Автор |
Съобщение |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 11:20 am
Заглавие : ??????? ??????????!!!
|
|
|
Здравейте на всички!
Вчера нямах възможността да отделя повечко време, за да ви обърна вниминие, тъй като погребвах най-любимата си котка - Черна Маца!
Тя беше едно невероятно животно! Има едно старо поверие, че черна котка с черно небце носи голям късмет в къщата или в дома, в който живее!
Във входа на най-добрата ми приятелка пък живееше една голяма котка на име Мъра. Аз видях, че след поредното си ражадане тя щеше да роди точно такова коте. Изчакахме я да роди и наистина имаше такова котенце.
Така се сдобих с него през късната пролет на 1992 год. Освен, че се сдобих с нея се сдобих и с много голямо нейно поколение, също толкова необикновени котки, колкото беше самата тя!
Сега в къщи имам нейна внучка, родена пък на моята рожденна дата. Внучката на вече покойната Черна Маца е също толкова невероятна, колкото баба си и, разбира се, колкото самата мен!
Така, че вчера не бях чак в толкова добро настроение и предпочетох да върша друга работа, вместо да ви надувам главите с последно си сбогуване с най-любимата ми котчица! Но ... всеки в един момент си отиваме от този свят в онзи! Така е и с нашите любимци ...
Ами ... оплаках ви се, значи!
Сега е ваш ред!!! |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 3:05 pm
Заглавие :
|
|
|
Здравейте, Селена. Моите най-искрени съболезнования. И аз не мога да повярвам че това се е случило. Неотдавна споделяхте колко си я обичате и колко сте неразделни с нея. Сякаш беше вчера. Затова ако трябва недейте да пишете във форума някой друг ден, но се отдайте на мъката си и я изживейте. Не че няма да липсвате на хората тук, но ако така е най-добре за вас, направете го. Разбирам какво е да загубиш такова същество. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 3:30 pm
Заглавие :
|
|
|
Здравей, reveta!
Ооооо ... не съм тъжна! Разбира се, че ми беше много мъчно за нея, че няма да си я виждам до мен, в скута ми, легнала върху мен, но ... никого не можеш да задържиш насила, когато му е дошло времето да си отива там, в отвъдното! Ето как изглеждаше преди да се разболее:
Ние блокирахме разпада на първия тумор, после на втория, но третия, който беше на шията й, под милата брадичка с бели мустачки, вече никой не можеше да го пипне, поради простата причина, че там има жизнено важни органи и не може изобщо да се пипа.
Издържа горката Коледата, скискаше зъбки ... преди Нова година я позакрепихме, но след това вече тя сама се отказа ... най-напред спря да се мие (много лош признак!!!), спря да се храни, следователно и да ака, стана слаба като чироз, залиня ... не можеше да ходи, но запази всичките си навици сутрин да прави компания на кучето, внучката си, както и на нас с маг Живин - нищо, че не ядеше, пийваше си само по малко водичка. През целия ден спеше, а вечер отново правеше компания на всички и показваше колко много ни обича! Стараеше се да не ни пречи с присъствието си и с това, че е много болна и, че си отива.
В понеделник вечерта започна да агонизира и вчера докато я закараме до ветеринарния лекар, още по пътя ни напусна, но все още имаше сърдечна дейност когато отидохме при лекаря ... но много слаба!
Погребахме я в един от най-хубавите паркове на София, в една китна и гъста горичка, на тихо и спокойно място! Това и стигаше! Отдъхна си от света и болестите, които я мъчеха!
И на мен, както и на нея , ни олекна! |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 9:14 pm
Заглавие : ??????????????!
|
|
|
Приемете и моите искрени съболезнования! Знам какво е да загубиш любимо животинче, което е станало като член на семейството!
Нека почива в мир и в по-добрия свят! |
|
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 11:29 pm
Заглавие :
|
|
|
А аз Ви пожелавам по-скорошна среща в ново здраво тяло. |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Чет Яну 11, 2007 12:20 pm
Заглавие :
|
|
|
И аз й обещах същото, Аудан! Казах й, че пак ще я намеря, нека само тръгне да се преражда! А маг Живин каза: "Не, тя ще те намери пак!"
А докато й говорех, че пак ще си я намеря, тя ме гледаше съвсем разбиращо в очите, сякаш ми казваше: "Ще те чакам, но сега дори не мога да ти отговоря и с едно "мяууу"!!!, защото ние с нея така си й говорехме!
Аз й говоря най-различни работи, а тя с различни интонации винаги ми отговаряше с "мяууу"!!!
Сладуранка черничка, с бели пухчета на стъпалцата отпред - и на четирите крачета отпред ще знаеш!!! |
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Чет Яну 11, 2007 8:08 pm
Заглавие :
|
|
|
Е такова описание - кратко и да ти бръкне в сърцето, за раздялата с домашен любимец, до сега не бях чела.Защо го пишете?Аз направо си го изживявам.Плача като идиот.Тя до последно се е грижила за вас и е искала да бъде част от вашето семейство.Не искам да си мисля, че това ме чака и мен с моето куче.Наистина ли се прераждат?Дано! |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Чет Яну 11, 2007 9:06 pm
Заглавие :
|
|
|
Пиша всичкото това, за да разберете, че няма нищо страшно в смъртта! Тя просто е едно избавление и преминаване към друг живот! Ах ... а после идва отново прераждането!!!
Разбира се, че се прераждат животните! Аз вече за втори път си намирам Черна Маца и интересното е, че когато бях малка, и имах същата котка тя изглеждаше по същия начин. Това не го знаех, когато разбрах, че Мъра ще я ражда, разбрах го когато вече я беше родила естествено!
Моля се само да не се преуморявам чак толкова много, за да имам време да кача в "Публикации" в раздел "Любопитно"най-интересни случки за животинките и растенията, и ...ооооо и още много неща! |
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Чет Яну 11, 2007 9:29 pm
Заглавие :
|
|
|
Ох, дано,ДАНО да е така! |
|
|
|
|
|
katysto
Местожителство: Burgas
|
Пуснато на: Чет Яну 11, 2007 10:41 pm
Заглавие :
|
|
|
Надявам се, че има живот след смъртта и затова сега гледам да живея така, че да не навредя на този следващ живот.
Полагам усилия и дано да успея.
Между другуто от известно време и ние мислим да си вземем коте-децата са страшно ентусиазирани. Като бях малка живеех на село и там винаги сме имали котка. Доколко са полезни домашните любимци за децата? Пак ще натоварят мама със грижите, а те ще си гледат само забавленията. И животинчето ще страда, ако оставим грижите за него на децата. Справедливо ли е? |
|
_________________ Поука вместо омраза, усмивка вместо презрение. |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пет Яну 12, 2007 3:18 pm
Заглавие :
|
|
|
Какво значи справедливо! Това просто е относително понятие ... А що се отнася до животинките, то не е много справедливо и това, дето ги затваряме в къщи и ги изолираме от естествения им начин на живот, но ... и това е относително понятие също, защото всички знаем колко много изоставени животни има навън по улиците ...
Аааа ... пак ще ви разкажа нещо за моята Черна Маца, лека й пръстчица ...
Когато я прибрах в къщи тя беше на 2 месеца и вече не бозаеше от майка си Мъра.
По онова време в къщи си имах и една малтийска булонка, която също беше много необикновено животно ... Тя пееше, плачеше с глас, радваше ни се с глас ... Но зли хора се наговориха и ми я откраднаха!
Та когато доведох Черна Маца в къщи Джилда (така се казваше кученцето ми!) изпадна в неистова радост. До този момент тя не беше раждала изобщо!
Един ден останах изумена на вратата, защото Черна Маца, заедно с брат си Мацко бозаеха от Джилда. От любов към тях си беше спуснала мляко, въпреки, че не беше раждала изобщо и това просто е невъзможно по принцип!!!
Така мацоците бозаха от нея цели два месеца и станаха много големи! Сивия Мацко един ден офейка навън и само след един сезон квартала са напълни с негови котенца ... ужас!
А Черна Маца си остана при мен цели 14г и 10 месеца!
Тук ще ви покажа как изглеждаше моята сладка Джилдичка! Ето ви я:
|
|
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Пет Яну 12, 2007 3:48 pm
Заглавие :
|
|
|
СЕЛЕНА написа: | [b]Един ден останах изумена на вратата, защото Черна Маца, заедно с брат си Мацко бозаеха от Джилда. От любов към тях си беше спуснала мляко, въпреки, че не беше раждала изобщо и това просто е невъзможно по принцип!!!
Така мацоците бозаха от нея цели два месеца и станаха много големи! [/b |
При ескимосите е подобна ситуацията.Там силите на младата майка са от значение за оцеляването на групата и се появява кърма на...бабата.
Чувал съм слухове и за мъже(в индианските митове),които били кърмачи,но ...знам ли?! |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Пет Яну 12, 2007 4:18 pm
Заглавие :
|
|
|
Може да проверим из анадолските сайтове |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Пет Яну 12, 2007 5:22 pm
Заглавие :
|
|
|
penka, най-лошото се случва както с всички нас, така и с животните. Естествената смърт все някога настъпва. Вместо да ви обземат такива черни мисли, по-добре помислете животинчето ви да е добре защитено от посегателства и жестокости на хора и малки деца, които само чакат някое по-кротко животинче да им падне в ръцете и да го измъчват ей така за кеф. На моето коте му се случи. Не го пожелавам на никого, защото боли много повече отколкото, ако умре от естествена смърт. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пет Яну 12, 2007 5:26 pm
Заглавие :
|
|
|
Да, садизма просто е заложен при децата най-вече! Особено при индиговите деца, защото те са абсолютно пък безчувствени! В един друг сайт вече го коментирахме това за индиговите деца!
Но ще взема да кача някой материал и за тях в "Публикациите" за да се знае какво точно предствляват те! |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|