НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 12:07 pm Вижте мненията без отговор
Телегония
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Апр 10, 2012 10:04 pm
МнениеЗаглавие : Телегония
Отговорете с цитат

Ако както нас, нямате никаква представа, какво означава телегония, това е нормално.

През последните два века, някой внимателно и квалифицирано е заличавал от всички библиотеки или съсредоточия на научни знания по света, всичко отнасящо се до това знание. Прочистени са всички, всички източници, по целия свят - научни трудове, позовавания, препратки, библиотечни регистри, анотации, реферативни справки и пр.


Всеки човек, който има и най- малък спомен от уроците по биология в училище, трябва да е наясно, че телегонията напъл­но противоречи на съвре­менната теория за наслед­ствеността. Дори никога да не сте учили биология, не може да не знаете, че зачатието е резултат от сливането на яйцеклетка и сперматозо­ид.

Всяка яйцеклетка и все­ки сперматозоид съдържат по 23 хромозоми, в които, съгласно хромозомната теория на наследстве­ността, се съдържа цяла­та генетична информация. При тяхното сливане се получават 46 хромозоми, които определят наследст­веността на детето. Или разсъждавайки логично, няма откъде да дойдат хромозомите с генетична информация от първия мъж. От където следва, че хипоте­тичното влияние на първи­ят мъж на яйцеклетката на жената не е нищо друго освен мит.

Още пре­ди раждането на мо­мичето, в него се оформя запас от яйцеклетки. Генетичната информация, която е заложената в тях зависи от ро­дителите, а не от първия, втория или 25-ия мъж. На фона на всичко това, опи­тите на привържениците на телегонията, някак си да оправдаят механизма на влияние на първия мъж са смешни.



Такова например е твърдението че, гените на първия мъж по неразбираем начин се имп­лантират в епитела на матката (или в някои вер­сии- в яйчниците) и по то­зи начин влияят на поколе­нието. И това въпреки фак­та, че соматичните клет­ки, от които се състои на­шия организъм по дефини­ция не взаимодействат с половите.

Съществува, обаче и мно­го по- фантастично обяснение за телегонията: „Енергията на спермата е достатъчно висока и когато попадане в тялото на жената завина­ги променя вибрациите на целия женски организъм. Затова настъпват промени в гене­тичния апарат на жените, кои­то след това се наследяват от нейното поколение.“

До тук установихме че, нито от гледна точка на логиката, нито от гледна точка на генети­ката, теорията за влияни­ето на първия мъж на по­томството на други мъже, не е обоснована и доказана. Странно е, че има хора, които сериозно настояват за съществуването на те­легонията, цитирайки Ле Дантек и се опитват да убедят хора­та, че това е някакъв вид тайна наука.

Информация за телего­нията- „нау­ката за девствеността“- разпространяват привър­жениците на езотериката, националистите и предс­тавителите на традици­онните религии (по- конкретно православието). Все още в някои правос­лавни сайтове се пуб­ликуват статии, които развенчават мита за теле­гонията, въпреки че се вписва в християнските ценности и идеи на добро­детелта. И това е правилното отношение: каквито и да са целите, из­мамата не е най- добрият метод, с който да се постигнат.

Няма спор, че духовната чистота е важна и че разпусна­тостта не е най- доброто женско качество, но все пак, заради това не си струва да оправдава­ме приказките за телего­нията. Има далеч по- съществени аргументи в полза на морала. Това са заболяванията, предавани по полов път. Те за раз­лика от гените действи­телно се предават и от първия, и от десетия партньор и влияят на репро­дуктивната система на жената, а значи и на бъде­щото потомство.

Недоверието в телего­нията и стремежът към висок морал, не се изк­лючват взаимно. Децата трябва да се учат на ценности, но без да бъдат заблуждавани, за­щото, когато измамата бъде разкрита, започва от­хвърляне и на научени за­едно с нея норми на поведе­ние.

Телегония е дума, коя­то всъщност означава теория на хипоте­тичното въздействие на гените на предишни сексуални партньори на една жена върху де­цата от следващите й партньори. Популярна е най- вече сред любителите на езотериката. Голяма част от хора­та имат малка предс­тава, какво означава и често без да вникнат в същността на теория­та, се съгласяват с нея от суеверие.

Когато ня­кой с авторитет раз­казва за страшните последици от бурния живот преди брака, ко­ито се потвърждават от житейския опит и научните изследвания, всеки би му повярвал. Само че във всяка история има неща, които се премълчават, други се поокрасяват и кое истината в нея, и кое измислицата ще се опитаме да разберем заедно.



Телегонията: история и теория

Понятието телегония първоначално се е появи­ло сред животновъдите, отглеждащи коне, крави и други животни. Същност­та на теорията се състои в това, че всеки предишен мъжкар влияе на генотипа на поколението от всеки следващ. Или иначе казано ако например чистокръвна персийска котка девстве­ница съгреши с уличен ко­тарак, а година по- късно я кръстосат с чистокръвен персиец, тогава котенца­та ще приличат на първия мъжкар. И днес много хора, занимава­щи се с развъждане на кот­ки, са убедени, че породиста котка, която е имала връзка с нечистокръвен ко­тарак, вече не може да има породисто потомство.

Теорията била породена от известния случай с кобилата на лорд Мортън, който Чарлз Дарвин описал в труда си „Из­мененията на животните и растенията в домашни условия“ (1868 г.): Чистокръвна арабска коби­ла кръстосали със зебра. Потомството носело беле­зите на тези два вида. След това същата кобила кръстосали с породист арабски жребец и тяхното потомство имало белезите на зебра- ивици на краката.

Въз основа на това учени­ят предположил, че първи­ят мъжкар, който е заплодил коби­лата, по някакъв начин е оставил своя следа и е пов­лиял на следващите поколе­ния от други мъжкари.

В края на века Ле Дантек спо­мага за разпространяване на хипотезата, като опис­ва същия случай в книгата „Индивидуалната еволю­ция, наследственост и неодарвинизма“ (1899 г.) и пак там, изразява предположение, че подобни механизми съ­ществуват и при хората. Важно е да отбележим, че и двете книги са били пуб­ликувани преди учените да признаят закона за наслед­ствеността, който е опи­сан от Грегор Йохан Мендел през 1865 година.

Нито Дарвин, нито Ле Дантек са говорили за телегонията като доказан факт. Това е само едно предположение, което не е потвърдено. Те­орията за телегонията е била оспорвана и научно оп­ровергана още през 1889 го­дина от селекционерът Джеймс Косар Евърт. Той провел един мно­го прост опит- кръс­тосал 8 породисти кобили с мъжка зебра, появили се мелези- 13 жребчета с белезите на зебра.

След това кръстосал кобилите с чистокръвни жребци от същата порода. Потомството нямало нито един белег на зебра. По- късно подобен експеримент бил осъ­ществен от руския учен Игор Иванов, който също не е получил доказателства за съществуването на теле­гония.

Освен това истори­ята с кобилата на лорд Мортън има научно обяс­нение- напълно е възможно ивиците по кра­ката на жребчето да са атавистичен белег (белег в поколението, присъщ на неговите древни предци). Подобно явление може да се наблюдава и при хората- например, деца родени с опашка или окосмяване.

Някой почти е успял да превърне телегонията в езотерично знание. Почти!

През 18 век, един случай от практиката, провокирал научните интереси на двама учени в Англия и Русия, които самостоятелно се заели с научни изследвания и постигнали определени научни резултати, които публикували самостоятелно. Именно тези изследвания и публикации по въпросите на телегонията стават обект на заличаване.

През 18 век, конете са заемали важно място в производството, преди всичко като движеща сила. Ето защо на един лорд - собственик на конезавод му хрумнала идеята да направи конете си по-силни и издържливи, като ги кръстоса със зебри. Заделили един определен брой млади кобилки и ги случили с мъжки зебри.

За съжаление не се получило нищо - кобилките не се заплождали. По-късно ще се окаже, че причината е хромозомна несъвместимост. Ето защо прекратили експериментите. Но историята не свършила до тук. След няколко години, въпросните млади кобилки, покривани от нормални, чистокръвни жребци дали поколение с явни екстериорни и органични белези на зебри.

Именно това е предизвикало научните интереси на един известен британски учен-изследовател от кръга на Чарлс Дарвин и руския му колега. Започвайки отделно проучвания, те се натъкнали и на други факти от практиката - оказало се, че сред развъждащите породисти гълъби и кучета, отдавна се знае, че гълъбица или кучка покривана от непородисти, диви гълъби или непородисти кучета, вече и с нарушена чистотата на породата и поколенията им не са чисти породи.

И все пак, за какво става въпрос?

В превод телегония би трявало да означава нещо като "отдалечено (дистанционно) раждане"



Има ли всичко това някакво отношение към човека?

Оказва се, че има!
Доколкото телегонията е част от живота, без някой да го е замислял, животът, като че ли сам заложил предпоставки за експеримент и сред хората.

Всичко започнало в дните на VІ Свеговен фестивал на младежта и студентите в Москва.

Не е много ясно как делегациите от Воронежка област и от една африканска страна са се срещнали и какво е станало.

Ясно е обаче, че млади девици от Воронежко са правили секс с африкански младежи.

Минало време и момичетата от Воронежка област се изпоомъжили за местни момчета.

И всичко щяло да е както трябва, ако не се родили след време от бели бащи няколко мулатчета.

Още по-странно е, че една от въпросните девици родила бяло момиченце, което след време от бял мъж, дало живот на мулатче.

Работата е там, че през онези години във Воронежка област изобщо не са пребивавали негри.

Дори да предположим, че тези морално конфузни събития са превлекли вниманието на местните или дори съюзни медицински органи и са били предприети генетични тестове за бащинство, то резултатите нищо не биха доказали - бащата на децата е щял да се окаже съвсем техния генетичен баща.

А най-странното в случая е факта, че на тези събития обърнали внимание само представители на местните ортодоксални църкви. Те информирали висшия клир в Москва - там някой съвсем сериозно се заел с проблема и тогава попаднали на трудовете по телегония в библиотечните фондове на Руската православна църква.

Единственото място на планетата, където трудовете на двамата учени са били опазени.

И така, днес, един съвременен, непредубеден изследовател на историята на науката, би стигнал до извода, че има нещо ненормално във факта, че научните изследвания са били преустаовени, че от тогава нищо повече не е направено в тази научна област и което е още по-странно - защо днес нищо не се прави при наличието на нови научно-изследователски методи и развитието на генетиката в частност?


Отговор може да се намери косвено, не изследвайки историята на науката, а в съвсем друга област.

Не е вярно, че нищо не се прави!
Прави се, прави се и то много. Прави се не от вчера и от днес!
За съжаление, прави се много, но не в научни лаборатории и научни центрове, а в ... Холивуд.

Възпрепятстването на финансиране за изследвания в телегонията се съпровожда в продуцирането на гигантски бълвоч от филми и видео, перфидно проповядващи безогледен промискуитет (безразборни сексуални контакти).



Телегонията може да се нарече и наука за Девственоста.

Оказва се, че не е толкова важно кога едно момиче губи девственоста си, а от кого.
Случайно ли е, че природата е създала Химена?
Нищо в природата не е случайно в този смисъл.

Разкъсването на Химена, дефлорирането, стартира програма в организма, имаща за цел генетична рекомбинация, която използва генетичен материал от партньора на младото момиче, с вероятна цел, създаване на генетични предпоставки за формиране на следващото поколение

Излиза, че следващото поколение е резултат от генетичен принос, както на майката и бащата, така и от онзи, който може да се нарече първият.

Знания за телегонията със сигурност са били известни на онези български жени, които би следвало да честваме на Бабин ден. Не е чудно, че превръщането на Бабин ден в Ден на родилната помощ е послужило и за превръщането на телегонията в изгубено знание.

Някой обаче, заличавайки следите от научните изследвания по телегония от 18-ти век, ги е превърнал в езотерични знания. Никак не е случайно, че все още, наследяващите позицията на Аарон, като главен религиозен деец в Синедриона (Съвета на еврейските мъдреци) задължително се жени за еврейска девственица. Това е закон произтичащ от знания по телегония.

Въпросът за достоверноста на изложеното по-горе, остава открит, независимо от приведените факти. Естествено е, за онези от нас, които отхвърлят безапелационно и отказват да обсъждат аргументи за съществуване на конспирация срещу човечеството и наличие на задкулисие, аргументите за повсеместно унищожение на трудовете по телегония, да не могат да са достатъчно доказателство.

При това положение, остава да се обърнем към преки аргумунти от областта на човешката физиология и дори от сексологията. Ето поне два подобни аргумента:

Каква може да бъде ролята на Хименовата ципа?

Щом Природата е създала този орган, каква е неговата функционална предопределеност? Преди дни, беше открита ролята на друг един подобен орган - апендикса. Оказа се, че неговата задача в организма е да запазва, съхранява и възпроизвежда образци от бактериални култури в стомашно-чревния тракт, когато тай е подложен на масирана атака от антибиотици. Изкуствено синтезираните антибиотици датират от средата на миналото столетие, но природните антибиотици са с нас още от зората на човечеството.

Спомняме си, че в една развита европейска страна апендиксите на новородените се отстраняваха почти веднага. На дневен ред са сливиците, които също са с неустановена функционалност.

Друг аргумент, може да бъде, типологията на сексуалноста при мъжете. Един от тях е маркиран от сексологията и като особен тип (стремеж към съвокупляване с девственици) си е останал висящ без съответното обяснение със знания от телегонията.

Множество аргументи "за" могат да се приведат от традициите и обичаите, както и от литературата.


Ако се обърнем към Светото писание - Библията в Евангелието на Матея, глава първа ще намерим следното:

Матей 1 глава
2 Авраам роди Исаака; Исаак роди Якова; Яков роди Юда и братята му;
3 Юда роди Фареса и Зара от Тамар; Фарес роди Есрона; Есрон роди Арама;
4 Арам роди Аминадава; Аминадав роди Наасона; Наасон роди Салмона;
5 Салмон роди Вооза от Рахав; Вооз роди Овида от Рут; Овид роди Есея;
6 а Есей роди цар Давида. Давид роди Соломона от Уриевата жена;
7 Соломон роди Ровоама; Ровоам роди Авия; Авия роди Аса;
8 Аса роди Иосафата; Иосафат роди Иорама; Иорам роди Озия;
9 Озия роди Иотама; Иотам роди Ахаза; Ахаз роди Езекия;
10 Езекия роди Манасия; Манасия роди Амона; Амон роди Иосия;
11 а Иосия роди Ехония и братята му във времето на преселението във Вавилон.
12 А след преселението във Вавилон, Ехония роди Салатиила; Салатиил роди Зоровавела;
13 Зоровавел роди Авиуда; Авиуд роди Елиакима; Елиаким роди Азора;
14 Азор роди Садока; Садок роди Ахима; Ахим роди Елиуда;
15 Елиуд роди Елеазара; Елеазар роди Матана; Матан роди Якова;
16 а Яков роди Иосифа, мъжа на Мария, от която се роди Исус, Който се нарича Христос.

Апостолът ни е представил кръвната линия на Сина Божий.
Нека за цилите на прегледността да представим написаното по по-удобен начин:


1 2 Авраам роди Исаака;
2 Исаак роди Якова;
3 Яков роди Юда и братята му;
4 Юда роди Фареса и Зара от Тамар;
5 Фарес роди Есрона;
6 Есрон роди Арама;
7 Арам роди Аминадава;
8 Аминадав роди Наасона;
9 Наасон роди Салмона;
10 Салмон роди Вооза от Рахав;
11 Вооз роди Овида от Рут;
12 Овид роди Есея;
13 а Есей роди цар Давида.
14 Давид роди Соломона от Уриевата жена;
15 Соломон роди Ровоама;
16 Ровоам роди Авия;
17 Авия роди Аса;
18 Аса роди Иосафата;
19 Иосафат роди Иорама;
20 Иорам роди Озия;
21 Озия роди Иотама;
22 Иотам роди Ахаза;
23 Ахаз роди Езекия;
24 Езекия роди Манасия;
25 Манасия роди Амона;
26 Амон роди Иосия;
27 а Иосия роди Ехония и братята му във времето на преселението във Вавилон.
28 12 А след преселението във Вавилон, Ехония роди Салатиила;
29 Салатиил роди Зоровавела;
30 Зоровавел роди Авиуда;
31 Авиуд роди Елиакима;
32 Елиаким роди Азора;
33 Азор роди Садока;
34 Садок роди Ахима;
35 Ахим роди Елиуда;
36 Елиуд роди Елеазара;
37 Елеазар роди Матана;
38 Матан роди Якова;
38 а Яков роди Иосифа,
мъжа на Мария, от която се роди Исус, Който се нарича Христос. [Матей 1 : 2-16]

Разбира се, по-правилно би било да се каже, че на Авраам, жена му е родила Исаак, а жената на Исаак му е родила Яков, но ... достигайки ред 4 срещаме уточнение Юда роди Фареса и Зара от Тамар..Не е ясно защо е направено това уточнение и в ред 10 отново е споменато, от кого е роден Вооз (от Рахав).

В ред 11 отново е спомената жената родила Овид - това е Рут, която не е неизвестна.

За Рут има отделно четиво във Вехтия Завет и става ясно, че тя е Рут Моавитянката, жената на Малхон, снахата на Елемелех и Ноамин има син от Вооз на име Овид.

В ред 14 вече е уточнено, че Соломон е роден от Уриевата жена. Повече от ясно е, че тук има налице нарушение на чистотата на кръвната линия (роден не от девица).

Може ли да се направи извода, че знанията за телегонията са налице?!!!


ВОЕННА ТАЙНА. ТЕЛЕГОНИЯ... ВИДЕО


_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov