НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 12:50 am Вижте мненията без отговор
Закачихте ли си лентички "Не сте сами!"?
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
penka

Пуснато наПуснато на: Нед Мар 04, 2007 8:58 pm
МнениеЗаглавие : ????????? ?? ?? ???????? "?? ??? ????!"?
Отговорете с цитат

Аз лично - не. нито на мен, нито на офиса, нито на колата. Започвам да се чувствам като извънземно, защото всички около мен са се окичили.Не мога да го направя. Имам някакво вътрешно противоречие. От една страна - това си е чиста лъжа - та те са сами. Всеки човек е сам в страданието си и така трябва да бъде.От друга - как да изразя солидарност, като не съм съвсем сигурна, че са невинни. Тези всичките хора, които се произнасят толкова убедено, от къде знаят, че те са невинни.Дори и само да не са правили нужната дезинфекция на примерно спринцовките, с които са работили, и това вече ги прави виновни.А напоследък, имайки доста допирни точки с нашата здравна система и в частност - сестри, съм се нагледала колко са мърляви и как си изпълняват задълженията.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Мар 04, 2007 9:15 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Smile Smile А аз - да. Съгласна съм с казаното до тук, но съм чула и как в съда са игнорирани доказателства и експертно оценки в тяхна полза, а и историята с изтезанията. Наистина ние отстрани не можем да кажем със сигурност дали са виновни или не. Като прибавим и пропуските на тогавашните ни правителства, дето не реагираха адекватно когато можеше да се направи нещо, за разлика от другите държави, които успяха да измъкнат навреме поданиците си от същата ситуация. Ако наистина са виновни нека го докажат използвайки всички налични аргументи, вкл. и тези, които евентуално биха ги оневинили и ги осъдят, ама тази история подбива авторитета на България в международен план. Също така и версията, че играят политически и икономически интереси, заради които колко му е да се жертват там няколко човека. Затова си нося лентичката не толкова заради тях самите, въпреки, че им съчувствам на тях и на близките им, познавам хора, които са работили в Либия, колкото заради абсурдността на цялата ситуация, в която е забъркана България, не без помощтта /т.е.бездействито или действията на разни живи фактори.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Нед Мар 04, 2007 9:17 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Аз лично - не. нито на мен, нито на офиса, нито на колата. Започвам да се чувствам като извънземно, защото всички около мен са се окичили.Не мога да го направя. Имам някакво вътрешно противоречие. От една страна - това си е чиста лъжа - та те са сами. Всеки човек е сам в страданието си и така трябва да бъде.От друга - как да изразя солидарност, като не съм съвсем сигурна, че са невинни. Тези всичките хора, които се произнасят толкова убедено, от къде знаят, че те са невинни.Дори и само да не са правили нужната дезинфекция на примерно спринцовките, с които са работили, и това вече ги прави виновни.А напоследък, имайки доста допирни точки с нашата здравна система и в частност - сестри, съм се нагледала колко са мърляви и как си изпълняват задълженията.

Ами да сложим тогава лентички за пенсионерите ни, които са реално осъдени на смърт и то не от либийци, а от "нашите си", като им се отнема правото на онова, което са заработили. Да сложим лентички за всички които така и не са научени или нямат възможност да краднат. Дали имаме кураж и лентички, и акъл... Политиката е мръсна игра и повече мръсна, отколкото игра. Опиум за идиоти. Sad

Местожителство: Велинград
Пуснато наПуснато на: Нед Мар 04, 2007 9:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Най - интересното беше, че в навечерието на нова година, точно когато тази кампания бе нашумяла, по новините казаха "тази вечер медицинските сестри прекараха САМИ ", защото не били допуснали посещения... ПАРАДОКС Confused ! Да се съобразяват поне какво говорят!

Пуснато наПуснато на: Нед Мар 04, 2007 9:34 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Razz Razz Razz Cool

Пуснато наПуснато на: Нед Мар 04, 2007 9:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

За какво иде реч, след като толкоз българи работят там и още повече напират да идат в Либия. Пък ние тук да си слагаме лентички до отмала. Фалшиво ми звучи.
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Нед Мар 04, 2007 9:57 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kalevala написа:
За какво иде реч, след като толкоз българи работят там и още повече напират да идат в Либия. Пък ние тук да си слагаме лентички до отмала. Фалшиво ми звучи.

Има една приказка. Навремето султанът казал, че везирите му много бързо се научавали да крадат и отсега нататък ще избира везир само за една година. В края на годината ще му отсича главата и ще я хвърля в тълпата, който хване главата, той ще е везир за следващата година.

Винаги имало голям бой кой да хване главата. Cool

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Нед Мар 04, 2007 10:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Дами и господа!
Да,сами са отишли там.Знаели са какво ги чака,но и тук не е много по-различно по отношение на сигурността.Разликата е само в заплащането.
Колко хора тук със заплатата ти могат да си купят жилище?

Та нека спрем!Сгрешили или те всеки си сърба попарата.ако можем -да помагаме кой как смата,че може най-добе.Дали е с лентичка,дали чрез чат с чужденци,дали само с мисъл...всеки сам решава.

Ние ТРЯБВА да сме съпричастни с тях,защото сме в една общност,наречена България и коята е създадена,за да ни осигурява спокоен живот. и ако нещо подобно на каквото и да е ниво,в която и да е сфера стане и с нас,то останалите българи да застанат зад нас.Това е смисъла на обществото и държавата.

Пуснато наПуснато на: Нед Мар 04, 2007 10:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ами пенсионерите, ами заложниците и крепостните на разни държавни или полудържавни фирми. Нали всички те са в тази общност, условно наричана България. Може и да е било България и да е имало съпричастни на времето.

Друга е приказката, ама не е за зачекване. Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Нед Мар 04, 2007 10:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ми аз не се чувствам в общност. Crying or Very sad
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Нед Мар 04, 2007 10:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Май с повечето от нас е така Crying or Very sad Embarassed Crying or Very sad

Пуснато наПуснато на: Нед Мар 04, 2007 10:17 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kalevala написа:

Да, и мен това ме смущава - ни вопъл, ни стон от българите - медици, а и други специалисти, работещи в Либия. Имаше няколко изказвания преди време, колко са доволни от престоя си в Либия. Няколко пъти дори се наблягаше, че няма отлив нито от желаещите да заминат там, нито сред работещите вече в Либия. Нещо някой да е чул за останалите ни медици, те как реагират (ако реагират някак) на трагедията с петте наши невинни сестри??? Едва ли реагират някак ами си трупат само пачките. Wink
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Нед Мар 04, 2007 10:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да, ама ще си купят жилище Laughing Laughing Laughing

Пуснато наПуснато на: Нед Мар 04, 2007 10:47 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Често се питам какво правят тези образовани хора в тая арабска държава, населена с примитивни хора, нямаща съд в точния смисъл на думата, управлявана еднолично от едно недемократично правителство, нямаща нормално здравеопазване (защото почти всичките им медици са чужденци). Ясно е, че са там за да изкарват пари. И въпреки процеса срещу сестрите ни, хилядите българи, работещи в Либия, си натискат парцалите и си траят. А ние тук ще се кичим с лентички. Rolling Eyes
viki

Местожителство: Пловдив
Пуснато наПуснато на: Нед Мар 04, 2007 11:00 pm
МнениеЗаглавие : :(
Отговорете с цитат

Rolling Eyes Не не сложих... няма и да сложа... просто защото сме закъсняли... това е моето мнение... трябваше ли да чуем присъдите за да станем единни и солидарни със съдбата на тези хора така ли Question ... това с лентичките за мен е чист фалш... според мен са нужни действия, а не съчувствие и солидарност Sad ... , но както казах мисля че сме закъсняли...

Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта