НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 4:37 am Вижте мненията без отговор
СТРЕСЪТ УБИВА МОЗЪЧНИ КЛЕТКИ
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Юли 12, 2007 4:29 pm
МнениеЗаглавие : ??????? ????? ??????? ??????
Отговорете с цитат

Две научни изследвания дават нови тревожни доказателства, че претоварването с работа разболява. Прекомерният стрес умъртвява част от мозъчните клетки, а неподвижното седене пред бюрото, повишава опасността от тромбози. Рискът е толкова висок, както и при дългите самолетни полети, твърдят учени от Института за медицински проучвания на Нова Зеландия. Те изследвали 62 пациенти с дълбока венозна тромбоза.

При над 1/3 от тях съдовото заболяване възникнало в резултат на продължителна работа на бюро. Тромбите може да причинят оток, болка, повишено артериално налягане, а при масивна тромбоза и смърт. Еднакво застрашени от образуване на тромби и усложнения са секретарки, банкови служители, шофьори, мениджъри и директори.
Експерти от Rosalind Franklin University в Чикаго доказаха върху опитни животни, че при големи натоварвания мозъкът им се уврежда. Плъховете били подложени на стресови въздействия. В резултат на това стресовите им хормони рязко се увеличили и увредили зони в мозъка, които отговорят за паметта и обучението, както и за преработването на емоционалните преживявания. Учените подозират, че измирането на нервни клетки има връзка и с депресиите.

РЕЛАКС
С пръсти покриваме очите, дланите опират брадичката. Притискаме, стараем се да не мислим за нищо в продължение на няколко 3-5 минути.
Поемаме бавно и дълбоко дъх, задържаме колкото е възможно и бавно издишаме като накрая се изкашляме. Повтаряме упражнението, без да стигаме до чувство на задушаване.
Можем да прегърнем дъб. Контактът с това дърво действа лечебно. Застанете с лице към него, за да го поздравите, а след това се обърнете с гръб. Стойте така в продължение на 10- 15 мин. като стремежът е да не мислите за нищо. След това обгърнете ствола с ръце. Ако времето е хубаво, стъпете на земята с боси крака.
ПРОГРАМА
Заменете месото с риба, яжте зеленчук и ядки
Разумното хранене предпазва от болести и дори лекува. Ето какво препоръчва самият проф. Кристиян Барнард- кардиохирургът осъществил първата трансплантация на сърце.
- най-много 2 пъти в седмицата месо
- поне веднъж риба- сардина, херинга, тон, паламуд, цаца
- да няма ден без ябълка, а още по- добре ряпа, моркови, зеле, гулия
- задължително 3- 5 пъти седмично овесени ядки. 2- 3 супени лъжици се смесват с 1 супена лъжица пшеничени трици и се добавя вода 40- 55°С. Кашата кисне 30- 60 минути. Може да се добавят мед, смлени ядки, стафиди и други сушени плодове;
При стрес се изразходва много витамин С. Той може да се набави с повече цитрусови плодове, зеле и листни зеленчуци.
Витамини
Яжте праскови и кайсии. Те съдържат ниацин (Витамин В3), който укрепва нервите. Сушените фурми и смокините отпускат нервите. Тези плодове имат антитромботичен ефект и са богати на фибри - понижават холестерола, както и риска от карциноми на гърдата.
Магнезий
Имаме нужда от 350 мг магнезий на ден, но на практика си набавяме едва половината от нормата. Признаците, които издават тази липса, са внезапно виене на свят, потрепване на клепачите, бърза умора, често главоболие, лоша концентрация. Може да ни връхлети сърцебиене, аритмия, съпровождана често със силна, пронизваща гръдния кош болка; безсъние, кошмарни сънища, изпотяване нощем и утринна умора. Част от тези неблагополучия се дължат на недостиг на магнезий. За да си го набавим, можем да пием вечер- по 1/2 чаена лъжичка английска сол или по 1- 2 шумяща таблетка MAGNESIUM. Таблетките са с различно съдържание. Магнезум форте, например, съдържа 240 мг. Две таблетки ще покрият дневните нужди.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Чет Юли 19, 2007 10:56 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Като прочетох в тази тема симптомите при липса на достатъчно магнезий в организма, ми се струва, че и при мен има такъв недостиг.Не обичам да пия хапчета.Няма ли някакъв естествен източник за набавяне на този магнезий?
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Юли 19, 2007 12:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не само магнезия е отговорен за измирането или поддържането живота на мозъчните клетки.

Тук роля играят също цинка, селена, Q-ензимите и т.н., и т.н.

Така, че без да е констатирано дали магнезия не е под референтните стойности, лично аз никого не съветвам да пие магнезий, тъй като пък неговите по-високи стойност пряват човека агресивен, изневервен, започва да го гони безсъние и т.н., и т.н.

Без изследвания не пийте също каквито и да било електролити или ензими, защото може да се озовете ненавременно в някое психиатрично заведение!!! Rolling Eyes Laughing

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov