Автор |
Съобщение |
kati
Местожителство: София
|
Пуснато на: Сря Сеп 12, 2007 4:51 pm
Заглавие : ??????? ????????? ? ??????
|
|
|
Събуждането рано сутрин не само не е от полза за здравето, но и повишава риска най-вече от сърдечно-съдови заболявания. До този извод са стигнали японски учени след обобщаване на данните за повече от 3000 човека на възраст от 23 до 90 г.
Според тях при всеки, който става твърде рано, има условия за увеличаване на риска от поява на хипертония (високо кръвно налягане) и различни сърдечно-съдови заболявания.
Учените обръщат внимание, че сред тези, които стават рано, има много хора в напреднала възраст и изказват предположение, че между ранното ставане и продължителността на живота също има връзка.
Цифрите, изнесени от японските специалисти, цитирани от ВВС, показват още, че например при жените, които спят средно по 5 часа в денонощието, рискът от поява на високо кръвно е два пъти по-голям отколкото при мъжете, които също спят толкова. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Сря Сеп 12, 2007 5:41 pm
Заглавие :
|
|
|
Ха ... най-после и такава информация?!
Винаги съм го твърдяла това нещо, ама никой не ми е вярвал.
Всички са на мнението, че който става рано, било признак на цветущо здраве.
Да, ама не.
Данните не са случайни, нито пък са взети от място, което не представлява авторитет.
Браво, Кати! |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Сря Сеп 12, 2007 5:45 pm
Заглавие :
|
|
|
И мен тази теория ме устройва идеално,за съжаление когато се налага да се става рано,никoй не пита здравословно ли е. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Сря Сеп 12, 2007 5:53 pm
Заглавие :
|
|
|
Напоследък е толкова хубаво да си поспиваш до по-късничко, просто самото време те предразполага ... |
|
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Сря Сеп 12, 2007 9:43 pm
Заглавие :
|
|
|
Ура!Най-после доказаха правилното ми поведение сутрин
Но по-вредно от ранното ставане е трескава и невротична "сутрешна гимнастика"!Особено ако е задължителна(както в училищата и казармата ). |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Сря Сеп 12, 2007 9:50 pm
Заглавие :
|
|
|
Когато е задължителна/викаха и "ведрина"/ е отврат.А моят баща,който цял живот беше с ниско кръвно до напреднала възраст/в момента не знам как му е,но си пие кафе/ беше много ранобуден,пускаше радиото и на тъмно още си правеше гимнастиката сутрин.Много съм му се чудила.
А аз като бях малка и трябваше да ставам рано за у-ще за да ме разсъни първо ми мокреше очите,после ме изкарваше от кревата и почвaше да ме "раздвижва",т.е.да ми прави гимнастика,аз се отпусках като дроб в ръцете му и се опитвах да продължавам да дремя,ама накрая все пак успявах да прогледна. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Чет Сеп 13, 2007 11:12 am
Заглавие :
|
|
|
AUDAN написа: | Ура!Най-после доказаха правилното ми поведение сутрин
Но по-вредно от ранното ставане е трескава и невротична "сутрешна гимнастика"!Особено ако е задължителна(както в училищата и казармата ). |
Този начин на стресиране (както на физическо, така и на психическо ниво) Е МОДЕЛ, ЧРЕЗ КОЙТО ПОСЛЕ ТЕ ЗОМБИРАТ ПО-УСПЕШНО ... |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Чет Сеп 13, 2007 3:26 pm
Заглавие :
|
|
|
Бе,знаех си аз,че ни зомбират,под предлог,че се грижат за тонуса ни.Като че ли докато се придвижваме до училището не сме се "разведрили" - кой пеша,кой по претъпкания сутрешен градски транспорт,а кaто е сутрин и е голям шанса да закъснееш се и позатичаш, като стигнеш те строяват и те карат да подскачаш като идиот със все дрехите и "оборудването". |
|
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Чет Сеп 13, 2007 3:32 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Селена,напълно,ама напълно се съгласявам с Вас!!!
Пък си е и логично.Нямаше личност,а само частица от Цялото.А Цялото се ръководеше от Партията(официално)...
Но моделът е използван,използва се и за съжаление,ще се използва и в бъдеще... |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|