Автор |
Съобщение |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 10:31 pm
Заглавие : ?????? ????? ?? ??????? ??????
|
|
|
Съвсем на скоро, до броени дни ще излезе 4-та книга на Гуруджи Шибендо Лахири.
По този случай искам да ви цитирам един пасаж от третата му книга "Ащавакра Гита".
"Тогава ще разберете, че "Аз мисля, следователно съществувам", което е основата на западната философия, е огромна глупост. Това е основата на западната филофия.
Цялата западна философия е основана върху тази мисъл, а това е толкова крехка, такава фалшива основа. И тогава ще познате и истинската основа на древната човешка мъдрост:
"Аз съм точно това, за което не мога да мисля."
Така, че ... моля медитирайте ... това последното са си мои думи, с които искам да кажа, че в тишината човек намира истинските отговори на всичко, и тогава спира да задава въпроси, на които иска да получи отговори!
Аз не търся отговори, а просто ... мнения!
РАЗКАЖЕТЕ ... НЕ ВИ ЛИ СЕ Е СЛУЧВАЛО, КОГАТО СПРЕТЕ ЗА МИСЛИТЕ, ДА НАМЕРИТЕ СТРАШНО БЪРЗО ОТГОВОРА ИЛИ РАЗРЕШЕНИЕТО НА ПРОБЛЕМА?! |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Пет Юни 08, 2007 8:31 pm
Заглавие :
|
|
|
Да, но много трудно ми се получава. Някой път, съвсем случайно, когато съм много уморена, или блокирала, но никога съзнателно не мога да спра да мисля.Когато това се случи, наистина след като премине като състояние, отговорите сякаш са изкристализирали от само себе си, или - няма отговори, защото няма въпроси.При мен това състояние по-често се случва когато спя. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пет Юни 08, 2007 8:48 pm
Заглавие :
|
|
|
Това е "онейроидното състояние" - влизането в "тета" или "делта" ритъм - това е ИСТИНСКОТО МЕДИТАТИВНО СЪСТОЯНИЕ - независимо дали го съзнаваш или не!!!
ТО не е задължително съзнателен процес ... но тялото ти знае какво е ТО и ти носи отговорите готови ...защото мисълта не пречи на информационния поток да стигне до теб такъв какъвто е - чист и неизменен.
Мислиш си, че е трудно, защото не го осъзнаваш като процес, но тялото ти знае, че е прекъснало потока на мисленето. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Сря Юни 13, 2007 7:05 pm
Заглавие :
|
|
|
На лекцията на Гуруджи Лахири, която ще се проведе в петък /вижте програмата в съответната тема/ ще е излезнала вече ЧЕТВЪРТАТА му книга, с която можете да се сдобиете там, където ще се проведе самата лекция.
Заповядайте ... безплатно е! Всъщност ... може би ще трябва да се заплати само входа - предполагам, че ще е някъде в размера на 2 лв. |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|