НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 8:45 am Вижте мненията без отговор
Йоносферно оръжие и HAARP
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Юни 08, 2012 12:19 pm
МнениеЗаглавие : Йоносферно оръжие и HAARP
Отговорете с цитат

Йоносфера - това е горният слой на атмосферата, състоящ се от йонизирани атоми.

Авроралните течения представляват потоци от йонизирани космически частици, слънчев вятър, "духащ" по посока на линиите на земното магнитно поле, предизвикващи северните сияния в полярните ширини на планетата.

За какво става въпрос:


ХААРП (HAARP) е програма за високочестотни активни аврорални изследвания.

Опити за влияние върху състоянието на йоносферата с помощта на апаратура, монтирана в ракети и изкуствени спътници, са правени и преди, но темата придоби широк обществен резонанс едва в средата на 90-те, когато САЩ започват реализация на програма за високочестотни активни аврорални изследвания - HAARP (harp - арфа (англ.)).

Колкото и да е странно, основата на ХААРП е заложена от руско-френския експеримент "Аракс", проведен още в началото на 80-те. Тогава от френски спътник, прелитащ над остров Кергелен в индийския океан, е бил изстрелян сноп електрони успоредно на геомагнитните линии, а съответните реакции на йоносферата са се регистрирали от селището Согра, Архангелска област, където е била разположена станция с френска апаратура.

Следва да отбележа, че ръководителят на съветската част от "Аракс", професор Троицкая, емигрира от страната през 1986 г.

Изобщо казано, съществуват два принципни начина за въздействие върху йоносферата - разпръсване в нея на химически реагенти и "напомпване" на избрания участък с помощта на фокусирани радиовълни, възбуждащи атомите. По този начин може да се въздейства на авроралните потоци заредени частици в района на Северния полюс (тези частици по-късно се придвижват по магнитните силови линии на Земята на огромни разстояния), или да се създават локализирани високойонизирани участъци на йоносферата - плазмоиди (с размери най-често от около няколко десетки километра).


Плазмоиди

По принцип плазмоидите не са нещо екзотично. Ежедневно в атмосферата се регистрират няколко такива естествени образувания, породени от слънчевия вятър, които бързо изчезват. Но изкуствените плазмоиди имат следната особеност: докато не се прекрати "напомпването", те са стабилни и притежават специфични, зададени отвън характеристики.

Например, изкуствените плазмоиди може да се използват за подобряване на радиовръзките, тъй като при определени параметри на възбуждащото излъчване те се превръщат в гигантски огледала, отразяващи радиовълните. Но това е само едната страна на въпроса. Ако променим параметрите на напомпването, то получаваме гигантски "заглушител", a ако накараме възбудените атоми синхронно да излъчат енергия, получаваме множество атомни лазери, поразяващи електронните системи на потенциалния противник.

Между другото, въпреки че плазмоидите визуално не се наблюдават, те ясно се прихващат от радарите. Случвало се е към района на опитите да се насочват изтребители. Долитат, а небето е чисто. Как да не си помислиш за НЛО...

Но да се върнем към ХААРП. Най-често, когато става въпрос за този проект, споменават грандиозния комплекс за йоносферни изследвания, изграден на територията на военния полигон Хакон (Аляска).

Комплексът наистина е потресаващ. Върху 60 квадратни километра е разгърната гигантска фазирана антенна решетка, фактически - мрежа от триста и шестдесет антени, които заедно съставят исполински свръхвисокочестотен излъчвател. Те излъчват радиовълни в диапазона 2,8-10 мегахерца, с обща мощност 1,7 млрд вата (по други източници - 10 гигавата), което надхвърля нивото на слънчевото излъчване в този честотен диапазон с 5-6 порядъка.

В ХААРП се включват не само антените, но и радар с некохерентно излъчване и антена с диаметър 20 метра, лазерни локатори, магнитометри, мощни компютри за обработка на сигналите и за управление на антенното поле. Комплексът се захранва от собствена електростанция и шест допълнителни дизелови генератора. За развитието на комплекса и за изследванията отговаря "Лабораторията Филипс", намираща се в базата на ВВС на САЩ в Къртленд, щат Ню Мексико. На нея са подчинени лаборатории по астрофизика, геофизика и лаборатории към Центъра за космически технологии на ВВС.

Но това не е всичко. Под егидата на проекта ХААРП функционира отделна станция в Скандинавия (Тромсьо, Норвегия), а е предвидена още една в Гренландия.

Официално комплексът за йоносферни изследвания ХААРП е построен с цел изучаване природата на йоносферата и развитие на системите за противовъздушна и противоракетна отбрана. Предполага се използването на ХААРП за откриване на подводници и за подземна томография. В същото време много изследователи твърдят, че истинската задача на комплекса е въздействие върху глобалните и локални природни процеси в границите на противниците на САЩ.

На сегашен етап, използвайки оборудването ХААРП, може да се създават плазмоиди и целенасочено да се преместват в почти всяка една точка от Северното полукълбо. За Русия това значи практически пълно покритие от запад на изток - от Калининград до Камчатка, и от север на юг - приблизително до 45 паралел. Ако американците изградят комплекс ХААРП и в Южното полукълбо, то ще могат да покрият и всички страни, разположени на юг от екватора.

На 22 януари 1999 г. американците провеждат експеримент по иницииране на колебателни процеси в йоносферата, целящ засичане на бойни глави на балистични ракети. Посредством управляема експлозия на височина 270 км над тихоокеанското крайбрежие на Аляска е инициирано мощно плазмено изригване в близост до северния магнитен полюс на Земята. Между другото, генераторът за този експеримент е продаден на американците от Института по динамика на геосферата на Руската Академия на науките. Беше доказано, че параметрите на инициираното излъчване могат значително да се различават от параметрите на напомпването.



Така, че не е изключена възможността да се използва ХААРП като психотронно или климатично оръжие. Към сегашния момент съществуват методи, изкуствено предизвикващи свличане на ледник. За целта е достатъчно да го облъчим с инфрачервено излъчване, за което леда е прозрачен, но се поглъща от скалната основа. При тези условия се формира воден слой с нисък коефициент на триене, по който ледникът се срива към долината. Вероятно военните аспекти на прилагането на ХААРП са главна причина всички резултати от изследванията да са засекретени от 1997 г. насам.


Комплексът ХААРП работи, макар засега с непълно натоварване. Непрекъснато се формират изкуствени плазмоиди.

Напоследък все по-полулярно (в лошият смисъл на думата) става явлението chemtrails, което буквално се превежда като “химически следи”, но според мен не е много благозвучно, затова нека го наричаме “следите в нвбето”.

Малко предистория и цел - Още през 1990 година НАТО официално и детайлно обяснява как всеки високолетящ самолет може да промени атмосферата чрез разпръскването на полимери, които абсорбират електромагнитната радиация. Американският патент номер 6315213 описва точно как кръстосано разпръстнати воднисти полимери се разпиляват и се превръщат в бурен дъжд. Преди 40 години, още във виетнамската война, американците използват химически агент наричан “Olive Oil”, по време на операцията “Popeye”, който предизвикал силни бури и дъждове.

По време на войната в Сърбия очевидци разказват как черни облаци буквално се материализирали от синьото небе и само след минути започвала буря с невиждани гръмотевици и градушка, колкото кокоше яйце. НАТО не крие плановете си за "Климатичните оръжия", като най-безсрамно заявява, че до 2025 година, ще командват климата, образуването и разпространението на бури, формирането на облаци, мъгли, подбуждане на наводнения, подбуждане на земетресения и други тектонични отклонения, изкуствено създаване на каквото си пожелаят време и климат.

С две думи - контрол на земният живот чрез регулиране на слънчевата светлина и намаляване на атмосферната видимост, което води до промяна на климата. Озоновата дупка, както и глобалното затопляне, са също тяхно дело. Това е така да се каже екологичен тероризъм. Извършен от Илюминати.

Изсипването на тонове специални вещества от самолети, модифицира атмосферата, като я превръща в силно заредена електрическо-проводима плазма употребима (полезна) за военни проекти. Въздухът които дишаме е препълнен с азбесто-синтетични фибри и токсични материали, бариеви соли, алуминий, и според някои слухове радиоактивен торий. Тези материали играят ролята на елекролити за повишаването на електропроводимостта на военните радари и радио вълните. Отровни от части, с доказано наличие на арсеник и с доказано подтискане на имунната система.

Атмосфернят барий отслабва мускулатурата, включително и тази на сърцето. Погълнатият алуминий отива директно в мозъка и специалистите-медици потвърждават, че той окислява мозъчната тъкан, което води до алцхаймеровите нервни заплитания. Радиоактивният торий е познат като причинител на левкимия и други видове рак. Само малък процент от военните атмосферни проекти и модификации са видими и очебийни. Това, което не виждаме е също еднакво опасно. Йоносферата, Земята и нейните обитатели продължително се бомбардират с високочестотни микровълни. Те са използвани за манипулиране на атмосферата, метеорологични изменения, събиране на информация както и производство на тектонични оръжия (изкуствено създаване на земетресения).

Независимият изследовател на Chemtrails (Химичните следи в небето) Clifford Carnicom потвърждава, че ние непрекъснато и всекидневно сме облъчвани и с ужасяващо ниски електро-магнитни честоти пулсиращи с разновидности около 4 херца – честоти, които дълбоко увреждат човешката биология и менталното функциониране. Съществуват добре документирани биологически компоненти за непрекъснато нарастване на атмосферното (следи се атмосферата на всяка нация и регион) скрито "ваксиниране" на вируси и зарази в тези райони, със специално създадени системи.

Заразяване с вируси, бактерии, гъбички, микроплазма, изсушени кръвни клетки и екзотични "маркери" които предизвикват съответни реакции в човешкият, животинският и растителният организми. Също изкуствено предизвикване на алергии чрез генно-модифицирани гъбични форми, които мутирайки, често могат и да се превърнат в опасни и смъртоносни вируси.

Какво представляват и каква е скритата им цел? - следите могат да се появяват навсякъде – над цяла Европа, САЩ, Канада, дори над Тихият океан. Искам да ви уверя, че те не са измислица, нито пък плод на украсени наблюдения. Снимковият и видео материал (който е твърде голям, за да бъде прикачен, но който има желание, ще му бъде пратен на пощата. Представлява заснето минаване на самолет, който пуска химически следи, които после се превръщат в облаци, на забързан кадър, защото процесът е дълъг...) ще ви докажат това.

И така - как действат и защо се правят химичните следи от самолеите. Когато елитът иска да предизвика буря, заметресние, наводнение или рязки климатични промени (всички тях ги наблюдаваме вече доста начесто Sad), те пускат HAARP (на схемата долу, можете да видите точният метод, по който това се извършва). Пускат и самолет, който да разпръсне тези субстанции във въздуха. Те действат като един вид “огледало”, които по-точно насочват влиянието на HAARP в точното място. Всичко е ставало досега и без тези химични “огледала”, но доколкото разбирам, методът е сравнително нов (появява се през 1999 година ако си спомням правилно) и повишава процента на ефективност на HAARP, а оттам и на желаният краен резултат.

Първоначално хората били силно смутени от ставащото. Те наблюдавали самолетите, които минават и следите оставяни от тях. Изглеждали като нормален пушек оставян от самолетното гориво. След малко обаче, вместо да се разсеят, те ставали все по-големи и по-големи. Превръщали се в облак, а по-късно направо (да го кажем) в пелена, която покрива небето. Долу можете да видите сателитна снимка на пелена образувана от самолет над Германия. Става въпрос за нещо много сериозно по мащаб. Нещо, което не може да бъде пренебрегнато. Има и други видове chemetrails. Има такива, които са като мрежа (в буквалния смисъл на думата - виж картинките по-долу).

Ако не наблюдаваме явлението от самото начало, спокойно бихме могли да кажем, че това, което виждаме, е обикновен облак. За жалост това не е нищо друго, освен поредният смъртоносен пъклен план на елита. Може да се използва и с цел mind control. По местата, над които е наблюдавано явлението се наблюдава еуфория, необичайна радост и задовленост. Т.е – хората не изглеждат много “мислещи”, а по-скоро реагиращи на нещо. На някакво вмешателство. Всичко е с цел по-лесен контрол. В същото време може да се случва нещо важно в общочовешки смисъл и точно по този начин то се прикрива. Хората просто не обръщат внимание, защото са щастливи и просто “не са тук”...

Доста често chemetrails, се използват и без HAARP. Когато “играят” самостоятелно те имат друга функция. Да разпространяват зарази, болести, епидемии и да отслабват енергийният баланс на човека. Това осигурява няколко “плюса” на елита. Първо - хората стават по-нещастни. Страх ги е. Знаем кои форми на живот се хранят с тези енергии. Второ – хората се разболяват. На енергийно и физическо ниво. Оттам печелят фармацевтични компании.

Знам, че няма нужда да споменавам кой притежава фармацевтиката и че тя е най-печелившата “законна” индустрия. Така чрез тези химични следи в небето и HAARP, методите на mind control-а се увеличават с още един. Ставаме свидетели на все по-зловещи планове за контрол над човечеството по най-мерзки начини, извършено от хора без всякакъв морал и вяра в доброто. Единственото, което остава е да се борим. По правилният начин


Източник: xnetbg.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov