НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 3:54 pm Вижте мненията без отговор
Изчезват ли българите?
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Ное 23, 2010 7:55 pm
МнениеЗаглавие : Изчезват ли българите?
Отговорете с цитат

През 2050 г. българинът ще е екзотика. Семинар в събота в Русе

Семинар на тема “Демографската катастрофа – параметри, фактори, противодействия” ще се проведе в Русе в събота, 12 юни, от 10 сутринта в хотел Рига.

“Демографският въпрос постоянно се пренебрегва, въпреки че на всички са известни мрачните прогнози за бъдещето ни като нация. В Русе се организира семинар на тази изключително важна и същностна за българите тема”, пише в официалната покана за събитието.

Организаторите канят всеки желаещ да вземе отношение по темата да участва с доклад или съобщение в семинара.

Повече от 15 лектори, сред които доказали се с разработките си учени, са заявили участие с тематични доклади. Целта е още веднъж да бъде обърнато вниманието на държавните институции и обществото към огромните проблеми на човешкия капитал у нас. Материалите от кръглата маса ще бъдат издадени в сборник.

Въпросите, свързани с демографското настояще и бъдеще на нацията, биват постоянно пренебрегвани, въпреки че отдавна са известни мрачните прогнози. Стряскащи са данните, че всяка година българите намаляват със 70 хиляди. След 20 години ние ще останем едва 60 % от населението на България, а след още 20 г. – ще сме екзотично малцинство в собствената си държава. В момента броят на българите е същият, както непосредствено след Втората световна война. И въпреки огромния проблем, България няма разработена демографска програма.

Работата на кръглата маса ще протече в три секции:
1. Демографската катастрофа – статистика, причини и последствия;
2. Проблеми на генофонда, етнически деформации, дебългаризиране на нацията;
3. Социални, културни, политически, конфесионални и икономически аспекти на демографската катастрофа.

Материалите на конференцията ще бъдат публикувани в сборник.

Сред организаторите са Фондация „Българско общество”, Русенски университет „Ангел Кънчев”, ВМРО, читалище „Гоце Делчев”, Българско геополитическо дружество, както и граждански сдружения и църковни деятели. В ораганизационния комитео на събитието са: професор Петър Иванов – научен ръководител на семинара, Искрен Веселинов, Гергана Григорова, Деян Стайков, доцент Руси Русев, Александър Корфонозов.

Повече информация може да се получи на телефони 0888214409 и 0879101790.

Ето какви са процесите, водещи до тази демографска катастрофа, според професор Петър Иванов, един от основните участници в Организационния комитет на семинара:

* Бързото намаляване числеността на населението, дължащо се на ниска раждаемост, висока бездетност, нежелание на семействата да имат деца, висока смъртност, намаляване на средната продължителност на живота (една от най-ниските в Европа), ранна смърт. влошен баланс (или дисбаланс) между раждаемост и смъртност – умиращите са повече от раждащите се.

* Стареене на населението, т.е младите хора стават все по-малко и по-малко, а нетрудоспособното старческо множество от хора става относително доста по-голямо.Неудържимата миграция. Тя има две страни: като емиграция, вследствие на която най-способните млади хора се оказаха извън България, прокудени от обстоятелствата и жестокото отношение на обществото и държавата към тях. У нас да си млад е непоносимо; и като имиграция, вследствие на която у нас ще се увеличат потенциалните пътници от Азия, Африка и от други страни от Третия свят към заможните страни на Западна Европа.

* Пренаселването на мегаполисите София и Варна за сметка на обезлюдяването на селища и цели региони, от което следва деформиране на цялостния демографски баланс на населението на страната.

* Циганизирането на България, имащ освен чисто количествени страни още и културален аспект – възприемане на циганския модел на живеене, на циганската култура и циганските морални стандарти от страна на населението с български произход.

* Етнизирането на цели региони у нас (Родопите, Търговище, Разградско и др.)

* Израждането на българската нация, състоящо се в: Дегенеративните изменения
на огромна част от населението. Увеличаване на психичните заболявания и психичните проблеми на много хора. Увеличаване на наследствените болести (сърдечно-съдови, ракови, бъбречни и др.). Алкохолизъм. Повсеместни наркомании при подрастващите и при по-младите. Увеличаване на табакоманията (повсеместната привичка за тютюнопушене). Увеличаване на нехетеросексуалните ориентации и на сексуалните психопатии и перверзии. Увеличаване на престъпността и агресията като личностови черти на все повече хора у нас и др.

* Нравствената катастрофа в България, за чиито граждани справедливостта, доброто, почтеността и отговорността стават все малозначни и ненужни.

* Лошото физическо състояние на българския народ, което се дължи на липсата на възможности за спорт, игри и физическа активност на широки слоеве от населението. Замяната им с телевизия, компютърна обсебеност, прахосване на време.

* Увеличаването на националната леност, на националния мързел, постепенното свикване да не се работи. От него съвсем скоро ще последват редица много големи злини за цялата нация.
====================================
Източник: kakvovruse.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
perla




Регистриран на: 22 Сеп 2010
Мнения: 54
Пуснато наПуснато на: Вто Ное 23, 2010 8:35 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Изчезваме! Има геноцид над българите! Един ден,и то много в много близък ден,да се говори за Левски-ще се счита за пропаганда,а 3-март за расизъм.


ПС-Маг Селена,дано не съм нарушила правилата на форума,но това е моето мнение.Ако все пак го наруших,моля за извинение.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Ное 24, 2010 10:29 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Изчезваме, защото болшинството от нас са невежи мързеливци, които не искат сами да поемат отговорностите за себе си, а винаги търсят някаква закрила, толериране от някого.

Това е основната причина...

Не сме само ние подложени и подлагани на геноцид, това не е новост в този свят...нима индианците не бяха изтребени и размазани като нация?!

Това е само един от примерите...Ние сме си виновни...глезени глезльовци и глезанки. Confused Rolling Eyes

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Pi




Регистриран на: 07 Юни 2007
Мнения: 174
Пуснато наПуснато на: Пет Ное 26, 2010 1:32 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

По-добре да изчезнем като нация.. За нищо не ставаме такива, каквито сме в момента. И става все по-зле. И ще става още по-зле. Преди бях националистка и не исках да напускам Родината, но сега- 20 години по-късно, това е единственото нещо, за което съжалявам в живота си.
Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Ное 27, 2010 3:24 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не съжалявай - остава още една година и ще гледаме голям сеир...

Само балансирайте себе и се научете да си управлявате Меркабата чрез Антахкарана...

Антахкараната е духовна нишка от светлина, изградена така, както паякът изгражда своята мрежа. Тя се изплита от човека живот след живота и единствено онова, което е носител на чиста духовна вибрация, е в състояние да я зареди с енергия. Антахкараната е изградена само от чисти духовни качества. Тя е истинската наука за разума! При нея се използва единствено чистата ментална (мисловна) субстанция за изграждане на мост между личността и душата, а в същото това време успоредно с еволюцията на човека и връзката му към Монадата и Бога.

Антахкарана е нишката, а по-късно здравата връзка, за която често се говори и която се изгражда чрез медитация, разбиране, специални духовни практики и специфична, съсредоточена духовна работа. В хода на този еволюционен процес човека получава помощ от душата и по-късно от Монадата, но първата част на цялата тази работа трябва да се извърши лично от него! А повечето хора са обвзети от пълно овчедушие, алчност, злоба, завист и агресия насочена първо към себе си, а после към другите! А познай дали те по този начин ще се сдобият с връзката на душата си или с връзката на някой зловреден дух или зъл демон?!

За да можем обаче да реализираме своята АНТАХКАРАНА ние трябва да сме в пълен синхрон със себе си и да сме развили ауричното си поле до съвършенство!

А за да сме си развили ауричното поле до съвършенство, то пък следва да се сдобием с умението да контролираме своите чакри до високо майсторство ...!

През епохата, в която живеем би следвало вече да сме си развили на доста високо ниво четвъртата чакра - чакрата на Любовта или така нареченото Христово съзнание!


_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Pi




Регистриран на: 07 Юни 2007
Мнения: 174
Пуснато наПуснато на: Сря Дек 01, 2010 11:03 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
Не съжалявай - остава още една година и ще гледаме голям сеир...

Какво имаш предвид, Маг Селена- сподели, ако е позволено... За САЩ съм чувала лошите прогнози (те са много по-зле от колкото ние, нали тях копираме), но за Европа, Африка, Азия?
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Дек 01, 2010 1:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Говоря за промените, Пи!

Когато един човек не иска да се промени в положителните тенденции на разбирането за правилността на Живота, му се случват не до там лицеприятни случки.

Точно така идва страданието, точно така настъпва изчистването на елементите и индивидите в тях.

Не си ли в резонас с честотите на закономерната естественост просто излизаш извън контекста на Живота и неговата необозрима цялост.

Резонираш ли на благодатните съ-творяващи вибрационни честоти на разбирането за Живота участваш в съграждането му и...се извисяваш. Стигаш просто до...Възнесението.

Навлизаме в последната година на преобразуването на Новите Енергии и поради факта ,че българина нехае, спи си в летаргичния консуматорски сън, вегитира си задоволявайки единствено физическите си чалгарски нужди, ще гледаме погибелни сеири...

Не искам да пребивавам в тази агония, но...съм в нея, късно се сетих за това, да не пребивавам в нея, вече съм подписала Небесния си договор като свидетел на всичките тези промени. Чета ежедневно статистиката на умрелите от елеменарни болести, на загиналите в катастрофи и други такива подобни злополуки, на трети погълнати от природните бедствия...Армагедон, какво да се прави?!

И всичкото това е предимно последици от...човешка работа!

През тази година, 2011, всичките тези събития ще бъдат още повече активирани - това имам предвид - активните погибелни събития, изчистващи блатото на невежите...

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Pi




Регистриран на: 07 Юни 2007
Мнения: 174
Пуснато наПуснато на: Сря Дек 01, 2010 2:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:

Навлизаме в последната година на преобразуването на Новите Енергии и поради факта ,че българина нехае, спи си в летаргичния консуматорски сън, вегитира си задоволявайки единствено физическите си чалгарски нужди, ще гледаме погибелни сеири...

Не искам да пребивавам в тази агония, но...съм в нея, късно се сетих за това, да не пребивавам в нея, вече съм подписала Небесния си договор като свидетел на всичките тези промени. Чета ежедневно статистиката на умрелите от елеменарни болести, на загиналите в катастрофи и други такива подобни злополуки, на трети погълнати от природните бедствия...Армагедон, какво да се прави?!


Аз имах предвид, че съжалявам, че не емигрирах... Тук вече, в София едва дишам. А и ако ще трябва да гледам гибелни събития в България.. ще е много болезнено. Искам да си ходя!!! Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov