НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Нед Ное 24, 2024 1:42 am Вижте мненията без отговор
"Трудно е да бъдеш БОГ"
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
penka

Пуснато наПуснато на: Пон Фев 19, 2007 10:15 pm
МнениеЗаглавие : "?????? ? ?? ????? ???"
Отговорете с цитат

Това е заглавието на книга, написана от братя Стругацки.Не знам дали някой от форума я е чел, но същността е общо взето следната: ако ти си бог и имаш възможност да твориш и разрушаваш, да изпълняваш желания и т.н., то - кое от желанията на хората би изпълнил.Ние, хората, за съжаление, сме доста предвидими. В личен план желанията ни, общо взето, се свеждат до вариации на тема здраве, материално благополучие, любов, власт.Ако искате - да поиграем на една игра! Представете си, че се обръщате директно към БОГ и вашето желание ще бъде чуто и сбъднато.Ако искате - помислете и нека да напишем своите желания към БОГ.Можем да обсъдим и последствията от тях /ще стане нещо като "ефекта на пеперудата".Аз ще се включа утре с моето желание. Желая ви смелост в мечтите!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Маг Живин

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Фев 19, 2007 10:17 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз да пиша ли тези на клиентите, като си нямам мои Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Пон Фев 19, 2007 10:56 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Може.Обаче може пък и да се сетите за някои свои.Дори не лични, а примерно - касаещи човечеството като цяло и/или живота на земята като такъв и т.н.Ще разискваме молби всякакви!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Фев 19, 2007 11:07 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

"Играта" е абсолютно неподходяща и твърде опасна! Сигурна съм в това!

Във сайта и форума говорим точно за това, че не трябва да имаме желания и привързаности към тях, защото именно те съсипват живота ни!!!

Не бих желала да бъда свидетел как всички вие тук сте си навлякли куп проблеми и болка, само защото малко сте си "поиграли на желания" ... а после твърде много пък поплакали ...

Бог не е този, който трябва да изпълнява желанията ни, ние сме тези, които си ги изпълняваме ... и после много съжаляваме!!! ... и "ПО-МАЛКО ЖЕЛАНИЯ, ПО-МАЛКО БОЛКА!!!"

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Вто Фев 20, 2007 10:23 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пон Фев 19, 2007 11:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Трудно е да бъдеш Бог

Пуснато наПуснато на: Пон Фев 19, 2007 11:53 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
Трудно е да бъдеш Бог

Smile Smile Smile Понякога е трудно дори да бъдеш човек.

А някои от нашите съкровени и лични желания надали всеки би ги споделил всичките тук, предполагам, че може би бихме се замислили и за нещо глобално от рода на "да спасим света" - да няма нещастни, бедни, болни, гладни, всички да станат добри, да се решат екологичните проблеми на планетата, да се възцари всеобщ и вечен мир, всички да се обичаме и т.н. Тогава може би биха се изпълнили и нашете желания, но тези "които са добри за нас", а ние тогава автоматично няма да желаем нещата, които "не са добри за нас". Ама всички знаем, че е невъзможно на този свят и в това измерение именно поради причините които се разискват тук.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 20, 2007 9:21 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Всъщност ... това, което е написал Аудан е един страхотен линк към един клип наречен "Трудно е да Бъдеш Бог"!

Не е зле да го изгледате всички!

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 20, 2007 10:33 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Smile Smile Клипът е страхотен, благодаря. Ще го изпратя и на приятели, АУДАН надявам се, че не възразяваш. Smile Smile Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 20, 2007 10:47 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не възразявам,разбира се!
Това беше част от тест за любопитство,ама...Маг Селена ме издаде Sad

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 20, 2007 11:08 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile По принцип често го посещавам този сайт, ама точно този клип ми е убягнал.А наскоро зачетох на бр.Стругацки нещо друго от нета, дъщеря ми го беше извадила,а сега го издирвам да го дочета,но нещо ми е трудно да го открия пак,е все ще го намеря.
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 20, 2007 11:35 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Братя Стругацки са нещо като "Монти Пайтън" и Тери Пратчет,но доста по-напред във времето.
Лошото е,че неживелите преди 10.XI. трудно биха разбрали някои тънки намеци,защото не знаят за доста забрани и опастности през Социализма,но...да четат,пък,история Wink
Щом аз съм съм си наумил да науча английски САМО заради гореизброените джентълмени,то и що и други да не "направят жертви"?! Razz

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 20, 2007 11:51 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile На по-младото поколение сигурно и фантастиката не им е нтересна,преди години ние много я четяхме,аз особено,беше любимия ми жанр, интересно ми е било как интерпретират различните виждания за бъдещето на света, рзвитието на човечеството, другите цивилизации, такива работи. В тази светлина и вечните философски и общочовешки теми, дето са непреходни, независимо от епохата и мястото.
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 20, 2007 4:06 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А това е цитат от "Понеделник почва в Събота" на Аркадий и Борис Стругацки:

"Трудовото законодателство се нарушаваше недобросъвестно и аз почувствувах, че у мене е изчезнало всякакво желание да се боря с тези нарушения, защото в дванадесет часа на Новогодишната нощ, пробили си път през виелицата, тук бяха дошли хора, на които им беше по-интересно да доведат докрай или да започнат отначало някаква полезна работа, вместо да затъпяват от водка, безсмислено да си клатят краката, да играят на томбола и да се занимават с най-различни по лекота флиртове. Тук бяха дошли хора, на които им беше по-приятно да бъдат заедно, отколкото разделени, които не можеха да понасят разните му недели, защото в неделя им беше скучно. Магове, Хора с главна буква и техният девиз беше „Понеделник започва в събота“.
Да, те знаеха разни заклинания, умееха да превръщат водата във вино и никой от тях не би се затруднил да нахрани с пет хляба хиляда души. Но те бяха магове не за това. То беше черупката, външното. Те бяха магове, защото твърде много знаеха, толкова много, че количеството у тях най-после беше преминало в качество. И те бяха влезли със света в други отношения, различни от тези на обикновените хора. Те работеха в Институт, който се занимаваше преди всичко с проблемите на човешкото щастие и смисъла на човешкия живот, но дори между тях никой не знаеше точно какво е щастие и къде именно е смисълът на живота. И те бяха възприели работната хипотеза, че щастието е в непрекъснатото опознаване на непознатото и смисълът на живота е пак в същото. Всеки човек в душата си е маг, но той става маг едва тогава, когато започне да мисли по-малко за себе си и повече за другите. Когато му става по-интересно да работи, отколкото да се забавлява в старинния смисъл на думата. И сигурно тяхната работна хипотеза беше близка до истината, защото така както трудът е превърнал маймуната в човек, точно така липсата на труд в много по-кратки срокове превръща човека в маймуна. Дори в нещо по-лошо от маймуната."

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 20, 2007 4:18 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Smile Smile Аз точно него имах предвид, че го търся да го дочета.
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 20, 2007 4:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Wink

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си