НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Дек 05, 2023 7:52 am Вижте мненията без отговор
Славяно-Арийски Ведически символи
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Дария Велесова
Регистриран на: 01 Фев 2014
Мнения: 16
Пуснато наПуснато на: Съб Фев 01, 2014 10:42 pm
МнениеЗаглавие : Славяно-Арийски Ведически символи
Отговорете с цитат


Агни (огън) – символ на свещения огън. Това е изключително силен символ-оберег, заключващ в себе си силата на нашите Върховни Богове на Светлината.
Защитава и охранява нашите храмове, жилища и древната мъдрост на нашите Богове и древните Славяно-Арийски Веди.
Агни символът, символизиращ славянския Бог Агни, активно е преследван, както и активно се води пропаганда срещу него от нашите тайни и явни врагове,
олицетворявайки го с фашизма, подари факта, че е бил присвоен от Хитлер през първата половина на двадесети век.
Славянският символ Агни принадлежи към самите най-древни свастически символи на Великите Руси.
Символът се среща почти по цялото Земно кълбо. Намерен е например на територията на Китай и Индия. Може да бъде открит и в Африка, Европа в Северна и Южна Америка.
Където има следи от древни цивилизации, се среща символът на Агни.


Духобор – славянски свастичен ведически символ, представящ изначалния вътрешен жизнетворящ огън, който унищожава вътре в човекя всякакви душевни и телесни болки. Този символ се е нанасял на тъкан, с която се е покривал болен човек. Този символ пречиства всякакви заболявания на физически план. За духовното изчистване се използва друг символ, наречен Семаргл.
Ако човек насочи вниманието си към думата „Духобор“, може да разбере конкретното значение на самия символ. Буквално думата означава „борба за духа“, „стремеж към духа посредством борба“.
Друго възможно тълкуване на думата е от названието на Бога на силния северен вятър „Борей“.
Духобор е символ-оберег, поддържащ жизнения огън във всяка една житейска ситуация.
Тъкани, които имат изображението на този символ и с които се покриват болните, придобиват целебни свойства и често се използват като допълнително средство при лечението на болния.
Освен това Духобор се използва за поддържане на физическите сили, когато протича процес на духовно изцеление и развитие. [/size]Валкирия – един изключително древен символ, съхраняващ мъдростта, справедливостта, благодарността и честта. Символът се свързва с Богинята Валкирия, която е покровителка на бойците и воините. Затова този символ е почитан предимно от воините, които бранят своята родина, своя древен Род и Вяра. От древните жреци се е почитал като съхранител на свещените Веди.
Оберегът „Валкирия“ разкрива в човека благородство и великодушие. Служи като мощен щит за преодоляване на житейски препятсвия и в борбата с житейските обстоятелства.
Този оберег дава на жените мъдрост в стремежа им за независимост. На мъжете символът дава сила, за да могат да постигнат целите си и да справят със съперниците и конкурентите си.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Фев 01, 2014 10:49 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Браво - моите поздравления! Значи започнахме...и няма да спираме, докато сме в състояние да го правим това - да просвещаваме хората за Истината !!!


_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Дария Велесова
Регистриран на: 01 Фев 2014
Мнения: 16
Пуснато наПуснато на: Съб Фев 01, 2014 11:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Свадебник (сватбеник) – изключително мощен семеен символ, символизиращ обединението на два рода.
Той представлява сливането на две соларни стихийни свастични системи (тяло, душа, дух и съвест) в една нова животворна система, в която мъжкото начало (огъня) се обединява в едно с женското начало (водата).
Символът представлява набор от четири прилепнали един към друг пръстени. Но не са така слепени, както днешните традиционни сватбени пръстени.
Първият отличителен елемент е, че те са оцветени в два различни цвята. Втората характерна разлика е, че не представлява затворена,
а отворена система, което говори за отвореност на нови семейни двойки по Волята на Бог Род и предците за качественото и количествено продължение на Рода.
Третата разлика е, че не са само два преплетени пръстена, а четири. Тази четворност олицетворява съюза не само между двама души,
а и между Бог Род и Богиня Рожаница (тя се свързва с раждането, плодородието и съзиданието).
Четирите еднакви сплетени един в друг пръстени показват, че в зачатието, раждането и възпитанието на всеки един нов човек вземат участие четири Божества –
на Земно ниво това са майката и бащата, а на Небесно ниво са Бог Род и Богиня Лада-Рожаница.
В деня на сватбата булката и младоженеца поднасят един на друг два други символа наречени
„Солард“ и „Колард“.Сварожич – славянски ведически соларен символ, притежаващ силата на небесния Бог Сварог.
В този символ се намира цялото разнообразие на всички интелигентни форми на живот във Вселената.
Символът служи за защита на всички форми на живот от тяхната деградация и унищожение. Сварожич ни предава силата на Земния и Вселенски огън.
Но огънят – товаа не е само Бог – той също така е и център на човешкия живот, той е способността на хората за постигане на духовно по-високи условия на живот.
Ето защо силата на огъня е била толкова важна за оцеляването и съществуването на нашите велики предци.
Сварожич символизира принадлежност към Рода на Славянските Върховни Богове.
Трябва да се има предвид, че „Сварожич“ не олицетворява директно Бог Сварог,
а неговите чеда/деца. Тоест символът не се посвещава пряко на него, в тази връзка има отделен символ посветен на Бог Сварог.
Символът “Сварожич“ ни казва, че ние сме деца Божии и внуци на Бог Сварог и Бог Сварожев Даждбог. Ние всички сме Едно, Един Род.
Символът „Сварожич“ ни дава възможност да идентифицираме себе си с нашия Род и нашите Братя и Сестри по Вяра.Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Фев 01, 2014 11:31 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Искам да отбележа, че има още много Славяно-Арийски символи, но ще ги качваме постепенно - просто всичко трябва да се превежда на български език. Имайте търпението... Smile

РОДОВНИК - охранява нишката на човешкия живот, дава ни връзка и поддръжка с мъртвите наши Предци, помага ни да открием и отгледаме достойно поколение._________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Дария Велесова
Регистриран на: 01 Фев 2014
Мнения: 16
Пуснато наПуснато на: Вто Фев 04, 2014 12:11 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Символ „Кръстът на Сварог, Сварожев Кръст“ – Сварожевият кръст принадлежи към най-древните и едни от най-могъщите славянски ведически сакрални символи.
Символът Сварожев Кръст (или Звездата на Сварог) по своята форма напомня на звезда с осем лъча.
В този символ на планетарно ниво е заключено съчетанието между Луна и Слънце.

Символът Сварожев Кръст се състои от два кръста – първият кръст символизира мъжкото начало, а вторият – женското. Съединявайки се в едно, тези два кръста се сливат в една звезда с осем лъча.
Звездата с осем лъча олицетворява вечността на Вселената и безкрайното движение. Осмицата това е магическото число на жреците.

Символът Сварожев Кръст се явява въплъщението на Вселената.


Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Дария Велесова
Регистриран на: 01 Фев 2014
Мнения: 16
Пуснато наПуснато на: Вто Фев 04, 2014 8:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Символ Слънчев Кръст – един изключително древен соларен славянски ведически символ, носещ заряда на слънчевата енергия и светлина.

Свастическият символ Слънчев кръст се е употребявал от нашите древни предци срещу защита от зли духове, както и при различни ритуални магически дейности.

Символът се е нанасял на каменни жилища и храмове, на дървени и метални съдове, на скъпоценни женски украшения и др.

Това е един много светъл символ, зареждащ с положителна енергия. Може да бъде употребяван при лечението на болни, за изцеление на ранени бойци, при възпитанието на подрастващото покеление, при управление на човешките постъпки и природни явления.

Слънцето това е щита на Даждбог, покровител на Расите и даряващ не само топлина и светлина, но и защита от тъмнината от Нави света, която понякога се появява по нашите земи.

Слънчевият кръст е разпространен по цялото Земно кълбо, което е свидетелство за нашето Велико древно минало и могъществото на нашите Родови корени.

Символът може да бъде намерен по различни оръжия, като вшивки по дрехите, под формата на амулети и талисмани (оберег), гравиран върху камък, метал и издълбан в дърво.

Символът Слънчев кръст помага на човек да придобие духовна сила и се предава от поколение на поколение като защитен символ на Рода.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Фев 07, 2014 11:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И като знам, че 99% от българите ще кажат: "Да, ама това са наши знаци - дори това са наши шевици!" направо ми се приплаква от невежеството и промитите им мозъци.

Да, наши са, но ние сме свързани дълбоко със Славяните и Ариите, ние сме от една хапло-генетична кръвна група с тях и това е доказано. Затова са ...наши наистина, защото сме едно цяло с русите.

Ама кой ли ти го чете на руски... Crying or Very sad_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Дария Велесова
Регистриран на: 01 Фев 2014
Мнения: 16
Пуснато наПуснато на: Нед Май 18, 2014 12:52 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Lena Abadon Gorislava написа:
[color=darkblue][size=16]СвадебникСварожич

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Дария Велесова
Регистриран на: 01 Фев 2014
Мнения: 16
Пуснато наПуснато на: Нед Май 18, 2014 1:05 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Перунов цвят - огнен символ на чистотата на Духа.
Има мощни целителни сили. Способен е да изпълнява желания. Дава възможност на човека да разкрие своите Духовни Сили и да намери необикновени богатства в своята Душа.Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov