Автор |
Съобщение |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Нед Юни 10, 2007 8:15 pm
Заглавие : ???? ???? ?????????? ??????!
|
|
|
Кой гони успехи?! Кой търси раздиращи емоционални преживявания, втъкани в едно с желания за сдобиване с материалното, за сметка на труда на другите?! И ТО КАКЪВ ТРУД - направо сизифовски?!
Кой търси признания?! Кой ламти от алчност за сдобиване на какво ли не?! Кой се позовава на лични реализации?! Кой слага категории и квалификации, и на кого са нужни те?!
ЩЕ ВИ ОТГОВОРЯ МНОГО НАКРАТИЧКО: НЕЩАСТНИЯ, НЕРЕАЛИЗИРАНИЯ, ОБИДЕНИЯ, ОТХВЪРЛЕНИЯ ... ПРЕКАЛЕНО ОГОРЧЕНИЯ ОТ ВСИЧКО И ОТ ВСИЧКИ ...
Такъв човек обикновено НА ВИД ИЗГЛЕЖДА МНОГО ЖАЛЕН "зове" за помощ на всички нива ... и обикновено повечето хора резонират на илюзията, която той създава с поведението си, базиращо се на външните му реакции и ... тичат да му помагат.
Трябва да ви кажа, че ситуацията ми е до болка позната!!!
Но ... ако на такъв човек му се помогне, впоследствие, когато вече е "набрал скорост" в това начинание, в което някой си му е помогнал КАКВО СЛЕДВА?!
Той неизменно стига до там, че се главозамайва и опива от "успехите си", че забравя кой точно му е помогнал за тези успехи, по какъв начин, колко време е дал от живота и здравето си и т.н., и т.н.
Става арогантен, жлъчен и скандален, но не спира да се опитва да задържи темпото, което е достигнал дадено му като "начална скорост" от забравения от него "помощия" ... Дори нещо повече - той се обръща срещу него с цялата си налична "отрова" в душата и сърцето си, щото понякога /и то много често/ - за жалост/ "убива" въпросния "помощия".
НАЙ-БЕЗМИЛОСТНО И БЕЗПОЩАДНО ... нещо като историята на Pi, разказана от друг разказвач и по друг начин ...
Pi ме попита в една от темите си: "Защо няма ненаказано добро?!"
Бих отговорила: "Защото добрите намерения на оказващия помощ, могат да се окажат тайни, подмолни и престъпни за този, на когото се помага!"
Тогава помагащия Е ли сторил добро или НЕ Е?!
Ето как може да звучи човек, на когото някой си му е помогнал, при това този човек е известен журналист, изгонен най-позорно от въпросния вестник, на който се позовава.
Цитат: | Успехът е твърде относително нещо. Аз например си спомням една врачка (нали така се наричат рекламодателите на вестник "Врачка" - врачки!?), която много държеше всички да я намразят, плюеше всеки срещнат, държеше се арогантно и параноично и в крайна сметка успя! Да, тя е един успял човек, който постига целите си!И забравата е най-голямата награда за нейната упоритост.
|
Може и да е прав в съжденията си, но именно той се възползва, доколкото знам поне аз, от въпросната "врачка" ... и именно той е бил главния подстрекател за "арогантното, агресивно и параноично поведение" на същата "глупачка" ...
Е, не се убеждавам - сигурно - за последен път, че НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО!!!
А НАКАЗАНИЕТО във всеки един подобен случай се нарича ИЗПОЛЗВАЧЕСТВО ...
А вие как мислите?! Дали не съм в заблуда пък ... случайно ... |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Юни 10, 2007 8:52 pm
Заглавие :
|
|
|
Може би възползвалият се от помощта не иска да признае,че дължи успеха си на някого,да изглежда,че всичко е постигнал сам.Да не му се омаловажат успехите пред света.Ясно е,че каквото и да е постигнал човек в повечето случаи винаги има някой,който по някакъв начин да е помогнал,може и символично да е,но да е дал някакъв тласък.Чувството,че си задължен на някого тежи.А с какви подбуди го е направил помагащия е друг въпрос.Дори да е убеден в своята безкористност,на съзнателно или подсъзнателно ниво все се надява на нещо - може да материална компенсъция,може на признание,може за да го обичат повече,дори и от любов да е/защо помагаме на близките си/,може от суета и т.н.Сигурно за това получава наказание. Но да загърбиш нечия помощ след като си успял благодарение на нея и да се биеш в гърдите как си успял сам,дори да отвърнеш с лошо...При връчването на разни награди,pr.Оскар,Грами и т.н.обикновено звездите се обръщат с думите:"Благодаря на мама,на баба,на партньора,на продуцент,на режисуор,екип,на тоя,на оня,на публиката,без които нямаше да съм каквото съм".Може да са искрени,може и да не са,но все пак да споделиш успеха си с тези,дето са ти дали едно рамо публично не е малко,колкото и да си велик.И в интервютата си казват:"...важно е да не забравиш от къде си тръгнал".не е много удачен примера сигурно,но би било добре да има някакъв възпитателен ефект върху публиката,сиреч обикновените хора,дето също се стремят към някакъв успех.А и толкова ли е трудно да бъдеш благодарен и признателен на някого,без да губиш достойството си/стига естествено този някой да не ти вади душата под път и над път как и колко много ти е помогнал и как трябва да го тачиш до гроб,защото и това в един момент дотяга/. |
|
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Нед Юни 10, 2007 9:07 pm
Заглавие :
|
|
|
Леснозабравящите помощ навярно се страхуват,че ако признаят,че не сами са постигмали всичко,то ще ги помилят за слаби или помогналият ще иска компенсации.
Това с PI е дълга история с много епизоди,но във всекидневието се срещаме с подобни жестове.
Какво правя аз,за да ги избягна тия ситуации-избягвам подобни хора.А ако вече съм излъган,ги зачерквам от списъка на живите.Край!Прощавам им.но не ги допускам до себе си,каквото и да направят за мен повече...или поне в повечето случаи правя така
Просто хората не са "равни"! |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
Pi
|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2007 9:18 am
Заглавие :
|
|
|
Има и още нещо.. сякаш колкото повече се стараеш да си добър ( в общоприетия смисъл), толкова по-тежък ти става живота.... |
|
|
|
|
|
venetta
|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2007 10:22 am
Заглавие : Re: ???? ???? ?????????? ??????!
|
|
|
Маг Селена написа: | Кой гони успехи?! Кой търси раздиращи емоционални преживявания, втъкани в едно с желания за сдобиване с материалното, за сметка на труда на другите?! И ТО КАКЪВ ТРУД - направо сизифовски?!
|
А не си ли спомняте колко много скочи посещаемостта на сайта, след като доброволно си тръгнахте от него?
Ако с вашето сайтче достигнете 2500 дневни посещения, ще се съгласим с вас, че сте била особено полезна за ******** за щастие, фактите сочат друго. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2007 10:46 am
|
|
|
Цитат: | А не си ли спомняте колко много скочи посещаемостта на сайта, след като доброволно си тръгнахте от него?
Ако с вашето сайтче достигнете 2500 дневни посещения, ще се съгласим с вас, че сте била особено полезна за ******** за щастие, фактите сочат друго. |
Помня КАТО СЛОН, та и повече ...
Когато аз излезнах от разработения лично от мен въпросен сайт /което, разбира се, се отрази на здравето ми - за 10 месеца висене пред компа поне през половината част от денонощието качих 2 диоптъра - няма значение това/ ... та когато излязох съвсем доброволно от сайта там оставих регистрирани поне 3000 потребители ...
А сега колко са регистрираните потребители там ... след малко ще ги сметна ... ха, сега са 3710 ... общо 710 са вътре ... след моето напускане ...
И е много права Pi ... какво търсиш ти тук и защо правиш всичкото това?!
Та ... много просташко и глупаво е от твоя страна да реагираш по този начин ... аз знам, че змията хапе най-много, когато умира ... ама запази достойнството си и реагирай по-хладнокръвно - все пак ... |
Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Пон Юни 11, 2007 11:06 am; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
|
|
Pi
|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2007 10:49 am
|
|
|
защо бе хора... си мерите сайтовете и форумите... та нима полезността на един сайт се измерва с броя на посещенията ?! |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2007 10:55 am
Заглавие :
|
|
|
Целта на сайта не е да се прави "ширпотреба" и не броят на посещенията е гаранция за качеството на него и останалите подобни сайтове.Ако някой не може да го проумее,толкова по-зле за него. |
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2007 11:09 am
|
|
|
venetta написа: | ******** за щастие, фактите сочат друго.... |
За ориентацията ти ясно - това не зависи от самия човек, но не знаех, че името е точно venetta. Поне това сочат фактите.
Щях да забравя: проява на нисък стил и култура е човек да си изпуска нервите в чужди сайтове с ниска посещаемост. |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2007 11:23 am
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | Целта на сайта не е да се прави "ширпотреба" и не броят на посещенията е гаранция за качеството на него и останалите подобни сайтове.Ако някой не може да го проумее,толкова по-зле за него. |
Явно някои "умници", било то "venetta" или пък нещо друго от този сорт ... НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ това, което казваш ти, Кати ...
То за разбирането се иска поне чист разсъдък, а не замътен алкохолен бълвоч, останал там от среднощните разпивки!
Аз исках просто да си побеседвам с всички вас, защото колкото и "велика" да съм бих могла и аз да сгреша някъде във нещо ... а е добре човек да си "сверява часовника" с хора като вас, защото вашите мнения не са за пренебрегване все пак!
Ама ... то сега се вижда кой е агресивен, арогантен, параноичен ... а може би и твърде нахален?!
Всъщност: "Вола рие, на гърба му пада!" - дерзай, да видим до къде ще стигнеш в безумието си просто?!
Нима ако някой влезе в дома ви и поиска да ви нагруби или нападне по някакъв начин вие няма да реагирате по никакъв начин и ще му отговорите: "Моля, заповядай - аз те обичам!" и няма да забраните нито близките си, нито себе си, нито дома си?! |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2007 11:37 am
Заглавие :
|
|
|
Нали има "свобода на словото" и на менията.Всеки решава сам за себе си кой сайт и форум да посещава,къде му е комфортно и с кого да си говори.Но и всеки решва дали да "слуша" такива,дето не му допадат и не отговарят на неговите разбирания и нагласи.Това сравнение ми прилича като да се сравнява рейтинга на тв.предавания като Big Brother съотнесено към други например.Ако сте искали да привлечете повече и вясккви потребители,можеше да пуснете опция:"Изпрати SMS на Но.....и ще получиш хороскоп,предсказание,любовна и бизнес прогноза" - хем по-лесно,хем доходно.И в такава компания /GSM услуги/бяха съдружници моите хора,ама там също много се работи. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2007 11:38 am
|
|
|
Pi написа: | защо бе хора... си мерите сайтовете и форумите... та нима полезността на един сайт се измерва с броя на посещенията ?! |
АМИ НЯКОИ"ШИРПОТРЕБИТЕЛИ", КОИТО СРЕД КАТО ВИДЯХА, ЧЕ НЯМА ДА СЕ ВПИША В КАРТИНКАТА НА ЖИВОТА ИМ изпълнен с алчност, похот, измами и хитри ходове, тихи изнудвания и скърцане със зъби на този и онзи ... явно не могат да проумеят съществените елементи на духовността и бездуховността, които са водещи фактори в него?!
Не можеш да "праскаш" чисто бос в "гора от тръни" и да очакваш да не се убодеш на някой! Изключено е просто като вариант ... още повече пък, ако самият ти си насял тази "гора от тръни" ... поне да беше вложил малко логика, ама явно " потребителката venetta" губи вече от наивните си рекламодатели ... пък и потребители ... и затова е решила "да хапе на месо" и да си пуска на дълбоко отровата ...
Всъщност ... то "тялото ми толкова много е изпохапано", че просто вече имам прекалено голяма доза имунитет от подобна отрова, така че давааайййй ... хапи ... щом ти е приятно мила ми "venetta" ... |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2007 11:54 am
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | Нали има "свобода на словото" и на менията.Всеки решава сам за себе си кой сайт и форум да посещава,къде му е комфортно и с кого да си говори.Но и всеки решва дали да "слуша" такива,дето не му допадат и не отговарят на неговите разбирания и нагласи.Това сравнение ми прилича като да се сравнява рейтинга на тв.предавания като Big Brother съотнесено към други например.Ако сте искали да привлечете повече и вясккви потребители,можеше да пуснете опция:"Изпрати SMS на Но.....и ще получиш хороскоп,предсказание,любовна и бизнес прогноза" - хем по-лесно,хем доходно.И в такава компания /GSM услуги/бяха съдружници моите хора,ама там също много се работи. |
Ама ти Кати, мислиш, че вече няма открита такава услуга - за SMS-и?!
Знаеш ли, че бях увещавана да правя целогодишни хороскопи за по 1 лв.???!!!, а пък за "venetta" да остават *** лв.?! Еее ... такова нещо никога не може да роди главата ми!
АМА ... ТО ДА СИ МОШЕНИК ИЛИ ШАРЛАТАНИН и да създаваш други такива себеподобни наистина си е "изкуство" - за съжаление!
Всеки един от вас има понятие колко време и труд са необходими да се направи един такъв нумероскоп - ха сега кажете ми дали това не е подигравка с труда на хората, дали не е използвачество ...и т.н, и т.н. резилъци.
И после да следва на всичкото отгоре Цитат: | И забравата е най-голямата награда за нейната упоритост. |
Е, ... ами като не се съгласих да участвам с цялата тежест на авторитета си и да служа за "мюре" в долните и гнусни алъшвериши, чрез които да мамя наивните хора и да обирам последните им парици ... пада ми се, нали така?!
Не бих се и изненадала, ако бъда нападната на улицата от някой подобен "доброжелател", като "venetta", защото наистина съм трън в очите на всички мошеници, шарлатани и интриганти ... съжалям, но няма да се променя! |
Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Сря Юни 13, 2007 1:42 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2007 12:03 pm
Заглавие :
|
|
|
Аз знам много добре,дори и как се правят въпросните "хороскопи","прогнози за съвместимост" и т.н.,има ги на банери в разни кабеларки.Това е малка опция от дейността на фирмите,като има балъци да се хващат, основните дейности са други,но повечето са развлекателни.И това се вписва в тази графа,но някои хора явно ги взимат насериозно,пък 1,20 лв. с ДДС какво му плащат за една прогнозка.Не говоря за тези на "професионалните астролози" дето също ги предлагат по тв.да си ги получиш на СМС,там май беше около 2 лв. |
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2007 12:15 pm
Заглавие :
|
|
|
По-хубави са тези дето ги въртят по кабеларките - Това ли е любовта ми? Кой е за мен и прочие. То от там и от злочестите подлютени дечица-тийнейджъри се "вдига тираж". Посла казваш едно заповязайте при мен и се почва |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|