НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 5:54 am Вижте мненията без отговор
НЕВЕРОЯТНО ЗА ЕХИНАЦЕЯТА
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Окт 19, 2007 11:08 am
МнениеЗаглавие : ?????????? ?? ??????????
Отговорете с цитат

Ехинацеята - панацея за хрема, кашлица и грип

Днес се говори навсякъде за ехинацея. Може би, дори се надценяват нейните възможности. Но все пак тя има своята лечебна и профилактична сила.

Ехинацеята се цени заради мощното й имуностимулиращо и силно изразено противовъзпалително действие. Ехинацеята е способна да противостои на повече от 200 различни вируси. Има способност да мобилизира натуралните защитни сили на организма, за борба с инфекциозни и вирусни заболявания.

Ехинацеята потиска растежа на стафилококи, стрептококи, вирусите на грипа и херпеса. Затова тя се използва с профилактична цел при първите признаци на простуда и по време на грипни епидемии.

Установена е ефективността на препаратите от ехинацея при възпалителни заболявания (артрит, ревматизъм, простатит, гинекологически заболявания и др.).

Корените от ехинацея влияят благоприятно върху имунната система и се използват в подкрепа на диетичните режими в комплексните програми при:

-чести възпаления на ушите, гърлото;

-остри и хронични бронхити;

-предпазване от грип и простуди;

- кашлица и главоболие.

Много важна билка при трудно лечими и нелечими със съвременните конвенционални средства хронични хепатити, хронични бронхити, хронични пиелонефрити, синузити и много други вирусни заболявания като рецидивираща херпесна инфекция например.

Профилактичното прилагане на ехинацея може да намали риска от ринит с 58%, а нейното прилагане по време на заболяване намалява два пъти продължителността му.

При едновременното използване на ехинацея и витамин С, растението е способно да намали риска от заболяване от хрема с 86%.

Корените на пурпурната ехинацея съдържат флавоноиди, полизахариди, фитостероли, етерично масло, фенолни съединения (карвакрол) и др.

Комплексът биологично активни вещества оказва противомикробно, противовъзпалително и имуномодулиращо действие.

Ехинацеята усилва фагоцитозата, миграцията на левкоцити към огнището на възпалението, активира Т-лимфоцитите, стимулира комплементарно-пропердиновата активност и така води до снижаване проницаемостта на съединителната тъкан (възпрепятства проникването на микроорганизмите).

Ехинацеята проявява бактерицидни, фунгицидни и противовирусни свойства, притежава и някои кортизоноподобни свойства (повишава адаптационните възможности на организма).

Ехинацеята се препоръчва за стимулиране защитните сили на организма при стафилококови и стрептококови инфекции, грип, херпес и други инфекциозни заболявания, използва се при различни остри и хронични възпалителни процеси, на първо място при хронични инфекции на дихателните и пикочните пътища (като противовъзпалително, антисептично и аналгетично средство), за изчистване и заздравяване на рани, язви и изгаря¬ния.

Имуномодулиращото действие на ехинацеята позволява използването й в онкопатологията и при СПИН. Тъй като ехинацеята се явява мощен природен антибиотик, при използването й е целесъобразно поддръжането на организма с еубиотици.



_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov