА МЕСЕЦА

Момче и слон

Това се случило в едно отдалечено село. Младо момче, син на бедняк, бил здрав и много силен. Толкова силен, че когато царят минавал през селото върху слона си, момчето хващало слона за хобота и той не можел да пристъпи. Това предизвиквало недоволство у царя и възторг у народа, който се събирал на пазара и се смеел на царя. Царят повикал министъра си и му казал:

-Това повече не може да се търпи. Не смея повече да минавам през селото, а момчето вече се разхожда и из другите села и никога не знам къде ще се засечем. Трябва да направиш нещо. Трябва да му намалиш някак си силата и енергията.

-Ще трябва да се посъветвам с мъдреците, защото и представа си нямам какво да направя-отговорил министърът-ако момчето имаше лавка, щеше да работи там и да се изтощава; ако работеше в кантора или ако беше учител, той щеше да изразходва силите си. Но той е просяк и няма нищо и с нищо не се занимава. Живее за собствено удоволствие. Народът го обича и затова го храни, така че момчето нищо не прави-спи и яде и се наслаждава на живота.

И така министърът отишъл при един мъдрец. Старецът му наредил следното:

-Направи едно нещо. Иди и кажи на момчето, че ще му даваш по една златна рупия всеки ден, ако той прави едно съвсем дребно нещо. Да ходи и да пали лампата в селския храм всеки ден. Нищо повече-когато се стъмни, да ходи в храма и да пали лампата. И ти ще му даваш за това по една рупия.

-Но как ще помогне това?-удивил се министърът.-Той ще има повече за ядене и няма да има нужда да проси, така че ще се сдобие с още по-голяма сила.

-Направи, каквото ти казвам-настоял мъдрецът.
Така и било направено. На следващата седмица, когато царят минавал през селото, момчето се опитало пак да спре слона, но не успяло. Слонът го повлякъл.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Фев 20, 2009 4:22 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лунен календар: ФЕВРУАРИ – МАРТ

Лунният месец през периода започва на 25 февруари и завършва на 26 март.

Първа фаза на Луната: 25 февруари – 4 март.

Втора фаза: 4 – 11 март.

Трета фаза: 11 – 18 март.

Четвърта фаза: 18 – 26 март.


Новолунието настъпва на 25 февруари.


Пълнолунието е на 11 март.



Нарастваща Луна: 26 февруари – 10 март.

Намаляваща Луна: 12 – 25 март.


По- важни дати и нашите препоръки

Дните на “екадаши” през този лунен месец са 6 и 22 март – препоръчва се пълно въздържане от храна. Подходящият ден за очистване на дебелото черво е 9 март.
През март е най-благоприятното време в годината за очистване на черния дроб и затова не бива да се пропуска. А най-подходящата дата за тази процедура е 7 март, защото е събота и обикновено човек си е вкъщи.

Ако съботния ден по една или друга причина е зает, то процедурата може да се извърши и предния ден, в петък. По-подробно за очистването на черния дроб можете на намерите в сайта на Здравен център “Дар”, в нашите книги или след консултация с лекарите природолечители от “Дар”.


Полезни съвети

В ГРАДИНАТА

ПОДРЯЗВАНЕ НА ОВОЩНИТЕ ДРЪВЧЕТА. Подрязването на овощните дръвчета и храстите е дейност, която се повтаря всяка година. За да бъден гарантиран добрия резултат, това трябва да се извършва винаги при намаляваща Луна, а най-добре в ден на плода, в случая Стрелец /16 – 18 март/. Най-неблагоприятна е нарастващата Луна, защото дървото губи много сок, възпрепятства се образуването на плода и по този начин добивът се понижава, а може и съвсем да се изгуби. И ако кастренето по това вре ме съвпадне и с ден на Рака /6 и 7 март/, дървото може и съвсем да загине.

ОБЛАГОРОДЯВАНЕ. Присаждането или ашладисването на овощните дръвчета и други растения се извършва при нарастваща Луна, а най-добре при пълнолуние или около него, или в ден на плода: Овен /27 и 28 февруари и 1 март/, Лъв /8 и 9 март/. Тогава сокът на дървото бързо се качва нагоре към новия резник и го свързва по-добре с подложката. Ако не може да изберете най-благоприятния ден, поне привличайте всички отрицателни влияния върху растението.

БОЛНИ РАСТЕНИЯ И ДЪРВЕТА. Всички растения и дървета, които не искат да растат, креят или са болни, в повечето случаи могат успешно да се развият, ако върховете им бъдат подрязани при намаляваща Луна – в четвъртата четвърт, или най-добре в ПЪЛНОЛУНИЕ. Върхът трябва да бъде отрязан непосредствено над страничен клон, който впоследствие също започва да се стреми нагоре и става подходящ за нов връх.

ДНИТЕ НА ДЕВА /10 и 11 март/ са най-добрите дни за почти всички дейности в градината, полето и гората, свързани с разсаждане и пресаждане, сеене и садене; за всякакъв вид торене, борба с вредители, пресаждане на цветя.

Дните на Дева са неблагоприятни единствено за садене на маруля и салата /избуява нагоре като плевел/.

ХИМИЧЕСКО ЧИСТЕНЕ

Идва времето да поставим топлите дрехи /палта, пуловери, якета и др./ в гардеробите. Преди да сторим това, дрехите трябва да се дадат на химическо чистене или да бъдат изпрани. Това е най-добре да се направи само при намаляваща Луна /особено ценните и чувствителните дрехи – от агнешка кожа, велур, лицева кожа, пух и др./ Така тъканите не се повреждат, дрехата остава дълготрайна, цветовете не избеляват. По принцип за химическо чистене трябва да се избягва знака на Козирог /19 – 21 март/ - той причинява неприятен “блясък” върху почистените дрехи.

ГРИЖИ ЗА ТЯЛОТО

КОСАТА се подстригва винаги в дните на Лъв /8 и 9 март/ и Дева /10 и 11 март/ независимо дали Луната нараства или намалява. Косата, подстригана в дните на Дева запазва по-дълго формата и красотата си и Дева е особено подходяща за студено къдрене. При сушене на косата след изкъпване, никога не я издухвайте със сешоара срещу косъма и с много горещ въздух.

За епилация по тялото изберете дните на намаляваща Луна и най-вече не пропускайте дните на Козирог – така космите няма да прорастват бързо.
Не подстригвайте косата си в дните на Риби /25 и 26 февруари/ и Рак /6 и 7 март/ - може да се появи пърхот.

РЯЗАНЕТО НА НОКТИТЕ се препоръчва да става в дните на Козирог, за да станат устойчиви и да не се чупят. Ако се пропуснат тези дни, режете ноктите на ръцете и краката винаги в петък след залез слънце, ефектът е проверен.


Календар на постите

На 27 февруари, петък, се блажи с риба и млечни храни.

На 1 март е Неделя Сиропустна /Сирните заговезни/ - за последен път се яде сирене и други млечни продукти. На този ден става взаимно опрощаване: моли се за прошка и се дава прошка.

От 2 март започва най-продължителния в годината пост – Великия пост, който ще продължи до 18 април включително.

На 25 март, Благовещение /Благовец/, сряда - разрешава се риба.
-----------------------------------------
"Дар"

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Фев 20, 2009 4:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Притча на месеца

ФОРМУЛАТА


Някога много отдавна живял един ученолюбив човек. Той посветил целия си живот на търсенето на знание и голяма част от него било мистичното познание. И ето веднъж този учен човек се разхождал по брега на реката. Изведнъж чул силен глас, който прекъснал неговите размишления. Ослушал се и чул как някой викал:

-А йа ха! А йа ха! А йа ха!

-О, това е свещената формула за ходене по вода-казал си ученият.Помня, че съм я чел в една древна и много тайна книга. Но този човек не произнася правилно формулата и напразно го прави. Вместо да казва "А йа ха" той трябва да казва само "Йа ха".

Като помислил малко, ученият решил, че е по-умен, съзнателен и прилежен човек и е длъжен да научи този нещастен човечец, който, макар и да не знае правилната формула, очевидно се старае с всички сили.

И така ученият наел лодка и се отправил към острова, от където се донасяли звуците. На острова той видял суфи-мистик, който от време на време все така гръмко и погрешно повтарял формулата.

-Приятел - казал ученият-ти произнасяш неправилно формулата и мой дълг е да ти кажа как е нейното истинско звучене, защото получава не само който приема, но и който дава.

И той му дал правилното звучене на формулата.
-Благодаря ти, приятелю, -отвърнал суфито-благодаря ти, че специално заради мен премина реката и ми подари този безценен дар. Благодаря ти.

Удовлетворен ученият седнал в лодката и се отправил към отсрещния бряг с чувство на изпълнен дълг. Известно време от хижата не се чувал нито звук, но ученият бил уверен, че усилията му не са пропаднали напразно.

И изведнъж от хижата се чуло неуверено "А йа ха", "а йа ха". Ученият започнал да размишлява колко твърдоглави са хората и как са се вцепенили в своите заблуди.

Изведнъж чул странен плясък. Ученият се обърнал и замрял от изумление. Към него право по водата като по суша се приближавал суфито. Суфито се приближил до лодката и попитал:

-Добри човече, извинявай, че те занимавам със себе си, но не би ли могъл още веднъж да ми кажеш как да произнасям формулата, защото аз нищо не запомних ...


_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Апр 07, 2009 10:28 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лунен календар: март - април

Лунният месец през периода започва на 25 март и завършва на 26 април.

Първа фаза на Луната: 25 март – 4 април.

Втора фаза: 4 – 11 април.

Трета фаза: 11 – 18 април.

Четвърта фаза: 18 – 26 април.

Новолунието настъпва на 25 март в 4:36 часа.

Пълнолунието е на 9 април в 5:37.


Нарастваща Луна: от 27 март до 8 април.

Намаляваща луна: от 10 до 24 април.


По-важни дати и нашите препоръки

През този лунен месец дните на “екадаши” са 6 и 22 април – в тези дни се препоръчва пълно въздържане от храна. Подходящият ден за месечното очистване на дебелото черво е 9 април: клизма, природно слабително /рициново масло, зърнастец, майчин лист/, Шанкха Пракшалана.

В този лунен месец подходящият ден за очистване на черния дроб е на 7 април.


Полезни съвети

В ГРАДИНАТА. Подрязването на овощните дръвчета и храстите се извършва винаги при намаляваща Луна, а облагородяването – в дните на нарастваща Луна, особено около пълнолуние.

Отстраняването на плевелите в градината трябва да става само при намаляваща Луна, най-вече при Козирог /15-17 април/. А най-неблагоприятният за тази цел период са дните на Лъв при нарастваща Луна /4, 5 април/. В тези дни плевелите избуяват и кълнят.

Торенето в градината и на полето се извършва при пълнолуние или при намаляваща Луна.

Особено значение за работа в градината имат дните на Дева /6, 7 април/. Тези благоприятни дни се използват: за посяване на райграс, за садене, сеене... Единственото изключение е да не се сади в дните на Дева салата, защото бързо ще избуява нагоре и не се завива.

ГРИЖИ ЗА КОСАТА. Подстригването на косата е най-добре да се извършва в дните на Лъв и Дева /4 и 5 април, 6 и 7 април/. Епилация по тялото се препоръчва при намаляваща Луна, особено в дните на Козирог /15 – 17 април/.

ГРИЖА ЗА НОКТИТЕ. И тук дните на Козирог са най-благоприятните за подрязване – така те остават устойчиви и не се чупят. Ако сте пропуснали този срок, тогава подрязвайте ноктите на ръцете и краката винаги в петък след залез Слънце.

Календар на постите

До 18 април включително, продължава Великият пост. На 19 април е Възкресение Христово – Пасха.

На 12 април, Връбница-Цветница, разрешава се риба.

На 22 април, Светла сряда, и на 24 април, Светли петък, блажи се.
--------------------------------------------------------------------
dar-center.com





_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Юни 18, 2009 3:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лунен календар: май-юни

Лунният месец през периода започва на 24 май и трае до 22 юни.

Първа фаза на Луната: 24 – 29 май.
Втора фаза: 29 май – 7 юни.
Трета фаза: 7 – 15 юни.
Четвърта фаза: 15 – 22 юни.

Новолунието настъпва на 24 юни.

Пълнолунието е на 7 юни.


Нарастваща Луна: 25 май – 6 юни.

Намаляваща Луна: 8 – 21 юни.

По-важни дати и нашите препоръки

През този лунен месец дните на “екадаши” са 3 и 18 юни – препоръчва се пълно въздържане от храна. Месечното профилактично очистването на дебелото черво може да се предприеме на 6 юни.

И този лунен месец е подходящ за очистване на черния дроб. За тази цел препоръчваме датата 5 юни, петък.

Полезни съвети

За градината

ОГРАДИ. Ако сте решили да поставите или да обновите градинската ограда, най-благоприятното време за това е намаляващата Луна и най-вече новолунието. Набиването на диреци от всякакъв вид се стабилизира, пироните остават здраво забити в дървото.

ПЛАСТЕНЕ НА СЕНО. Намаляващата Луна е подходяща за целта, защото през този период сеното ще остане пухкаво, въздушно и сухо, то няма да загние или да се самовъзпламени. При нарастваща Луна сеното може да плесеняса, да посивее.

ПЛЕВЕНЕ. Точното време за плевене и изкореняване на плевели в градината е намаляващата Луна, най-добре в дните на Козирог /9 и 10 юни/. И не плевете в дните на нарастващата Луна, защото тогава плевелите отново ще избуяват и кълнят.

Има един особен ден през този лунен месец, който не бива да се пропуска за плевене – това е 18 юни до 12 часа преди обяд. Всички плевели и нежелани за градинските лехи растения, които са отстранени в този промеждутък от няколко часа, вече не прорастват наново, а корените им загниват.


Грижи за ноктите

Подрязването на ноктите на ръцете и на краката извършвайте в дните на Козирог /9,10 юни/ – тогава те ще станат устойчиви и няма да се чупят лесно. Ако сте пропуснали тези дни или ви се налага допълнително да режете или пилите ноктите си, правете го винаги в петък след залез слънце.


Грижи за косата

Косата се подстригва в дните на Лъв /28-30 май/ или Дева /31 май – 1 юни/, независимо дали Луната нараства или намалява. И съвсем се откажете да подстригвате косата си в дните на Рак /26, 27 май/ и Риби /14 и 15 юни/.

Подстригана в ден на Дева, косата запазва по-дълго формата и красотата си, затова е подходящо и студеното къдрене в Дева. Подстригването в дните на Риби може да доведе до появата на пърхот. В дните на Рак и Риби също така не се мие косата.

Епилация по тялото се прави в дните на намаляващата Луна.


Календар на постите

На 10 юни, сряда, и на 12 юни, петък – блажи се, а в останалите до 14 юни сряда и петък се пости.

На 14 юни са Петровите заговезни и за последен път се яде блажно. От 15 до 29 юни са Петровите пости.
===================================
dar-center.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov