НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 9:28 am Вижте мненията без отговор
Въпроси за Кармата
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Нед Яну 07, 2007 6:57 pm
МнениеЗаглавие : ??????? ?? ???????
Отговорете с цитат

Прочетох двете "ужасни истории" и веднага ми хрумна да попитам как може да се живее без да се убива?

Да вземем строителството.Там не може да използват изгнили (мъртви вече) дървета,а трябва да са сурови(прясноубити,доколкото схащам).

И друго.Кой пострадва по-често и по-сериозно:секачът(палачът) или началникът му(издаващият смъртната присъда)?

Нека тук се задават въпроси относно как да решаваме ежедневни проблеми,избягвайки нова карма.


СЕЛЕНА написа:
Здрасти, Аудане!
Имахме някои технически неуредици и ще ти отговоря направо тук в твоята тема, за да не се размества поледователността в останалите постинги по тематаEmbarassed

Определено може да се живее без да се убива, но човека струва ми се вече е забравил за този си начин на живот! Дори няма и ни най-малък спомен за него!!!

Така например в Индия има една жена-йога, която изобщо не се храни, дори не пие и вода!!! Как живее тя?! А изглежда много добре физически и много млада за възрастта си!!! Как живее тя без да убива, за да се храни и има покрив над главата?!

Значи, щом един човек може да направи това нещо, то е заложено и във всеки друг, който също може да го направи, стига да успее да настрои всичките си сетива - и финните, и грубо физическите - така, щото да живее в пълно единение с Брахман (може да го разбирате нещо като Бог на Боговете - така ще е по-лесно на всички).

Що се отнася до палача и издаващият присъдата, то ще ти кажа, че и двамата са виновни, защото и двамата не знаят какво точно правят, което е и най-лошото! Но никъде не съществува в природата и закона оневинение поради незнание!!! Така, че и двамата ще си получат кармичния урок под една или друга форма! Говорим за в дадения случай, разбира се!

И когато се строи нещо от или със дърво, то обикновено се сече там, където е необходимо и полезно! По този начин душите на дърветата ще си намурят подслон в близките до тях дървета и ще продължат живота си! И баланса няма да бъде нарушен, защото ще има възможност да пораснат други дървета и онези дриади (души на дърветата), които са напуснали отсечените ще се върнат, т.е. "преродят" в новите! И карма няма да се създава в този случай!!!

А не да се сече там, където има въпиюща нужда от дървета, защото кармата вече ще е на лице и то със сериозни последици отгоре на това! За абсолютно всички - участващи и неучастващи в тази вакханлия ... Rolling Eyes

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Нед Яну 07, 2007 8:26 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Според мен, хората, които са продали кобилата и жребчето на циганите, с ясното съзнание, че едва ли ги купуват, за да им се радват, са не по-малко виновни от самите цигани. Що се отнася до растителния свят, все пак трябва да примем факта, че ние, хората, живеем, хранейки се с всичко живо, което е от хранителната верига под нас. Не става въпрос дали ми харесва или не - просто така сме устроени биологически. И аз бих предпочела да се храня с утринна роса /ако можех/, но не става.От там насетне има само степени. Разбира се, че ненаситното и безразборно потребление - т.н. "чревоугодничество" е вредно, но не може да се отива и в другата крайност. Ако това, че обичам да ям зелена салата от марули и краставици е кармично обременително за мен, то не виждам как изобщо човек може да е жив и да не трупа карма - та той ще я трупа с всяка своя мисъл, хапка, постъпка.А може би и точно това е целта - да трупаме карма.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Яну 08, 2007 3:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Според мен, хората, които са продали кобилата и жребчето на циганите, с ясното съзнание, че едва ли ги купуват, за да им се радват, са не по-малко виновни от самите цигани. Що се отнася до растителния свят, все пак трябва да примем факта, че ние, хората, живеем, хранейки се с всичко живо, което е от хранителната верига под нас. Не става въпрос дали ми харесва или не - просто така сме устроени биологически. И аз бих предпочела да се храня с утринна роса /ако можех/, но не става.От там насетне има само степени............. Ако това, че обичам да ям зелена салата от марули и краставици е кармично обременително за мен, то не виждам как изобщо човек може да е жив и да не трупа карма - та той ще я трупа с всяка своя мисъл, хапка, постъпка.А може би и точно това е целта - да трупаме карма.


Здравей, penka!

Хората, които са продали кобилата и жребчето, преди това са поели отговорността (и то дори без да са наясно, защото не са знаели, че кобилката е била бременна!!!) да отгледат и нея, и жребчето в утробата й цялата зимата ... Т.е. те са били измамени от въпросните цигани! Същите решили, да си откупят кобилката и жребчето под претекста, че им трябвали за работа, а не за клане ... В противен случай хората са щели да си задържат жребчето! Кобилката е жива и до ден-днешен ... Не съди толкова пристрастно! Трябва да ти кажа, че тези хора страдаха много за убитото жребче, но трябва и да ти кажа, че се намират в много добро здраве ... и нека бъдат винаги така! Докато с циганите вече знаеш какво се е случило ...

Що се отнася до растителния свят, той е създаден именно, за да се храним с него ... и въпреки всичко не с целия растителен свят! Rolling Eyes А определено с негови дадени представители, които поддържат функциите на нашето тяло, както и го лекуват!

Но... нека не пропускаме нещо съществено ... представителите на растителното царство са надарени с душа, но не и с разум, а и душата им е коренно различна от тази на животните и човека!!! Емоциите и реакциите на едно цвете в сравнение с емоциите и реакциите на едно животно са коренно различни ... Освен това животните притежават и съзнание!!!

Грешиш,penka ... ние не сме устроени биологично да се храним предимно с месо, както го правят повечето хора по света! Жалкото е, че сме деволюирали до тази степен ... Но това вече е друга тема просто ... Rolling Eyes

Човек може да е жив и да не трупа карма, стига да познава себе си, стига да се самоконтролира чрез съответните духовни практики ... Cool

И целта на живота ни не е в това да трупаме карма, а точно в обратното - да я отработваме! За да не попадаме в кармичния лабиринт на прераждания в следващите си животи, а още по-точно казано ... да отработим тотално и окончателно кармата, така щото да се прехвърлим и живеем в друго измерение, свързано с друго духовно ниво, даже с друг вид съзнание!

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Пон Яну 08, 2007 9:07 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена, може би не съм се изразила добре.Аз не съм привърженик нито на яденето на месо, нито на прекаляването в храненето изобщо.От както имам куче /близо 7 години/ дори не мога да приема носенето на кожени дрехи.Става въпрос за друго и то е - по принцип: човек всекидневно извършва някакви постъпки, има мисли, емоции, взема решения, общува с хора и т.н. Когато чета, това което пишете за натрупването на карма, честно казано, започва да ми се струва, че и от най-невинни действия и мисли, които мисля, че не вредят сериозно на никого, явно се "трупа карма".Не мога да разбера какъв трябва да е човек в ежедневието си, за да не трупа карма - вижда ми се невъзможно - толкова са високи изискванията към това.На мен поне ми се вижда недостижимо.Като се сблъскам с някой идиот през деня - няма как да не се ядосам - а излиза, че трупам карма. Като искам да помогна на някой - пак.Като се накарам на някой от работниците, който не си е свършил работата - направо ужасна карма, особено пък ако го обидя, или аз се обидя.Сигурно и за това имам хиляда болежки.Обаче какво да правя, като всяка сутрин като се събудя, си обещавам, че днес ще съм добра, лъчезарна и спокойна и след около 2 часа - ела да видиш. Не мога да го живея този пусти живот и да прощавам непрекъснато.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пон Яну 08, 2007 9:45 pm
МнениеЗаглавие : Re: ??????? ?? ???????
Отговорете с цитат

СЕЛЕНА написа:


Определено може да се живее без да се убива, но човека струва ми се вече е забравил за този си начин на живот! Дори няма и ни най-малък спомен за него!!!

Така например в Индия има една жена-йога, която изобщо не се храни, дори не пие и вода!!! Как живее тя?! А изглежда много добре физически и много млада за възрастта си!!! Как живее тя без да убива, за да се храни и има покрив над главата?!


То хубаво,но да си йога в гората е лесно, ма да си активна личност в обществото и да си "ядеш" чиста енергия-това е талант!
Да,логично е,че щом 1 може нещоо, то и другите го могат. И че сме забравили много и това е логично.Иначе нямаше да допуснем дисбаланс с Природата.
Във всички народи има спомени(митове им казват някои), как преди лов на елени, напимер. ловците призовавали Духа на елените(било чрез русунка или еленова кожа, в случая).Казвали му,че искат да нахранят семействата си и го молели за помощ.
"Случайно" след това ловците намирали бързо куц или болен елен, който чрез състоянието си би застрашил стадото.
Хората уважавали храната си, ядели я с благодарност.
Смятам,че основната причина за началото на Края на Епохата на Хармонията, е алчността - да имаш повече и да те смятат за по-добър и по-кадърен от останалите.
Вегетарианците говорят и за по-далечно време, когато не се ядяло месо, но...явно ще да е наистина много далечно,щом като имаме зъби за всякаква храна, включително и месна.

СЕЛЕНА написа:
Значи, щом един човек може да направи това нещо, то е заложено и във всеки друг, който също може да го направи, стига да успее да настрои всичките си сетива - и финните, и грубо физическите - така, щото да живее в пълно единение с Брахман (може да го разбирате нещо като Бог на Боговете - така ще е по-лесно на всички).


Съгласявам се отново. Но да не забравяме, че освен замърсяване на въздух, почва, вода и всичко, за което може да се намери в медиите, има и електромагнитно такова.
Телефони(особено мобилните), цялата ел. техника (особено микровълновите печки), ел. инсталацията изобщо...тролейбусната и трамвайната мрежи..списъкът може всеки и сам да допълни.
Да се настроиме, може значи да станем по-чувствителни. Но как да си позволим този лукс, когато ни връхлита чудовищна сила?
Сигурно има цака, де Wink



СЕЛЕНА написа:
И когато се строи нещо от или със дърво, то обикновено се сече там, където е необходимо и полезно! По този начин душите на дърветата ще си намурят подслон в близките до тях дървета и ще продължат живота си! И баланса няма да бъде нарушен, защото ще има възможност да пораснат други дървета и онези дриади (души на дърветата), които са напуснали отсечените ще се върнат, т.е. "преродят" в новите! И карма няма да се създава в този случай!!!


Това, вече, напълно попада в целта на темата - да решаваме ежедневни проблеми, без да си навличаме неприятности...като карма,напр. Wink
Явно "разумното разреждане" е копромисният вариант.
Благодаря, Маг Селена!

СЕЛЕНА написа:
А не да се сече там, където има въпиюща нужда от дървета, защото кармата вече ще е на лице и то със сериозни последици отгоре на това! За абсолютно всички - участващи и неучастващи в тази вакханлия ... Rolling Eyes


Тук Ви подкрепям с две ръце!!!
Нека се замислим колко време е нужно да израстне едно дърво и колко грижи са полагали (понякога) някои хора.Отсичането, поради "пари, където трябва" е престъпление с/у Природата на цялата Земя.
Не съм селски тип човек.Точно обратното - градски съм. Но една от най-тъжните гледки е тази на горски пожар. Да отсечеш дърво, за да си построиш къща или да се спасиш от студа, го разбирам. Но да запалиш просто ей-така ... за това не намирам думи.
Поклон пред селяните! Поклон пред тези, които се занивават със земеделие! Поклон пред хората, които не са загубили връзка с Майката-Земя! Нека ги уважаваме и им помагаме с каквото можем ние - останалите...пък дори причината да е егоистична - осъзнаването,че без тях не можем да съществуваме!

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
katysto




Регистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 60
Местожителство: Burgas
Пуснато наПуснато на: Пон Яну 08, 2007 10:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да, аз много харесвам историите с поука- митове, легенди, приказки и прочее.
Обаче в живота не е така просто, както в книжките. В истинските ситуации, в които попада човека са намесени много елементи и тогава е трудно да се направи правилния избор. Понякога трябва за секунди да се направи преценка, за да се излезе невредим от ситуацията.
Да, обаче невредим - докога? Ами ако си нарушил някой кармичен урок?
Това може да значи, че още има да се обучваме, за да достигнем по-висше ниво?
Когато вземам решение най-много се безпокоя какво отражение ще има то върху невинните ми деца. Е, понякога оценката на решението идва след като решението е взето и връщане назад няма. Дали тази оценка влияе на кармичната обремененост?

_________________
Поука вместо омраза, усмивка вместо презрение.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Яну 10, 2007 11:58 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Когато чета, това което пишете за натрупването на карма, честно казано, започва да ми се струва, че и от най-невинни действия и мисли, които мисля, че не вредят сериозно на никого, явно се "трупа карма".Не мога да разбера какъв трябва да е човек в ежедневието си, за да не трупа карма - вижда ми се невъзможно - толкова са високи изискванията към това.На мен поне ми се вижда недостижимо. Не мога да го живея този пусти живот и да прощавам непрекъснато.


Това, което пиша, то не е моя приумица, penka! Това са ученията на древните и Посветени Учители! Аз само ги препредавам като техен посредник на хората - нищо повече!

Да, разбира се, че от най-невинни действия се трупа карма. Затова има и духовни учения, които ни учат как да се справяме със самите себе си, как да се самоопознаваме, за да можем да се самоконтролираме, като по този начин да не трупаме карма.

Една от тези духовни практики е МЕДИТАЦИЯТА! Опитай се да медитираш! Може би така ще смириш гнева в себе си, както и отвращението от заобикалящия ни свят!

Ти не бива да се впечатляваш от невежеството и незнанието на хората, защото именно то е оново предизвикателство за теб, което трябва да преодолееш в себе си и да асимилираш, трансформирайки го като страничен наблюдател, който не бива да се вмества в тяхната така нелепа карма, реагирайки по този бурен начин, по който го правиш ти, защото нещата при теб ща започнат да се влошават неимоверно!

Напълно те разбирам за какво ми говориш и ти състрадавам, защото самата аз до скро се "борех" със същите тези проблеми! Но след като ги преодолях, видях, че има невероятен ефект от това!

Просто не бъди съпричастна към поведението на така наречените "идоти", не се внизвай в техните ситуации, не ги съди, овладей възмущението си от техните толкава неадекватни постъпки и т.н., и т.н.

Обърни внимание на крия ойга, защото това е интегрирана йога и ти дава възможности за всякакви практики в нея! Опитай!!!

Това е за сега, което мога да ти кажа! Просто не се отчайвай и не са назлобвай! Smile

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Сря Яну 10, 2007 9:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Благодаря! Права сте, разбира се. И аз си го знам. Просто много е трудно да го приложа на практика.Опитвам. Успехите ги има, но са много мънички.Даже тази година още на 1-ви януари имах една много показателна и смешна случка, която не мога да се въздържа да не я разкажа на форумците.Сутринта се разхождах на спокойствие с кучето си в морската градина на Бургас. Беше малко самотно и прекрасно.Изведнъж се пръкна някакъв човек и започна да хвърля бомбички около нас. Аз избеснях, защото кучето ми много се плаши от гърмежи.Той ужасно наруши нашата хармония.Хукнах към него и исках да го бия /не се учудвайте - аз наистина съм жена, но съм доста агресивна и в добра спортна форма - понякога бия/.Той избяга и му се размина.Малко след това, на напълно равен терен, аз се спънах, паднах в цял ръст и си разбих устата плюс - нараних двете си ръце, защото поех удара с тях. Ужасно се разсмях.Всъщност си тръгнах от морската градина горе-долу със същите наранявания, с които щях да бъда ако се бях сбила с него.Съдбата ме наказа за моят изблик на агресия, но все пак ме наказа леко - просто ми показа за какво става въпрос.Не знам това ли е"космическото айкидо", за което веднъж бяхте споменали в другия форум, но аз се сетих за това.Желая много усмивки на всички във форума и специално - на Вас Маг Селена!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Яну 10, 2007 11:23 pm
МнениеЗаглавие : ?? ?????? ? ??????????
Отговорете с цитат

Smile Smile Smile Smile Smile Smile И аз имах подобен случай с кучето и бомбичките и пиратките, много се плашеше от гърмежите, но беше огромно и тежеше колкото мен. След подобен мой изблик, не паднах, ами като се юрна да гони една котка онова ми ти куче, миг отвличане на вниманието ми костваше няколко метра да ме влачи по корем на земята като някой вестник /по БТВ тече реклама на един филм с Том Ханкс и куче - има подобна сцена/- около 20 метра ме влачи докато успея да овладея положението .Добре, че беше късно вечерта и нямаше хора наоколко да погледат безплатен цирк. Желая на всички лека вечер. Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Яну 11, 2007 5:59 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

katysto написа:

Когато вземам решение най-много се безпокоя какво отражение ще има то върху невинните ми деца. Е, понякога оценката на решението идва след като решението е взето и връщане назад няма. Дали тази оценка влияе на кармичната обремененост?


Здравей, katysto!

Наистина човек трябва да мисли едно негово решение дали няма да навреди и на другите около него ,още повече пък на децата му!

А тази оценка, която си даваш след неправилно взетото решение, наистина е от голямо значение и се отчита като научен кармичен урок!

Но ако сгрешиш втори път за същото нещо, е, това вече ще бъде натрупване на карма! Rolling Eyes Smile




Ей, палавници penka и kati ... Laughing Успяхте да ме разсмеете, значи! Laughing Всъщност и аз правя като вас двете - е, само понякога, амааа ... Rolling Eyes Razz Laughing

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
dida_m84




Регистриран на: 23 Яну 2007
Мнения: 11
Местожителство: Сливен
Пуснато наПуснато на: Вто Яну 23, 2007 6:25 pm
МнениеЗаглавие : ?????, ?????,??????????
Отговорете с цитат

Винаги съм се впечатлявала от неизвестното,но никога не мога да разгранича кармата от съдбата.Струват ми се че почти са едно и също нещо.Казват че кармата е последствие от минали животи.А дали наистина има прераждане?Нали има друг живот след смъртта.Това ли е прераждането?След като има прераждане ,как тогава става контактуването с отвъдното?Много медиуми контактуват с мърви.Как става ако са се преродили?Не искам да досаждам повече с въпросите си.Надявам се,ми го обясните.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Яну 23, 2007 8:20 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

dida_m84, твърде много неща можете да прочетете относно кармата в "Публикации"-те на първата страница на сайта ни! Ако желаете отделете време за това, така, както го правят всички потребители във форума, които се интересуват от тази тема.

Това, че не можете да различите кармата от съдбата, не говори много добре, защото те са две абсолютно различни понятия ... още повече, че кармата не е само следствие от минали животи! Sad Rolling Eyes

Всъщност имам един материал, лично мой, в който описвам какво е кармата, и какво е съдбата, възможно е да не съм го качила още в "Публикациите" ... ако не съм просто ще го направя тази вечер!

"Живота след смъртта" е преминаване в друго измерения след смъртта, под друга форма на живот - тук става въпрос за живот в астрала или както казват будистите - в бардо! Това няма нищо общо с прераждането ... Sad

За прераждане говорим тогава, когато духа се въплъщава в друго физическо тяло! Това е доста обширна тема, която едва ли ще дискутирам във форума. Rolling Eyes

Никога ли не сте чувала за така наречените "Хроники на Акаша", където се "записва" абсолютно всичката информация свързана с живота на всички "царства на Земята"?! Медиумите, ясновидците или маговете черпят информация именно от тях ... Там нищо не се губи, записани са всички наши действия, мисли, постъпки и т.н., и т.н.

Това, че духа вече се е преродил не означава, че не може да се почерпи информация за него от "Хрониките на Акаша" - за туй просто няма никаква пречка, ако човек може да синхронизира вибрациите и честотите на мозъчната си функция на съответните в "Акаша" ...

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Лунна




Регистриран на: 08 Апр 2007
Мнения: 34
Пуснато наПуснато на: Нед Апр 08, 2007 1:05 pm
МнениеЗаглавие : ?????
Отговорете с цитат

Здравейте,

много съм мислила по въпроса за хранителната верига. Но ако погледнем гъсеничката, която изяжда зеления лист на дървото за да оцелее, за да продължи развитието си, трупа ли карма? .... може би листът е доволен от това, изпълнявайки предназначението си в тоя свят?

Аз също съм против месоядството и убийството на живота във Вселената, защото всичко наоколо е живо. Но мисля, че всичко има своето предназначение и тъй като ние сме материални, дори ходейки през полянката ние мачкаме хиляди тревички и цветя.... според мен трябва да се храним с плодовете , които Природата ни поднася, защото предназначението им е такова.

А масовото изсичане на дърветата е унищожение, убийство ....
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Апр 08, 2007 4:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не, Лунна, освен, че сме материални НИЕ ПРЕДИ ВСИЧКО СМЕ ДУХОВНИ СЪЩЕСТВА!

Нашето материално, т.е. физическо тяло, е само преносител на Духа ни и в никакъв случай не бива да омаловажаваме този факт!!!

Всяко едно действие просто Е КАРМА, така че и гъсеничката също създава карма, нищо че е по-нисш вид от човека!!! Това не отменя нейното действие.

Да, така е, наистина всяко едно нещо си има своето предназначение, но по-важно е човека да разбира това нещо ... както и за що е предназначено и да се стреми да съгражда, да създава в тази насока, а не да руши без да разсъждава, търсейки отгоре на това легитимни оправдания ...

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
soli




Регистриран на: 07 Апр 2007
Мнения: 11
Пуснато наПуснато на: Сря Апр 11, 2007 11:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Прочетох статията на Маг Живин за кармата. Оценявам неповторимия стил и лекотата, с която написаното ме размаза, а той твърди, че просто ни запознава с терминологията...какво ли ще е ако навлезе в същността...както и да е...
Всъшност всичко ми се струва страшно ОТГОВОРНО.Ние грешим непрекъснато, комай въобще не сме на верния път.Май всички сме си изкривили макрорамките от блъскане с глави по тях.
Трябва да помисля...май ще прочета нещо повече за медитацията.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov