НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 4:49 pm Вижте мненията без отговор
Смразяващо разследване...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Фев 18, 2011 8:15 pm
МнениеЗаглавие : Смразяващо разследване...
Отговорете с цитат

Един от моментите, които се отчитат при писанията за 2012 година е, че сме застрашени от Слънцето. Звездата, която ни дава живот! Но какво може още да предизвиква тази даваща живот звезда? Някои казват, че Слънцето е отражение на това, което правят хората.



Може и така да е, но тук ще се разгледа едно скорошно изследване, което се отнася към реалните свойства, които притежава Слънцето. По-конкретно неговото излъчване, какво може и предизвиква на Земята.

Знаете ли какво всъщност проваля телефонните връзки? А какво предизвиква трусовете по земното кълбо?

Може би и не подозирате, но и двете действия са причинени от вибрации на Слънцето, произвеждащо различни видове вълни. Група от учени са получили тези резултати след дългогодишно изследване на централната звезда в Млечния път. Срещат се разбира се и мнения, които искат да опровергаят това мнение.

Кипящите движения вътре в Слънцето произвеждат различни видове огнени вълни, включително и звукови вълни наричани п-тип и г-тип. “Г” вълните се образуват, когато се получават изригвания на големи площи, като едновременно с това гравитацията на звездата ги придърпва обратно. Тези движения много наподобяват на морските вълни.

И двата типа вълни трептят много бавно, като “П” вълните вибрират през няколко минути, докато периода на “Г” вълните е много по-дълъг. Той може да продължи десетки минути, дори часове.

В средата на 90-те години екип воден от инженери и статистикът Дейвид Томпсън, от Кралския университет Кингстън в Онтарио Канада, отбелязват че са забелязали колебания в слънчевия вятър през такъв интервал, какъвто имат “П” и “Г” вълните.



Данните са получени при наблюдение от космическа станция, която е била извън орбита през 90-те години за да изучава Слънцето. Изследователите предполагат, че вибрациите са били по някакъв начин запечатани в слънчевия вятър, за да може той да поддържа постоянна колебливост.

Сега Екипът на Томпсън казва, че има доказателства, за тези типове вълни. Твърдения, че те не просто пътуват през космоса в слънчевия вятър, но също имат въздействие върху природните феномени на Земята и човешките технологии.

Волтажът в кабелите за комуникация поставени под земята например изразяват същите колебания с периоди съответстващи на “П” типа вълни. Също и сеизмичните стойности на Земята показват много дълъг период в стойностите, съвпадащ много точно с трептенията на “Г” типа.

За разклащането на Земята, Томпсън смята, че магнитните материали вътре в планетата, такива като никел, може да се влияят от трептенията на слънчевия вятър. Тяхното въздействие предизвиква реакция, която вибрира и е в основата на разместването на земните пластове, от които се получава земетресение.

На учените, които не приемат този факт, Томпсън отговаря като обяснява как вибрациите използват линиите на магнитното поле на Слънцето и така напускат видимита повърхност на звездата. Напускането иначе е невъзможно поради високото му магнитно поле.

За радост на хората учените не са се премирили относно този факт и казват, че са способни да “изчистват” слънчевия вятър преди трептенията да стигнат повърхността на Земата. Това наистина е много добра новина.

Очакваното голямото слънчево изригване през 2012 година, което се смята, че ще предизвика катастрофални промени на Земята, може да се избегне. Дали обаче учените ще могат да се справят с енергия от толкова голям източник или ще могат да предотвратят това събитие изобщо. Единствено времето може да покаже!


=======================
Източник: info2012.org

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov