|
Автор |
Съобщение |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 4:36 pm
Заглавие : ?? ??????????? ?????? ?? ??????????? ???????
|
|
|
Меката част на цитрусовите плодове съдържа голямо количество витамини и антиоксиданти. Но не по-малко богати на тях са и техните кори.
Оказва се, че когато белим портокала или грейпфрута, ние изхвърляме всичко най-полезно (макар и не толкова вкусно) на боклука.
Изследвания, проведени от специалисти от канадската фармацевтична компания KGK Synergive с подкрепата на американския Департамент за селско стопанство, показват, че кората на цитрусовите плодове съдържа голямо количество вещества, притежаващи антиатеросклеротично действие – т.н. полиметоксилирани флавони.
Тези вещества, попадайки в организма, неутрализират свободните радикали на кислорода, а също така ускоряват процеса на разпад на липопротеините с ниска плътност, които са основният строителен материал за образуването на склеротичните плаки.
Освен това увеличаването на тяхното съдържание в организма води до намаляване на общото ниво на холестерол. При проведените лабораторни експерименти, след добавянето на 1% флавони в храната е било наблюдавано 35-40% намаляване на липопротеините с ниска плътност и на лошия холестерол, съобщава ВВС.
|
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|
|