НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 8:48 pm Вижте мненията без отговор
Скритата епидемия от Хепатит С
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Окт 03, 2007 12:24 pm
МнениеЗаглавие : ???????? ???????? ?? ??????? ?
Отговорете с цитат

Световният ден за борба с хепатита - 1 октомври - се посреща с високи нива на недиагностицирани инфекции, показва ново изследване.

Лидери от международни агенции и общности призоваха на специално събитие в България за увеличени усилия за подкрепа на национално ниво и препоръки на ниво Европейски съюз по отношение на вируса на Хепатит С (ВХС), с цел да се гарантира своевременна диагностика, превенция, лечение и грижи, свързани с ВХС, за всички нуждаещи се.

Ние призоваваме ЕС и националните правителства, спешно да признаят Хепатит С за най-голяма заплаха за общественото здраве, добави Надин Пиорковски, президент на European Liver Patient Association.

Ново изследване на Central and Eastern European Harm Reduction Network (CEEHRN) за Световния ден за борба с хепатита очертава най-значителните несъответствия между тестването и диагнозата на ВХС в европейските страни.

Едва между 10% и 40% от хората с ВХС знаят за своята инфекция, съгласно данни от различни части на Европа – включително Чешката Република, Германия, Холандия, Полша и Обединеното кралство.

При липсата на информация и тестване в Европа, заболяемостта и смъртността от ВХС инфекции се увеличават и ще продължат да се увеличават през следващите десетилетия, сподели Джефри Лазарус от Световната здравна организация.

Ефективното управление на ВХС в Европа е невъзможно без по-голям ангажимент за решаване на проблемите на интравенозните наркомани (ИВН). В европейските страни между 20% и 90% от новите случаи на ВХС се идентифицират измежду бивши или настоящи ИВН. Въпреки това, основаните на доказателства мерки за превенция на ВХС и за намаляване на свързаните с наркотици вреди остават недостатъчни, особено в Източна Европа.

За да са още по-объркани нещата, ИВН често се изключват системно от съществуващите програми за лечение на ВХС. Нашият отговор на хепатита ще се провали, ако ние се провалим при работата с наркоманите, сподели Симона Меркинайте от CEEHRN.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov