НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 5:21 am Вижте мненията без отговор
ПЕТЪК 13 - уаууууу ...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Апр 13, 2007 2:59 pm
МнениеЗаглавие : ????? 13 - ??????? ...
Отговорете с цитат

Ами да си поговорим и за това ... значи!

В окултния символизъм 13 олицетворява както нещастието, така и силата, и властта. В Кабала "това е число, което се е използвало за създаване на хармония между съпрузите" - какво лошо има в това тогава?!

Най-вероятното обяснение 13 да се счита за "нещастно" е това, че през античността 12 е било "съвършено" число и да се прибави към него 1, за да се получи 13, означавало да се наруши цикъла на хармонията - в края на моето пояснение ще разберете наистина, че е така.

Да си припомним и това, че:

- Ева е създадено от 13-то ребро на Адам /условно казано но нищо лично, разбира се!/;

- Зевс е 13-ти на Олимп, но е бил бог на боговете /и това е условно казано, но и тук няма нищо лошо, нали така?!/;

- Аркана 13 на картите Таро е "Смъртта", но нейното значение е трансформация, катарзис и ново начало /и тук нищо лошо!/;

- Христофор Колмб е открил Америка на 13 в петък /айде сега, като е Америка пък - голяма работа сега, и тук няма нищо лошо!/;

- 13-та буква в азбуката ни е М, а думата Мир започва точно с нея - и тук нищо лошо!;

- петък пък е денят на Любовта - какво по-хубаво от това, разбирате ли;

- 13 - 1 тук означава пък олицетворение на Слънцето и Абсолюта, на единния Бог и Водача, на Универсалното и Творческо Начало, на началата на всички начала. 1 още е олицетворение на мъжа, бащата, Адам, Егото, Ян-янергията, мъжкия архетип. 1 въплъщава идеите за: потенциална мисъл, съзнание, единство, начало, движение, енергия, материалност и др.

- 13 - 3 е олицетворение на триединството и триадите по принцип, на синтеза и раждането със съответствия във физически, астрален и спиритуален смисъл. Ако се приеме, че 1 е мъжът /както и разбрахте вече, че е точно така/, а 2 е жената, то 3 е тяхното дете - което означава символично нов живот. 3 символизира развитие, адаптивност, постигната хармония!

И ДО ТУК - НЯМА НИЩО ЛОШО!!!

- 13=1+3=4 А 4 е олицетворение на твърдата материя и на Земята, на устойчивостта, първичната реализация и на материалния свят в който живеем. 4 се възприема и като "въплъщения на неподготвения дух", на примитивността и импулсивното развитие.

Миии ... честно казано от всичкото до тук мога да направя един единствен извод:

ПЕТЪК 13 Е ДЕН, ПРЕИЗПЪЛНЕН С ХАРМОНИЯ, НОВ ЖИВОТ, ЛЮБОВ И РАДОСТИ, С НАПРЕДЪК!

А вашите изводи какви са - зарежете настрани всички тъпи суеверия и констатирайте сами какъв ден е ПЕТЪК 13!!!

Пуснато наПуснато на: Пет Апр 13, 2007 4:04 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ми същия като всички останали, само че му е излязло име.То веднъж като ти излезе име - нали знаете...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
MeGaN_

Местожителство: Велинград
Пуснато наПуснато на: Пет Апр 13, 2007 8:47 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Преди няколко години на петък 13 ми се случи много хубаво нещо, което ме накара да мисля, че този ден не е чак толкова лош, за какъвто го описват. Иначе сега вече не отдавам по специлано значение на такъв ден - за мен той е като всички останали. ОБАЧЕ... наистина на много хора им се случват много и невероятни нещастия в такъв ден, но според мен те просто ги предизвикват, защото предварително са се настроили за "нещастния петък 13"!

Пуснато наПуснато на: Пет Апр 13, 2007 9:38 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Разбирасе, че е точно така ...

Всичко е просто плод на глупави суеверия в това отношение!

Петък 13 е прекрасен ден пък иииии ... прекрасна вечер! Wink Very Happy

Пуснато наПуснато на: Пет Апр 27, 2007 11:30 am
МнениеЗаглавие : 7
Отговорете с цитат

Мен пък петък 13 ми е любим ден, нищо че казват че е лош ден. Не вяевам в суеверия.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Апр 27, 2007 1:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да се надяваме, че е точно така ...

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пет Юли 13, 2007 8:45 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ха,пак да ни е честит!
И макар и петък като ден на седмицата(Ден на Венера) и като число94 е основа,стабилност...),някои хора са паникьосани днес,та...имайте го впредвид!Когато човек е в стрес,може доста глупости да направи.

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 13, 2007 11:28 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Паникьосват се хората със слаби нерви и суеверните. Ами ако си роден на петък 13, тогава какво, цял живот ли ще обвиняваш родители или не знам кой за това дето се случва. Когато започнах да си търся работа преди доста години за пръв път най-успешното ми интервю беше на петък 13. На 23 същия месец вече работех и останах там 6г. Тъй че усмихнете се и си пожелайте нещо хубаво Wink
penka

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 13, 2007 1:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз съм супер стресирана Very Happy и затова отидох на плаж.Сега ще си почета една хубава книга, а после ще се поразходим на природа с кучето - кротки занимания като за петък 13-ти.Днес никого няма да застрелваме. Very Happy Лошото е само, че днес ми е последния ден от отпуската. Crying or Very sad Знаех си аз, че има нещо лошо в тази дата. Laughing
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 13, 2007 4:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ASD написа:
Паникьосват се хората със слаби нерви и суеверните. Ами ако си роден на петък 13, тогава какво, цял живот ли ще обвиняваш родители или не знам кой за това дето се случва?

Тц1ако са решили да обвиняват някого,то би трябвало да е...да самитебте.защото всеки избира кога точно(доминута!!!)да се роди.

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 13, 2007 4:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

петък 13 ти е ден като всички останали, само дето му е излязло името, че се случват фатални неща и то според мен е измислено от хората, които очакват все нещо да им се случи лошо.Втълпение!
kati

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 13, 2007 5:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile На мен по случайност ми се падна днес да договарям стартиране на една сделка.Още е рано да се каже какще се развият нещата,но иначе до момента си прекрах супер деня.Една моя малка племенница има точно днес РД,не помня какъв ден от седмицата се падаше,когато се роди.Винаги съм обичала числото 13,случвало се е да бъда и Но 13 в у-ще и много ми вървеше.Вярно,че на един петък 13-ти си чупих ръката у дома,но никога не съм го свързвала с датата и деня. Rolling Eyes Wink
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 13, 2007 6:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
...,случвало се е да бъда и Но 13 в у-ще и много ми вървеше.

О и на мен!Имахме един учител по география,който изпитваше №№ умножени ппо 2,3 или 5.Обаче с 13 беше невъзможно да съм в "Оня списък" Laughing
Подобен късмет има и като№17;)

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 13, 2007 6:20 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile И аз бях No 17 в гимназията,обичах си го, щото съм родена на 17-ти.И аз имах един по география особняк,дето искаше да ни научи да не сме суеверни:Като вдигнеше някого да изпитва,след като човекът тръгне към дъската му казваше и "вземи си бележника".Той понечваше да се върне и няколко човека викваха:"Не се връщай,ние ще ти донесем бележника!".На другите даскали не им правеше впечатление,но този побесняваше:"Какви са тези суеверия,вие сте млади и културни хора,засрамете се!Аз ще ви отуча,той сам ще се върне да си вземе бележника,да се научите,че няма значение дали се е върнал или не.Ако не е учил,и да се връща и да не се връща няма да му провърви."Такива работи. Laughing Wink
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
reveta

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 13, 2007 6:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Петък 13-ти си е съвсем нормален и ползотворен ден. Ако някой си е внушил че тогава му се случват най-големите нещастия в живота, считам че проблема е в главата му, но не и в деня като такъв. Rolling Eyes
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта