НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 1:51 pm Вижте мненията без отговор
Запек
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юни 20, 2007 8:30 am
МнениеЗаглавие : ?????
Отговорете с цитат

Почти всеки един от нас е имал запек по едно или друго време. Някои от симптомите на запека включват: нередовно ходене по голяма нужда - по-малко от 2 пъти седмично, съпроводено с твърди изпражнения, усещане за надут стомах, дискомфорт. Какво го предизвиква?

Той се получава когато дебелото черво абсорбира твърде много вода. Това се случва когато свиванията на мускулите на дебелото черво са слаби. Най-честата причина за появата му е бедната на влакна храна, намиращи се в зеленчуците, плодовете, зърнените храни и богата на мазнини, съдържащи се в кашкавала, яйцата, месото. Хората консумиращи храни, богати на растителни влакна рядко страдат от запек.

Други причини за появата му са липсата на достатъчно движение, прекомерната употреба на лаксативи и обезболяващи лекарства. От голямо значение е недостатъчното количество "приятелски" бактерии в дебелото черво. Те са полезни при стимулирането на перисталтиката - ритмичното свиване на мускулите, което придвижва съдържанието на червата по-нататък.

Перисталтиката е по-ефикасна, когато киселинността на средата се увеличава, а именно тук бактериите са полезни. Като част от ферментационния им процес, тези Лактобактерии отделят млечна киселина и други киселини, създаващи среда, която подпомага перисталтиката. Няколко изследвания, проведени в Швеция от Д-р Ливиа Алм показват, че хроничният запек се причинява от нарушение в баланса на тези бактерии.

Запекът се среща най-често при жените, децата и възрастните над 65 години. Независимо, че в повечето случаи е временено състояние, това е често оплакване.

Консумирането на достатъчно течности - около 8 чаши на ден, ще подпомогне отстраняването на проблема. Друг начин за отстраняване на неприятните странични ефекти от запека е употребата на Пробиотици. И не на последно място възстановяване на стомашно чревния баланс чрез употребата на Биоцитрин, който ще помогне на организма по-бързо да се отърве от вредните бактерии.


Приложение на Биоцитрин: Може да се направи клизма с 10 капки Биоцитрин на 1 литър леко затоплена вода. Екстрактът е изключително ефикасен, ако има натрупани отрови в дебелото черво. Не бива да се пралага, в случай че има анално кървене.

Вътрешното приемане на Биоцитрин 3 пъти по 10 капки, разтворени във вода или сок или 2 пъти по 1 капсула, за около две седмици, ще подпомогне очистването на организма от някои вредни бактерии и ще създаде предпоставки за възстановяване на бактериалния баланс.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Сря Юни 20, 2007 12:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Преди години често имах запек,но откакто разбрах, че това е главната причина за апендисита,започнах да "работя по въпроса".

По-горе,Маг Селена чудесно е дала причините.Аз само ще допълна.Представете си,че правите тесто.Използвате брашно и вода, ако водата е малко,то тестото изсъхва и от пластично става твърдо и чупливо.
Та какво да правите ако сте някъде,където имате само вода,например.Усетите ли,че имате запек,не се надувайте-хемороидите са ви почти сигурно,"вързани в кърпа".После правите 3 неща:
-ставате и изпивате поне 2-3 чаши вода.
-направете масаж на корема по часовниковата стрелка.
-клякайте и ставайте няколко пъти.Може да подскачате или се разхождате

Само 15-20 мин.Ще почувствате, че пак ви се ходи по голяма нужда.Но сега положението ще е по-различно и запекът може да е само лош спомен.
Това е от собствен опит.

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юни 20, 2007 9:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Водата е един от основните фоктори, естествено, против запека.

Но преди всичко бактериите са тези, които нарушават естествената флора в организма и водят не само до запека, но и до разстройството.

Така например, ако се наруши баланса на бактерията ешерихия коли в чревния тракт, при създадения дисбаланс се получава разстройство.

Но е безумие човек да не пие поне два литра вода на ден!!!

От личните си наблюдения върху хората, на които правя здравна диагностика, мога да кажа ,че повечето им здравословни проблеми идват от лишаването на организма от вода или течности.

А като имаме и впредвид, че тялото ни се състои от 90% течности, представете си само какво можем да му причиним, лишавайки го от тях!

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov