НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Апр 20, 2024 4:25 am Вижте мненията без отговор
СИЛАТА НА ДУМИТЕ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МОЩНА
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Ное 14, 2007 7:20 pm
МнениеЗаглавие : ?????? ?? ?????? ? ???????????? ?????
Отговорете с цитат

Попаднах на една невероятна статия и реших да я кача тук, като тема.

Прочетете я и споделете вашите наблюдения ... и мнения.


Проклятията, които често хората изричат, без да се замислят, са един от най-страшните грехове. Някои го правят не само в афектирано състояние, но и когато са спокойни.

От проклятията страдат и семейства, и цели поколения. Но най-голямата вреда изричащият проклятие нанася на самия себе си, тъй като за този страшен грях се полага сурово наказание....

В Евангелието е казано: не съдете, защото ще бъдете съдени; с каквато мярка мерите, с такава ще ви мерят. Защо?! Неочакван отговор на този въпрос получили ... учените.

Хората най-често произнасят думи на проклятие в момент на силен гняв, който обаче не може да се предизвика по поръчка в лаборатория.

Но може да се създаде прибор, който усилва ефекта на обикновените думи, казани в спокойно състояние, и който ги нажежава и ги превръща в проклятия.

Такъв прибор разработили московски изследователи. По този начин те можели да моделират действието на проклятието.

Учените взели семена от растението арабодопсис, което така добре е изучено, както мухата дрозофила. Точно е известно какви външни въздействия предизвикват едни или други отклонения в организма на растението. И с тези въздействия бил сравнен ефектът на "проклятието".

Резултатите от изследванията ужасили учените. Словесната обработка на арабидопсиса била подобна на ... облъчването с 40 хиляди рентгена. От такава ударна "доза" се разкъсали веригите на ДНК и хромозомите, разпаднали се и се объркали гените.

Повечето семена загинали, а у оцелелите генетическият апарат започнал да изработва противоестествени програми - започнали чудовищни мутации, които обрекли растенията на тежки болести и преждевременна смърт.

Удивително е, че резултатите от експериментите не зависели от силата, с която били произнесени думите. Изследователите крещели, говорели, шепнели - във всеки случай разрушителният ефект бил еднакъв.

Той бил предизвикан не от силата на звука, а от смисъла на казаното - рязко негативно отношение към растението.

Тези и други експерименти показали, че проклятията увреждат генетичният апарат, обричайки на гибел както самото растение, така и семената му.

Струва ни се, че дистанцията между "зелените" ни братя и нас е огромна. Но учените отдавна са установили, че генетическите апарати на всички живи същества работят по универсални закони.

И еднакви въздействия предизвикват подобни изменения в организмите на хората, животните и растенията. Следователно проклятията могат да увреждат генетическия апарат и на хората.

Какъв е механизмът на това разрушително въздействие? Изследователите доказали, че думите силно променят структурата на водата, а човешкият организъм съдържа 70% от нея.

Под въздействие на човешката реч молекулите на водата могат да се построяват в сложни ансамбли. Ако над водата се изрече проклятие, молекулите й се обединяват в структури, които по форма и свойства приличат на ... отрови!

И обратно - под въздействието на благословията от молекулите на водата се образуват структури, приличащи по форма и свойства на молекулата на наследствеността - ДНК на здравия човек. Излиза, че произнасяйки такива думи, ние оздравяваме сами себе си и околните?

Именно тази догадка проверили изследователите. Защото апаратът им можел да усилва ефекта не само на злите, но и на добрите думи.

И след проклятията учените решили да изпитат върху растенията влиянието на благословията. И получили потресаващ резултат.

Зърна от пшеница, получили доза от 10 хиляди рентгена, в които се разкъсали и объркали ДНК, хромозомите и гените, поникнали и започнали да се развиват нормално.

И така, човешките думи могат да бъдат губителни и спасителни. Проклятията увреждат - молитвите изцеляват тялото и душата.

Думите действат не само върху тези, за които става дума, но и върху всички слушатели. Затова с какъвто се събереш, такъв ще станеш - болен или здрав.

А здрав ще бъдеш дотолкова, доколкото в твоите мисли, в думите и в делата ти доброто преобладава над злото.

...Ако жената проклина мъжа си, "защитавайки" от него децата, проклятието ще легне и върху тях, и върху нея, а следователно върху целия й род.

Тя обрича своите потомци на мъчителни болести на душата и тялото. Този ужас може да бъде предотвратен само с искрено покаяние пред Бога.

Тези резултати били потвърдени и от директорката на нюйоркския научноизследователски център "Бион" София Бланк, която изследвала биополето на различни хора с помощта на кирлиан-фотокамера.

Тя съветва всички хора - не проклинайте! Не ругайте! Помнете: думите имат сила.

Атанас Атанасов

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Ное 14, 2007 7:58 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Cool Аз лично никога не си позволявам да проклинам човек дори и на и на ум! Колкото и да съм ядосана на някого,каквито и поразии да ми е сторил в живта.

Дори съм внимавала да не пожелая на някого да пострада както аз по негова вина,защото се страхувам от последсвията.

Дразня се на хора,които проклинат,дори и на шега.Звучи ми много грозно.Преди време прочетох за влиянието и силата на проклятието,но наред с това имаше и една много интересна теория.

Не съм сигурна,дали беше в една от книгите на Лазерев,ше сгреша.Той правеше паралел между проклятието и псувнята.

Оказа се,че псувнята, понеже в повечето случаи съдържа сексуална закана няма разрушителното действие на проклятието,защото в нея е заложена "програма за размножаване",а не за разрушение или гибел,както е при проклятието,клетвата.

Тогава се замислих - едно време жените като са били ядосани са кълняли,а мъжете са псували.

Непростимо е било жена да псува,защото не е прилично,извън всякакви норми е жена да се "заканва сексуално",особено в миналото,докато за мъжете винаги е било считано за нормална реакция в неприятни ситуации/е,не е в тон с доброто възпитание/.

Какво излиза,че жените са реагирали разрушително,макар и благоприлично,а мъжете вулгарно,но градивно?! Само някой да не си помисли,че поощрявам хората да псуват с благородни намерения. Laughing Laughing Laughing Wink


_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Сря Ное 14, 2007 8:02 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Съгласен съм с теб,kati.
Псувнята е обида от мъж срещу друг мъж...

Не естествено мъж да псува жена,нито жена да псува когото и да било.

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Ное 14, 2007 8:19 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Sad Вече всичко е "естествено",дори не се възприема като обида,а начин за разтоварване и за двата пола/не казвам,че е хубаво/,понякога без адресът,за да няма обидени.А колко мъже псуват и жени,особено собствените си,когато са ядосани,е,това вече си е обида.То и жените едно време са кълняли и нъжете,дори и децата си,непростимо е.Добре,че сега няма такава практика,но не защото е опасно,малко хора се замислят за това за съжаление,а защото звучи някак си старомодно.Аз като чуя някой/я/ да кълне,настръхвам. Sad


_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Сря Ное 14, 2007 9:17 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз мисля, че са важни не само и дори не най-вече самите думи, а емоционалният заряд, който е вложен в тях.Желанието.Ако някой псува механично /т.е. - всяка трета дума му е псувня/ и не влага никакъв смисъл в това, то едва ли може да навреди на някого.Но дори и една дума, дори и да не е псувня, изпълнена с голямо желание за унищожение, злоба, гняв и мъст, може да причини вреда.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Ное 14, 2007 9:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Всъщност става въпрос за клетвите,проклятията и съсдържанието им,обикновено това е целенасочено зло пожелание - за болест,за смърт,за нещастие и т.н. адресирано до конкретен човек или членове на семейството му,понякогаизречено с афект усилва въздействието си.Казват,че най-страшна е майчината клетва.Нали съществува т.н.родово проклятие,изречено в миналото срещу някого/обикновено от пострадал от него човек/ и действащо за поколения наред чийто прадшественик е човекът. Wink


_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Ное 15, 2007 6:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
CoolКакво излиза,че жените са реагирали разрушително,макар и благоприлично,а мъжете вулгарно,но градивно?! Само някой да не си помисли,че поощрявам хората да псуват с благородни намерения. Laughing Laughing Laughing Wink



Какво излиза ли?!

Ами да му отговоря аз на този Лазарев - каакво излиза!!!

Всеки един мъж, който псува, извършва насилие във фините енергийни нива, защото псувнята там се разчита именно като такова.

Я прочетете пак днешната тема за "Медитацията и мантрите" и си помислете какво извършва чрез думите си мъжа, който псува?!

Някой да го е молил да извършва сексуален акт и то насилствен при това с този, когото псува?!

Не, това си е лично негова самоинициатива, само защото някой/някоя/нещо го е раздразнило!!!

Като не му е наред "хромозома 6", къде е тръгнал и той барабар Петко с мъжете?! Изнасилвач ще го раздава, а?!

И после - няма поколение, или пък поколението му измира, или пък се ражда недъгаво и сакато, хммммм!!!!! Evil or Very Mad

Тоя Лазарев нещо се е объркал май многоооооо ... Twisted Evil

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Ное 15, 2007 7:13 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Има логика,ако се замисли човек,това си е насилие,макар и практически неосъщесвено.Но хората дори не се замислят за посланието - използват го механично дори без да влагат във въображението си истинския смисъл.А според едни учени/западни естесвено/това било начин за справяне със стреса на работното място,дори сплотявало колектива! /Пейстнах преди време "откритието" в "за здравето" в една от темите "за стреса"/,ама никой не реагира за моя изненада.То всъщност тоя метод прилича ба японското "изобретение" да "бият" макет-чучуло с прилика на шефа или да стрелят по мишени с неговия образ през почивките,за да си избият агресията натрупана от стресиращите фактори,наред с релаксирането в специално оборудваните стаи за целта.Извинявам се за отклонението от темата.



_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Чет Ное 15, 2007 7:19 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati,това с чучелото напомня на вуду-магия...поне от Холивудските филми,където с игли се ''закичва" кукла.
Смятам,че не е добра идея тая,ама си замълчах Rolling Eyes

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Ное 15, 2007 7:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
kati,това с чучелото напомня на вуду-магия...поне от Холивудските филми,където с игли се ''закичва" кукла.
Смятам,че не е добра идея тая,ама си замълчах Rolling Eyes


Laughing А,не влагат такъв симсъл.Идеята е на някакви психолози - на стресираният служител много му се ще да си го изкара на висшестоящия в йерархията,у когото е "и хляба,и ножа" и който го юрка и притеснява,кара му се и т.н.Не ти ли се е случвало да ти се прииска и на теб понякога? Та хората са намерили решение на въпроса,самите шефове нямали нищо против/не са знаели горките,че наподобява вуду-магия,иначи надали така биха се съгласили с лека ръка/.Пък то по-добре да си изкарат агресията върху фигура или снимка,отколкото върху живия човек.В едно анимационно филмче дискриминираният зет за да изтъпа по-качествено килима под зоркото око на взискателната си тъща я нарисува върху килима та после ямше стимул да размахва тупалката по-ефективно./шежичка,пак се отклоних.... Embarassed / Laughing Wink


_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Чет Ное 15, 2007 7:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ще си помисля за това нововъведение в офиса ни! Very Happy
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Маг Живин




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 1558
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Ное 16, 2007 10:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
...Пък то по-добре да си изкарат агресията върху фигура или снимка,отколкото върху живия човек...


Shocked Ако знаеше колко по-лошо е да си го изкараш върху фигура или снимка, надали щеше да го кажеш. Confused По-добре да отнесеш два шамара в упор, отколкото това! Ако не вярваш, мога да ти докажа на практика. Twisted Evil

Добре е хората да си изкарат агресията, но от умовете и сърцата, а не върху нещо или някого си. Защото е опасно за човека когото "боцкаме", но не по-малко опасно е и за "боцкащия" - това е нещо като да се опитваш да прободеш някого с нож без дръжка... Наранява лошо и в двете посоки. Това, че не се вижда, не прави опасността по-малка - той и спинът не се вижда, ама действа... Confused Описваното по-горе се класифицира като магия по уподобяване, (симпатикова или симпатична магия). Има и други имена, но е доста гнусна и изключително ефективна, ако се прави "от сърце" и с малко вещина.

Колкото до силата на думите, тази тема съвпада с едно мое интервю, което излезе днес и е свързано с проклятийната страна на магията. Обещавам да го публикувам утре. Готов съм за всякакви обсъждания и опровержения след това, но да са по-скоро свързани със словесната сила и да не подтикват широките маси към страшната и нелицеприятната страна на изливането на човешката злоба, а именно концентрацията й върху обект носител, отъждествяван ментално или вербално с даден човек.

Толкоз за всички подобни (а защо не и за други) глупости и изродии човешки!

_________________
"Всекиму своето!"
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пет Ное 16, 2007 11:04 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Съгласявам се с Маг Живин напълно!!!

И допълвам моя си хрумка в 2 стъпки,как да се справим с "натрупаната агресия".
Всъщност тия неща са казани в сайта.Аз само ги събирам.

1. Осъзнайте,че сте артисти и не се ядосвайте на колегите си.
2. След като направите 1,ще се стопи ядът,ще унищожите "отрицателното инфо" и ще ви остане ... просто енергияSmile

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Ное 17, 2007 1:05 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Rolling Eyes Всъщност наложи ми се да мина и през тези фази вече.

Между другото,в горните си постове съм вложила известна доза ирония и цитирах какво съм прочела оттук-оттам,неща,които предполагам сте срещали и вие и които са публикувани като "прозрения" на разни учени и експерти,до колко са такива в действителност е отделен въпрос,а не да проповядвам изливане на агресия,опазил ме Господ.

Съжалявам,ако сте ги взели много насериозно като мои лични мнеnия.Грешката ми е,че използвах понятието "агресия",в интерес на истината в споменатите публикации май не се говореше точно за "агресия",по-скоро за осовбождаване от натрупано моментно напрежение и стерс,породено от определени човешки фактори.

Аз лично много добре знам за какво става въпрос/не съм единствена тук,сигурна съм/.Не съм имала мераци да "бия" шефовете и подчинените си.И да не се отклонявам от темата точно словесните атаки могат да бъдат причина такива негативни преживявания.

Няма да се впускам в подробности,защото е ставало въпрос за това и в други теми - и за "критикуването" и за "вампиризма". Rolling Eyes


_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Ное 17, 2007 1:26 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Живин написа:
Shocked Ако знаеше колко по-лошо е да си го изкараш върху фигура или снимка, надали щеше да го кажеш. Confused По-добре да отнесеш два шамара в упор, отколкото това! Ако не вярваш, мога да ти докажа на практика. Twisted Evil


Да,много си пав,нямаше да го кажа,въпреки че на мен подобни идеи /да си го изкарвам на нечия снимка например/никога не са ми минавали през главата.

Маг Живин написа:
.... да не подтикват широките маси към страшната и нелицеприятната страна на изливането на човешката злоба, а именно концентрацията й върху обект носител, отъждествяван ментално или вербално с даден човек.


Не мисля,че точно тук ще се намери някой,който да прави точно това. Cool


_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov