НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 7:03 am Вижте мненията без отговор
Ревен при проблеми с храносмилането
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Юли 29, 2007 3:33 pm
МнениеЗаглавие : ????? ??? ???????? ? ??????????????
Отговорете с цитат

Съвременният начин на живот често ни изправя пред здравословни проблеми, които доскоро не бяха особено сериозни. Запекът е един от неприятните вторични ефекти на нашето общество.

Липсата на спорт и лошите хранителни навици са основни причини за появата му. Наблюдава се не само при възрастните, но и при децата, което прави борбата с него наистина трудна.

Ревенът се употребява не само в кулинарията, а и като естествен лаксатив (слабително). В Китай тези му свойства са познати от столетия. Той е многогодишно тревисто растение, което е познато и у нас. Често се употребява като добавка към сладкиши, кремове и др.

Използват се корените и стъблото му. Те са богати на вещества, които стимулират перисталтиката на червата. Освен това съдържат танини, за които се смята, че действат противовъзпалително.

В малки дози стимулира храносмилателната система, а в големи действа очистващо и слабително. Това го прави незаменим помощник в борбата със запека. Подходящ е и за деца над 12 години, тъй като не потиска апетита и не разстройва храносмилането.

На пазара се среща под няколко различни форми и участва в редица разхлабителни препарати. Действието му се усеща след 6 до 12 часа. Най-бързи резултати дава течната му форма, тъй като се усвоява лесно. Приема се от 7 до 10 дни.

При продължителна употреба води до загуба на калий в организма. Това от своя страна може да доведе до смущения в сърдечната дейност и мускулна слабост.

Не се препоръчва използването му при бременни и кърмачки, както и при болни от чернодробни и сърдечни болести, някои видове анемия, колити, болестта на Crown и др.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov