НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 2:19 pm Вижте мненията без отговор
ЕНЕРГИЙНАТА АНАТОМИЯ НА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Ное 04, 2007 12:53 pm
МнениеЗаглавие : ??????????? ???????? ?? ????????? ????
Отговорете с цитат

Изследователи фиксирали почти свръхестествено явление: веднага след зачатието хромозомите на оплодените яйцеклетки започват да излъчват нещо от рода на вълнова холограма

РЪЦЕ И КРАКА - БРАТЯ ФАНТОМИ
На Изток смятат, че освен физическото - плътно, тяло
човек притежава още и духовно - тънко, тяло. Всеки орган е представен и със своя енергетичен двойник.

Когато хората, изгубили ръка или крак, чувстват болка (фантомна, нереална) в изгубения крайник -значи духовният двойник тъгува по изгубения физически събрат.

Местата, където тънкото тяло е „прикрепено\" към плътното с невидими енергийни нитове, са именно биологично активните точки - точно на тях въздействат иглите, обгаря-нето, масажите.

Доскоро тази теория се смяташе за повърхностна и ненаучнообоснована. Но преди няколко години с помощта на свръхчувствителна апаратура генетиците направиха удивително откритие.

Оказва се, че молекулите на ДНК, от които се състоят хромозомите, работят като миниатюрни предавчици: издават сложни звуци и излъчват електромагнитни колебания.

Според тези учени генетичната „музика\" е сложна и разнообразна и което е най-удивително - в нея често се проследяват определени ритми, повтарящи се през равни промеждутъци от време с невероятна точност.

Можете да следите този „оркестър\" месеци и години - той ще се изпълнява в същите вариации. Ритъмът, зададен от ДНК, лежи в основата на всички биологични връзки, съставляващи нещо като скелет на живота. Неговото нарушение влече след себе си много болести.

Тази енергийна форма очертава контурите на бъдещия зародиш, а след това постепенно се запълва с делящи се клетки. Този процес продължава девет месеца вътре-утробно развитие, не се прекъсва и след раждането. Какво е това, ако не блестящо потвърждение на теорията за „тънкото тяло\".

ЕНЕРГИЙНИТЕ ЧАКРИ
Източната медицина отдавна е определила седем енергийни центъра на човешко-
то тяло.

Изследванията са потвърдили, че електромагнитните и акустичните вълни, които произвеждат хромозомите, се концентрират в тези седем точки.

Ако се съпоставят „енергийната\" анатомия с класическата представа за строежа на тялото, се получават удивителни съвпадения.

САХАСРАРА - центърът на темето. Древните индуси са смятали, че той има връзка с информационни космически източници, интуиция и прозрение.

Това е орган с размера на грахово зърно, което оказва влияние на емоционалната сфера и „завежда\" интуицията. Анатомично на него съответства епифизата.

Именно на епифизата на гениалния Менделеев трябва да благодарим за това, че в една прекрасна нощ ученият видял на сън периодичната система на химическите елементи.

А когато върху темето на Нютон паднала легендарната ябълка, тя активизирала работата на епифизата и в резултат светът получил формулата на закона за земното притегляне.

АДЖНА или ТРЕТОТО ОКО - център, разположен между веждите, помагащ да се проникне през завесата на времето в смисъла на отдалечените събития.

„Третото око\" съответства на хипофизата - една от най-важните ендокринни жлези, разположена в хипофизната ямка на главния мозък.

Този малък по размери орган определя практически всички външни особености на нашето тяло, включително ръст, а така също интензивност на обмяната на веществата,

феноменът ясновидство е изцяло необясним за учените, но те одобряват препоръките на древноиндийските мъдреци, помагащи да се активизира „третото око\" - рисувайте, пишете стихове, пейте, наслаждавайте се на произведенията на изкуството. Д

ори да не станете ясновидци, то във всички случаи ще престанете да реагирате на магнитните бури и на промените на времето. Играта на въображението синхронизира нашите вътрешни процеси с ритъма на външния свят.

ВИШУДХА - намира се в областта на гръкляна в непосредствена близост до адамовата ябълка, отговаря за способността за чужди езици и телепатия.

Тясната връзка действително е налице. Медиците са открили, че полиглотите и теле-патите често страдат от ларингити и ангини, оплаквайки се от напрежение на това място.

Такива чести простуди всяка година преследвали италианския професор лингвист Джузепе Талнавани. Със своя постоянно пресипнал глас този уважаван член на 50 академии свободно разговарял на всички европейски езици.

Вишудха онтролира дейността на гласните струни,на чуването,на фаринкса и хранопровода.Вишудха чакра е символ на звука,сънуването и чистота.

Активацията на тази чакра благоприятства за разбирането на невербалното общуване.Съотвестващите жлези са щитовидната и паративната жлеза.Всички необикновени способности, дарби, сили познати като сидхи са свързани с гърлената чакра.

Резултатите от медитацията върху Вишудха чакра са спокойствието,безпристрастие,приятен глас,събуждане на художественото вдъхновение,способност за вярно тълкуване на светото писание,разбиране на тайния език на сънищата.

Човекът,чиято Вишудха чакра е активна и в хармония ще наблюдава истинското знание,което е отвъд времето,културните и наследствените ограничения.

АНАХАТА. или ЧАША - център, съвпадащ със сърцето. Йогите вярват, че именно тук се съхранява споменът за минали превъплъщения на човека.

Учените потвърждават, че в гените е записана цялата еволюция на човешкия род от Адам и Ева насам. Възможно е ядрото на сърдечната клетка да е своеобразна хромозомна библиотека на семейните истории.

Просто повечето от нас никога няма да имат достъп до тази информация.

На физическо ниво този център контролира циркулацията,имунната и дихателната система.

Нехармоничната активация на Анахата чакра е източникът на всички проблеми касаещи любовта,които се появяват в някои трагични случаи (развод, смърт)

Нехармоничното съгласуване води също в смущения в ендокринната жлеза и по-точно - в тимуса.Активирането на тази чакра провокира събуждането в поезията и творчеството.

МАНИПУРА или СЛЪНЧЕВ СПЛИТ - топлият резервоар на човешката биосистема. Именно оттук черпят енергия тибетските отшелници, разтапящи снега със собственото си топло тяло.

На физическо ниво,тя координира храносмилателните процеси и дейността на органите разположени в стомаха.

Тази чакра е свързана и с волята, егото, индивидуалността, самодисциплината и интелигентността.

На Изток слънчевият сплит е изобразяван като свила се на кълбо змия. Нехармоничното активиране на тази чакра предизвиква борба в човека за власт и много болка.

СВАДХИЩАНА - център в малкия таз, управляващ работата на бъбреците, уринирането и половите органи.

Този енергиен център е отговорен за желанието,въображението,халюцинациите,сетивността и нуждата от семейство.Асимилацията,създаването на потомство, лимфната система и менструалните течения се дължат на въздействието на този център.

Древните китайци са считали бъбреците и надбъбречните и половите жлези за органи на страха. Разположените вляво според тях изработват течност, а тези вдясно - огнена субстанция, която представлява самата жизнена сила „чи\".

Днес нито един лекар няма да оспори важната роля на бъбреците в организма. Позата на „брезата\" може да ги излекува: правете я по 3 минути няколко пъти на ден и вратата на вашия живот няма да се затвори до дълбока старост.

Йогическата литература казва,че нехармоничното активиране на тази чакра може да предизвика състояния на развълнуваност и умствени смущения.

МУЛАТХАРА или КОРЕНЪТ НА ЖИВОТА - център в областта на опашната кост, където се концентрира енергията - вътрешната, изработената от самия човек, и външната - приета от Космоса и стигаща дотук чрез гръбначния стълб.

Йогите смятат, че през него минава главният енергетичен канал на човешкото тяло, с който са свързани биологично активните точки на кожата и особено центровете на вътрешните органи - чакрите.

Характеристика на физическата функция на този енергиен център е отделянето и съответстващите области са ануса,тънкото черво,мускулната система и мастната тъкан.

БЪДИ САМ ЗА СЕБЕ СИ СВЕТИЛНИК
Най-удивителното е, че силата на излъчване от седемте енергийни центъра много зависи от поведението на човека. Изследванията са показали, че у равнодушните и пасивните хора, рано оплешивяващи, тези центрове едва тлеят.

У творческите личности, отзивчивите хора, те активно излъчват енергия. И не е за учудване, че хората отдавна представят светиите и ангелите като сияещи, носещи светлина, същества.

Твърдението на Циолковски, че ще дойде време, когато хората ще станат независими от времето и от пространството, звучи като фантастика. Но и никой не бърза да го обори.

Ако някой има въпроси или би желал да добави нещо към темата - моля, да заповяда ...

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Ное 04, 2007 1:37 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ЕТО ВИ И ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ЧАКРИТЕ:

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ТАЙНСТВЕНИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ЦЕНТРОВЕ В НАШЕТО ТЯЛО, КЪДЕ ДА ГИ ТЪРСИМ И - НАЙ-ВАЖНОТО - ЗАЩО?

7 чакра - сахасрара /теменна/. Снабдява с енергия нервната система. От нея зависят висшата нервна дейност и връзката с космическите сили. Нейният звук е нотата "си", няма мирис и вкус, цветът й е виолетов, кожното усещане - студени бодежи по ръцете.

6 чакра - аджна /трето око/. Снабдява с енергия всички видове умствена дейност. От нея зависи психическото здраве. Звукът й е нотата "ла", без мирис и вкус, цветът - син, кожното усещане – студ.

5 чакра - вишудха /гърлена/. Осигурява с енергия гърлото и всички начини на самоизразяване на човека. От нея зависят емоционалният и хормоналният статус, а също гласовите /певческите/ способности. Звукът й - нотата "сол", миризмата - пелин, вкусът - горчив /хинин/, цветът - светлосин, кожно усещане – прохлада.

4 чакра - анахата /сърдечна/. Генерира енергията на любовта и доброто, хармонизира околния свят. От нея зависят интуицията на човека и връзката с единното информационно поле / способността на ясновидство/. Звукът й е нотата "фа", мирисът - мушкато и здравец, вкусът - кисел, цветът - зелен, кожното усещане – неутрално.

3 чакра - манипура /слънчев сплит/. Разпределя енергията на чакрите по целия организъм. От нея зависят психосоматичното състояние, волята и душевното равновесие. Звукът й е нотата "ми", миризмата - мента, вкусът - лют /пипер/, цветът - жълт, кожното усещане топлина.

2 чакра - свадхищана /слабинна/. Снабдява с енергия половата сфера. От нея зависят чувствеността на човека, неговата плодовитост /и във физически, и в творчески смисъл/, мисловните способности. Звукът й нотата "ре", миризмата - лайка, вкусът - стипчив, цветът - оранжев, кожното усещане – горещо.

1 чакра - муладхара /опашна/. Снабдява с енергия всички останали чакри. От нея зависи физическата сила на човека. Звукът й е нотата "до", мирисът – роза, вкусът - сладък, цветът - червен, кожното усещане - горещи бодежи.

И НЕВЯРВАЩИТЕ ГИ ИМАТ!

Енергийните центрове, точките на концентрация, вихровите потоци енергия - с една дума, чакрите, наистина съществуват.

Чакри има всеки от нас и те отговарят за качеството на нашия живот - под тяхно ръководство се намират не само емоционалните, психосоматичните и физиологичните реакции на вътрешните усещания и външния свят, но и много други неща.

Най-пълни сведения за същността на чакрите се съдържат в древните манускрипти на индийските йоги тантристи. В тях се казва, че в схемата на човешкото тяло има няколко центъра, наречени чакри, или лотосоми, които са средоточие на силите, управляващи не само тялото, но и целия свят.

Те са разположени по протежение на гръбначния стълб, в основата на който дреме супермогъща жизнена сила – кундалини. За управляването на тази сила йогите са разработили специални методи, благодарение на които пробудената кундалини се издига нагоре по гръбначния стълб, разтваряйки в себе си чакрите - една след друга.

След сливането в едно на всички лотосоми, или чакри, човек се освобождава от оковите на всекидневния живот и придобива божествена природа.

Именно заради създаването на методика за издигане на кундалини тантристите векове наред изучавали чакрите, а след като ги изучили, ги оставили като изминат етап. Оттогава йогите не се натоварват с опознаване на природата на енергийните центрове, но ги ползват както ние с вас мобилните телефони и другите атрибути на цивилизацията.

УСЕЩАМ – ЗНАЧИ СЪЩЕСТВУВАМ!

Езотериците се върнали към въпроса за опознаването и изучаването на чакрите не толкова отдавна - само преди два-три века, когато трудовете на индийските мъдреци станали достъпни на европейците.

Но тук на пътя на познанието застанала почти непреодолима бариера - това, което било реалност за всеки йога, на европееца, чужд на източните практики, му се струвало доста съмнително.

Не усещайки и неразбирайки напълно принципа на функциониране на чакрите и тяхното предназначение, прагматичният ум на западните изследователи се опитвал да сведе тяхната функция до енергообмен с околната среда.

Нееднократно бил поставян въпросът и за реалността на лотосомите - до ден-днешен мнозина смятат, че те са само плод на фантазията на окултистите, мътещи главите на честните хорица.

На практика обаче чакрите се ползват от всички хора от момента на раждането им. А онези, които умеят да ги използват съзнателно, получават достъп до лостовете, управляващи не само тяхното здраве, но и съдбата им.

Научавайки къде са разположени чакрите и за какъв сегмент от нашия живот отговаря всяка от тях, ние ще се научим да ги управляваме сами, да ги активизираме и използваме.

Основоположниците на тантрическата йога уверяват, че именно чрез системата на чакрите човек се свързва с енергиите на ефирния план и се включва към макрокосмоса на Вселената.

Преди почти две хиляди години йогите открили, че активността на всяка от тях е пряко свързана с различни житейски ситуации, с хората наоколо, променя се в зависимост от местоположението на човека, от културната среда, обществото като цяло и от много други условия.

А КОИ СА СЪДИИТЕ?

За да онагледим що е то чакри, нека си представим човешкия мозък като устройство, възприемащо сигнали от околния свят и реагиращо на тях.

Действително всяка секунда в нашия мозък постъпват милиони импулси, носещи информация за това, какво става вътре и навън: обработка на постъпващите данни се извършва постоянно, при което голяма част от информацията ние дори не осъзнаваме.

В период на бодърстване ние като че ли бързо реагираме на дразнителите, и въпреки това много привични сигнали сякаш засядат в подсъзнанието - за да реши мозъкът да реагира на един от тях, е необходимо да бъде подкрепен с по-мощен вторичен импулс.

Този поддържащ сигнал постъпва от така наречената неспецифична активираща система, която реагира само на това, което засяга най-важните в дадения момент потребности на човека.

Но кой отсъжда какво е най-важно за нас като човешка личност?

Разбира се, чакрите. Именно те се явяват свързващо звено между нашите физически, емоционални, психически, ментални и прочие съставящи и външния свят, именно те ни помагат да усещаме този свят в цялата му пълнота и многообразие.

В чакрите се осъществява опитът за взаимодействие с одушевените и неодушевените обекти, в тях се поражда усещането на тревога, опасност, интерес, радост и прочие емоции, на тях е "приписано" прословутото шесто чувство - интуиция, телепатия, магнетизъм, хипнотизъм и прочие свръхвъзможности, а също способността да се твори, да се създава и измисля нещо ново и прекрасно...

Човекът, развиващ чакрите си, се отличава от останалите така, както притежателят на приемник със стереоизображение и стереофонична музика, даващ адекватно отражение на света, от собственика на допотопен черно-бял телевизор с плосък звук.

Според тантрическото учение човекът, развиващ своите чакри, получава способността да ги използва като канали на съзнателно взаимодействие с външния свят и собственото си тяло, придобивайки по този начин власт над света и над самия себе си.

Нагледно доказателство на тази теория са свръхспособностите на йогите.

ДА ПОПРАВИМ ЛИ НЕЩО?

Всяка чакра отговаря за определени възможности, а също за прилежащите части на тялото, органи и свързаните с тях физиологични функции.

Колкото по-добре са разработени чакрите, толкова по-добро е здравето ни, толкова по-свободни сме ние и толкова по-силно въздействаме на околния свят.

Човек, у когото е затворена една или няколко чакри, е един вид инвалид, способностите и възможностите му рязко се ограничават!

Ето защо трябва да развиваме чакрите си така, както почистваме зъбите си, както се мием и правим гимнастика – всекидневно.

Как се прави това?

Концентрирайте се върху онази част от тялото, в която е разположена чакрата, а след това си спомнете и се постарайте да преживеете отново звуковете, ароматите и усещанията, с които се асоциира тя.

Колкото по-силни са тези усещания, толкова по-близо сте до успеха, толкова по-добре работят чакрите ви.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Ное 04, 2007 5:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Предоставям ви и още инфо за чакрите ...

СЕДЕМТЕ ОСНОВНИ ЧАКРИ

КОРЕНОВА ЧАКРА (ПЪРВА ЧАКРА)
Тя се намира в основата на гръбначния стълб и отговаря на нервния сплит за таза и опашната кост. Както личи от името, чрез кореновата чакра ние хвърляме корени в буквалния смисъл на думата-свързваме се с материалните, земните, познатите, инстинктивно досегаемите неща.

По тази причина Кореновата чакра се управлява от Луната, която представлява нашите инстинкти и основни сетивни двигатели.

Тази чакра е будна у повечето хора и ни свързва с всички онези неща, които смятаме за свойствени и присъщи ни. За много от нас това означава позната обстановка и среда, но може да бъде и всичко онова, което ни дава чувство за сигурност и комфорт.

На това равнище действат и безсмислени ритуали, и принудено поведение, и всякакви пристрастявания, защото тези форми на ритуализирано поведение дават една сигурност на хората, които се чувстват без корен.

Без органична връзка със собствените корени човек трудно се оправя в съвременния свят. Често пъти хората, склонни към окултното и езотеричното, имат твърде двусмислено отношение към материалния свят.

Не случайно средновековните духовници са заклеймявали с ужасяваща настойчивост всичко материално, женско и естествено като низше и недостойно за човека.

Западната култура е резултат именно от това мислене. Същевременно обаче обожествяваме материалното под формата на пари. Както отбелязва Фройд, парите са “лайняна работа” оттук следва, че и двете са в сферата на кореновата чакра.




СТОМАШНА ИЛИ УТРОБНА ЧАКРА (ВТОРА ЧАКРА)
В западните системи тази чакра се асоциира със стомашната област, в източните традиции-с половите органи и репродуктивните функции.

Повечето мъже нямат нужда от стимулиране на тази област, а дори точно обратното. За жените обаче утробата и сексуалните органи са цебтърът на жизнената енергия и в много отношения същността на цялото им същество.

Там е и връзката с децата, които са родили. За добро или зло, там става и единението със сексуалните партньори. Всяка сексуална травма-изнасилване, операция, тежко раждане-се запаметява в утробната чакра.

През тази чакра се лекуват и сензибилизираните утроби-при спазми, израстъци и болки, както и сексуални проблеми и загуба на фертилността. В утробата се крие подстъпът към предците ни. Утробната чакра е свързана с оранжевия цвят и планетата Меркурий.




ЧАКРА НА СЛЪНЧЕВИЯ СПЛИТ
Разположена над пъпа, чакрата на слънчевия сплит е свързана с храносмилателната система. Именно там усещаме “добрите реакции” и много от онези несъзнателни и върхови послания, които хората си разменят, се приемат и изпращат от слънчевия сплит.

Това е един огромен приемателен център и лесно може да бъде задръстен или преситен от енергия. Чрез него осъществяваме всекидневните си контакти и преживявания.

Там усещаме и гняв, и завист, и омраза, и самосъжаление, както и депресия. Можем да загубим цялата си енергия през слънчевия сплит, сякаш жизнеността ни бавно се изцежда или бива изчерпана от други хора.

Състоянието на нашия слънчев сплит разкрива отношението ни към другите хора, както и тяхното към нас. Във физически план слънчевия сплит е свързан с храносмилането:черен дроб, жлъчен мехур, стомах, панкреас, черва.

Чакрата на слънчевия сплит хармонира с жълтия цвят и с планетата Венера.



ЧАКРАТА НА СЪРЦЕТО
Чакрата на сърцето или центърът се намира в средата на гръдния кош и е свързана със сърдечния и белодробния нервен сплит.

Както е ясно от името, сърдечния център управлява любовта, но това е безусловната любов, състраданието, любовта към чоечеството, природата и красотата, спонтанността и радостта.

У повечето хора, които зачитат и другите-вън от непосредствения им кръг, тази чакра е широко отворена. Това е центърът на служението на обществото, на взаимоотношенията и взаимовръзктев целия живот.

Чувствата, които смятаме за любовни, идват главно от слънчевия сплит, а не от сърцето. Сърдечната чакра е свързана с физическото сърце и белите дробове. Тази чакра хармонизира със зеления цвят и Слънцето.



ЧАКРАТА НА ШИЯТА
Разположена в основата на черепа и психологически свързана с фарингалния сплит, чакрата на шията има отношение към способността на изразяване, изказване на мисли, чувства, поезия и пророчества.

Там става или бива блокиран процесът на себеизразяването. Тази чакра действа заедно с коремно-утробната чакра, като насърчава творческите способности и помага за реализацията им.

На шийната чакра съответства светлосиният цвят;тя е свързана с болестите на гърлото и гласа.



ЧАКРАТА НА ЧЕЛОТО
Разположена между и малко над веждите, чакрата на челото е свързана физически с каротидния сплит, а оттам и с мускусната жлеза. Наричан понякога “третото око”, този център е свързан с “ясното виждане”.

Една от проявите му е самовнушеното пожелателно мислене, въображение и заимстване на форми на мислене от астралното ниво през слънчевия сплит.

Всички магьосничества започват с чакрата на челото.

Оттам проектираме енергията си навън, особено под формата на мисли. Пътуваме в астралната плоскост и се пренасяме в други светове, в други реалности.

Тази чакра съдейства за медитацията, за образуването на мисли.

Цветът , свързан с чакрата на челото, е индигото, каквито са всички форми на метаболизма, на хормоните и на някои маточни нарушения.



ЧАКРАТА НА КОРОНАТА
Коронната чакра се намира на върха на главата и е свързана физично с епифизата.

При посветените коронната чакра се уголемява и излъчва светлина: ореолът на светците, подутината на главата на Буда.

Добие ли човек способността да асимилира духовна енергия, тази чакра се събужда и се отваря.

Приемането на халюциногени отваря чакрата преждевременно и понякога притокът на енергия отнася хората там откъдето те никога не се завръщат.

Коронната чакра може да се развие като естествен резултат от усъвършенстването на предхождащите чакри. Това е резултат от многогодишни постоянни усилия на осмисляне и на разбиране на личността и на съзнателното приемане на всички нейни недостатъци.

Планетата управляваща коронната чакра е Сатурн, наричан понякога Господарят на кармата. Цветът е пурпурния.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov