Статистиката е категорична, че сърдечно-съдовите заболявания са една от главните причини за смъртността.
Според специалистите от Американската кардиологична асоциация (American Heart Association) влиянието на различните биологически активни вещества върху състоянието на сърцето и съдовете може значително да намали опасността: “Увеличаването на флавоноидите, постъпващи в организма с храната, предизвиква съществено намаляване на смъртните случаи, предизвикани от сърдечна патология. Това се обяснява с механизма на действие на флавоноидите в организма. Тези вещества притежават силни антиоксидантни свойства и възпрепятстват преждевременното стареене и гибелта на клетките. Освен това те намаляват нивото на някои видове холестерол в кръвта”.
Специалистите, цитирани от в. USA Today напомнят също, че най-ценните “доставчици” на флавоноиди в организма са ябълките, крушите и повечето видове червено вино.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети