НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Яну 22, 2022 11:05 am Вижте мненията без отговор
Краят на Кармата – просветлено минало за Просветлени
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Фев 28, 2011 8:35 pm
МнениеЗаглавие : Краят на Кармата – просветлено минало за Просветлени
Отговорете с цитат

Всички са слушали за Кармата и мнозина знаят, че това е нещо, свързано с деяния в минали животи, нещо, което определя настоящият ни живот, нашите задачи, планове, черти на характера, привързаности, фобии. Обаче как действа тя знаят само малцина, дори между тези, на които по характера на своята дейност се налага да се сблъскват с това понятия.

Още повече въпроси се появиха, когато „тръгна слухът, че Кармата е отменена“. Както обикновено, най-голям резонанс това предизвика у тези, които професионално се занимават с Кармата, и не само защото тази информация ги лишава от препитание, но и защото самото понятие Карма бе доста смътно разбираемо за тях.Няма нищо чудно в това, просто хората, работещи с Кармата, са като хората, обслужвали асансьорите (някога ги е имало във всеки асансьор), които се отличавали от обикновения човек само по това, че много по-уверено натискали копчето за нужния етаж и знаели наизуст инструкцията за експлоатация на асансьора, обаче и те с усилие си представяли всички механизми, задвижващи асансьора, а за електричеството знаели не повече от пътниците.

С времето тази професия стана излишна, времената се промениха… дойде време тези, които уверено са натискали копчето за „етажите“ на вашия живот да останат в историята. Сега вие можете да направите това сами, ако поискате.

Нека да се спрем малко на теорията, нямате нищо против, нали? Аз не обещавам, че тя ще бъде лесна, но обещавам, че ще бъде точна.

Представете си циферблата на часовник, деленията, които го разделят на часове – това са вашите животи, центъра на часовника – това е вашият Дух, часовата стрелка показва конкретното въплъщение, а стрелката за минутите – текущия живот. Представихте ли си го? Вашият Дух винаги е в центъра, в Сега, часовете са многомерни и на равнището на Духа няма стрелки, той побира в себе си ЦЯЛОТО пространство на вашите въплъщения. Стрелките са нужни на Съзнанието и Душата, за да се фиксират в конкретния момент и да направят процеса на опознаването на реалността постъпателен.

Всъщност, вие съществувате във всяка точка на циферблата, вашите енергии се съхраняват в миналото и се простират в бъдещето. Представете себе си като поток от енергия, да, не като конкретна личност с глава, крака и т.н., а като одушевен поток от енергия. Вие, като че ли сте размазани по целия циферблат, вашите енергии не са си отишли от животите, които сте завършили, те са останали там. Вие можете да се върнете във всеки един момент, във всяка точка и да изживеете всеки епизод отново, вие дори можете да го преиграете! Всичко е възможно.

Полюбувайте се на себе си, като безкрайна лента от енергия, която се лее от миналото в бъдещето и от бъдещето в миналото, затваряйки енергията в сложен и преливащ във всички цветове обръч. Вие можете да изпратите импулс в бъдещето и вашето минало също ще се промени, за да му съответства.

Вие можете да промените своето минало и бъдещето ще открие пред вас съвсем други перспективи. Всичко е взаимно свързано, вие сякаш се намирате в средата на стрелките на компаса и ако се промени положението на червената част (миналото), автоматично се променя и положението на синята част (бъдещето), и обратно.

Сега нека се върнем към въпроса за Кармата. Какво е това и как да я възприемаме? Нека още веднъж да си представим себе си като поток, безкрайна лента, плъзгаща се по Света и преминаваща от живот в живот. За секунда си представете движението на потока на човека, като река, ето той се движи по едно от въплъщенията си: животът е радостен и прекрасен, сърцето пее, енергопотокът е изпълнен със Сила, Светлина, Любов.

Вибрациите на потока са чисти и високи, той е лек и се движи по живота, съхранявайки своята цялостност, оставяйки в изминалите събития само лек шлейф на присъствие. И ето, че на хоризонта се появява проблемна ситуация, сгъстяват се облаци, човекът прави избор, който го отдалечава от радостта и го потапя в бездната на драмите и трагедиите.

Енергиите на неговия поток спадат, стават по-плътни и вместо лек аромат на присъствие човекът оставя в този участък от живота голямо петно уплътнена енергия от Сила, Светлина и Любов в запечатан неизползван вид – тази енергия остава там, застинала, като бръмбар в кехлибар, част от него, част от неговата Душа, неговата Сила, част от неговото Аз, което се е заплело в жизнената ситуация и не може да излезе от там. Потокът продължава да тече нататък, но той вече не е така пълен, цветовете са потъмнели, радостта е угаснала, животът е престанал да искри.

Разбирате ли какво се случва? Животът в конкретното въплъщение е приключил, проблемът е останал неразрешен, част от човека е останала вплетена във възела от проблеми на отминалия живот. На човека му предстои отново да се въплъти, но в него вече няма толкова Сили, колкото е имал по-рано, неговият поток не носи толкова Светлина и Любов, а това означава, че неговият живот не може да бъде толкова пълен, както по-рано, в него той ще лети по-ниско.

А колкото по-ниско летиш, толкова повече изглеждат земните проблеми, толкова по-сложно се преодоляват препятствията, и това, което по-рано е било възможно да се преодолее с усмивка, се налага да бъде решавано с напрежение. Тази част от човека, която е останала в миналия живот, създава зона с повишено притегляне и той като от магнит е притеглян към нея. И тази зона се проявява в реалността на новия живот при сходен проблем, резониращ със ситуацията, която човекът не е успял да разреши преди. Между тях сякаш съществува мост, свързващ единия проблем с другия.

И ако човекът разреши ЧИСТО този проблем в текущия живот, той се решава и в миналия, и частта от човека, останала в миналото, се присъединява към него. Ако ситуацията е разрешена погрешно, то присъединяването ще бъде непълно, а ситуацията ще се повтори отново, за да може да се събере и останалото (ако човекът е чист и вътрешно свободен, той като живак слива своите части и ги интегрира моментално, а ако ли не, той ще бъде целият на „фибри“ докато те не се слеят с него).

Ако човекът не разрешава проблема, всичко си остава по старому, ако задълбочава проблема, той губи още части от себе си. Ако в този си живот, където полетът става все по-проблемно състояние, човекът започне да множи проблеми, сривайки се в ниските вибрации, той започва стремително да се размазва по живота, щедро оставяйки части от себе си разхвърляни тук и там, и в следващия живот това вече ще бъде сянка на човек.

В периода между въплъщенията често може да има преиграване на някои моменти, за да събере той свои части, необходими за въплъщението, но ако тези части се окажат недостатъчни, човекът се оказва в т.нар. светове на „възмездието“ – плътни нискочестотни светове, където би могъл да възстанови части от себе си.

Това е базовата концепция за Кармата от гледна точка на енергиите. Надявам се, че е станала по-разбираема за вас. Именно енергийната концепция е най-точната и с нея ще бъде удобно да се работи в рамките на новите енергии.

Какво се е променило сега и как е възможно да се отмени Кармата, ако там са останали части от мен, които са ми нужни? Ако тя ме свързва с други членове на моето Семейство и кармична Група, на която аз бих могъл да помогна? – ще попитате вие и ще бъдете прави. Нека да разгледаме какво се случва сега с Кармата и вашите минали животи.Сега на планетата идват Нови Енергии, по-високочестотни, носещи повече Светлина и Божествена Любов, с по-високи вибрации и Сила. Ако сте избрали да се настроите на тяхната вълна, вие се превръщате в Маяк на Светлина и Източник на Божествена Любов за… Себе си! Да, на първо място за Себе си! Тази Светлина, която вие попивате и пропускате през себе си, първо се насочва по лентата на енергийния поток към миналото и бъдещето ви.

Тя отмива стари проблеми, тя развързва стари възли, кехлибарът, в който са замръзнали частици от Вас, става мек и податлив, и с времето се топи, освобождавайки частиците от Вас във вашето поле, подсилвайки Ви и изпълвайки Ви със Светлина. Това ви позволява да приемате и транслирате още повече Светлина и Любов, насочвайки я в още по-проблемни периоди от вашите животи, и започвайки да СВЕТИТЕ за другите.

Колкото по-чиста е вашата карма, толкова по-чиста и силна е Вашата Светлина. Ако вие сте изразили Намерение да станете проводник на Светлината и Божествената Любов, вашата Карма ще се топи с такива темпове, че вече я няма, вие търсите своята Цялостност и се Движите към Разкритие и Реализация на Божествеността в Себе си.

Такава е многомерността на Духа. Изразявайки Намерение да служите за благо на другите, вие първо помагате на себе си и издигайки качеството на своята Светлина, я внасяте в обкръжаващия ви Свят. Ако вие се опитвате да направите това за пари, вие … лишавате най-напред себе си… сами избирате какво ви се връща за вашата Светлина. Лично аз не познавам чисти начини за обмен на пари срещу Възнесение или срещу собствената ви Цялостност и чистота на Кармата.

Свободата от Карма в този вид, за който говорят, означава следното. Каквото и да правите и каквото и Намерение да изразявате, вашето вибрационно и енергийно равнище стремително расте заедно с енергиите на планетата. Затова вие, като че разтапяте около себе си пространството на „кехлибара“ и той повече не сковава вашите действия, той повече не направлява и не препятства реализацията на вашите Намерения. Вие придобивате гъвкавост, като стар износен шарнир, който са полирали и смазали, и сега той се движи във всички направления.


Оковите на Кармата са отхвърлени!

Но вашето минало си е ваше минало, то пази страниците на вашата Слава, на вашите постижения и Победи, вашия опит и Сила, то ви свързва със Семейството и вашата Кармична Група. Глупаво е да се отказвате от това, нали? Трябва просто да го реинтегрирате в Себе си на ново равнище и да се съедините с тези части от Себе си, които се намират заточени в старите проблеми. Трябва да използвате точките на взаимовръзка с другите хора във вашите животи, за да им предадете Светлина и Любов.

Затова хайде да поработим с Кармата, съгласни ли сте?

Седнете в удобна поза. Издигнете се по Спиралите на Възнесението колкото може по-високо. Визуализирайте низходящия поток Божествена Светлина, леещ се върху Нас от Единния Божествен Източник през нашето Висше Аз. Отделете известно време, просто за да се реете в този лъч, издигайки се все по-високо и по-високо към Бога. Изразете Му своята Искрена Благодарност и Любов.

Почувствайте как се насищате със светлина, всяка ваша клетка, всяка ваша частичка. Изразете Намерение да очистите себе си и да трансформирате в Себе си всичко, което пречи да пропускате Светлина и Любов, всичко, което ви пречи постоянно да бъдете в резонанс с тях. Изразете Намерение Чисто да пропускате през Себе си Божествената Светлина и Любов за Света.

Кажете: „Аз се очиствам от всичко в моето тяло, съзнание и живот, което ми пречи да резонирам и пропускам през себе си Божествената Светлина и Любов. Аз леко и свободно пропускам Божествената Светлина и Любов, изпълвайки с тях Себе си и Света“. (всички изказани намерения се повтарят по три пъти)

Сега си представете Себе си като ярка Звезда в колелото на потока на вашите Животи, като прекрасен сияещ диамант в наниз от мъниста, вие пропускате Божествената Светлина и Любов през всяко мънисто на вашите минали животи напред в бъдещето и назад в миналото. Следете как Белоснежната Божествена Енергия протича от едно мънисто към друго, напълвайки ги със Светлина и Любов, как се разрешават всички проблеми и противоречия, как се хармонизира пространството на вашите минали животи.

Изразете намерение да очистите и Трансформирате своите минали животи, изразете намерение да присъедините всички свои части, всичко, което ви принадлежи и може да ви помогне в процеса на Духовния Растеж и Възнесение, да се присъедини към вас в божествено най-оптималните конфигурации под ръководството на Висшето ви Аз.

Кажете: „С помощта на моето Висше Аз, аз привнасям поток от Божествена Светлина и Любов в моето минало и бъдеще; Божественият Поток от Светлина и Любов чрез моето Висше Аз трансформира всички мои животи, очиствайки ги и напълвайки ги със Светлина и Любов, и хармонизирайки ги. Аз се съединявам с всички свои частици от всички животи, аз ставам Цялостен(а), аз напълно се съединявам с всички свои частици под ръководството на Висшето Аз. Аз изисквам целият свой Опит, Знания, Мъдрост, Сила, Светлина и Любов от всички свои животи и въплъщения“.

Кажете: „Аз прощавам с Любов на всички, които съм срещнал(а) по своя Път. Аз моля за прошка всички, които съм срещнал(а) по своя Път, за всички мои прегрешения и постъпки. Аз освобождавам всичко, което ме привързва към миналото, пречейки на моята Свобода и добиване на Цялостност, аз съм напълно Свободен(а). Аз искрено Обичам всички, които ме обкръжават и са ме обкръжавали през всички мои животи, и им Благодаря за това, че със своето присъствие те са ми помагали и помагат да изпълня моите задачи и да измина този Път“.

Почувствайте как мънистата на вашите животи едно след друго просветляват и се напълват със Светлина и Любов.

Кажете: „От сега нататък всички мои минали животи стават за мен Източник на Любов, Светлина, Мъдрост, Знания на Опита. Те ми помагат по моя Път на Самоусъвършенстване, помагат ми да нося Светлина на Света. Те стават част от пространството на Хармонията от Любов и Светлина, преминаваща през мен“.

Кажете: „Аз ставам осъзнат и чист източник на Божествена Светлина и Любов за всички, които съм срещал(а) на моя Път, и за всички, които ще срещна“.

За очистване на мънистата на вашите животи ще потрябва не една медитация. Главното е, че от сега нататък вашето просветлено минало започва да служи на вашето текущо просветление и изпълва със Сила вашите Крила.

Летете Ангели, от сега нататък за вас са достъпни нови Висоти!

С Любов, Александър


===================================
Източник: y-kostra.ru

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov