НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пон Май 06, 2024 5:47 pm Вижте мненията без отговор
Диария
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юни 20, 2007 8:34 am
МнениеЗаглавие : ??????
Отговорете с цитат

Диарията се причинява главно от замърсена храна или вода. Хронична или остра, тя протича с често повтарящи се воднисти изпражнения и е симптом за други заболявания, и сама по себе си не е болест. Има повече от 400 бактерии, които нормално живеят в червата ни.

Освен тях там има много вируси и други причинители на инфекции, които попадат в нашето тяло. Някои от тях може да инфектират стомашно-чревния тракт и да предизвикат диария. В много от случаите тези инфекции преминават от самосебе си.

Специалистите предполагат, че при много хора с колити и гастрити, с неустановена причина за хроничните неразположения, има вътрешна инфекция с Шигела, aмеби, Гардиа Ламблиа или друг паразит. При диария, предизвикана от паразити, лечението продължава няколко седмици.

Някои от бактериалните инфекции, като Салмонелозата, са сериозни и изискват продължително лечение. Обикновено Салмонелата попада в организма чрез заразено птиче месо или яйца. Диария може да се появи в резултат и на Кандида Албиканс, да бъде симптом за колит, заболяване на Крон (вид бактериална инфекция), дивертикулит.

При т.н. "Пътническата диария" причинителят е отровна бактерия, наречена Е.Коли. Най-често се среща в развиващите се страни и местата с ниска хигиена. Лесно може да бъде избегната, като на такива места не се консумират пресни, недостатъчно обработени храни. За посещаващите тези страни или такива места екстрактът от грейпфрут се оказва изключително полезен. Като превантивна мярка през летния сезон или по време на пътуване, може всеки ден да се приемат 5-10 капки Биоцитрин в 150 мл вода или сок.


Приложение на Биоцитрин: Екстрактът от грейпфрут помага да се контролира този често срещан стомашен проблем. Необходимо е да се приемат 15-20 капки Биоцитрин, разтворени в 150 мл вода или сок на всеки шест часа или по 1 капсула, като максималното количество екстракт за деня е 60 капки или 4 капсули Биоцитрин. Продължителността на прилагането е две седмици. Желателно е да се приемат и пробиотици, с цел да се възстанови положителния бактериален баланс, нарушен от обезводняването.


_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov