НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 12:29 am Вижте мненията без отговор
Мирната промяна предстои
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Авг 06, 2012 7:29 pm
МнениеЗаглавие : Мирната промяна предстои
Отговорете с цитат

Ако ви е писнало от системата, безразсъдните политически решения, корупция и ежедневното ви ограбване, ние ви предлагаме истинско решение!
За цялата история на човечеството властта винаги е била централизирана и съсредоточена в ръцете на шепа хора. Днес Интернет за първи път предоставя възможността това да се промени. И ние предлагаме това да стане организирано на


4.април.2014 г.


В 3 прости, но нелеки стъпки:

1. Не плащайте данъците си за 2014г.
2. Изтеглете всичките си спестявания на тази дата.
3. Настоявайте по всякакви начини правителството да бъде заместено от софтуерна симбиозна онлайн система за идеи, решения и гласуване.
Софтуерът ще позволи създаването на нещо като постоянен референдум – нещо което беше немислимо доскоро. По-долу са обяснени всички основни положения.


Стъпка 1: Спиране на плащането на задължения към държавата.

Спрете целенасочено плащането на всичките си задължения към държавата през 2014г. (или поне тези, за които имате смелост): данъци, такси, социални осигуровки, глоби, лицензи. Единственото, което рискувате е да платите лихва или глоба, а в противен случай ще ви ограбват малко по малко през целия ви живот.


Стъпка 2: Изтегляне на всичките спестявания.

Банките са истинските господари на света днес. Банките създават робство, основано на задлъжняване. Това става чрез кредити, лихви и други финансови инструменти, които незабелязано обезценяват стойността на парите (създават инфлация) и така ви ограбват ежедневно без да усетите – малко по малко.

Без вашите спестявания обаче властта на банките е нула.

Също така: освободете се от всякакви участия в банки и в големи финансови институции (с акции или по друг начин), ако искате да стигнете до край можете спрете да плащате и задълженията си по кредити.

Днес задължителният резерв на банките (cash reserve ratio) в различните държави обикновено варира между 0 и 15% (с малки изключения). Това дава възможност буквално за създаване на пари от нищото. В случая тяхното предимство ще се обърне срещу тях: ниският процент резерв означава, че ако само 5% от хората пристъпят към действие, вероятността от срив на системата ще е над 90%. А ако са 10% или повече?

Съвет: ако желаете изтеглете предварително спестяванията си, като оставите минимална сума за посочената дата. Единствено важно е едновременно да покажем нашият мълчалив протест.


Стъпка 3: Заместване на правителството от софтуерна симбиозна онлайн система за идеи, решения и гласуване.

Успеят ли дори частично предходните 2 стъпки, правителството ще бъде обезсилено. Тогава е момента да настоявате по всякакъв начин то да бъде разпуснато и да се въведе симбиозният софтуер (така ще бъде наричан и по-долу) – средство, което ще позволи на всеки да взима реално участие в управлението на родината си.


Настоявайте да се спазят следните условия:

Сформиране на 2 временни експертни екипа, които да имат за единствена цел създаването на симбиозен софтуер.

Тези екипи (от по 15 специалиста най-много) няма да притежават никаква власт, йерархия в тях няма да има, а софтуерният проект ще се създава в условията на сътрудничество, което лесно може да се постигне с помощта на специализиран софтуер (днес съществуват много такива програмни продукти за сътрудничество – т.нар. Collaborative software).

Защо е необходимо да са 2 екипа: освен че ще има конкурентност в двата екипа, ще се даде възможност за 2 различни подхода към създаването на софтуера. При това всеки екип ще познава в дълбочина възможните проблеми по системата и ще може добре да прецени и даде предложения за подобряване на крайният софтуер. Освен това при самостоятелни екипи възможността за корупция намалява.


Да се създадат мерки за контрол върху работата на екипите.

За да бъдем сигурни, че екипите работят съвестно и дават най-доброто от себе си са необходими няколко стъпки за контрол:

Работата на екипите да се следи публично и всяко предложение от всеки програмист да бъде достъпно онлайн.

Новосъздаденият симбиозен софтуер трябва да бъде с отворен код и да бъде базиран на PHP/MySQL и Linux сървър, тъй като са най-разпространени и най-голям брой външни за екипа специалисти ще го контролират.

Програмният код на симбиозният софтуер да се публикува всяка седмица в официално обявен сайт и да се подлага на дебати във форум.

Не забравяйте – отвореният код е вашият билет към истинската свобода.


Симбиозният софтуер трябва да покрива следните изисквания и възможности:

Да е опростен, добре структуриран и лесен за работа от пръв поглед
Да има обобщаващ модул, който е крайната цел на целия симбиозен софтуер. В него ще са изведени валидните в момента (получилите най-много гласове) резултати от гласуванията, които ще играят ролята на нормативна уредба, правила и насоки.

Да притежава следните секции, във всяка от които да бъдат заложени възможности за даване на предложения и идеи, тяхното решаване и гласуването им от всеки човек, който живее в страната:

1) Секция за усъвършенстване на самия симбиозен софтуер – в тази секция софтуерът ще бъде подлаган на непрекъснато развитие и подобряване на сигурността, функционалността и гъвкавостта му, като при това неспециалисти ще дават и нестандартни идеи. Тази секция също така ще бъде начин да се контролира симбиозният софтуер от цялото общество, а не само от създателите му.

2) Законодателна секция – всеки нормативен документ да бъде разпределен в съответна категория или раздел и да може да бъде подлаган на промени или да бъде заместван от други алтернативи от всеки гражданин. В сила ще бъде решението с най-много гласове.

3) Научно-техническа секция – подобна на предходната, но разделена по отрасли и по сфери от науката и техниката. В нея ще се обменят идеи, ще се обсъждат решения и ще се гласува кое от тях е най-добро.

4) Социална секция – по същият начин ще се разискват и решават проблемите на обществото и обществените структури.

Гражданите трябва да имат възможност по всяко време да променят вота (гласа) си. Всеки човек трябва лесно да може да променя позицията си по даден въпрос – животът постоянно се променя, затова и възгледите ни търпят промяна.
Например: в Закона за движение по пътищата се подлага на гласуване максималното ограничение на скоростта в градски условия. Предлагат се от различни хора следните варианти:

* 30км/ч; * 40 км/ч; * 50 км/ч; * 60 км/ч; * 70 км/ч; * 80 км/ч
км/ч Брой гласове
30 4 200
40 9 500
50 5 700
60 7 200
70 3 100
80 1 800

км/ч Брой гласове след 1г.
30 1 500
40 3 200
50 7 600
60 5 300
70 8 800
80 4 600



Първоначално се приема примерно предложението за максимална скорост от 40 км/ч. На практика обаче се оказва, че за повечето хора това е твърде бавно, освен това се увеличават значително задръстванията, а катастрофите не намаляват. Постепенно (примерно след 1 година) хората променят мнението си и най-много гласове получава предложението от 70км/ч.

Максимални мерки за сигурност и незабавна обратна връзка, за да бъде защитен гласа на всеки регистриран гражданин (гласоподавател). Такива мерки се прилагат и днес в някои сайтове (примерно в електронните плащания):

- всеки опит за проникване с грешна парола да бъде докладван на имейла на регистрирания.
при всяко гласуване, предложение и решение да бъде изпращано копие до имейла на регистрираният.

- физическите данни и базата данни да са разположени на няколко огледални сървъра (примерно във всеки голям град). По този начин ще се контролират фалшификации на данните.

- всеки и по всяко време да може да проверява цялата базата данни и всички файлове по системата (позволени само за четене). Подробен списък с гласувалите за всяко предложение да бъде изведен в сайта. Така ще бъдат осуетени всякакви опити за корупция на специалистите по поддръжката и администрацията. Единствените данни, които е логично да са недостъпни от гледна точка на сигурността са паролите и имейлите на регистрираните гласоподаватели. Може всеки потребител да има опция вместо истинските му имена, в базата данни да се вижда потребителското му име (ако желае анонимност).
на всеки да бъде осигурена възможност да гласува с електронен подпис. В по-напреднала фаза трябва да се създаде списък с IP адресите, от които всеки ще гласува и само от тях да бъде валиден даден глас. Така ще бъдат минимизирани опитите за купуване на регистрации (акаунти). Впоследствие, когато всеки осъзнае колко важен е гласа му, едва ли би продавал регистрацията си.

За всички, които не могат, не желаят или нямат възможност да гласуват по Интернет да бъде създадена мрежа от центрове за гласуване във всеки град и село, в които да могат да гласуват или да бъдат обслужвани от оператор. Операторът няма достъп до паролата на гласоподавателя – последният я въвежда сам или с упълномощен представител.
В същите центрове първоначално ще бъде проверен лично всеки, за да бъде потвърдено и активирано гласуването му.

Да бъдат създадени качествени и разбираеми обучителни филми за работа със симбиозният софтуер, които да са безплатни и достъпни за всеки, включително и в центровете за гласуване.


Как да помогнете още днес?

Още сега свалете този сайт – така той ще бъде практически безсмъртен:
http://peaceful-change.com/bg.html

Разпространете сайта където можете (допълнителни инструкции има във файла README.html): по безплатни хостинги, форуми, блогове, социални мрежи, изпратете го на познати по имейл, чат или каквото се сетите или просто поставете препратка към сайта (създаване на ефекта на снежната топка). Уведомете предпочитани от вас организации за човешки права за този сайт. Така те също ще могат да отправят призив на същата дата. Разпечатайте страницата и я дайте на хората, които не работят с компютър, за да са наясно с тази възможност.

Създайте групи в социалните мрежи или форуми, където можете да обсъдите възможностите за мирната промяна подробно.

Преведете го на своя език – така промяната ще стане бързо и в глобален мащаб. Ако можете си подпомагайте интернационално.

Наблюдавайте примерите в живота около вас и помислете какво може да се промени.

Често задавани въпроси...

Не е ли твърде лесен за хакване всеки софтуер?

Зависи дали е добре програмиран и тестван. Преди да се тества добре ще има възможности за хакване, но постепенно те ще бъдат изчистени. Помислете – всяка банка разчита на някакъв софтуер – ако беше толкова лесно хакването, дали щеше да е така? Освен това дори хакната система лесно ще бъде възстановена от резервните копия, които ще се правят, примерно два пъти на ден.

Как ще гласуват хората, които не могат да боравят с компютри?

Такива хора ще бъдат обслужвани в центрове за гласуване (ще ги има във всяко населено място) от оператор. Единствено необходимо ще бъде човек да умее да си въведе паролата (или чрез упълномощен представител). С течение на времето броя на такива хора ще намалява, тъй като обществото ще се погрижи те да бъдат обучени на компютърна грамотност.

Как ще бъде премахната възможността за корупция в екипите от програмисти?
Сегашната система е леснодостъпна за корупция, тъй като властта се притежава от тези, които създават законите и те ги създават, така че да им защитават интересите, което прави управляващите практически недосегаеми.

При новото положение екипа от програмисти не разполага с власт – той е просто един изпълнител на обществена поръчка. Начините да бъдат избирани хората от екипа са много. Ако трябва да се даде конкретен пример – най-лесно е в един форум или група в някоя социална мрежа да бъдат обявени кандидатурите и да бъде гласувано за всяка от тях. Друг пример – организират се нещо като мини-избори, на които да бъде гласувано за програмистите, подали заявления за работа, като последните ще са огласени публично.

Впоследствие работата им ще бъде постоянно следена публично, така както е обяснено в Стъпка 3 – т.1, 2 и 3. При констатирани нарушения недобросъвестните лица ще бъдат изключвани от екипа.

Ние сме 99% от хората, защо не действаме веднага, а трябва да чакаме 4.4.14
Необходимо е време, за да се разпространи тази информация и хората сами да се убедят, че е един възможен и реален вариант. Ако действаме заедно и едновременно, целта ще бъде постигната много по-лесно, отколкото дори си представяме.

Светът в последно време непрекъснато е в криза. Има ли нещо общо тази кампания с това?
Не.

Светът е в криза, защото монетарната система е така устроена, че се търгуват пари с пари (създават се огромни финанси от нищото). Това колкото и просто да звучи, създава постоянна инфлация, която нараства в геометрична прогресия. Тази система постепенно се самоизяжда и всички плащаме за това, но проблема не е само в нея.

През последния век човечеството изразходва безогледно природни ресурси (повече отколкото през цялото му съществуване), по-редките от които вече са на изчерпване (напр. някои минерали), а по-разпространените стават все по-скъпи и недостъпни (примерно дървесината и много от металите). Ако не се направи преход към нова система по мирен начин и не се спре това разпиляване на ценни ресурси по един организиран от цялото общество начин, то неминуемо ще се стигне до кръвопролитни войни за ресурси в невиждани досега размери. Просто нямаме голям избор.

Как ще се избегне тези, които не разбират от материята в определена област да не гласуват за нея? Няма ли да има прекалено много грешни решения?

Възможно е да има такива случаи, но е по-вероятно да бъдат изключения (днес са обичайна практика). Новата система ще засяга всички области от живота и ще бъде трудно за един човек да обхване всичко – по-вероятно е даден човек да няма интерес към определени проблеми, отколкото да има интерес към неща, които не го интересуват и не разбира от тях. Още повече, че когато решението на някой може реално да повлияе на неговият живот и на живота на негови близки, той ще подходи много по-отговорно към всеки проблем.

Има ли в днешно време изграден някъде подобен модел за самоуправление на държава чрез софтуер?

Да – в Исландия.

През 2008г. управлението на страната я доведе до банкрут с редица финансови машинации. Вследствие на това върху обществото на Исландия падна огромно бреме на външен дълг, което щеше да зароби народът на Исландия за десетилетия напред. Подобно нещо се случи в Гърция, която затъна в дълбока криза. Народът на Исландия обаче се обедини посредством гласуване в социални мрежи и отказа да плаща дълговете на шепата виновници. Вместо това ги обяви за лично отговорни и ги осъди, а управлението се пое от народа по Интернет. За по-малко от три години Исландия успя да излезе от кризата и да постигне икономически скок.


Бъдещи възможности

Какви точно решения ще бъдат приети е трудно да се предположи. Начинът ни на мислене в момента е ограничен от невъзможността да имат реална изява най-смелите ни идеи. Често ни липсват знания, за да си представим как точно ще се осъществят.

От решаващо значение ще бъде всеки да има възможност да получи знания по най-достъпният начин. Днешното образование е изцяло в служба на сегашната система – единствената причина да съществува в този вид е да учи хората от деца да са заети и да се подчиняват.

Защо трябва учителите да повтарят всеки ден едно и също? Интелигенцията на обществото се занимава с повтаряне на отдавна заучени и остарели неща. Учителите могат да бъдат учени, а училищата – научни центрове. Повечето неща може да бъдат преподадени интерактивно или на видео-уроци от най-добрите учители. Вероятно психологията може да предложи и още по-добри и по-интересни начини на обучение.

Ако са необходими изпити или практически занимания е достатъчно примерно веднъж на месец или седмица да се събират учащите. Така общуването им ще бъде много по-пълноценно – изкуства, физически упражнения или лабораторни опити – всичко ще е по-интересно и по-лесно за усвояване. Общуването може да се стимулира допълнително в клубове по интереси. Може би училището ще бъде необходимо единствено в първи клас – колкото да се обучат децата да четат, пишат и да използват система за онлайн обучение.

Може би за някои хора възможността да разчитат на себе си и да взимат важни решения ще бъде плашеща. Този страх едва ли е възможно да присъства дълго след промяната. В началото не е необходимо всеки да участва с гласа си, просто в един момент това ще стане основна тема на разговор и хората сами ще почувстват нуждата да се включат.

Начинът на взимане на управленски решения днес е меко казано архаичен. Йерархичната структура е остаряла форма за работа и организация – това е останка от военната система. Не е необходимо един човек да е на върха и да определя кое е най-добро. Няма как да е по-умен от хората, взети заедно. Симбиозният софтуер може да бъде адаптиран за всяка сфера от живота, където има нужда от управление и сътрудничество.

Бъдещото общество най-вероятно ще ограничи властта на банките или дори ще промени напълно функциите им, особено в частта лихви и кредити.

Лихвите всъщност са инструмент, който ви принуждава да държите парите си в банка. Реален доход почти не получавате – инфлацията обезценява стойността на парите. Няма откъде да се появи доход, освен ако някой не го изработи. Получава се омагьосан кръг, от който само банките печелят.

Кредита представлява разрешение да се ползват пари, с които се закупуват определено количество ресурси (трудови, материални, интелектуални…). Ресурсите на Земята (т.е. съвкупното богатство на всяко едно общество или държава) обаче са постоянно количество, само преминават от едно състояние в друго. Чрез даването на кредит се създава несъществуващо богатство, което е за сметка на обезценяването на общото. В действителност излиза, че банките си присвояват властта да разрешават отпускането на ресурсите, които не притежават.
90% 10%

+ Общо богатство (пари в обръщение);
Реално богатство (ресурси);
Несъществуващо богатство (кредити);
Примерно: ако задължителният резерв на банките в една страна е 10%, излиза, че теоретично всяка банка може да създаде още 900% несъществуващо благо (90% : 10% = 9 = 900%).

Най-вероятно обществото бързо ще намери най-добрият начин да използва наличните ресурси или поне най-стратегическите такива.

Патентите днес ограничават технологичните скокове. Изобретателите са лишени от възможността да видят най-добрите си постижения в живота. Това се получава, защото корпоративният интерес е технологичното развитие да става постепенно (стъпаловидно), а не на скокове. Този интерес е продиктуван от желанието им за постигане на най-висока печалба. Ако една компания притежава 2 нови технологии, тя използва първо по-несъвършената, за да получи печалба от нея. Ако използва първо по-съвършената, тя пропуска шанса да получи печалба от по-несъвършената.

Ако се премахне забраната да се ползва дадено патентовано откритие, все още ще може да се предостави алтернативна възможност за възнаграждение на всеки изобретател. Примерно: да получава процент от печалбата, получена от въвеждането на неговото изобретение в продължение на първите 10 години. Така технологичният скок ще е не само възможен, а желан.

Други идеи и решения, невъзможни в днешно време ще са лесно достижима реалност.
Примерно: днес производството на дадено изделие е продиктувано от 2 основни определящи фактора: приход и разход. За да е максимален прихода, изделието трябва да е достатъчно привлекателно, така че купувачът да е готов да го плати. За да е минимален разхода, използваните суровини трябва да са с минимална цена. Тази проста сметка обаче пренебрегва фактора качество, така че изделието се изработва, колкото да издържи гаранционният период.

Ако след промяната плавно се удължи гаранцията на изделието до доживотна гаранция (до края на експлоатационният период), производителят ще предпочете да изработи изделието качествено, тъй като разходите по покриване на гаранционните задължения ще са по-големи.


Препоръки

Проучете алтернативите, които предлагат различни движения за защита на човешките права. Междувременно не позволявайте да бъде унищожен достъпът ви до интернет сайтове с въвеждане на закони като ACTA, SOPA или PIPA, които под фалшив предлог на защита на авторски права и на прехвалена сигурност, унищожават малкото останала свобода.

Днес умишлено се създава разделение между хората. Принципът „Разделяй и владей“ съществува във всеки аспект от живота ви. Ние сме 99% – ако се обединим само за няколко месеца, живота ни ще се преобрази много по-бързо, отколкото дори можем да си представим. Човекът е изключително адаптивен – затова е господар на Земята. Достатъчно е да получи инструмент към свободата, за да я постигне. Сега имаме този шанс и той е реален.

Говорете с хора по въпроса – познати или не, близки и приятели – покажете им светлината в мрачния тунел на днешната система. Те имат правото да знаят. И рано или късно ще разберат, просто им дайте шанс да бъдат себе си. Днешният изтощителен темп на работа и ангажименти изкуствено се създава от системата – така няма време да се осъзнаят прости истини. Не позволявайте животът ви да мине в сивото ежедневие. Ние всички го заслужаваме! Нека повярваме в себе си и в промяната – мирна, без насилия, без кръвопролития.


Когато наближи времето, спомнете си тези 3 стъпки.

Лиценз

Този сайт и неговото съдържание са напълно свободни за използване, изучаване и безплатно разпространение. Изменения на смисъла му не се допускат, така както е описано тук. Промени по сайта са позволени само в рамките на добавянето на нов превод/език, като за отправна точка и основен език се счита английският. Езикът на началната страница може да бъде заместван от друг по осмотрение на разпространителя на сайта. Идеите в този сайт могат да бъдат взаимствани и използвани по всякакъв начин, допринасящ за доброто на човечеството.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov