|
Автор |
Съобщение |
kati
Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
|
Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 2:44 pm
Заглавие : ??????????? “??????” ???????? ????????
|
|
|
Това установиха учени от Imperial College London, съобщи БиБиСи.
Те са провели изследване, включило над 4500 души, като резултатът е недвусмислен, но механизмът на действие остава неизяснен.
Според изследователите е ясно, че въздействието на зеленчуците върху кръвното налягане се дължи на съдържащите се в тях протеини или други елементи като например магнезия. В същото време обаче опитите с месо не са довели до наблюдения, че то повишава кръвното.
Научно доказано е, че някои аминокиселини влияят на кръвното налягане – например аргининът дилатира кръвоносните съдове.
Британските учени съобщиха, че ще продължат проучването върху механизма на въздействие на зеленчуците върху кръвното налягане, но това не означава, че и сега на хипертониците не трябва да се препоръчва зеленчукова диета.
Предишно проучване вече достигна до подобни резултати. Според Белинда Линдън, говорител на British Heart Foundation “това, което не подлежи на съмнение е, че зеленчуците съдържат по-малко сол и повече антиоксиданти, имат малко калории и много фибри, и помагат да се контролира диабета”. |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|
|