НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 11:48 am Вижте мненията без отговор
помогнете
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
ani4ka1111

Пуснато наПуснато на: Съб Окт 13, 2007 8:19 am
МнениеЗаглавие : ?????????
Отговорете с цитат

Здравейте маг Селена обръшам се за помощ към вас защото незнам какаво да правя вече аз съм на 37 год род.09.02.1970. Казвам се Анна Стоянова Стоянова.

Моите проблеми започнаха преди 6 години с една много силна криза адксо главоболие силен шум в ушите,световъртеж,парене ,сърцебиене тръпнене,мравучкане ,пролошавяне.

Тези симтоми продължават и до сега но в по лека форма главата ме боли по малко замайването е по слабо но го има сърцебиенети и прескачане на сърцето мравучкане в крайниците прилошаване.

Лекарите не окрихя някаква причина.правила съм скенер нормален еег -леки иритативни промени без огнищтност.Доплер нормален .Кардиолога и той казва че не е от сърцето.

Отоневролога ми каза вегетативна дистиноя, бестибуларна система, получавали се спазми на малките кръвоносни съдове.

Хормони на шитовидна жлеза нормални. Е кажете ми мога ли аз полудявам или лекарите не могат да поставят диагноза толкова време и какво ми има.Този шум в главата е ужасен и на спира. Благодаря ви.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Окт 15, 2007 6:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Здравейте, ani4ka1111!

Що се отнася до Вашето здравословно състояние мога да кажа следното:

Вие имате сериозни проблеми с половите хормони, не сте добре с артериалното кръообращение, и независимо от това, какво точно са Ви казали ендокринолозите, то аз съм сигурна, че не сте добре и с щитовидната жлеза.

И поради тази причина, лично аз искам да видя написани тук изследванията Ви за щитовидната жлеза - искам да видя кои хормони са Ви изследвали, както и какви са техните стойности!!!

Едва тогава ще мога да Ви кажа кой Ви заблуждава и кой не?!

Що се отнася до ЕЕГ-то Ви, то със сигурност мога да кажа, че Вие страдате точно от еписомптоматика с птимали, т.е. епилепсия с малки припадъци. В много случаи тя дори изобщо не може и да се регистрира, но при Вас все пак са регистрирани "леки иритативни промени без огнищност", което говори именно за еписимтоматика с птимали.

За това можете да прочете в "Публикации"-те в раздела "За здравето".

Отоневролога Ви е казал, че имате "вегетативна дистония, вестибуларен синдром - т.е. Мениеров синдром", поради което получавате спазми на малките кръвоносни съдове. Той също е абсолютно прав!!!

Това пък са основните причини за шума в главата Ви, който с напредването на времето и възрастта при Вас ще се развива и увеличава, ако не се лекувате.

Освен това Вие сте личност с много лабилна психика, както и параноиден тип особа, което никак не е без значение за душевните Ви страдания.

Има и още нещо - Вие страдате от психосоматика - т.е. психиката Ви разболява физическото Ви тяло.

От всичко до тук мога да Ви кажа следното: ако започнете правилно лечение всичките тези Ваши оплаквания могат да бъдат туширани или ... дори излекувани.

Просто трябва да Ви лекуват следните лекари-специалисти:

- ендокринолог
- невролог
- психотерапевт

Що се отнася до психотерапевта, то мога да Ви препоръчам да се обърнете за помощ към Орлин Баев, който участва в нашия форум.

А за ендокринолога и невролога мога да Ви помогна, като Ви насоча към много добри специалисти и Ви препоръчам още и какви - много по-добри и точни - изследвания да Ви направят!

Но ... това вече е в сферата на платените ми услуги!

Това е.

Желая Ви приятна вечер!

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Окт 16, 2007 12:58 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Цитат:
Здравейте маг Селена ... прочетох отговора ви на така но доколкото разбрах причините ми са психосоматични т.е от психиката се разболявам няма увреден орган освен функционално,

но тогава защо успокоителните не ми помагат а психиатрите казват 4е ми няма нищо?!

Искахте хормоните на жлезата ето ги FT3 -4,98 FT4-14,92 Anti-Tg-19,38 Anti-TPO-17,34 TSHR-AB-6,91 TSH-0,95

единствено на ехографа е леко увеличена 1 степен жлезата,но след като са в норма хормоните не ми предлагат лечение само елтироксин

ни кардиолога не ми дава да ги пия 4е съм с сърцебиене и щяло да стане по зле

Това е отговора на ani4ka1111, изпратен ми на ЛС, който публикувам лично с нейното съгласие тук, защото така е редно просто.

Мила ani4ka1111, от анализа който напраих, базирайки се на тези данни от изследванията, които сте ми изпратила мога да Ви кажа с цялата си отговорност, че Вие страдате наистина от:

ХАШИМОТО, защото:
- хормона FT4 клони към високите си стойности.
- хормона TSH e със завишени стойности цели 1,91единици над нормата.

Този хормон се възпроизвежда от хипофизната жлеза и когато тя не припознава щитовидната жлеза (а те двете са свъзани) това говори, че най-вероятно става въпрос за Хашимото, т.е. хипотириоидизъм.

За Хашимото можеш да прочетеш в "Публикации"-те в раздела "За здравето", където ще видиш твоите оплаквания - до едно!

Но ... никъде не видях ендокринолозите да са ти напарвили изследвания на стойностите за ТАТ И МАТ (наличие на антитела), които вече с точност могат да посочат за какво иде реч, но щом TSH е със стойност над нормата става въпрос за ХАШИМОТО, т.е. щитовидната жлеза започва да се самоизяжда.

Размерите й са увуличени най-вероятно поради образования вътре в нея - сигурно става въпрос за кисти, които в повечето случаи не се виждат на ехограф, защото повечето ехографи са некачествени и от нисък разряд!!! Но ... дори и да са видяли кисти, ендокринолозите ще си мълчат, ако те са в размери от 3 мм до 5 мм, защото за тях това не е напреднала болест!!!!!!!!

А понякога има и други образования, които не са никак безобидни естествено!!!!

Елтироксина в случая няма да Ви помогне, а напротив, може дори да Ви навреди ...

Просто сега прочетете каква е симптоматиката при Базедовата болест и каква при Хашимото, и си направете сама заключение за какво точно иде реч - все пак.

И не спорете с мен - или си порверявате нещата, за които Ви пиша, или ми вярвате ... или просто не ми вярвате и не контактувате с мен.

Очаквам връзка с Вас относно това: дали бихте желала помощ инасоки към лекари, коти обиха Ви помогнали!!!

Но ... само ако желаете ....

Лек и приятен ден! Smile

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта