НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 8:55 am Вижте мненията без отговор
Криминалистите потвърждават, че прераждането съществува ...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Окт 26, 2007 12:27 pm
МнениеЗаглавие : ?????????????? ????????????, ?? ???????????? ?????????? ...
Отговорете с цитат

Някой във форума от вас беше проявил бегли съмнения дали все пак има прераждане?!

ДЪЛГО ТЪРСИХ ИМЕНО ТОЗИ СЛУЧАЙ, ЗА ДА ВИ ГО КАЧА ТУК ... Е, НАЙ-ПОСЛЕ ГО НАМЕРИХ.

Пестнах ви го тук, защото е действителен случай за това, че прераждането наистина съществува.



ДЕЙСТВИТЕЛЕН СЛУЧАЙ С ДЕТЕ, ПРЕРОДИЛО СЕ В БЛИЗКО ИНДИЙСКО СЕЛО

За пръв път специалист по криминология се зае с доказателствата за достоверността на версията за повторното раждане. На конференция на индийските криминолози Викрам Рада Сингх Чаохан от Патияла представи доклад с резултатите от своята научна работа.

Той разследвал необичаен случай с дете, което в миналия си живот е живяло в района на Джаландхар, а след известно време се появило на белия свят в друга селска местност.

На основание сравнителен анализ на почерка на това дете и почерка на другото момче, което твърди, че е било в предишния си живот, Викрам Чаохан доказал, че те са едно и също лице, тоест феноменът на повторното раждане съществува.

На конференцията на криминолозите съобщението на Викрам Чаохан било прието с интерес и одобрение.

Таранджит Сингх, шестгодишно момче от бедно селско семейство, непрекъснато «пълнел главите» на домашните си със спомени от събития от миналия си живот.

Неговите родители си спомнят, че още на двегодишна възраст момчето ги уверявало, че не е техен син и дори няколко пъти се опитвало да избяга от дома.

Детето обяснявало, че по-рано е живяло в село Чакчела и са го наричали Сатнам Сингх, а името на баща му е Джит Сингх. Сатнам бил ходел на училище в съседното село Нихалвал.

На 10 септември 1992 г. той, заедно със своя приятел на име Сакхвиндер Сингх, карали колело от училище към къщи и били блъснати случайно от каращия като бесен мотоциклета си техен земляк Йога Сингх.

Сатнам Сингх получил сериозни увреждания на главата и на следващия ден починал.

Малкият Таранджит ден след ден настоявал, че е имал предишен живот, описвал подробности, назовавал имена. Баща му, Ранджит Сингх, заминал с жена си и сина си за село Чакчела, където, по думите на Таранджит, той живял в предишния си живот.

Те не намерили там хора, които да приличат на описаните от момчето предишни негови родители. След това някой от съседите им казал, че село с такова име има също така и в района на Джаландхар и те решили да отидат и там.

Ранджит Сингх отишъл в Нихалвал и открил там стар учител, който потвърдил, че в тяхното училище е имало ученик на име Сатнам Сингх, загинал при нещастен случай на пътя и че той бил син на Джит Сингх от село Чакчела.

В своите безкрайни разкази за предишния си живот Таранджит споменавал, че когато го блъснал моторът, той държал две книги и те се напоили с кръв. Освен това той имал в себе си 30 рупии.

Ранджит Сингх попитал за книгите и за парите жената, която била майка на сина му в предишния му живот – тя заплакала и потвърдила думите му. Майката пазела книгите и тези 30 рупии като спомен от своя загинал син.

След няколко дена, в село Алуна Миана, където живее момчето Таранджит, отново родило се на белия свят, на гости дошли неговите предишни майка и баща, сестри и братя. Те показали на Таранджит сватбена снимка, която той бил виждал и преди в своя дом и която разпознал веднага.

Някои вестници веднага публикували необикновената история за малкото момче, което се родило за втори път. Викрам Чаохан също прочел за този факт на реинкарнация, но отначало не му обърнал никакво внимание – като сериозен учен той не вярвал на подобни щуротии.

Но след известно време решил, от чисто любопитство, да разследва този случай. Той много пъти пътувал до двете села и разпитвал хората. Както момчето, така и неговите родители – и настоящите, и предишните, отново и отново му повтаряли същата история за реинкарнация.

Викрам Чаохан отишъл в селския магазин и като поговорил със собственика разбрал, че няколко дни преди смъртта си момчето взело на вересия едно блокче за рисуване за три рупии.

Като пътувал до селото, в което живее Таранджит, магазинерът се срещнал с «длъжника», който веднага го познал и си спомнил, че е купил от него на кредит блокче за рисуване, но казал, че дължи само две рупии.

Собственикът на магазина не започнал спор – та нали въпросът не бил в парите – може наистина да са били само две рупии, но му било интересно да разбере наистина ли момчето е едно и също.

За да може да изследва на научна основа обстоятелствата по делото, Чаохан взел образци от почерка на Таранджит Сингх (шестгодишното момче вече може да пише) и го сравнил с кривулиците от почерка на Сатнам Сингх от останалите след смъртта му училищни тетрадки.

Той изхождал от разпространената в криминологията теория, основана на уникалността на почерка на човека. Почерците на двама души не могат да бъдат абсолютно идентични и ако Таранджит Сингх и Сатнам Сингх са едно и също лице, значи и почеркът трябва да бъде един и същ.

Викрам Чаохан с удивление забелязал, че почеркът на Таранджит почти напълно съвпада с почерка на Сатнам. Единствената разлика била в мускулната координация, но това е напълно обяснимо - та нали Таранджит е само на шест години, а и той току-що се бил научил да пише.

Такъв процент съвпадения в почерците на двете момчета може да означава само едно: при тях има прекалено много общи неща, за да ги считат за съвършено различни хора.

Чаохан аргументирал своята гледна точка по следния начин: ако се предположи, че душата на момчето се е преселила в друго тяло, то и неговият мисловен образ е трябвало да премине в този друг човек.

Следователно, ако душата на Сатнам Сингх е преминала в тялото на Таранджит Сингх, то няма нищо учудващо в това, че почерците на двете превъплъщения на една и съща душа са на практика идентични.

Ученият представил този случай и своите изводи в доклада си на конференцията на криминолозите. Неговите колеги анализирали образци от почерците на двете момчета и се съгласили с изводите на Чаохан.

- Аз намерих научна обосновка в потвърждение на възможността за реинкарнация, - казва Викрам Чаохан. – Но ще продължа да се занимавам с този случай. Аз се интересувам и от по-нататъшното развитие на детето.

Той подкрепя своите аргументи и с още един факт:

- Таранджит расте в бедно семейство и още не ходи на училище. Но когато го помолих да напише всички букви от азбуката на английски и на езика пенджаби, момчето лесно се справи с тази задача без нито една грешка.

Сега Таранджит Сингх живее със своите настоящи родители, защото те отказали да предадат детето за възпитание в предишното му семейство, макар и то да е доста по-богато.

Майката и бащата на Сатнам Сингх засега са се примирили с това положение. Те обяснили, че разбират чувствата на родителите на Таранджит и нямат намерение да им отнемат сина.

Васил Павлов


Ако искате може и да коментирате случая ... Wink


Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Съб Окт 27, 2007 4:33 pm; мнението е било променяно общо 1 път

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Пет Окт 26, 2007 2:19 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Е затова човек не трябва да си спомня.В тези семейства е настъпил хаос, мъка и объркване.Сега и двете не знаят имат ли син или нямат, а той не знае кой е.Едно междинно положение, което не прави щастлив абсолютно никой.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Окт 26, 2007 5:45 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Чела съм за няколко подобни случая,повечето в Индия,но и не само.

Един с криминален елемент - детето познало убиеца си от предишния живот,дотогава не бил известен и случаят щял да стигне в задънена улица,поради липса на достатъчно улики и доказателства.

Ами някои хора си спомнят в ранна детска възраст,после забравят,явно има и зключения.

Ще свикнат всички с положението - ще живее при едните,ще общува често и с другите,ще се привърже и към новите,като знае,че всички го обичат сигурно ще му е по-леко и на него.

По-лошият вариант за едно дете е да е отхвърлено и не обичано.А първите родители ще се тешат и с мисълта,че не са загубили безвъзвратно сина си. Cool

(Поне така си го представям като хепиенд,въпреки,че в живота нещата не се подреждат толкова лесно,както би ни се искало гледайки отстрани.) Rolling Eyes
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пет Окт 26, 2007 6:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Е затова човек не трябва да си спомня.В тези семейства е настъпил хаос, мъка и объркване.Сега и двете не знаят имат ли син или нямат, а той не знае кой е.Едно междинно положение, което не прави щастлив абсолютно никой.

Я стига черногледства!Междинно положение...ами не се ли сещаш,че това момче е причина за добрите взаимоотношения между двата рода???
Един факт може да предизвика коренно протоивоположни следствия.всичко зависи от нагласа на участниците в процеса.

Маг Селена написа:
...ако се предположи, че душата на момчето се е преселила в друго тяло, то и неговият мисловен образ е трябвало да премине в този друг човек.

Следователно, ако душата на Сатнам Сингх е преминала в тялото на Таранджит Сингх, то няма нищо учудващо в това, че почерците на двете превъплъщения на една и съща душа са на практика идентични.

Граф Пенчо,ето как ще се познаем кои сме били.Аз имам и бонус-знам,че съм се казвал Richard Razz
А и хер офицерът може да си намери точната биография Cool

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Окт 27, 2007 4:35 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Именно и по почерците лично аз разпознавам хората, с които ме събира/среща живота ...

И всички вас така ви разпознах ... калпазани такива ... палавници ...
Razz Laughing

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Окт 27, 2007 4:43 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Laughing Тук нещо много почнаха да се разпознават, а на мен като ми е къса кармичната памет,ако някой ме е разпознал,че сме се засичали някога по някое предишно житейско трасе да ми светне,нищо,че може да сме били нещо и врагове,аз като не помня,няма да се повтори/шегувам се/ Wink
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Съб Окт 27, 2007 7:27 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ми на мене почерка ми силно зависи от шрифтовете, поддържани от Win. Very Happy Майтапя се.Чат-пат пиша и на ръка.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Окт 28, 2007 12:50 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Ми на мене почерка ми силно зависи от шрифтовете, поддържани от Win. Very Happy Майтапя се.Чат-пат пиша и на ръка.


Има и психологически "почерци" ... Cool, върху които криминалистите изграждат профили на дадени личности ... хкмкхъм ... Razz Laughing

Но не сега ще се занимая точно с това ...

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Окт 28, 2007 12:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Laughing Тук нещо много почнаха да се разпознават, а на мен като ми е къса кармичната памет,ако някой ме е разпознал,че сме се засичали някога по някое предишно житейско трасе да ми светне,нищо,че може да сме били нещо и врагове,аз като не помня,няма да се повтори/шегувам се/ Wink


С удоволствие, Кати, но... това явно ще стане през първите дни на седмицата - следващата имам предвид.

Напоследък съм много натоварена с ангажименти и едва им насмогвам ... Sad Crying or Very sad

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Нед Окт 28, 2007 3:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Laughing Тук нещо много почнаха да се разпознават, а на мен като ми е къса кармичната памет,ако някой ме е разпознал,че сме се засичали някога по някое предишно житейско трасе да ми светне,нищо,че може да сме били нещо и врагове,аз като не помня,няма да се повтори/шегувам се/ Wink

Idea Idea Idea ... (и аз се шегувам-нямам спомени с теб Razz )

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Окт 28, 2007 3:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
kati написа:
Laughing Тук нещо много почнаха да се разпознават, а на мен като ми е къса кармичната памет,ако някой ме е разпознал,че сме се засичали някога по някое предишно житейско трасе да ми светне,нищо,че може да сме били нещо и врагове,аз като не помня,няма да се повтори/шегувам се/ Wink

Idea Idea Idea ... (и аз се шегувам-нямам спомени с теб Razz )

Rolling Eyes Аз ако имах и най-малко смътно прозрение,щях да си кажа,а не да питам. Rolling Eyes Sad
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Нед Окт 28, 2007 8:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Кати, ако си била знойна черевенокоса, кажи си /може и на ЛС/. Very Happy Той AUDAN само мен ме разпознава, щото съм му взела страха.Спомени.Не можеш да избягаш от тях. Wink
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Окт 28, 2007 8:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Била съм и леко червенокоса/"тъмен махагон"/ в този живот,пък дали знойна е въпрос на гледна точка. Wink Laughing

_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Нед Окт 28, 2007 8:13 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Той AUDAN само мен ме разпознава, щото съм му взела страха.Спомени.Не можеш да избягаш от тях. Wink

"Страхливецът смята другите за такива!" ,казва старият китаец И Вай Ло
Ама ти е простено,графе.Кофти е без глава,предполагам.Ама ти имаш опит в безглавието,та можеш да го споделиш,бисквитоядецо Cool

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Окт 28, 2007 8:15 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Laughing Ето кой бил "Конникът без глава",значи. Laughing Confused

_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov