НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Апр 20, 2024 12:20 am Вижте мненията без отговор
Петата раса ще бъде припокрита от Шестата
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Май 07, 2012 6:36 pm
МнениеЗаглавие : Петата раса ще бъде припокрита от Шестата
Отговорете с цитат

Събитията, човечеството и всичко подобно в Природата протича в цикли. Човешките Раси се раждат една от друга, растат, развиват се, стареят и умират.Техните субраси и народи следват същото правило.

Много векове са изминали от началото на расата на атлантите и въпреки това ние виждаме последните атланти, все още смесващи се с арийския елемент преди 11 000 години. Това показва огромната продължителност на времето за преминаването от една раса в друга, следваща, въпреки че що се отнася до характерите и външните типове, старшата раса губи своите отличителни признаци и приема новите черти на по-младата раса. Това се доказва от всички типове на смесените човешки раси. Така Окултната Философия учи, че даже и сега, пред нашите очи, новата раса и раси се намират в процес на образуване.

Петата раса ще бъде припокрита от шестата в течение на много стотици хилядолетия, изменяйки се заедно с нея, но много по-бавно, отколкото нейната наследничка, изменяйки се по ръст, физически и умствено, точно както четвъртата раса се е преляла в нашата Арийска Раса, а третата - в Расата на Атлантите.

Този процес на подготовка за Шестата велика Раса трябва да продължава през цялото време на шестата и седмата подраси. Но последните остатъци от Петия Материк ще изчезнат чак известно време след зараждането на новата раса, когато друго и ново Обиталище, Шестият Материк, се появи от новите води на повърхността на нашата планета, за да приеме новия пришълец. Там ще се преселят и утвърдят и всички щастливци, които ще избегнат новото бедствие.



Природата не действа с внезапни скокове - както човекът не се превръща от дете веднага в зрял възрастен - и крайният катаклизъм ще бъде изпреварен от много малки потопи и разрушения, както от вода, така и от подземни вулканични огньове.

Мощният пулс ще бие учестено в сърцето на расата, която днес се намира в американската зона, но когато започне шестата раса, фактически ще останат не повече американци, отколкото европейци, тъй като до това време те ще станат Нова Раса и с много нови народности. Обаче петата раса няма да измре, а ще продължава да живее известно време; припокривана от новата Раса в течение на много хилядолетия, тя, както току-що казахме, ще се преобразува, но по-бавно от новата; все пак, подлагайки се на пълно умствено, физическо и ръстово изменение.

Ръстът на човечеството отново ще започне да се увеличава, както е било по времето на лемурийците и атлантите, тъй като докато еволюцията на четвърта раса я е довело до самото дъно на материалността в нейното физическо развитие, сегашната раса се намира на своята възходяща дъга. Шестата раса бързо ще се освободи от оковите на материята и даже от плътта.

След циклите на Материята ще следват Цикли на Духовност и напьлно развит разум. Следвайки закона за аналогията и историята на расите, мнозинството от бъдещето човечество ще бъде съставено от забележителни Адепти. Човечеството е дете на Съдбата на Циклите и нито една от неговите Единици не може да избегне своята безсъзнателна мисия или да се отдели от тежестта на сътрудничеството с Природата.

Така Раса след Раса Човечеството ще извършва определеното му циклично странстване. Климатите ще се изменят, и те вече са започнали да се изменят. Всяка Година на Тропиците, една след друга, ще изхвърля една подраса, само за да зароди друга висша раса по възходящия цикъл, докато ред други, по-малко щастливи групи - неуспехи на Природата - ще изчезнат от човешкото семейство, подобно на отделни индивиди, без да оставят следа.


Автор: Елена Блаватска

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov