НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Май 03, 2024 11:12 pm Вижте мненията без отговор
Подуване на стомаха /газове/ ...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юни 20, 2007 8:25 am
МнениеЗаглавие : ???????? ?? ??????? /??????/ ...
Отговорете с цитат

По неизяснени причини подуването на стомаха след хранене се среща по-често при жените, отколкото при мъжете. Обикновено то се предизвиква от слаби или разстроени контракции на стомаха или тънките черва, или от отпускане на стомашните мускули. Изглежда стресът и неспокойството също играят важна роля за това състояние.

Разстройването на стомаха с някои храни и бързото хранене може да доведат до подуване, затова е желателно това да се избягва. Независмо, че подуването на стомаха е доста неприятно състояние, то не е сериозен проблем.

В дебелото черво има буквално стотици различни бактерии, които се развиват там. Те живеят мирно в нашия стомах и някои имат положително влияние върху организма. Повечето бактерии са безвредни и не предизвикват проблеми. Те използват за хранене несмляните остатъци от нашата храна. Недостигът или отсъствието на нормалните "полезни" бактерии води до размножаването на "газ формиращи" и "формиращи миризма" бактерии.

Антибиотиците убиват полезните бактерии, а определени храни (въглехидратите и монозахаридите) предизвикват растежа на "газ формиращи" бактерии. Те отделят газове като водород и метан. При различните хора организмът реагира по различен начин на едно и също количество въглехидрати - някои отделят повече газове, други - по-малко.

Проучване, проведено от екип от лекари и публикувано в бр. 5 на журнала по Ортомолекулярна медицина показва, че екстрактът от грейпфрут има антибиотичен ефект. Изследването е проучило оралното приложение на екстракта от грейпфрут - ин-витро и ин-виво, върху чревната флора. В направеното проучване 25 пациенти със симптоми, свързани със синдрома на раздразнените черва като хронична диария, запек, газове, подуване, приемали 2 пъти на ден по 2 капки 0.5% концентрат на екстракт от грейпфрут или 3 пъти по една капсула от 150 мг екстракт. След един месец, при 20 % от приемащите разтвор оплакванията били изчезнали, докато при всички от приемащите капсули имало определено подобрение на запека, газовете, стомашния дискомфорт и съня.

Приложение на Биоцитрин: Помощта, която може да окаже екстрактът от грейпфрут за премахването на този неприятен проблем е голяма. Редовното приемане 3 пъти на ден на 10 капки Биоцитрин, разтворен в чаша вода, или 2 пъти по 1 капсула Биоцитрин, преди или след хранене, в продължение на 1 месец, ще даде възможност да се премахнат натрупаните в червата вредни бактерии. Възстановяването на баланса между 'добрите' и 'лошите' бактерии много бързо ще доведе до облекчаване. Приемането на хранителни ензими едновременно с Биоцитрин ще ускори процеса на оздравяване.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov