НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 12:06 pm Вижте мненията без отговор
Внимание – две затъмнения на 20 май и 4 юни 2012!
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Май 20, 2012 12:52 pm
МнениеЗаглавие : Внимание – две затъмнения на 20 май и 4 юни 2012!
Отговорете с цитат

Слънчевото затъмнение на 20 май 2012 година е пръстеновидно, на 0 градуса и 21 минути в знака Близнаци. То ще е с продължителност от 5 мин. и 46 сек., а ще бъде видимо от Китай, Япония, Канада, северната част на Тихия океан и западната част на САЩ. В България точният час на съвпада между Слънцето и Луната е 02,47 часа на 21 май с координатите на София. Всяка планета в 1-я и в последните 1-2 градуса на всеки зодиакален знак се счита за „критична”, а какво ли остава за Лунация (Новолуние или Пълнолуние) и особено за затъмнение.

Първият градус на предстоящото Слънчево затъмнение (фиг. 1) в знака Близнаци предполага навлизане в един нов етап на духовни и идеологически промени без нужната опитност. А квадратурата (неблагоприятен аспект – ъгъл от 90 градуса между планетите) на Слънцето и Луната към Нептун неминуемо ще предизвика духовна криза при много хора, докато се адаптират към промените. Не са изключени и кризисни ситуации със снабдяването и цените на горивата, замърсяване водата, инциденти с плавателни съдове, наводнения, етнически конфликти.

Нептун се свързва още със задкулисните действия и тайните заговори (тайните служби), а двете с Юпитер – с вярата, религията и духовенството. Това, което ми хрумва, че затъмнението би могло да създаде предпоставка в следващите дни и месеци за кончината или евентуален таен заговор (атентат) високопоставена политическа фигура (висш духовник също), за което съответно властите в най-акцентираните от затъмнението държави е добре да вземат предпазни мерки.

Това Слънчево затъмнение активира важни социално-икономически и идеологически процеси в някои от страните, а в други – природни катаклизми. Най-акцентирани са хороскопите на Австралия, Западна Самоа, Индонезия, Албания, Македония, Мексико, Канада, Палестина, Перу, Румъния, Русия, САЩ, Северна Корея, Франция, Чили, Япония, Филипините.



От природните катаклизми няма как да избягаме, но се надявам да бъдат взети мерки за предотвратяване на евентуален етнически конфликт между Македония и Албания. Слънчевото затъмнение е в съвпад с Марс в хороскопите и на двете страни. Като се има предвид естеството на планетата Марс по принцип, опасността е сериозна.

Нептун в медицинската астрология се свързва с инфекциите, интоксикациите, с психичните заболявания, с алергиите. Хората, които са предразположени към алергии, трябва да вземат превантивни мерки, независимо дали се касае за хранителна, медикаментозна или друг тип алергия. В периода 27 юни – 30 август очаквам доста горещо време, а това налага да се вземат предпазни мерки против изгаряния на кожата от слънцето.

В този интервал от време почиващите на море както у нас, така и извън България е желателно да пият предимно минерална (или преварена) вода, да консумират само прясно приготвена храна и качествен алкохол. В горещите летни дни бъдете внимателни при консумация на яйца и яйчни продукти, риба, месо и месни продукти, фалшиви алкохолни напитки и т.н.

При хора с лабилна психика може да има влошаване на психичното състояние след това затъмнение, което да доведе в някои случаи до самоубийства. През лятото трябва да сте по внимателни при къпане в морето или в други водоизточници, защото могат да се увеличат инцидентите във вода.

Нептун се свързва още с лъжите, измамите и илюзиите, а това прави уязвими хората, чието Слънце и други лични планети са акцентирани от затъмнението. Поколението, родено с Нептун в Стрелец и Дева ще преживеят в следващите няколко години т.нар. Нептунов квадрат, който ще допринесе за отрезвяване погледа за много неща в живота им, преминавайки през лични разочарования и изпитания.

В личен аспект Слънчевото затъмнение ще активира събития в живота тази и в следващите няколко години при родените предимно на 19, 20 и 21 май, а също при хората с лична планета или някоя от четирите главни оси в хороскопа си в тези градуси на знака Близнаци. Дали събитията ще бъдат положителни и или не зависи от това как е аспектирано Слънцето, друга лична планета или ос в рождения ви хороскоп. Понякога затъмненията ако не лично, то активират събития, свързани с близки роднини.



Около и след Лунното затъмнение на 4 юни 2012 година страстите ще се разгорещят. Това затъмнение е частично и ще бъде видимо от западните части на Канада и САЩ, източната част на Австралия и островните държави в Тихоокеанския регион. Това затъмнение ще окаже силно влияние през месеците юни и юли във външно-политическите отношения на САЩ, защото акцентира оста 1/7 дом, т.е. „ние”, територията на страната и „другите” – взаимоотношенията с партньори и опоненти (врагове).

Луната в астрологичната карта от Лунното затъмнение (фиг. 2) е на 14-я градус в знака Стрелец, а това е знак, управляван от Юпитер, имащ отношение към вярата, философските съждения, висшето съзнание, ръста, просперитета. Слънцето и Луната от затъмнението заедно образуват тауквадратура с Марс в Дева, а това отново ще нажежи обстановката в горещите точки по света и ще предизвика боеве, бомбени атентати и нападения, природни бедствия и други инциденти. Всички тези теми ще ни подложат на изпитание и трябва да положим много усилия, за да бъдат избегнати по-тежки проявления от типа на етническите конфликти и военни действия.

Венера, Сатурн и Плутон в двете затъмнения са ретроградни, така че никак не можем да бъдем обнадеждени по отношение на финансово-икономическото състояние в световен аспект в близкото бъдеще. Добрата новина е, че Венера прави благоприятен аспект със Сатурн, което да донесе макар и по-бавно финансови облаги за някои страни чрез партньорства и традиционни дейности, със сериозно пестене на ресурсите.

Съществува реална опасност много фирми и банки да фалират в следващите месеци и години, тъй като Слънчевите затъмнения имат влияние понякога за повече от една година. Държавите с най-силен акцент в хороскопите от Лунното затъмнение на 4 юни са: Австралия, Великобритания, Афганистан, България, Гърция, Дания, Еквадор, Индонезия, Канада, САЩ, Мексико, Нова Зеландия, Норвегия, Саудитска Арабия, Сирия, Филипините, Чили, Швеция, Япония.

В България проявленията могат да бъдат както земен трус, сътресения в управлението и политиката, така и смърт (убийство) на обществена фигура в дните около и малко след 4 юни. В личен аспект затъмнението ще окаже най-силно влияние при родените на 3, 4 и 5 юни, на 14, 15 и 16 декември или с лична планета (акцент върху някоя от главните оси в хороскопа) в 14 – 16 градус на знаците Близнаци и Стрелец. В дните на двете затъмнения е желателно да се избягват физическо и психическо натоварване. Дните са благоприятни за медитация и дейности в усамотение, както и провеждането на Лунната диета за изчистване на организма от натрупаните шлаки.

Най-силно е влиянието на затъмненията през месеците юни, юли и август, а най-критични дни в световен аспект са 24 и 25 май, а след това 4, 10, 11, 17 юни (Юпитер е в градуса на затъмнението), 26 и 27 юни, когато Марс ще съвпадне с фиксираната звезда Benetnash, наречена още Alkaid - разположена на края на опашката на съзвездието Голяма мечка. В превод от арабски “алкаид банат наш” означава “предводител на оплаквачката”.

Новолунието на 19 юли в 27-я градус на знака Рак ще активира още по-ярко процесите в икономиката на САЩ, където предизвикателствата ще бъдат много. Образуващият се тауквадрат между Марс във Везни, Уран в Овен и Плутон в Козирог крие опасности за конфликти във или включващи държави като Палестина, Германия, Дания, Китай, Либия, Русия, САЩ, Сирия, Турция или Южна Корея. Предизвикателните аспекти през юли, както и през декември след Лунното затъмнение на 28 ноември могат да активират в Италия освен тежки финансово-икономически проблеми и вулканичната и/или сеизмичната активност.



Важни промени и реформи могат да се очакват и в Белгия след двете затъмнения на 20 май и 4 юни, но точният съвпад на транзитния Уран с Плутон в Овен (Плутон там управлява 10 дом – управляващите и имиджа на държавата) от хороскопа на Белгия е белег за продължителна трансформация и революционни промени – разрушаване на старото и изхвърляне на ненужното в управлението на страната и нейния имидж на световната сцена.

Марс от Новолунието на 19 юли в знака Везни активира опозицията Слънце / Плутон от хороскопа им и при положение, че предсрочните избори там ще бъдат през юни, то в дните около и малко след Новолунието на 19 юли трябва да се вземат мерки срещу атентати.

Надявам се нищо от това, което предполагам, да не се случи. Политиците и управляващите да проявяват разум и да не допуснат военни конфликти да застрашат мира и сигурността на планетата ни. А на нас, обикновените хора, не ни остава нищо друго, освен да се молим да няма тежки природни катаклизми. Бъдете добри, помагайте на ближния си и се обичайте!


Маргарита Паскалева

Източник: astroamor.wordpress.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov