НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 5:09 pm Вижте мненията без отговор
БИЛКИТЕ - ЗЛАТНИЯ ФОНД НА СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Юли 27, 2007 3:37 pm
МнениеЗаглавие : ??????? - ??????? ???? ?? ???????????? ????????
Отговорете с цитат

Може да се предположи, че древният човек е страдал от същите заболявания, както и днешният Homo sapiens. Имало е и бронхит, и гастрит, и ревматоиден артрит, и рак

Възможно е даже да е имало и СПИН или заболявания на основата на вирусна имунна недостатъчност. И безусловно е имало терапия против всички тези заболявания, имало е лечебен ефект от нея, благодарение на което човечеството е доживяло до 21 век.

С какво са лекували болните народните и образованите за ония времена лечители? Какво са имали под ръка? Какви лечебни средства са използвали? Преди всичко с това, което ни обкръжава и днес -

билки, минерали, продукти от животински произход.

В продължение на много столетия са се натрупвали знания и опит за приемането на препаратите от растителен и животински произход. Учудващо е как е бил създаден този златен фонд - билколечението, един от многото раздели на съвременната медицина.

Каква дългогодишна родова наблюдателност и знания са били необходими, за да може от една случайна среща с някаква тревичка да се почувства и определи нейната лечебна сила. Даже в ония далечни времена е действал законът: „да не се навреди“.

Да, днес ние сме осигурени с лекарствени препарати с известен химически състав и въздействие върху ултрачувствителните структури /на клетъчно ниво/ на организма. Те са незаменими в критични ситуации, когато се поставя въпросът: да бъде или не. Но това не означава, че билколечението трябва да мине на втори план.

Нито един от химичните препарати не бива да се приема постоянно и продължително време.

Защо? Причините са много. Но главната причина - те са чужди за човешкия организъм и на него са му необходими допълнителни сили /резерви/ за неутрализацията и извеждането им. Химичните препарати не се усвояват от организма в такава степен, каквато става например с хранителните продукти, които също имат лечебен ефект.

Необходимо е още днес да се използва това, което е създадено от вековната традиция на други народи, например от китайската народна медицина и по-специално - по програмата „Грийнспринг“.

Неотдавна акад. М. Д. Машковски нарече „лекарства на 21 век“ веществата с ендогенен произход - цитокини и пептиди, тоест вещества, които се изработват сами от организма. Иска ми се да вярвам, че здравето на човека от новото хилядолетие значително ще се подобри, ако се използва това, което ни дава самата природа и опита, натрупан от хилядолетия.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
reveta




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 826
Пуснато наПуснато на: Пет Юли 27, 2007 4:57 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Съвременните лекарства колкото помагат, толкова и вредят. При една нелечима болест например, приемането на медикаменти, подлагането на химио- и лъчетерапии, не само тровят организма, но и са допълнителен източник на мутирали клетки. Или иначе казано - убиват мутиралите и създават на тяхно място нови такива и неизбежно вкарват човека в порочен кръг, от който няма измъкване (нали след края на терапията трябва да се лекуват и вредите от проведеното "лечение" с нея!) Това е агония, продължаваща до момента, в който Всевишния реши, че трябва да спре.
Живо се лекува с живо т.е. природосъобразно. Затова човечеството е доживяло до ХХІ век. Жив човек не се лекува с химически вещества - такова положение няма, няма и да има. Всеки организъм дори с тежко заболяване има защитни сили да се пребори с болестта. Но за да се пребори, трябва и човекът да му помогне.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Юли 27, 2007 8:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

За да си помогне човекът, той самият трябва да има поне някакви познания по анатомия, биология и физиология на организма - това просто е задължително.

А кой от "тълпата" се интересува от това?!

Точно никой, нали така?

Има тесни спициалисти-лекари ... ми давай да вървим "при тях. Ми ... има джипита ... айде пак при тях. А джипито не може дори да ти напише рецептата правилно - познавам един такъв дето от 4-тия път едва си "улучва" рецептата, плувнал целия в пот.

Личните лекари за това са и лични лекари - за да могат да констатират първопричината на дадено заболяване и тогава да те насочат към съответния специалист, който да те лекува.

Но ... сега има такива далавери и с джипитата, щото направо да ти се завие свят ...

За какво иде реч ли?! Ще ти кажа, Ревета ...

Ами джипито "сключва негласен контракт" с някоя частна институция - я частна клиника, я частна лаборатория и ... започва да взема парички само за това, дето набира клиентела за тия "медицински представителства".

А самите те, или по принцип лекарите, пък "сключват негласен контракт" с някоя аптека, на която пък отново изпращат пак клиенти, като за тази "услуга" също им се броят парички.

И така ... докато ти улучат лекарството, докато ти улучат дозата, докато ти улучат диагнозата ... а болният цака, навсякъде цака ... и осигурява живота на некъдърници и неграмотници, които живеят на техния болен гръб ... не, че ни си плащат кармично за това, но ... много хора умират, а преди да умрат страдат и се мъчат много дълго, само защото системата за лечение е един затворен порочен кръг.

Същото се отнася и за самозваните"велики лечители и лечителки", които пребивават на окултния пазар, а те са от всякакъв род, едни са свързан с билковите лечебни пордукти, други са "невероятни биоенерготерапевти", масажисти най-различни, използват на скенар-апаратури и то "ЕДИНСТВЕНИ В СВЕТА", само и само за да бъдат по-внушителни, и да печелят по-голямо доверие в хората ... и да им "издояват" и последните стотинки от джобовете.

Е ... има и съвестни хора, и Еньо Миланов е един от тях, е, има и съвестни лекари, при които естествено изпращам нуждаещите се хора, но ... преди да стигнат до мен, /пък и колко от тях ще стигнат!!! / те или не оцеляват, или ако са оцелели са си похарчили парите до шушка при най-различни шарлатани - шарлатани, които се представят за лекари, а не са; и лекари, които са шарлатани, защото са необразовани, защото просто са завършили образованието си с тройки и връзки, сиреч пълни некъдърници.

Нещата вече са до толкова объркани, че ... не можем да различим сламата, от плявата.

А трябва ... първо трябва да бъдем морални, второ - наистина можещи и разбиращи, и трето - наистина отговорни!!! Sad

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
reveta




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 826
Пуснато наПуснато на: Пет Юли 27, 2007 10:13 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Бездънните джобове на "белите престилки" никога няма да спрат да се пълнят. Лекарите просто са едни търговци. Крайно време е вече да си сложат касови апарати и да плащат данъци като всички търговци, а не да им разпределят пари от касата, събрани от здравните вноски на пациентите!
Освен че не носят никаква отговорност за постъпките си, могат дори да изкарат пациента виновен за състоянието си (и това го има). Много от тях са си построили частни клиники, интересно откъде са им дошли парите за това...
Разбира се, има и съвестни лекари, но те са като бели лястовици в днешно време. Sad
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Юли 28, 2007 12:24 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

reveta написа:

Освен че не носят никаква отговорност за постъпките си, могат дори да изкарат пациента виновен за състоянието си (и това го има).


Лично на мен преди няколко дни ми се случи точно това!!!

Не, че бях нещо изненадана ... не, в тази "болница" дори не можаха да ми видят жлъчката на ехографа, с който работят всички лекари общо, та какво ли пък съм очаквала и аз за нещо по-специфично, за каквото и бях отишла!

Пълно невежество, грандомания и простотия се ширят във въпросната! И състезателна злоба, и завист, с избиване на прекалено много натрупани комплекси, придобити през личния живот на лекарите ...

То по-скоро те имат нужда от моята консултация, отколкото аз от тяхната!

Ами ... така се оказа в крайна сметка!

Наистина лекарите по призвание са много малко ... Rolling Eyes

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
reveta




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 826
Пуснато наПуснато на: Съб Юли 28, 2007 9:46 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

За съжаление, времената са такива, че да не разболява човек. Sad За повечето лекари не сме хора, а не знам какво. Могат да ти вменят вина, че и да те наругаят едно хубаво, ако се превиваш от болки да речем, и с нищо не можем да се защитим, защото колко му е да ни игнорират и отхвърлят...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Съб Юли 28, 2007 9:58 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

За съжаление, така е.Когато моят партньор се разболя много тежко миналото лято/беше с 40 градуса температура, подут до слабините и с отравяне на кръвта/ ходихме два пъти в рамките на 5-6 часа до спешно отделение с такси /за линейка - направо забрави/. Аз си знам как съм го товарила, защото той беше неподвижен и неадекватен , а тежи 90 кг. И двата пъти ме връщаха в къщи с позицията, че не е толкова тежък случай и да не ги занимавам.Това бяха само приказки, никой не посмя да се подпише под медицинско становище, но просто не ни приемаха.Предлагах и пари, молих се - все тая.Накрая ни помогна нашето джипи като дойде в къщи и го видя, че умира, та без много да се церемони го натовари и просто им го натресе там.Безхаберието, безчовечността и простотията са невероятни.Да не разказвам и случки от лежането в самата болница, че ще стана досадна.Е, сега може би разбираш, защо нещо не си падам по теорията за чистите като ангелски сълзи медицински сестри. Crying or Very sad
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Съб Юли 28, 2007 10:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И отново с риск на всички да им писне от мен, ще кажа че не стандартната медицина го оправи, а Маг Селена и Маг Живин и билкаря Еньо Миланов /след лежане повече от 5-6 месеца в различни болнични заведения./
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Юли 28, 2007 10:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

тази професия просто не е за всеки.Някои хора кандидатстват и учат медицина,което хич не е лесно,защото това ги "влече".Но явно не се замислят в аванс влече ли ги да бъдат съпричастни,състрадателни и могат ли да загърбят егоизма си заради другите.Вярно,че в един момент като в повечето случаи получават вид професионална деформация,която донякъде помага да оцелеят психически и да си вършат по-адекватно работата - престават да гледат на пациентите като на човешки същества,а може би като на "коли за ремонт".Това донякъде е добре,но само донякъде.Прекаленото вживяване в чуждата болка би им попречило да бъдат пълноценни в работата си,но преминаването на границата става опасно.А като се прибави и личния интерес вече става страшно.Човешкият живот няма цена.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Юли 29, 2007 10:56 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Прекаленото вживяване в чуждата болка би им попречило да бъдат пълноценни в работата си,но преминаването на границата става опасно.


Да, донякъде е така, но прекалената болка трябва да ги направи състрадателни, разбиращи и ... ОТГОВОРНИ, защото ако не са такива, те умират точно от болестите, от които страдат пациентите им, уф, обърках се, "КЛИЕНТИТЕ"

Всъщност ... знаете ли, че собственика на клиника "Торакс" умря от тежка форма на рак?! /лека му пръст на човека/.

Но ... когато са започнали страданията му той е стигнал до осъзнаването, че много е прекалил в алността и желанията си ... Rolling Eyes

Лекуваха го къде ли не в чужбина из много авторитетни болници - на световно ниво авторитетни - ама на, отиде си ... важното е, че е прозрял истината, което не е видно за кръвните му роднини! Rolling Eyes Sad

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Юли 29, 2007 1:26 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Познавам един шеф на частна клиника/той,съпругата му и останалите лекари работят към и в Пирогов и др.болници и поликлиники и климиката има съответно договори с тях - като се наложи изпращат там поциентите си/,който преди 3-4 г.беше катастрофирал жестоко и като по чудо оживя, беше пострадал много и беше няколко дни в кома,лежа в болница доста време.Оправи се и работи.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Юли 30, 2007 2:39 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Е ... едва ли ще му се размине отново!

То човек трябва да има мярка във всичко, но ако пък правиш алъш-вериши със здравето на хората, то няма как да не пострада твоето!

Печелиш яки пари от здравето на хората, вземат ти или сам губиш твоето здраве ... кармични закономерност, това е.

Сори. Rolling Eyes

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
reveta




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 826
Пуснато наПуснато на: Сря Авг 22, 2007 9:22 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ето как някои доктори лекуват спешни случаи. Shocked Всъщност аз отдавна не се учудвам на грубото им отношение към пациентите. Няма да се учудя, ако и други последват примера на този, колко му е. Rolling Eyes Sad

ТУК
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
katysto




Регистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 60
Местожителство: Burgas
Пуснато наПуснато на: Чет Авг 23, 2007 8:57 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Знаете ли, че понякога така ме доядява на така наречените "доктори", че ми идва да взема един автомат и да не оставя нито един от тях на този свят.
Добре, че нямам достъп до оръжие. Е вярно, че аз само така си приказвам, но какво ми е видяла главата от "лекарското съсловие" чак не ми се разказва, пък и вие сигурно си го знаете.
Но ако ви кажа, че моята братовчедка, която е болна от нелечима болест ЛУПУС тук в Бургаския ТЕЛК я изкараха здрава и годна за робота и се наложи да се обърне към НЕЛК и да получи коефициент за инвалидност. Така е, пада й се като няма пари да плати, нали?
То не, че като си платиш получаваш адекватното лечение...
Обичам много предванията за лекари и редовно ги гледам в REALITY TV и като гледам какво отношение и лечение прилагат докторите там ме хваща яд, че не съм се родила там.
А тук се говори само и единствено за ПАРИ.
Снощи по телевизията показаха една пациентка, при това мед.сестра на която не са могли да поставят диагноза "апандисит"-ето това са нашите лекари.

_________________
Поука вместо омраза, усмивка вместо презрение.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Чет Авг 23, 2007 2:15 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Че лекарите трябва да са учтиви-2 мнения няма!Трябва!Но ако знаете и колко "компетентни'' пациенти и близки на последните има...
Майка ми и леля ми бяха медицински сестри,та съм чувал какви ли не истории на "по-умни от лекарите".Не доктори,ами направо професори!

А тоя лекар няма място сред "Бялото братство"!

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov