НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 4:48 am Вижте мненията без отговор
МОЖЕМ ЛИ ДА ВИДИМ АУРАТА СИ?
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Окт 19, 2007 10:39 pm
МнениеЗаглавие : ????? ?? ?? ????? ?????? ???
Отговорете с цитат

Малко късничко пускам тема тази вечер, но съвсем случайно надникнах днес в един "чудат феноменален сайт", където присъстват двете наши стари познайници, невероятните както казва Диди "шашманки", аз пък ще добавя и "пишманки" ...

Първо много се смях като прочетох заглавието на малката статийка: "Защо не можем да видим аурата си?"

Смях се, защото аз първо започнах да виждам собствената си аура и не мога дори, и да си представя, че ще спра да я виждам един ден ... чакайте, чакайте - ще спра след като напусна земните селения, ама пък ще започна да виждам едни други по-хубави и по-интересни нещица ...

Цитат:
Обяснението е просто - съзнанието ни не е способно в един миг да възприеме безкрайното количество информация, затова веднага отделя нужното му и отхвърля всичко останало. Така е по-просто и по-удобно.

Много е вероятно същото да става с аурите, с енергията и т.н. Материята, по-ясното и по-важното, избутва от съзнанието всичко останало и човек “не вижда”.

Но ако положите малко усилия, можете все пак да успеете да я видите – представете си колкото се може по-точно (по-лесно е да го направите със затворени очи) някого от близките си хора, приятели, познати и т.н.

А по нататък с този образ постъпваме по следния начин: гледаме го така, както гледаме на екрана в киното, т.е. несъзнателно си измисляме детайли от образа, а му даваме сякаш сам да се променя.

Какво става? По този начин намаляваме действието на съзнанието на този образ и информацията за този човек, която е видяна, но “изрязана от картинките”, от съзнанието, като ненужна, има значително повече шансове да се прояви.

И колкото по-добре можете да “изключите съзнанието”, колкото по-далече можете да “гледате на мисления си образ като на картина в киното”, толкова е по-вероятно да видите не само материя.

Ако сте направили всичко правилно, то постепенно от всички страни от тялото на човека, когото сте си представили, ще започне да се появява светене с някакъв цвят.

То може да бъде както много слабо, така и много ярко, с различна форма, оттенъците и др.


Обяснението е просто само до толкова, доколкото не става въпрос за самото съзнание, а за ума, който не дава на съзнанието да се прояви както трябва.

Тук изобщо не става въпрос за това, че "съзнанието ни не е способно в един миг да възприеме безкрайното количество информация". Напротив, то може да възприеме много повече от това, което вижда и усеща с петте си физически сетива, стига да му го позволим.

А как можем да му позволим?!

Всеки случай не като "изключим съзнанието си", а като изключим ума си, естествено, който ограничава основните ни пет физически сетива - зрение, слух, обоняние, усезание, вкус - и най-вече нашите тънки и фини възприятия на най-фините ни аурични излъчвания.

Всъщност ...ауричните ни излъчвания непрекъснато се променят - така, както се променя нашето настроение. Това от собствена страна води до промяна в цветовата гама на аурата ни.

А и не само на нашата, разбира се ...

Може би ако някой от вас е виждал аурата си или аурата на някого друг, или на нещо друго, защото всяко живо или неживо творение си има аура, знае какви и колко ефирно нежни са тези цветове.

Те се преливат като цветовете на дъгата един в друг, но не са така богато наситени.

Те са компактни и наситени само, и единствено при Адептите и Архатите, при Възнесените Учители - още повече.

Ако желаете нека да покоментираме върху тази тема ...


Ако някой някога по някакъв начин е виждал собствената си аура или на някой/нещо друго нека опише това явление ...

Очаквам ви ...

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
reveta




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 826
Пуснато наПуснато на: Пет Окт 19, 2007 11:27 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Все още не съм виждала ничия аура и надали някога ще видя, но знам че не само хората, но и всички животни и материални предмети без изключение имат аура, която ги съпътства неизменно както сянката човек. Духовете на умрелите също имат аура. Аура имат както съществата и предметите от материалния, така и съществата от астралния (отвъдния) свят.

Например аурата на водата е синя върху която се наслояват всички цветове на дъгата. Затова езерата, моретата и реките и всички водни басейни са сини.
Когато аурата на човек е светла и ясна, значи човека е в добро физическо и психическо състояние.

Когато е опетнена значи има грехове, колкото повече са петната, толкова повече са греховете. Когато аурата е разпокъсана това значи че човека или е зъл, или страда от проклятие или тежка болест...

Веднъж една феноменка се беше изцепила че болестите се проявяват първо в аурата на човек. В това няма нищо вярно.

По скоро аурата показва как се чувства даден човек. Ако е болен, но в момента се чувства добре, тогава и цветът на аурата ще е хубав.

Окултистите, които виждат аурата, смятат че тя е едно от нещата, по които преценяват с какъв човек си имат работа както и какво им мисли човекът насреща.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Съб Окт 20, 2007 12:59 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Винаги се радвам да прочета подобна изцепка от "просветените феноменки" .
Първо не мисля,че не можем да видим аурата си.Всеки човек може да я види и не с много усилия,просто повече съсредоточеност и познание по темата.
Второ не мисля,че трябва да се изключва съзнанието и да си представяш образи,цветове и т.н.Така можеш да създадеш илюзия,която няма нищо общо с това което представлява аурата ,дали твоята или на някой друг!
Какво се учудвам?Нали "ученичката" виждаше зелени човечета!При тях всичко е да затворят очи и да си представят образи и цветове,вдъхновени от своята дарба на шаманки...!

А сега по темата!
Бях чела една книга за ясновидството,където се описва упражнение как да видиш прана аура.Това беше преди 3ри месеца горе долу.Та една сутрин направих това упражнение ... Пише да разпериш пръстите на ръката си,на лека светлина да се вгледаш с леко присвити очи.С повече упражнение щяло да станеее!Направих го,но това което видях за моята аура (ако изобщо съм видяла аурата си) ме стресна доста.В книжката прана аура я описват,като контур които очертава тялото ти.Може да е по светла или по-тъмна.Моята беше черна Sad .. толкова наситено черно,че се уплаших,ноо това е минало вече,а сега мисля че няма нищо такова,защото съм сред прекрасни хора,в един чудесен форум и се чувствам повече от добре Smile

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
reveta




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 826
Пуснато наПуснато на: Съб Окт 20, 2007 3:41 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Малко ще се отклоня от темата, но вижте какво намерих. Не знам доколко е меродавно, но е интересно и си заслужава да се прочете. Ето тук
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Окт 20, 2007 9:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

"Развиването на ясновидство е доста съмнителна работа, но не и непостижима, зависи кой те обучава и до колко разбира от него.

Лично мен никой и никога не ме е учил на ясновидсто, "То" просто си беше с мен още от ранното ми детство ... само дето не беше осъзнато. Осъзнах го много пряко и директно след клиничната ми смърт.

Но ... подчертавам ... не клиничната ми смърт е причината да стана ясновидка - винаги щото съм си била такава, това за мен никога не е било някакъв феномен, това за мен винаги е било просто един нормален начин на живот и възприятие за живота.

И със сигурност всеки човек има подобни способности, но не всеки би желал да си направи труда да опознае себе си и да се докосне до възможностите си и ... така наречени способности.

Искрено подкрепям Диди за начина, по който е пробвала да види собствената си аура.

Аз, когато за първи път видях моята, я видях точно по същия начин. Тя беше с много светъл контур около ръката ми - като неонова светлина, но много по-компактна.

Пък и когато става въпрос за ПРАНА, там откъдето е чела Диди, си е струвало определено.

Браво, Диди! Продължавай в същия дух - учи се, учи се, учи се и ... никога не се страхувай от това, което можеш да видиш ...

Лично на мен това, което виждах от самото начало, ми е било винаги интересно (дори и забавно), често ме е изненадвало това, което съм виждала, но ... никога не съм се страхувала от видяното ... Smile

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Нед Окт 21, 2007 1:17 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз също мисля ,че не бива да се страхуваме от това ,което можем да видим.Страха беше илюзия,до колкото си спомням Smile ,но до като разбия тази илюзия ще ми отнеме малко време.
Да не се отплесвам от темата,че най-обичам да правя така Smile!
След като прочетох тази книга,за която споменах по-горе си спомних,че когато бях малка се чудех защо виждам бял контур около черни или тъмни мебели.Като казвам бял контур ,нямам предвид искрящо бял ,съвсем лек ,бял контур.Мислех ,че имам проблем с очите.
Предполагам ,че всеки е виждал прана аура,или не си спомня или не е обърнал внимание.
А за "ученето" на ясновидство изобщо не го подкрепям!Всеки може да го развие,но хората са различни и го откриват по различен начин.

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Окт 21, 2007 10:37 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Хм ... Cool , така е! Very Happy

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
viki




Регистриран на: 01 Яну 2007
Мнения: 176
Местожителство: Пловдив
Пуснато наПуснато на: Вто Окт 23, 2007 11:39 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Rolling Eyes Аз пък съм чувала че съвсем мъничките бебета виждат само аура и нищо друго... а дали е така? аз вярвам в това твърдение, защото бебетата са най-чистичките и невинни създания, тези които виждат всичко безусловно и такова каквото е... аз нямам спомен от тогава а вие ?

_________________
<< За да видиш дъгата, трябва да се примириш с дъжда >>
<< Това, което не ни убива ни прави по-силни>>
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Окт 24, 2007 3:47 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Охххооооууу ... и още как?!

Имам спомени от бебешката си възраст, разбира се ... някъде разказвах из форума в някоя от темите, но сега не мога да се сетя в коя тема беше.

Дааа ... бебетата наистина виждат аурата, но това не трае много дълго време.

Най-късият период, в който виждат аурата е до навършването на 40-тия им ден, а най-дългия до момента на навършването им на 3 месеца.

Е ... сега някои бебета запазват тези си способности и до края на живота си, т.е. до дълбока старост, но ... това са много рядки изключения. Razz Wink

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Чет Окт 25, 2007 12:17 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ами ако мислено се върнем към възрастта до 40-ия си ден,дали можем да си върнем това си виждане ?

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Окт 25, 2007 10:16 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

reveta написа:

Веднъж една феноменка се беше изцепила че болестите се проявяват първо в аурата на човек. В това няма нищо вярно.

По скоро аурата показва как се чувства даден човек. Ако е болен, но в момента се чувства добре, тогава и цветът на аурата ще е хубав.


Ревета ... и двете неща са еднакво верни!

Въпреки,че ... насторението може да се види в цвета на емоционалното аурично тяло (пласт).

Но ... също така, ако човек е болен, в същото това тяло се виждат на места и пробивите в него, които пък говорят за здравословното му състояние.

А в етерното тяло вече, което е най-близко находящо се до физическото, болестите се виждат най-добре ...

Именно това е онзи контур от плътна неонова светлина около ръката, (сиреч тялото), за който си говорихме с Диди ...

Така, че ауричния калъп е най-добрия индикатор за здравословното съсотяние на човека, без значение какво разсейващо емоционално лъчение отразява, когато сме в добро насторение ... пробивите в него винаги се забелязват, те стоят просто като кръпки във фино тяло ... Rolling Eyes

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Окт 25, 2007 10:19 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
Ами ако мислено се върнем към възрастта до 40-ия си ден,дали можем да си върнем това си виждане ?


Защо трябва да се връщаме там мислено?!

Ние сме носители във всяка една възрастова граница на това виждане, само дето не желаем да го преоткрием в себе си ... т.е. не полагаме никакви усилия, за да го "събудим", за да го извадим от латентното му състояние ... Wink Razz Wink

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
reveta




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 826
Пуснато наПуснато на: Чет Окт 25, 2007 6:59 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
Ревета ... и двете неща са еднакво верни!
Въпреки,че ... насторението може да се види в цвета на емоционалното аурично тяло (пласт).

Повече няма да се изказвам неподготвена. Това беше само инцидентно. Embarassed
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Чет Окт 25, 2007 8:34 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

3 пътими се случи да видя не аура,а като че лицата на хора бяха осветени от млечнобяла светлина...
Интересното беше,че само аз виждах това и само на тия 3-ма души,макар наоколо да имаше и други.

Помня,че единичт човек бе медицински работник и си помислих дали,пък,не виждам холографски запис на бялата престилка???

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Окт 26, 2007 9:17 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
3 пъти ми се случи да видя не аура,а като че лицата на хора бяха осветени от млечнобяла светлина...

Интересното беше,че само аз виждах това и само на тия 3-ма души,макар наоколо да имаше и други.

Помня,че единичт човек бе медицински работник и си помислих дали,пък,не виждам холографски запис на бялата престилка???


Виждал си нещо прекрасно в такъв случай, защото такава чиста аура имат много малко хора да ти кажа, още повече пък лекари.

Просто тези тримата човека, които си видял, наистина са били ИСТИНСКИ ЛЕКАРИ ... с благородни намерение и са сияели от щастие, от радост ... такава е аурата на подобни хора. Smile

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov