Автор |
Съобщение |
Маг Живин
Местожителство: София
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 9:43 pm
Заглавие : ????
|
|
|
Попаднах на следната информация. Тя може би е за раздела за здравето, но по-добре първо да я обсъдим неангажиращо тук, защото разкритията в нея са особено потресаващи за нещо дотолкова кафелюбиво като мен, например. Чудя се да го вярвам ли или просто е поредната тъкмистика. Ето нечестивия текст:
"Консумацията на кафе на работното място влияе негативно на служителите, особено на мъжете, твърдят авторите на изследване, направено от университета в Бристол, Великобритания. Тези последствия са толкова големи, че управителите на някои фирми се замислят върху отмяната на почивката за кафе.
Чашката кафе в работно време, вместо да сваля напрежението, както е прието да се мисли, понижава работоспособността и затруднява колективната работа. Резултатите от изследването показват, че кафето повишава способността на мислене единствено при тези хора, които се занимават с уравнения и алгоритми.
Консумирането на кафе по време на работната почивка е особено непродуктивно за мъжете, които имат лични проблеми. Кафето може да задълбочи тяхното стресово състояние.
Линдзи Сенклер и Питър Роджърс, които са провели теста по влияние на кафето върху работоспособността, са разделили участниците на три групи, на които са съобщили, че ще пият 3 различни вида кафе: без кофеин, тонизиращо и изострящо стресовото състояние, а в действителност всички те са консумирали само обикновено и безкофеиново кафе. Психолозите са констатирали, че трудности или забавяне в работата са се появили само при тези хора, които са пили обикновено кафе, независимо от това в коя от трите групи са били."
Мен ме ободрява, явно работя с уравнения и алгоритми или пък се опитвам да прекратя мисленето, като една съвестна йога. Всъщност сутрин пийвам едно умерено голямо легенче кафе, а през деня, когато не пия чай, пия кафе, но винаги с прясно мляко, за да е още по-вредно. Явно нещата ми отиват накъмто уволнение, защото не си давам кафе-паузите
Ама пък как го обичам... |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 9:54 pm
Заглавие :
|
|
|
Който е свикнал да пие кафе,ще си го пие и да му отнемат "кафе-паузата",примерно преди работно време.На който му вреди и си го знае,ще пие безкофейново.Мисля,че безумие да им отнемат паузата на служителите,някои дейности налагат т.н.технологична почивка,останалите също - вместо да се разсейват в офисите със странични неща/не,че няма да го правят/ да им дадат възможност няколко минути да си поклюкарстват/даже и да пофлиртуват/ на воля.Действа тонизиращо на мозъка с кафе или без кафе.Който си има проблеми и е в стрес отнемането на кафе-паузата няма да му помогне.И аз съм заклета кафеджийка,без да прекалявам.С мляко или сметана.Знае се,че кафето има и вреди и ползи,сигурно истината е някъде по средата. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 9:59 pm
Заглавие :
|
|
|
Олелелелеелеллелеееееее ... и тук не си си стърпял виждам!
Аз да ви призная му правя голяма гонка из къщи заради туй кафе, ама хич и да не се надява да го уволнявам ...!!!
От утре е на още по-тежка и голяма надница, така че да взема мерки още от сега ... калпазанин той ... на уволнение се надява!
И наказание съм му измислила ... дозите на кафето и чая ще му бъдат увеличени двойно ... |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 10:02 pm
Заглавие :
|
|
|
Горкият човек...Заради почивките ли или защото му е вредно? |
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 10:02 pm
Заглавие :
|
|
|
А може ли тройно...? |
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 10:08 pm
Заглавие :
|
|
|
Кафето си трябва! Чайчето също! Най-хубаво е кафе с цигарка рано сутрин, когато пеят птичките! Ако започнем да вярваме на всичко, дето учените го измислят, трябва да престанем да живеем, защото е вредно.Един мой познат доктор е измислил следната дефиниция за живота: "Животът е болест, предавана по полов път, протичаща често с усложнения и завършваща задължително с летален изход." - нещо да е сбъркал? |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 10:11 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Живин написа: | А може ли тройно...? |
Ако става въпрос за работа - ДА! |
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 10:12 pm
Заглавие :
|
|
|
penka написа: | Кафето си трябва! Чайчето също! Най-хубаво е кафе с цигарка рано сутрин, когато пеят птичките! |
Не си права съвсем. Пак ще трябва да перефразирам: "Най-хубаво е кафе с лула рано сутрин, когато минават камионите и бетоновозите!" |
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 10:13 pm
Заглавие :
|
|
|
penka написа: | Кафето си трябва! Чайчето също! Най-хубаво е кафе с цигарка рано сутрин, когато пеят птичките! Ако започнем да вярваме на всичко, дето учените го измислят, трябва да престанем да живеем, защото е вредно.Един мой познат доктор е измислил следната дефиниция за живота: "Животът е болест, предавана по полов път, протичаща често с усложнения и завършваща задължително с летален изход." - нещо да е сбъркал? |
Честно казано изобщо не мисля, че е сбъркал човека ... |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 10:15 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Живин написа: | penka написа: | Кафето си трябва! Чайчето също! Най-хубаво е кафе с цигарка рано сутрин, когато пеят птичките! |
Не си права съвсем. Пак ще трябва да перефразирам: "Най-хубаво е кафе с лула рано сутрин, когато минават камионите и бетоновозите!" |
Мииии ... така си е ... въпреки всичко ... |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 10:17 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Живин написа: |
Най-хубаво навън на теферич с цигара и вестник, /когато е топло,иначе може и на зaкрито/. |
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 10:31 pm
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | ...Най-хубаво навън на теферич с цигара и вестник, /когато е топло,иначе може и на зaкрито/. |
Вестникът обикновено ми пречи, имам само две ръце. А на маса и теферич , и двете са ми заети да му придържам страниците и лулата гасне, а кафето пада и се изсипва и става врачанската трагедия |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 10:34 pm
Заглавие :
|
|
|
Неудобството за вестника /или списнието/ е,когато духа вятър,иначе нищо не ми пречи/освен някой скучаещ навлек,ама не се случва често/,най-малко ръцете/нищо,че и двете са ми леви/ |
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 10:37 pm
Заглавие :
|
|
|
И аз за вятъра говоря. На 10-ия етаж рядко липсва. Тази вечер обаче няма и на терасата можеш да печеш царевица директно върху плочата, толкова е нагрята. |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 10:40 pm
Заглавие :
|
|
|
Е,нямам в момента такава тераса,а и на първия етаж не е много конфортно,всички стават съпричастни.За това предпочитам директно навън някъде,на уютно капанче,където не го посещават кварталните пияндета. |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|