НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Нед Яну 23, 2022 4:58 am Вижте мненията без отговор
Прогноза за 2013 - годината на Черната Водна Змия
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Яну 17, 2013 11:05 am
МнениеЗаглавие : Прогноза за 2013 - годината на Черната Водна Змия
Отговорете с цитат

Китайският календар, известен като земеделски или Календар Ся, представлява удивително точна система, която не само фиксира промените във времето, но се явява и инструмент за предсказване на съдбата и късмета. Знаменитата традиционна предсказателна система Четирите стълба на съдбата се занимава с прочитане съдбата на човека съгласно неговата дата на раждане, която се представя под формата на Календар от системата Ся.

Уникалната особеност на този календар е, че цялата информация за вас – година, месец, ден и час на раждане, се представя с помощта на пет елемента – Метал, Вода, Дърво, Огън и Земя, които се считат за базови компоненти във Вселената. Отношенията между петте елемента, позволяват точно да се предскаже какво ни очаква по жизнения ни път и кога късмета ще се появи в съдбата на всеки, и така е възможно с помощта на тези знания да се увеличи късмета и да се сведат до минимум неуспехите в живота.
Годината на Змията, в календара Ся се представя от два елемента – Вода, разположена над Огън. В съответствие с циклите на пораждане и разрушение, които управляват взаимовръзките между елементите, Водата се явява разрушетал на Огъня и така те са намират в цикъл на разрушение и имат конфликтни отношения. Такива противоречиви елементи обичайно означават, че годината няма да бъде мирна, ще има международни конфликти и скрита борба за превъзходство. Змията е месец май по западния календар, която идва непосредствено пред разгара на лятото, огнената енергия се издига и достига почти до своя пик, затова тя носи в себе си мисъл за възстания и може да провокира революции и промени.

Да вземем например минали години на Змия: атаката над Пърл Харбър през 1941г. разрушаването на Берлинската стена и разпада на СССР, инцидента на 4 юни на площада Тянан мън през 1989 година, след това терористични актове на 11 септември през 2001 година в САЩ... Вътре в Змията, в нейния състав от елементи, се съдържа не само силен огън, но се заражда и Ян Метал, който се асоциира с оръжия. Следователно, ние не можем да изключим насилствени стълкновения, революции и конфликти. Още повече, че през 2013 година, Вода Ин са намира в Небесния ствол над Змията, и това символизира „утринна роса”, което прави нейния характер нежен и смирен. И така, конфриктите могат да бъдат по-малко ожесточени, отколкото в предишните години на Змията през 1941, 1989 и 2001 години.

Ин Водата на тази година символизира неголяма капка вода, ръмящ дъжд, тази вода е най-инския от елементите на десетте Небесни ствола. Този елемент се проявява като умерен, мек, сдържан, толерантен, спокоен, сговорчив и гъвкав, но от друга страна, водата ин е хитра, потайна, измамна и може да прониква навсякъде... Ако енергията й се направлява в положителна посока, това може да донесе интелектуални и иновационни идеи и реформи.

Също така, могат да се появят и тайни организации, мошеничества, терористични актове и убийства. Змия с Огън под Вода, това е Змия, която се проявява като „възставаща” със скрити метални оръжия, тя също така може да се разглежда като мистична, непредсказуема, като хамелеон... И така елементът Вода при Змията може да предизвика терористични акции, революции, стачки и убийства. Като цяло, няма да има сериозни войни през 2013 година, но ние не можем да очакваме пълен мир в целия свят, тъй като до сега Водата и Огъня винаги са означавали конфликт, и Огъня на Змията може да донесе социални вълнения, революции, бомби, стрелби, взривове и ядрена заплаха.

В китайската медицина Ин Водата е елемент символизиращ бъбреците и половите органи. Огънят на Змията е също така елемента на развлеченията и ресторантите. И затова годината на Змията (Ин Огън), ще донесе романтика и процъфтяване на развлекателната индустрия като кино, ресторанти и други развлечения.

В китайската метафизика Змията е ”Звездата на пътешествията” - звездата Конник, а Водата също така е елемент на транспорта и връзките. Годината на Водната Змия ще предизвика повече пътувания, и в същото време засилване на пътно-транспортните произшествия, особено във въздуха и по море. Ще има много инциденти при бизнеса, свързани с авиокомпаниите, а също и при доставките. Освен това, Змията е дълго животно; това символизира железопътния транспорт. Затова се очакват сериозни аварии по железопътните трасета.

Китайският календар се състои от 60-годишни цикли. Това означава, че ние сме преживели подобна година на Водна Змия през 1953 година. През тази годна са се случили сериозни железопътни аварии в Нова Зеландия – рухнал железопътен мост през декември и 151 души били убити. Това е годината, когато Корейската война завършва, кралица Елизабет ІІ била коронована, а Сталин получил инсулт и умрял. Това е период на студената война, не е имало никакви големи войни, но враждата между СССР и САЩ продължавала, и двата лагера спешно развивали и разширявали ядрения си арсенал. И така, Вода Ин донесла видим мир, но вътрешно, под него се криели напрежение и враждебност.

През 1953 година са се появили много нови идеи и изобретения. Това е годината, през която е бил продаден първия брой на списанието Плейбой, бил публикуван първия роман за Джеймс Бонд – „Казино Роял”, а също така, през февруари 1953г. се състояла премиерата на филма на Уолт Дисни за Питър Пан. Всички тези новости могат да се свържат с Водата Ин – която се асоциира със сексуалността, романтиката и тайнствеността и така наречения „синдром Питър Пан”.

Този термин в психологията описва човек със социално незрял характер, включващ такива атрибути като безотговорност, зависимост, егоцентричност, неувереност... а подобни качества подхождат на слабите страни на хората на Ин Водата. През 1953 година, първият цветен телевизор бил пуснат в продажба в САЩ през декември, и това е първата година, когато церемонията по награждаването с „Оскар” била показана по телевизията – това било важна крачка в сферата на развлеченията, които са свързани с огъня на Змията. Това е и годината, когато е разкрита структурата на ДНК.

Китайският йероглиф „Ин Вода” представлява „утрина роса” или „ембрион”. Това е състояние на очакване, пред истинското въплъщение. Хората ин вода са нежни, скромни, търпеливи и любезни. Те са гъвкъви, лесно постигат компромис и са готови да се приспособят към ситуациата на обкръжаващата среда. По време на разногласия те предпочитат да не спорят, но това не означава, че те се предават. Затова те рядко повишават глас и декларират своето мнение, предпочитат да вършат своите работи тайно, за да избегнат ответните аргументи и критики. Затова, хората Ин Вода често пазят тайните си и е трудно да се добереш до техните дълбини. Водата, като цяло е свързана с интелекта и уменията. Такива качества често се срещат при хора на изпълнителските изкуства, а също и при хора, които обичат да изследват и да търсят иновативни идеи.

Тъй като хора, които са родени в ден Ин Вода обичайно демонстрират образ на скромност и нежност, те не се срещат често като лидери на политическата арена, те по-често постигат успехи в културните и развлекателните кръгове. Един от типичните примери е Джони Деп, роден в ден Ин Вода. Неговият характер като Ин Вода, много добре е изобразен в неговия образ на капитан Джак Спароу от филма Карибски пирати. Капитан Спароу е умен, честен, симпатичен и има добро и меко сърце. Но той може да бъде коварен и изиграва главната си роля с помощта на остроумия и преговори, а не чрез оръжия и сила, предпочитайки да избяга от най-опасните ситуации и да се бори само тогава, когато е необходимо. Той също така е горд и се разстройва, когато някой произнася неговото име без приставката „капитан”.

Този образ много ни помага да разберем природата на човек Ин Вода. Другият пример е принц Чарлз. Той е силна личност Ин Вода и в същността си е нежен и скромен човек, който повече се интересува от природата и обкръжаващата среда, отколкото от политиката на силата. Друг представител на Ин Вода в сферата на развлеченията е Джеки Чан, Катрин Зита-Джонс, Едисън Чан, Стивън Кинг. В историята на Китай има две исторически личности, които са представители на Ин Вода.

Единият от тях е най-известният експерт по военна стратегия Кун Мин, който бил една от най-влиятелните особи във времената на Трицарствието около 180 година н.е. Другият се счита великият и ужасен Чеонг Фай, който бил важна високопоставена фигура в същия период на Трицарствието, той е известен със своята власт над военните, като извънредно силен човек Ин Вода, която съдържа в себе си качествата на яростта на океана. Съвременни хора Ин Вода, въвлечени в политиката са: китайския лидер Си Цзин Пин, императора на Япония Акихито, покойния премиер-министър на Пакистан Беназир Бхуто.Човекът Ин Вода, който трябва да предприеме мерки на безопасност през 2013 година, това е г-н Си Дзинпин. Той е роден през 1953 година, която е година на Водната Змия и на него му се е паднало да се роди в ден Ин Вода в добавка. Той става приемник на г-н Ху Цзин Тао в качество на висш ръководител на Китай, и затова той ще се окаже в центъра на внимание през 2013 година. Това е интересен феномен, когато такъв човек става ръководещ и елемента на неговата личност съвпада с елемента на текущата календарна година. Да вземе например 2001 година, която е година на Ин Метал и видни личности в такава година са Бин Ладен, Джордж Буш, Анджелина Джоли. Те са се родили в ден на Ин Метал.

2009 година е Ин Земя и Барак Обама е човек с личност Ин Земя, той беше във фокуса на тази година, т.к. това беше първата му година на поста президент на САЩ. А през 2011 година на Ин Метал, се проявяват много Ин Метал хора като Дейвид Камерън, Дмитрий Медведев, а Бин Ладен беше унищожен, и норвежкия убиец Андрес Брейвик.... това са все хора на Ин Метал.

В китайската метафизика има удивително древно пророчество подобно на това на Нострадамус. Тази книга се нарича „Разместване на картинки” ("Туей Бей Ту"). Това са серия изображения, създадени по време на династия Тан около 600 до 700 г.н.е. Всяка картина съдържа стихотворение към нея, в което са описани значими събития, които ще се случат в Китай през следващите години. 44 картини съставляват поема, която предсказва идването на период на процъфтяване в историята на Китай, когато Си Дзинпин и Ма Индзю ще стана върховни лидери. Съответното четиристишие гласи:

Слънце и Луна и светло небе
Всички хора Ин ще се подпишат
Стотици добри духове ще дойдат, за да отдадат дан на уважение
Двойни пера и четири крака.

Първите няколко строфи очевидно описват Китай в период на процъфтяване и голяма власт. Последната строфа беше непостижимо загадъчна до неотдавна, но сега може вече да се изтълкува като Си и Ма. Китайският йероглиф Си означава двойно перо и Ма означава Кон, който има четири крака. Видно е, че стихотворението предсказва доближаването на Китай към върха на процъфтяването, когато Китай и Тайван /Слънце и Луна/ ще са под ръководството на Си (Си Дзинпин в Китай) и Ма (Ма Индзю в Тайван), което започва през 2013 година.

Змията е носител на силен елемент Огън, но също така тя представлява и звездата "Конник". Това ще бъде пълна с пътешествия година за много хора, но се очакват много пътно-транспортни произшествия, особено свързани с въздуха и водата. Змията представлява и етап на ръстеж и разцвет на растенията. Тази силна огнена енергия, предизвиква огъня на бедствията, взривовете и усложнения с енергетиката.

По време на предходната Водна змия 1953 година, СССР и САЩ инициираха надпревара във въоръжаването, изпитания на ядрено оръжие и разширяване на своите ядрени арсенали. Няма да е учудващо, ако през 2013 г. горещи международни проблеми отново станат развитието на ядреното оръжие в Иран, а също и в Северна Корея. Змията образува съчетание с Тигъра и Маймуната, създавайки силна комбинация на огън „Огнено наказване”. Тази разрушителна огнена енергия ще стане причина за взривове и пожари. Най-опасните месеци са февруари и август, които са месеци на Тигъра и Маймуната.

Що се касае за здравето, то огъня е свързан със сърцето и кръвообращението. Огненото наказване ще предизвика сериозни заболявания на сърцето и кръвта, а също така и възпалителни проблеми. И това е така, защото Ин Вода се намира в стълкновение с ин огън, които са символи на сърцето и мозъка. Такова стълкновение може да предизвика инфаркт и инсулт и тези заболявания ще бъдат най-разпространени през 2013г. В предходната година на Водната Змия 1953г. Йосиф Сталин получава инфаркт и почива на 5 март. Той е роден през 1898 г., която е година на Тигъра, а месецът на неговата смърт също е месец на Тигър, а това създава огнено наказване в годината на Змията.

Друга известна личност умряла от огненото назакване е Елвис Пресли. Той е роден в ден на Маймуна, час Тигър и получива сърдечен колапс в своята резиденция на 16 август 1977 г. – година на Змията, месец на Маймуната и ден на Змията. Няколкото комбинации на Змия, Тигър и Маймуна са налични в неговите Четири стълба на съдбата и от там се създават предпоставки за сериозни възпаления, повишаване на температурата и проблеми със сърцето.

Водата Ин на 2013 г. е в стълкновение с Ин Огъня, който е символ на сърцето, мозъка и очите. В медицински аспект това може да причини инсулт, инфаркт и проблеми с очите. Ин Огънят също така е символ на осветлението и когато той се намира в стълкновение, има възможност за прекъсване на електричеството. Съществуват убедителни доказателства за това, че през 2012г. и 2013 г., когато слънчевите цикли ще достигнат следващия си пик, ще има масови слънчеви изригвания, които могат да предизвикат нарушения в електроснабдяването. Това няма да е учудващо за 2013г., т.к. Водата Ин напада Огъня Ин, който е символ на светлината и електричеството.

Терминът „наказване” в китайската метафизика показва състояние на безпокойство, скрити опасности и неприятности. И така, огненото наказване в съчетаниета Змия+Тигър+Маймуна не само предизвиква пожари и възпаления, но то може да предизвика проблеми от друг вид, когато то се получава едновременно в Читирите Стълба на Съдбата на даден човек. Класически пример е Том Круз. Той е роден в година на Тигър, месец Тигър и час Маймуна.Последният път е бил през 2001 г., Змията в съчетание с Тигъра и Маймуната е създала огнено наказване и именно в тази година той се е развел с Никол Кидман. Същото това тройно съчетание се появява и през 2013г. и то може да предизвика проблеми в сферата на брачните отношения. Тази статия беше написана в началото на юни 2012г., а в края на юни СМИ съобщили, че Кейти Холмс вече е подала молба за развод. Кейти Холмс е родена в ден Тигър, а настоящия й десет годишен стълб на късмета е Маймуна, така че годината на Змията също създава огнено наказване в нейния дом на съпрузите.

Тъй като Змията предизвиква сериозно огнено наказване, то много лесно провокира проблеми в циркулацията на кръвта и възпалителни процеси. Освен това Водата Ин в стълкновение с Огън Ин, който е символ на сърцето и мозъка и нервната система според китайската медицина може да предизвика инфаркти и инсулти. Хора, които имат проблеми с кръвообращението и със сърцето е добре да приемат хранителни добавки като Омега 3 мастни киселини, витами С, витамин Е, за да снижат нивото на холестерола и да предотвратят запушването на артериите.

Водата седяща върху Огнената Змия – това е гореща вода, която предизвиква сериозни проблеми с урагани и торнадо. Два са основните ингредиенти за създаването на уратани и смерчове – топла вода и горещ влажен въздух, е тези две условия са изпълнени в годината на Водната Змия. Поглеждайки в миналото, в предишни години на Ин Вода Змия 1953г. ние можем да намерим множество свидетелства за голямо количество урагани. През септември 1953г., голям ураган преминал през Югоизточна Азия и взел повече от 1000 души жертви. През май 1953г. торнадо ударило Вако в Тексас убивайки 114 души. През юни, още едно огромно торнадо убило 115 човека в щата Мичиган САЩ, а след това в Масачузетс убил още 94 души... Торнадо може да се проследи още 120 години назад в години на Водна Змия. През юли 1893 г. били убити хора от торнадо в щата Айова.

В китайският зодиак Змията съдържа в себе си скрити елементи Ян Метал, Ян Земя и Ян Огън. Змията е месец май, през който се поражда елемента Метал, Ян Метал – е като оръжие, Ян Огън – силна енергия, коята е сравнима със слънчевата и може да означава ядрена енергия. Това съчетание на Ян Метал и Ян Огън очевидно показва, че въпросите с ядреното оръжие ще станат сериозен проблем в международните отношения през 2013 г. Също е възможно стълкновението между Змията и Прасето да предизвикат ядрени взривове и аварии.

Водата стояща върху изгарящ Огън, създава благоприятни условия за вирусите и разпространинието на епидемии. Съгласно фън шуей, Летящата звезда 5 ще е в центъра, а числото 2 - енергията на болестите ще бъде на югозапад. Тези две местоположения ще страдат повече от вируси. Центърът включва район на всички страни, които носят наименованието Централен и Среден - такива са страните Китай, Близкият Изток, Централна Африка, Централна Америка. Поглеждайки назад към 1953г. на Водната Змия се отбелязва широко разпространение и бум на грип във Великобритания, САЩ и Япония. Във Великобритания числото на загиналите е 5655 души умрели от грип в първите три месеца на 1953 г. и някои считат за причина за това зло качеството на въздуха, замърсен от изгарянето на въглищата, използвани при производството на електроенергия. Така че, това пак и бил въпрос на енергетиката.

Змията е в стълкновение с Прасето /Съ – Хай/. Тъй като Змията олицетворява Огъня, а Прасето Водата, такъв конфликт между Огън и Вода ще предизвика огнени и водни бедствия като взривове, пожари, ядрени инциденти, също и корабокрушения. Змията и Прасето се проявяват като Звездата Конник, което ще провокира хората да се отправят на пътувания и повече премествания през 2013 г. Водата и Огъня са в стълкновение, следователно то ще предизвика пътно-транспортни произшествия във въздуха и водата.

Хората, родени в година на Змията оскърбяват Княза на годината, а хората, родени в година на Прасе се намират в стълкновение с клонката на 2013 година. Те ще извършат повече от всякога премествания и пътувания и това ще им бъде полезно – приемайки тези възможности като внесат необходимите изменения в графика си – преселване, преместване на офиса или смяна на работата, повече пътувания. Обаче те са длъжни да проявят особено внимание и да се въздържат от рисковите видове спорт, такива като каране на скоростни автомобили, пилотиране на самолет, подводно плуване с акваланг, скачане с парашут и др. Препоръчва им се да носят медяльон с Маймуна, която може да отвлече Змията и да доведе до минимум негативното влияние на стълкновението. За хората, родени в година на Прасе е добре да не предприемат преки пътувания в направление юго-изток, т.к. това е направлението на Княза на 2013 г.

Петте елемента представляват различните части на нашето тяло, а водата символизира бъбреците и имунната система, половите органи и отделителната система. През 2013 г. Ин Вода седи вържу Огън и той я отслабва. Проблемите със здравето, които ще бъдат в центъра на вниманието през тази година могат да бъдат свързани с бъбреците, камъни в бъбреците, проблеми с половите органи, възпаление на пикочните пътища, вирусни и бактериални инфекции.

Огънят на Змията ще предизвика възпаления, сърдечни проблеми и проблеми на кръвообращението, особено в периодите, когато тя се съчетава с Тигъра и Маймуната, за да създаде огнено наказване. Ин Вода е в стълкновение с Ин Огън, който е символ на сърцето и нервната система. Такова стълкновение предизвиква потенционална опасност от инфаркт и инсулт. Такъв род проблеми със здравето ще се обострят през 2013 г. Важно е да се приемат повече Омега 3 мастни киселини, витамин С, витамин Е и атиоксиданти като предохранителни мерки.

Това, което се отнася за Летящите Звезди на фън шуей, текущия 20 годишен период от 2004 до 2024 година се нарича 8-ми период. Тази цифра 8 представлява триграмата Планина и символизира малките деца. Затова в течение на 8-та епоха от 2004г., се повишава вероятността за бедствия и нещастия засягащи децата. Последните инциденти включват голямото земетресение в Китай през 2008г., което унищожи много ученици, а също и скандала във връзка със замърсеното сухо мляко за хранене на децата, което става причина за образуване на камъни в бъбреците у пострадащите деца.

През 2011 г. се случи жасминовата революция, коята донесе много изменения в Северна Африка, безпорядъци във Великобритания, убийство на млади хора в Норвегия. Всички тези примери за проблеми с младите хора, най-добре се забелязват в забележителната 8 епоха. Номерът 8, представляващ интересите на децата се намира в центъра на таблицата на Летящите Звезди в течение на 20 години от 2004 до 2024 година. И така, важно е да се обръща постоянно внимание на децата, на тяхната безопасност и благополучие по време на целия период 8.

Това, което се отнася за икономиката, елемента Огън често се явява движеща сила на фондовия пазар. Петте елемента също така влияят на настроението на хората. Като цяло, Огънят представлява радост, Водата - страха, Земята - медитацията, Металът - тъгата, а Дървото - гнева. Огънят в годината поражда оптимизъм и подем на фондовия пазар, такъв като през 2006 и 2007 години. Но през 2008 г. Водата се увеличи и хората започнаха да се страхуват за влошените позиции на САЩ, страхувайки се от ипотечни проблеми и рецесия.

През 2009г. настъпи чиста Земя върху Земя /ДЗИ ЧОУ/ - елемент, който възпира Водата и също така означава медитация. Това доведе до обръщане към консерватизма и безопасността на хората и до получаване на по-голяма стабилност. 2010 г. на Тигъра носеше в себе си семената на елемента Огън и това доведе до съществено възстановяване на икономиката с прилив на оптимизъм. През 2011 г. Заека вече представляваше чисто Дърво, което не е така силно в създаването на Огън като Тигъра и затова неговото влияние се изрази само в първата половина на годината, но опасения по повод европейската икономика с проблемите на Гърция, Испания... и др. започнаха да възникват отново през втората половина на годината.

Силната Вода в предходната 2012 г. донесе повече задръжки, особено в средата на годината, когато елемента Огън изчезна заедно с края на лятото. И така, през 2008 г. нямаше реално възстановяване на икономиката, защото Огъня отсъстваше. Обаче, реалният Огън на Змията присъства през 2013 г. и ние можем да очакваме по дълготрайно подобрение на икономиката, т.к. инвеститорите отново ще намерят увереност и подкрепа от Огъня на Змията. Така че, това може да бъде година, когато икономическата дейност и фондовия пазар могат да станат много активни, особено пролетта и лятото. Силният Огън в тази година ще създава позитивно настроение, което ще донесе оптимизъм и увереност и хората ще започнат да купуват. Тази положителна енергия на Огъня ще продължи и през 2014 година, която ще бъде година на силен Огън, който ще бъде донесен от Дървения Кон / ДЗЯ У/.Елементите Огън и Вода през 2013 г., както се очаква, ще донесат процъфтяване на пазара на недвижимости и металодобивната промишбеност, това е така, защото Земята контролира Водата, а елемента Вода символизира парите в сферите на дейности свързани със Земята: това са недвижими имоти, хотелиерски бизнес, рудодобивна промишленост, застраховане. Втори добър отрасъл може да стане този свързан с елемента Метал, т.к. Метала създава Водата, а Водата е продуктивност за инудстрията на Метала. Също така, на Метала му е нужен Огън, който да го разтопи и да го превърне в полезни инструменти, а Огъня на Змията за това е в наличност.

Сферата на Метала са високите технологии, банковото дело, техниката, автомобилите, машиностроенето. За дървообработващата промишленост годината също ще бъде положителна, т.к. Дървото създава Огъня, и 2013 г. ще бъде активна за елемента Дърво представено от текстила, дрехите, журналистиката, книгите и екологията. Това, което се отнася за сферата на елемента Вода – доставки и превози, то Огъня представлява парите за отрасъл Вода и затова се очаква увеличение на доходността, но Водата Ин през тази година едновременно с това ще предизвика и обостряне на конкуренцията. Развитието на индустрията на Огъня няма да е така добра. Огнените отрасли: енергетика, рестораньорство, финанси, развлекателна индустрия, в годината на Ин Огън ще бъдат много активни, но конкуренцията при тях ще бъде също така много висока и Огнената Змия ще доведе много съревноваващи се конкуренти на сцената.

Банковото и финансово цунами, което започна през 2008 г. в основата си беше предизвикано от отсъствието на елемента Огън при доминиращ елемент Вода, който генерира страх. Банкерството, това е Металът и на него му е необходим Огън, за да го претопи и от него да се получат инструменти, донасящи полза. Финансите и фондовия пазар повече са свързани с Огъня, който поражда оптимизъм. И така, пълното отсъствие на елемента Огън през 2008г. е отговорно за упадъка в икономиката и кризата при банките. Обаче реалния Огън се възвръща през 2013 г. и ние можем да наблюдаваме силно възстановаване на икономиката и устойчив ръст на оптимиза. Този оптимизъм ще продължи и през 2014 г. на Зеления Кон, която ще бъде година на много мощен Огън и ще продължи да се разпорежда с пазарните отношения.

В резултат, индустриите, които са показали добри резултати в годината на Дракона, ще останат свързани с елементите Земя и Метал. Отраслите на Метала са банковото дело, техниката, инженерните науки, компютърната индустрия и високите технологии. Елементът Земя, това са недвижимостите, рудодобивната промишленост, застраховането. Сега, сферите на влияние управлявани от Водата ще навлязат в година на подобрение, т.к. елемента Огън, представляващ за тях парите и ще присъства през годината. Още повече, че Огънят стои върху Вода, което означава силна конкуренция.

Това е актуално за сектори, свързани с Водата: транспорт, мореплаване, комуникации, спиртна индустрия, спа-центрове. Дървообработващата промишленост ще се придвижва напред с консерватизъм, Огънят за Дървото представлява производителността, но в годината също така има и Вода, която за Дървото означава внимание и консерватизъм. Към елемента Дърво се отнасят текстилната промишленост, опазването на околната среда, книгоиздателството и средствата за масова информация. Огнените отрасли: енергетика, финанси, развлекателната индустрия, няма да се чустват много добре, т.к. за тях парите са елемента Метал, който ще отсъства през 2013г., а силния Огън означава ожесточена конкуренция на финансовия пазар.Като цяло, годината на Змията под Ин Вода, ще бъде символ на оптимизъм и ентусиазъм за прогреса и иновациите. Съществуват все още конфликти и дисхармония в международните отношения и годината няма да бъде абсолютно мирна, но международните стълкновения ще бъдат по-малко жестоки, отколкото през последните няколко години. Ще преобладават такива стихийни бедствия като торнадо и урагани, огнени бедствия и ядрена заплаха, вирусни инфекции и епидемии. През 2012 г. се проведоха много избори, довеждайки нови ръководства в много страни, а през 2013 г. ще се реализират новите политики и ще се ознаменува нов етап в политиката на тези страни.

Знакът от зодиака, който ще бъде най-уязвим – това е Прасето, което се намира в пряко стълкновение със Змията. Такива стълкновения обичайно обуславят бурна дейност, движения, изменения и произшествия...т.к. Огънят е в стълкновение с Водата, това ще предизвика нещастията, свързани с въздушния, морския и железопътния транспорт, пожари, взривове и ядрени проблеми, инфаркти, инсулти и възпаления. Хората, родени в година на Прасе повече ще пътешестват или ще извършват движения като смяна на работата и преселване. Необходимо е да носят медальон с Маймуна в качество на защита, за да се отвлече Змията.

За хората родини в година на Прасе, стълкновението със Змията може да донесе нещастни случаи, свързани с огън и вода, такива като изгаряния, взривове, корабокрушения, аварии във въздуха и в морето, във влака и др. За хората, намиращи се в стълкновение с годината е благоприятно повече да пътуват, да внасят изменения такива като преселване или смяна на работата. Обаче за тях не се препоръчва да пътуват в направланието на Вликия Княз, което се намира на югоизток.

Друг знак от китайския зодиак, намиращ се в неблагоприятна позиция, това е Змията. Когато Змията срещне година на Змия, тя става обиждаща Великия княз. Освен това, у хората, родени в година на Тигър или Маймуна се получава тройно огнено наказване с годината на Змията. Такова наказване, като правило носи дисхармония, раздразнение, безпокойство и разочарования, а също така и болести, затова е необходимо да се носи медальон с Маймуна, за да се минимализират негативните ефекти.

Животни, които се съчетават с годината на Змията са Маймуна, Петел и Вол. Тези животни са в хармония с годината. Астрология, основана само на годината на раждане не е напълно надеждна и не се признава за официален способ в предсказателната практика. За по-надеждна оценка на собственото състояние в годината на Змията, се препоръчва пълно съставяне на Четирите стълба на съдбата, която изисква пълна информация за годината, месеца, деня и часа на раждане. Животинските знаци могат да се появят във всеки един от стълбовете на съдбата, стълкновението или тройното наказване със Змията не само оказват въздействие на хората, родени в години на Прасе и Змия, а също така мога да повлияят и на тези, които имат такива животни в месеца, деня или часа на раждане.

Няколко примера за известни хора, родени в година на Прасе и намиращи се в стълкновевие със Змията през 2013г. са Арнолд Шварценегер, Карлос Сантана, Кевин Спейси, Уинона Райдър, Рики Мартин, Кен Ватанабе... Ако, хората ,които не са родени в година на Прасе, но имат Прасе в месеца, деня или часа си на раждане, те също се намират в стълкновение със Змията и затова те също така трябва да очакват нелека година. Някои примери за такива хора са: принц Уилям, император Акихито, Уинона Райдър, Джет Ли, Селин Дион, Дейвид Бауи, Джордж Майкъл....Стълкновението със стълба на деня, като правило предизвиква промени или конфликти в семейството, или в областта на човешките отношения, особено между съпрузите или партньорите от противоположния пол.

Хората, родени в година на Змията, както се казва, обиждат Великия Княз и на тях също се препоръчва да носят медальон с Маймуна... Пример за хора, родени в година на Змия са Боб Дилън, Вивиан Уестуд, Бен Стилър, Бен Бернанке, Дмитрий Медведев, Сара Джесика Паркър...

Пример за хора, които имат огнено наказване през 2013 г. са Том Круз и Кейти Холмс и при това и двамата са с тройно огенено наказване, влизащо в техните стълбове на деня, което ще повлияе техните брачни отношения през 2013 г. Други примери за хора, сблъсквайки се с такова наказване през 2013г. са Джон Траволта, Мадона, кралица Елезабет ІІ, г-н и Ка Шинг, Джон Неш, Алън Леон...

За хората, родени в година на Коня, годината на Змията ще донесе звездата "Прасковен Цвят", която е звездата на любовта и романтиката, и затова може да се очаква година на много общувания и повече възможности за развиване на приятелство с противоположния пол... Хора, родени в година на Прасе ще ги съпровожда „Пътуващ Конник” и в годината на Змията ще предприемат повече пътешествия и движения.

Змията е благороден знак за хората, родени в години с Небесен ствол Ян Вода и Ин Вода. Има се предвид всяка рождена година, завършваща с цифрата 2 и 3, такива като 1952, 1953, 1962, 1963, 1972, 1973, 1982, 1983 .... и др. „Благороден” е нашия ангел хранител, който идва, за да ни помогне и да направи всичко да върви гладко и положително. През 2013 г. Ин Водата седяща върху Змията означава, че всеки роден през 2013 г. автоматично ще получи Благороден звак във своята рождена година – на Змията. И така, това е една хубава година за раждане на дете. Змията също така се явява „Академична звезда” за хора, родени в ден Ян Дърво. За да може да се падне ден на раждане Ян Дърво е добре благоприятния месец за раждане да бъде август, тогава Водата Ин ще стане „Звезда на Добродетели” / това е месеца на Маймуната от 7 август до 7 септември/.

Фън Шуй също се променя всяка година. Затова е необходимо да се проследява преразпределението на добрите и лоши енергии в началото на всяка година, за да могат да се вземат необходимите предохранителни мерки, ако лошите енергии дойдат във важни части на вашия дом или офис. В годината на Змията, лошата енергия, която се казва „ Жълто пет” и е символ на препятствия и нещастия идва в центъра. Препоръчва се да се закачи метален вятърен чан в центъра на дома, за да разсейва лошите енергии. Лоши месеци ще бъдат февруари, август и ноември 2013 г.

Друга вредоносна звезда е номер 2, символизираща болестите, която ще се появи на юго-запад през 2013 г. Традицонен метод за разсейване на 2, е да се окачи връзка от шест метални монети в поразения сектор на юго-запад в дома. Великият княз тази година ще бъде на юго-изток, следователно не е благоприятно „да се тревожи земята” или да се провеждат строителни работи в това направление. Също така не се препоръчва да се седи с гръб на Изток, тъй като вие ще седите по направление на неблагоприятните енергии, наричани „трите ша” или „три убийци”.

Северо-Запад се явява „Позиция на Разрушителя”, която противостои на Великия княз, в този сектор не бива постоянно да се намираме и да седим. Лошата звезда 3 е звездата на конфликта и грабежа. Тази енергия ще заеме източната част на дома. Необходимо е да се сложи лист червена хартия в това местоположение, за да се минимализира това лошо влияние. Освен това, лошата звезда 7, символизираща скандалите, се оказва на Запад и традиционното решение за тази лоша звезда 7 е да се поставят 3 бамбукови филиза в прозрачна стъклена ваза с вода в западна посока.


Реймънд Ло
превод: Жени Грибнева

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov