НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 4:04 pm Вижте мненията без отговор
КАНДИДА АЛБИКАНС - ИЛИ ОТНОВО ЗА ГЪБИЧКИТЕ
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Юни 08, 2007 7:55 pm
МнениеЗаглавие : ??????? ???????? - ??? ?????? ?? ?????????
Отговорете с цитат

Ето какво представлява самата тя!

Просто качвам този постинг като допълнение към предшестващата го тема за алергиите.

Добре е хората да бъда на ясно кое какво е и кои причини са свързани главно с него, за да могат да вземат необходимите мерки за съответното лечение.

Преди години лекарите са смятали, че повечето заболявания се предизвикват от бактерии и вируси. Считало се е, че гъбичните инфекции са изключение. Днес лекарите натуропати са установили, че почти половината от техните пациенти страдат от гъбично заболяване.

От всички известни гъбични инфекции, най-често срещаната и най-вредната е Кандида Албиканс. Тя може да порази цялото тяло. Установени са повече от 25 нейни разновидности. Според специалистите 1/3 от населението на индустриално-развитите нации страда от заболявания, свързани с Кандида Албиканс.

Най-важните фактори за разпространението на Кандида са: широката употреба на синтетични антибиотици, консумирането на месо, третирано с антибиотици, хлорирането на водата за пиене, излагането на пестициди и химикали, хормоналните лечения (вкл. противозачатъчните и кортизоновите препарати), неправилното хранене, недостатъчната физическа активност.

Кандида може да се увеличават по време на стрес или намален имунитет.

Обикновено Кандида растат в червата, гениталния тракт, устата и гърлото, без да предизвикват някакви поражения. Но ако защитните сили на организма са слаби, тези иначе безвредни стомашни гъбички може да се увеличат. Пораженията в устата се наричат "млечница", във вагината - "вагинити".

Те поразяват и мъжете и жените, но рядко се предават по полов път. Кандида поразяват вътрешните органи като белите дробове, бъбреците и сърцето. Кожата също може да бъде засегната. Гъбичката може да премине в кръвта и да остави своите токсини в различни части на тялото.

Кандида Албиканс и имунната система:

Ако на Кандида Албиканс се позволи да се размножи чрез пролиферация (пъпкуване), тя променя формата си от нормална гъбична дрожда в гъбичен мицел, отделящ Ризоиди. Ризоидите са дълги, кореноподобни структури, способни да прободат стената на стомашно-чревния тракт и да прекъснат защитната бариера между вътрешностите и кръвта.

Тези нарушения в бариерата позволяват на много алергени да навлязат в кръвния поток, предизвиквайки алергична реакция. Ако преминат през бариерата кръв - мозък, алергените може да предизвикат по-нататъшно увреждане.

Макрофагите на имунната система са способни да разрушат Кандида Албиканс. От своя страна Кандида Албиканс унищожава запасите от глутамин в организма. Тя е враг на витамин С и в резултат на размножаването на Кандида Албиканс може да се появи недостиг на витамин С в организма.

Симптоми:

Наличието на Кандида в организма има редица симптоми. Сред тях са главоболие, мигрена, лош дъх, ректални сърбежи; обострен гангренозен стоматит и постояни киселини в стомаха; мускулни и ставни болки, изтръпване на лицето или крайниците.

Други симптоми са акне, нощно изпотяване, възпалено гърло, постоянна кашлица, запушени синуси, инфекции по кожата и ноктите, млечница или инфекции в устата.

Заболявания предизвикани от Кандида Албиканс са: бъбречни инфекции и инфекции на пикочния мехур, артрити, отделяне на газове, гастрит, диария, хроничен запек, колит и язва на стомаха, проблеми с менструацията, включително и стерилитет, вагинити.

Други неразположения, предизвикани от Кандида са алергиите, хормоналния дисбаланс, сърдечни проблеми, болките и инфекциите в ушите, астмата, синузита.

Отделяните токсини поразяват черния дроб. Така той не може своевременно да очиства организма, предизвиквайки умора и цялостно усещане за дискомфорт.

Към преди това споменатите симптоми ще включим депресията и свръхчувствителността. Всички тези толкова различни симптоми може да бъдат предизвикани от Кандида Албиканс, които отделят в организма повече от 100 различни токсина.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov