НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 9:19 pm Вижте мненията без отговор
Пътят към Лъчистото здраве
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Фев 28, 2011 7:49 pm
МнениеЗаглавие : Пътят към Лъчистото здраве
Отговорете с цитат

Природата се опитва да ни запази здрави, но ние си донасяме болести чрез продължително нарушаване на природните закони. Природните закони са неумолими. Няма милост при тях.



В животинското царство рядко има болести, защото животните не нарушават законите на природата. Преди индустриалната революция човек е живял по-естествено. Хората от предишните поколения са били по-силни и по-здрави.

Животът в двадесети век е станал все повече и повече неестествен. Затова има толкова много влошаване на здравето и силата. Въпреки безбройните доктори и последните медицински открития, нашето здраве все още се влошава.

“Здрав ум в здраво тяло”, както се казва. Умът контролира тялото, така че се опитвайте да поддържате ума си колкото си може повече ведър при всички обстоятелства. Здравият ум предотвратява лошото здраве и също така ни помага да запазим добро здраве.

Спазвайте умереност в хранене, пиене и копулиране. Водете набожен живот. Развийте правилно мислене, правилно чувство, правилно говорене, правилно действие, правилна вяра, правилно знание, правилно поведение. Не използвайте прислужници. Разчитайте на себе си във всичко.

Ако искате Лъчисто здраве, върнете се към Природата. Тогава ще имате цъфтящо лице и очарователна самоличност. Подпомогнете себе си с всички природни средства. Възползвайте се от лечебните качества на слънцето, водата, въздуха, земята, постенето, билките и т.н.

Спазвайте законите на Природата във всички неща. Ядете, пийте, спете, мислете, държте се по начин предписан от древните мъдреци.



Тайната на живота

Болестта не е състояние, което би трябвало да ви плаши. Тя не е дошла от посредници извън вас. Болестта е резултат от дейности в живота. Съществува единствено здравето. Единствено живота е този, който прави човека жив. Болестта е само знак на здравето. То е реакция на живота към навлизане на непозната материя в организма.

Изчистващият процес на живота се нарича болест. Има само една болест, и това е болеста или безпокойството. Това означава, че тя е борба на живота да се отърве от чужда материя. Болестта не трябва да се подтиска чрез токсични лекарства. Оставете Природата да се изчисти по свой собствен начин.

Първото и най-главно средство е постенето. Смилането на храната е едно от най-тежкото бреме на икономиката на жизнеността. Ако слагате храна в стомаха си по време на болест, жизнената сила – която е в процес на изчистване на организма от чужда материя – се отклонява от функцията си и трябва да смила храната!

Единственият резултат е влошаване на положението.

Храната не поддържа живота. Животът поглъща храна и произвежда енергията необходима за смилане и елиминиране. Това е всичко. Животът съществува сам по себе си. Храната е необходимаа само за изграждане и възстановяване на тялото.

Чистата храна, такава като плодове, зеленчуци, пълнозърнести житни растения, зеленчуци със зелени листа и мляко – хранят тялото и подпомагат живота. Тя не трябва да бъде ядена с добавки за апетит, които действат като аероплани да пренасят храната в стомаха, тъй като храната не е изисквана от вътрешния жизнен огън.

Този жизнен огън е Самият Бог. Човек трябва да чака появата на този Бог, и тогава да Му дари храна. Но днес хората бъркат ненаситния апетит на небцето с глада. Може би гладът като радост никога не са го изпитвали.

Истинският глад във формата на Самия Бог, е неописум по природа, както е самия Бог. За да го узнаете трябва да го изпитате. Не може да се каже от един на друг.



Съзирайте добрата страна във всички лекуващи елементи

Брахман или Вечното е безкрайност. Неговите прояви също са безкрайни. Алопатия, хомеопатия, хидропатия, хромопатия, електропатия, натуропатия, аюрведа, унани – всички са негови прояви. Всички тези системи се различават една от друга. Темпераментите също са различни, така както и характерите. Затова различните системи на лечение подхождат на хора с различна природа.

Само предубеденият казва: “О, алопатията е безполезна – хомеопатията е най-добрата система”. Или, “Природата която е лекуваща е добрата, а аюрведа не е”. За някои хора аюрведичните лекарства са добри, за други унмани лекарствата са добри, и т.н.

Слънчеви лъчи, вода, билки, зелени листа, пара, кал – всички те са лекарства. Всички те са природни продукти. Само имената са различни. Фактът, че различните системи съществуват показва, че има нещо добро във всяка една.

Дори атомите, молекулите и частиците имат своята любов и омраза, харесване и нехаресване, привличане и отблъскване, афинитети и не-афинитети. Всеки има своите прищявки и капризи, своите чудатости.

Един натуропат мрази и осъжда алопата. Един алопат не харесва натуропатията. Но великодушният доктор, човекът с равно виждане и толерантност, който има практическо знание на Веданта, може да намери полезното във всяка система. Той може да оцени красотата на различните божествени прояви. Може да съзре единство в разнообразието и така да използва всяка система с нейните най-добри предимства.

Всяка система има своите собствени предимства и светла страна. Всяка система произлиза от единствения божествен източник. Не се карайте един с друг. Не се опитвайте да докажете превъзходството на вашата система.

Приемете доброто във всичко. Бъдете толерантни. Станете мъдри и щастливи. Водете здравословен живот. Достигнете Божествената реализация с инструмента на тялото –здравото, силно тяло.

Ако имате мощна воля и сила на издържливост, тогава няма да чувствате болка. Чрез постоянното мислене за болестта, болката и неприятността, вие усилвате страданието. Болката е в ума. Aтман е изпълнен с Блаженство.


==========================
Източник: Шивананда Дейли,
Свами Шивананда

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov