НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Май 25, 2018 10:45 pm Вижте мненията без отговор
Индивидуализацията на Източника в един Космически Ден
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Дек 12, 2012 6:03 pm
МнениеЗаглавие : Индивидуализацията на Източника в един Космически Ден
Отговорете с цитат

От невъобразимо безкрайно за хората количество енергия и съзнание, Неизразимият Източник, или Всичко Което Е, отделя една малка част, която се индивидуализаира в рамките на един Космически Ден. От тази енергия, която, разбира се, има същите качества като Източника, произлизат 12 Лъча, които съдържат божествените качества. Тези Лъчи изграждат така наречените Монади, съдържащи в себе си безкрайно количество фокусни точки на Съзнание. Една от тези фокусни точки е твоето най-високо ниво на Съществуване.

Тази точка на Съзнание започва след това да се дели на две еднакви части, точно като делението на клетката при изграждането на ембриона. Сега втората част е малко по-бавна като вибрация. Втората точка също съдържа Съзнателност в себе си, която събира опит за Източника малко по-дълбоко във вибрациите. И тази втора част се дели на две и този процес продължава докато съзнанието от Монадата проникне през всички нива от Източника до най-дълбоката вибрация в материята.

И всяка една от новополучените точки е фокусна точка на Съзнание, която събира опит от нивото, на което е. Едновременно с това Индивидуализираният Източник изгражда и различните измерения, всяко следващо, от които, е малко по-бавно като вибрация. И тези измерения и части от тях са населени със съзнание от Монадата. В това изложение ще разгледаме Вселената като съвкупност от Девет Измерения. Това разделение е теоретично и служи за целите на опита. Има такива, които делят на Дванадесет или Двадесет и четири Измерения за по-подробно разбиране. Девет е числото избрано от Вайуамус за представяне на нивата на съществуване.

Всяко измерение от своя страна е разделено на седем нива. Ние наричаме Индивидуализирания Източник Махатма Ра Менора - единство от мъжка и женска енергия - Великият Дух във Вечната Светлина. Но Бог има много имена. Няма никакво значение как ще наречеш Източника, всяко име е правилно. Наречи го така, както твоята истина ти диктува. Източникът се намира в седмото ниво на Девето Измерение. От там се проявява и прониква във всички по-ниски вибрации. До Седмо Измерение нашето Същество се е разделило вече 215 пъти, до Шесто Измерение още 125, дотук 340. От Шесто до Трето Измерение нашето съзнание се дели на още 12 части и общо се състои от 352 нива на осъзнаване или Съзнания.

До Шесто Измерение всички нива са чисто духовни и с духовна природа; това означава, че нашето Същество има на всяко ниво една или няколко фокусни точки, които преживяват различни опитности. Едва от Шесто Измерение започва Източникът да се изразява в различни форми и плътности: като Вселени, Галактики, Звезди, Планети... и чрез различните форми на живи същества. Можем да видим, че съзнанието на нашата Монада е въплътено в различни плътности, и че тази малка част, наричана его, тук на тази планета събира опит за цялото Същество.

Земята като Съзнание осигурява пространство за преживяване на други Съзнания, които я населяват: Минералното, Растителното, Животинското, Дева и Човешкото Царство. С други думи Източникът се разделя, за да преживее по различен начин и в различни форми себе си. Също така наречената мъртва материя е сгъстена енергия и притежава Съзнание.

Не съществува нищо, абсолютно нищо, което да не е Източникът, и също така не съществува нищо, абсолютно нищо, което да не притежава Съзнание. Това е имал предвид Исус, когато е казал, че "Каквото и да правиш на моите братя, го причиняваш и на мен."

Логосът или духовното съзнание на планетата Земя се нарича Санат Кумара, това означава, че тази планета е тялото на Санат Кумара. Земята от своя страна е част от галактика, чийто логос е Мелхиор, и тази галактика на свой ред е част от вселена с логос Мелхизедек. В този Космически Ден според Вайуамус съществуват 43 физически вселени.

Тъй като нашето физическо тяло е предоставено от Земята, за да събира опит и преживявания в тази плътност, то плътността на това тяло е същото като на планетата, т.е. нашите сетива могат да възприемат това, което е на същата вибрация като тях. Могат да бъдат похарчени много милиарди за изследвания в търсене на живот на други планети, но едва ли ще бъде открита лесно планета с живот на същата плътност като нашата. Навсякъде във вселената съществува живот, и на всяка една планета има същества, но те живеят при различни условия, вибрации, плътности и нива на съзнание. Източникът е невъобразимо креативен в създаването на различни носители на Съзнанието, в сътворяването на подходяща околна среда и условия на живот.

Но да се върнем отново в центъра при Източника и при Космическите Лъчи. Лъчите са Качества на Източника, които са избрани от безкрайността на Източника да сътворят един Космически Ден. Представи си, че ти като Източник планираш Космически Ден - да, дори Проявлението се планира: какви условия ще съдържа, какви резултати ще даде, какво трябва да бъде, какво да се създаде и тн. Космическият Ден, в който съществуваме, е един от многото, които са проявени в същия този момент. Всички Космически Дни изграждат заедно Източника, но не по начина, по който можем да си го представим в момента - това е ВЕЧНОТО ПРИСЪСТВИЕ В ИЗРАЗЯВАНЕТО НА САМОТО НЕГО.

В нашия Космически Ден съществуват 12 Лъча - това не важи за всички Космически Дни - Източникът избира тези Качества, които трябва да се проявят и развият. Като главен Лъч се използва Първи Лъч - Божествената Воля. Той е главен Лъч на всички Космически Дни. Той е планът за протичането на Проявлението, той задава границите, в които всичко да съществува, пространството, което да използваме за трупане на опит и себеизразяване, и въпреки това тези граници са много много гъвкави, иначе целият експеримент с проявлението няма да има никакъв смисъл.

В Началото се разгръща Първи Лъч и започва да вгражда като проявление всички идеи, които трябва да се разработят, от Източника до най-ниското ниво, нужно за опита. Как се вгражда Първи Лъч? За да може да се разгърне правилно, се нуждае от Същества, които да се грижат за правилното му проявление от Източника през всички нива в плътностите. Тези Същества изграждат така наречения Съвет или Консул на Дванайсетте, наричани понякога от хората Елохим. Елохим винаги прилагат планът на Източника и се грижат този план да се изпълни. Всеки от тях има определени граници на действие, в които може да взима решения за корекции, когато обстоятелствата налагат това. Един Елохим никога не решава сам тези промени, решенията винаги се взимат от целия Съвет.

Вторият Лъч на Божествената Любов засиява веднага след Първи Лъч и следва неговите очертания. Безусловната чиста Любов на Бог, Разбирането и Приемането са основни елементи на Космическия Аз, на Източника и насищат и допълват всички енергии във всички планове. Това означава, че всяко едно преживяване ще бъде осъществено в Безусловна Любов, в абсолютно приемане и без никакво отхвърляне и предразсъдък.

След това се разгръща Третият Лъч на Мъдростта, за да позволи на различните структури в Плана да се организират, да потече енергия през тях. Трите първи Лъча са основни за всеки Космически Ден, те придават Форма и задават какво да се преживее. Тези три се използват при всички Космически Дни.

След като това се случи в проявление навлизат още два или три Лъча, за да придадат различни Качества, които да бъдат изучени и преживени. Самият Източник разполага с безкраен брой Качества и Лъчи, които ние в ограниченото състояние, в което сме, дори не можем да предположим. Главните аспекти на този Космически Ден са качествата на Четвърти Лъч - Хармония (и предходното й състояние Дисхармония), Лечебните качества на Пети Лъч върху тази Дисхармония и начините за постигане на Баланс и Мъдростта от двете състояния.

След това идват аспектите на Задачата с Шести Лъч на Отдаването. Чрез него се добива опитът в различните измерения, в третото измерение се преживява Разделението и Задачата е осъзнаване на Илюзията. И именно чрез продължителна работа и отдаване на тази Задача/Дхарма се натрупва опитността. Как иначе ще разберем каквото и да е ако не сме отдадени на него. И накрая идва Лъчът на Трансформация, който довежда изцяло преживяната система в състояние на Перфектност и извлича максимална Мъдрост от нея. Както и отвежда Съзнанието до по-високо ниво по неговия Път към Източника.

Всички тези Лъчи са минимална част от Величието на Източника и въпреки това само с няколко от тях ни се позволява да преживеем абсолютно всичко в реалността.


Измеренията в Космическия Ден

Измеренията са проявление на идеята за организация на енергиите, за божествен порядък.

Завършване - Затвърждаване -Магнетизъм - Поток - Структура - Идеал - Безграничност - Потенциал - Съ-Съзидание

Третото Измерение е важно като процес по осъзнаване на явленията, защото всичко тук е забавено, Светлината е забавена до степен да можем да работим с нея и да разберем качествата й (наричаме я материя в повечето случаи). Забавянето е необходимо, за да разберем влиянието на мисловните ни процеси върху реалността, собствените си творчески възможности. Тук възприемаме цялото Творение като забавено представлене, бавно и в подробности. Затова съществува и измерението на линейното време и на пространството.

Те ни осигуряват рамки, за които можем да се хванем и определена "сигурност" за природата и законите в нея, сигурност, която докато живеем несъзнателно се страхуваме да напуснем. Ние преживяваме в Третото Измерение причината и следствието в състояние на "отделеност" от Източника. Може би това е най-трудното ниво за добиване на опит и само най-смелите от нас се осмеляват да пристъпят тук и да го опознаят. Дори когато живеем тук несъзнателно, когато се намираме в състояние на забрава спрямо Цялото, в състоянието да не ценим себе си, дори тогава сме оценявани високо от другите божествени нива за това, което преживяваме тук.

В Четвъртото Измерение започва да се организира всичко в Поток. Загубват се качествата на Време и Пространство, всичко тече едно в друго, отделя се и отново се връща в цялото. Това означава, че това, което преживяваме в един земен живот в третото измерение, в Четвъртото го възприемаме за един единствен момент. И обратното, продължителността от един земен ден тук може да се възприеме като една цяла вечност. Мислите и чувствата трябва да са съзнателни, защото тук те се проявяват незабавно. Следствието следва Причината веднага.

За тези, които желаят възнесението в Четвъртото Измерения предстои, и поради тази причина на Земята се изсипва все повече и повече енергия, която навлиза във физическото и финните тела. И за да се подготвят за това измерение на съзнанието е необходимо тази енергия да се подържа в непрекъснато движение, като освен това се разчупят стари модели на поведение, мисли и емоции, които затварят съзнанието.

Петото Измерение служи за организация и структуриране, за внасяне на ред в цялото. След като сме се научили в четвъртото измерение да се изразяваме ясно и конкретно (кристализация на мисли и емоции, изясняване на намерението), да решаваме съзнателно какво искаме да създадем, Петото Измерение ни е нужно, за да структурираме всичко в единна схема и да впишем творението си в Цялото.

В Петото Измерение съществото започва да разбира по-ясно творението. Научава се да предвижда и предугажда последствията и резултатите от действията си. Например когато концепцията за Земята е била създадена, е било определено, че съществата ще запазват всичките си емоции и мисловни модели и ще ги пренасят в нова инкарнация, където да могат да разберат последствията от тях и евентуално да ги трансформират. Но не е било предвидено, че ние ще се прилепим до такава степен към нашите емоционални и ментални модели, че да не можем да ги оставим.

Понастоящем Структурата е в процес на много дълбока трансформация от нивата на Монадата. Трансформация, при която отпадат всички вампирски структури, използването на чужд енергиен ресурс и вмешателството в чужда съдба. Всичко създадено в полетата на Петото Измерение/Структурата дава отражение върху енергиините тела на хората и определя законите в тях. В това ниво на съзнанието се изпробват различни концепции за това как трябва да протича живота във форма и опита се синтезира и използва в следващото измерение.

В Шестото Измерение Духът се изразява посредством различни идеални форми и архетипи. Идеалният модел (божествен план за развитие) съдържа в себе си различни подходи и концепции за Проявлението. Това измерение на физическото съществуване може да се използва като ключ за разбиране на Проявлението в Деветото Измерение. Много възнесени и духовни Учители се намират в това измерение или пренасят своята основна енергия там, за да ни подкрепят. Без тази подкрепа експериментът Земя отдавна би отишъл към своя край. Шестото Измерение е паралелните реалности, различни гледни точки към едно и също явление, различни пътища за развитие и разгръщане на една идея.

Седмото Измерение е център на божествената интелигентност и йерархия, това е измерението на Архангелите и от тук те прилагат божествената воля. Всеки от Архангелите е поле от съзнание с точно определени задачи и възможности и всеки един от тях е подържаща сила, баланс във вселената. Архангелите са божествената воля, те са енергиините центрове на Създателя, неговите чакри ако желаете. Те осигуряват фона, на който нашето съзнание преживява цялата си опитност във физическата вселена. Седмото Измерение е непрекъснат извор на енергия и съзнание, които обливат всяко същество във вселената и му осигуряват нужните ресурси.

Осмото Измерение съдържа целия Потенциал. То обединява всички концепции, които Източникът иска да развие и да разбере. Това ниво може да се разгледа и като фабриката за светлина в Творението. Пълният спектър от Светлина съдържа всички Потенции на Творението. В Осмото Измерение всеки от Потенциалите се изучава, как може да се използва и свърже с останалите, така че да се подпомогне Източника във всяка от желаните за разбиране посоки.

Девето Измерение позволява на Източника да обхване цялото Творение като един единствен миг, да обхване целия Космически Ден в неговата пълнота. Това е нивото на Съ-Създателите (от които до сега има съвсем малко). Това би могло да бъде и нашето нормално ниво на съществуване, ако интегрираме напълно себе си и се свържем с всичките си аспекти и осъществим напълно своята Дхарма.


Различни нива на Съзнание при хората

При развитието си хората преминават през различни етапи и всички ние преминаваме последователно през тях. Понякога сме с единия крак на едно от стъпълата, докато другият е стъпил на следващото, и непрекъснато залитаме между тях - понякога дори превключваме между три - докато не дойде момента, в който завършваме всяко едно от нивата и никога повече не можем да загубим наученото от него или да пропаднем в уроците му.

Всяко от нивата се определя от определено количество светлина, развито в нас. И по тази светлина може да се разбере кой до каква степен е интегрирал своето собствено божествено присъствие, независимо от всякакви твърдения, претенции и декларации. Погледнете и таблицата в следващата тема, дадена от Метатрон за човешката еволюция.


Материалното ниво
( от 4 до 10 % Светлина)

При това ниво на осъзнаване хората са се отдалечили най-много от Източника чрез своите представи и се намират изцяло в преживяването и опитността на материята. Изцяло живеят във външния свят. Техните интереси се съсредоточават изцяло върху външната страна на явленията като пари, власт, престиж, удоволствие, сексуалност, външен вид, придобивки. Външният блясък за тях е много по-важен отколкото същността, и те инвестират много време и усилия, за да придобият и изпитат този блясък.

В тяхното съзнание животът започва с раждането и завършва със смъртта. Те вярват изключително само на това, което могат да видят и да пипнат, наричат себе си с огромна убеденост реалисти и всеки, който мисли по различен начин, смятат за странен или ограничен, като се опитват да го извадят от "тъмнината". Хората от това ниво на осъзнаване живеят със силната мисъл, че никой не може нищо да им направи или нещо да ги застраши, и се гордеят с това. Като се има предвид, че нашите очи могат да възприемат само най-плътните вибрации от реалността (около 8% от Цялото), то хората от това ниво са много откъснати от света около тях.

На това ниво човек обича живота и силата, страхува се да не изпусне нещо, и през целия си живот са в търсене на щастието. През това ниво всички ние преминаваме или сме преминали на някакъв етап от развитието си. То служи за разбиране на материята и трябва да сме я разбрали изцяло и в дълбочина, за да можем да я оставим и да се отласнем.

На границата между първите две нива са занимаващите се с различни "магически" техники и практики. Водени от мотивите на материалния живот, те се опитват да постигнат същите състояния, до които води интеграцията и вътрешната реализация, но с контрол над енергиите и изцяло във външния аз. Разликата между тях и второто ниво на съзнание е, че "окултните" практики в 100% от случаите са насочени навън към обекта на желание, или представляват груба намеса в живота на някой друг. Това си е вампиризъм в най-чист вид, защото с недоизяснени мотиви и залъгване за целите, всъщност се цели закрепване към някой друг и се черпи от неговата енергия. Дори с претенцията, че му се помага.

Другата страна от "окултните" практики са нападенията, предизвикани отново от слабост. Мотивът, че някой е наранен, че го прави за удоволствие, че някой трябва да си го "получи", защото не се държи както трябва, е просто лично залъгване и отбягване на проблема, че собствените енергии са на много ниско ниво и не могат да се контролират както трябва, а чрез "атаката" се получава достъп до чужда енергия, която служи за заместител на собствената. При никои от горните случаи не се работи със собствените емоционални и ментални модели, а жизнената енергия се проектира върху външен обект.


Нивото на позитивното мислене
(между 10 и 45% Светлина)

След определено време - няколко или много прераждания - човек открива силата на позитивното мислене и собствените нагласи и започва да преминава вътрешно ментално обучение. Разпознава, че е в състояние чрез своите мисли и отношение да промени обстоятелствата в живота си към по-добро. Промяната е изцяло вътрешна и околният свят просто рефлектира това, което става в съзнанието. Това е и първият ценен контакт с невидимото и неосезаемото и разпознаването, че сами творим живота си, може да доведе до облекчение и задоволство за доста голям период от време.


Нивото на служенето
(между 45 и 62% Светлина)

След известно време прекарано в научаване на използването на вътрешната сила и изследване на "случайностите", човек в своето въодушевление иска да предаде наученото по-нататък. Всички ние познаваме това състояние, при което ходим по нервите на околните, защото искаме да им съобщим какво сме открили, да посочим на всеки "по-добрия" начин, без взимаме предвид, дали това е желано. В еуфорията да помогнем на другите напълно безкористно често не разбираме защо не искат да прогледнат, макар че им мислим само доброто. Но да не забравяме, че всяко същество има правото да определя за себе си какъв живот иска да живее и как да протече еволюцията му. Навлизането навътре при този етап вече е по-дълбоко, отказали сме се от много от социалните играчки, защото ни се виждат безсмислени, а не защото така си налагаме. Импулсите за развитие в по-голяма степен са насочени към вътрешното разбиране и вътрешните механизми. Опитваме се да намерим причината за всичко, което ни се случва.


Нивото на духа
(между 62 и 73% Светлина)

При следващото стъпало човек се е запознал с по-голямата част от духовните закони, как може да ги прилага и да живее съобразно с тях. Придобива се духовна зрялост, която идва от синтезирания опит. Медитацията започва да става все по-неразделна част от живота и вътрешна необходимост. Човек започва да разпознава, че самият той е причина за всичко, което се случва и никой не твори вместо него. Моделите на мисли и емоции започват да стават осъзнати. Животът и съдбата са в негови ръце.


Нивото на завръщането в Източника
(между 74 и 83% Светлина)

Човек започва да разпознава все по-дълбоко, че той е инкарнирана част на Източника. Започва да навлиза в контакт с божествената си същност, Първичната Душа (Егото) започва да се трансформира и волята на неговите висши нива прониква във все по-голяма част от живота му. Все по-често се заслушваме във вътрешния глас и се оставяме да ни води. Вътрешно сме спокойни и в мир, външните обстоятелства почти нямат власт над нас. Човек преживява моменти на контакт със светлината, проблясъци на просветление по време на медитация.


Нивото на просветлението - първо
(между 84 и 95% Светлина)

Започва с разпознаването, че съществото е аспект от Източника. Служи на Всичко Което Е и помага чрез Любовта си на останалите да достигнат до Истината и след това да я преживяват.


Нивото на просветлението - второ
(от 95 до 100% Светлина)

Открива се Божественото съзнание, илюзията за откъснатост от Източника е разбулена и има единствено Единство с Всичко Което Е. През сърцето сияе божествената енергия и пропива всичко наоколо. Съществото се завръща по желание в Източника и обратно в проявлението, може да избира само къде, кога и дали да се преражда, така че да участва най-пълноценно в разгръщането на Творението.


Джошуа Дейвид Стоун

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov