НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Май 18, 2024 6:12 am Вижте мненията без отговор
“ Цветно “ дишане
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Апр 04, 2009 12:02 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Считам, че нещата загрубяха доста , Йордан Петков! Cool

Помолих да не раздаваш съвети, лични твои констатации, както и да "бъркаш" в ауричните полета - поне на нашите участници тук!!! - без тяхна молба или разрешение, но ... явно не можеш да овладяваш все още емоциите си, чувствата си и желанията си - нещо, което е трябвало да сториш много-много отдавна в живота си, още повече, ако си чел Ошо и какво ли не там за йога. Cool

Ти просто прояви изразена агресия под формата на всичките й разновидности и наруши едни от най-основните житейски правила и закономерности - не се рови из чуждите енергийни полета (аури) без да е дадено някакво съгласие от страна на хората, не давай информация на никой, ако той не те е попитал за нея, което е абсолютно раностойно на разрешение от негова страна!!! Evil or Very Mad

Жалко ... Confused Rolling Eyes Но кой каквото си направи - Никой не може да му го направи.

Уважаеми участници във форума, тъй като Йордан е прекалено пристрастен не само във вижданията и тълкуванията си, не само в заключенията си, но и в действията, както и в привързаностите си, то аз реших да ви кача няколко поста за цветовете и аурата, като ги степенувам по смсисъл, значение и стойност ...

Започвам с най-слабите, а вие ги прочетете и сами стигнете до правилното заключение какво се опитва да ви налажи чрез ограничения си ум и неразбиране Йордан Петков ... Sad

Заповядайте ... на ваше разположение ще са само след броени минутки ... Wink

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Маг Живин




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 1558
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Апр 04, 2009 12:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Yordan Petkov написа:
....не сме толкова силни,че да променяме природните закони....


Никой не знае точно колко сме силни, но сме люто зловредни. Месим се яко във всички закони - природни, човешки, вселенски и какви ли не, ако и доколкото съществуват в чист вид и постижим за нас вид, защото не се притесняваме (най-точно казано не ни пука, защото сме Shocked "венец на творението"). А после поглеждаме през прозореца и какво - ужас. Какво ставало с климата и дай да гасим и светкаме лампи, за да си успокоим съвестта колко сме солидарни, извисени и планетогрижливи. Грънци (много, ама много меко казано) Confused

_________________
"Всекиму своето!"
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Апр 04, 2009 12:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Цвят, душа, музика

Сигурно всеки един от нас си задава хиляди въпроси, относно предпочитанията, които имаме към определени хора. За способностите на някои личности да ни издигат, да ни правят щастливи, а други просто да ни манипулират. Има много и различни теории – верни, доказани, недоказани…

Преди известно време ми хрумна нещо, което бих желала да споделя с вас.Писано е много за цветовете, за влиянието им върху здравето, психиката и духовно състояние на хората. Според специалисти, влиянието на цветовете върху човека се осъществява от епифизната жлеза.

В зависимост от светлината, уловена от нашето око, тя секретира мелатонин, а мелатонинът е фундаментален регулатор на цикличните ритми на човешкото тяло. И по-точно: “Мелатонинът се произвежда в епифизата – малка жлеза в мозъка, под диригентската палка на серотонина - един от най-важните невротрансмитери. Мелатонинът се появява в кръвта само нощем и изчезва денем.

На здрачаване епифизата започва постепенно да засилва мелатониновата секреция, която достига своя максимум при пълен мрак.Сутрин светлината активира зрителния нерв, като генерираният импулс преминава през гръбначния стълб и висшите проводни пътища и достига до епифизата, която блокира синтеза и секрецията на мелатонина.

Така на практика работи един метроном, регулиращ и дейността на централната нервна система. Получавайки непрекъснати импулси, епифизата вероятно е в състояние да регулира активността на различни органи и системи и да стимулира преминаването към “икономичен режим” когато е тъмно, с което намаляват значително енергийните разходи на организма.

Основен елемент в този регулаторен механизъм е мелатонинът.“ Слънчевата светлина съдържа в себе си всички дължини на вълната от видимия спектър Когато светлината достигне до очите или кожата ни, тя предизвиква възбуждане в нервните окончания и импулси, които се предават до епифизата. Слънчевата светлината е специфичен, но не и единствен активатор на жлезата и осъществява контрола на множество биоритми в организма.

И така различните цветове, които също са светлина, носят различна енергия, имат различна честота и дължина на вълната, което води до различно влияние върху физическото и психично състояние. Множество изследвания и наблюдения са показали, че различните цветове водят до установяване на равновесие в нашите физически и емоционални функции.

Ще направя лек завой, ще пропусна хилядите зависимости, определения, тълкувания и пр. за цветовете и нашата способност да поглъщаме и/или пропускаме определени цветове, като ги “харесваме” или “не харесваме”, например. Ще продължа смело към една по-деликатна връзка между финото същество в нас и цветовете на светлинното енергийно поле около живите същества наречено аура.

Както е известно аурата на човека е свързана пряко с дейността на енергийните центрове – чакри, и отразява индивидуалното ни състояние. Цветовете на аурата ни дават информация за нивото на съзнание, за емоциите, мислите, способностите и жизнената енергия на даден човек. Вярно е, че аурата е невидима за очите, освен, разбира се, за т.н. “хора със свръхсетивни възприятия”.

На някакво друго ниво, вътрешната ни същност ни подтиква да се привържем към някого, да негодуваме или да се страхуваме от друг, да се чувстваме несигурни от трети или щастливи с четвърти. На какво се дължи това? За мен, това е процес на взаимодействие на това “фино” в нас, което улавя трептенето на цветовете, излъчвани от другите и в зависимо от състоянието (цвета), в което е то поглъща това, което “харесва” и отблъсква / отразява това, което “не харесва”. И колкото по-чиста, по-фина е вътрешна ни същност тя ще се стреми да поглъща цветове излъчвани от личности с такива качества.

Това е една зависимост, игра между цветовете – създаваща настроения, влияния, връзки, жажда или непоносимост, предизвикана имено от стремежа на нашата вътрешна същност.

Това за мен обяснява и факта, че дори и човек да няма по-възвишени идеи и желания веднъж попаднал сред хора с такива стремления и попие от техния цвят се издига на друго ниво…“…. Помниш ли? Всичко беше червено през червеното стъкло и освен това си говорихме за цвета на цветята. Спомнях си добре.

Бяхме светили с фенерче през червено стъкло и от другата страна беше излязла червена светлина. Защо светлината приемаше цвета на стъклото и оцветяваше всичко в червено? С помощта на призма бяхме видели целия цветови спектър, после бяхме събрали цветовете и това, което се получи, беше белият цвят, не-цветът или всички цветове, взети заедно.

Бях обяснил на Анна, че жълтите цветя на масата отхвърляха цвета си и само затова можехме да видим, че са жълти.- Добре, сега аз нещо ще ти кажа, Фин. Ако онези цветя там отхвърлят жълтото, значи не го обичат, Запазват всички други цветове за себе си, само този единия не. Трябваше й един ден, за да ми обясни новата си философия. Всяко нещо, всяко живо същество получаваше етикет при създаването си и на него пишеше “добър” или “лош”, например.

Хората четяха тези етикети и се ориентираха по тях. Те разглеждаха нещата през цветни стъкла и всичко изглеждаше различно: тъмно, светло, червено, зелено, грозно или красиво. Само Мистър Бог не правеше така. На него не му трябваха никакви етикети. Цвете, което не приемаше жълтия цвят, ни изглеждаше жълто. Само че това не важеше за Мистър Бог. Защото той приемаше всичко и не отхвърляше нищо. И защото това беше така, не можехме да го видим. Всичко беше ясно. Но що се отнасяше до нас, то ние искахме да го видим и разберем и дори да му приличаме и затова трябваше да добавим, че Мистър Бог е съвсем празен.

Не истински празен, разбира се, но празен, защото приемаше всичко и не връщаше нищо. Сложно, а? Можехме да се залъжем малко, ако го гледахме през цветно стъкло или четяхме етикетите “Бог е добър”, “Бог е мъдър”. Но така не научавахме нищо за истинската му същност.
------------------------------------------------
seeker33.blog.bg






_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Апр 04, 2009 12:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Цветовете на аурата - тайна и мистика

Днес навярно дори децата знаят, че размерът, цветът и формата на аурата характеризират здравословното състояние на човека, определят неговото настроение и поведение. Но как да разберем какъв цвят е нашата аура?


Как да се научим да я виждаме?


Забележка за новаци


Най-лесният начин да видите аурата си е да я заснемете с аура-камера. Ако искате да се научите да виждате аурата подобно на екстрасенсите, ще се наложи доста да се потрудите и да потренирате.

Съществуват няколко начина, позволяващи човек да види аурата си, но всеки от тях предполага изработването на "особен поглед", при който очите се приближават към носа и се нарушава яснотата на зрението. За тренировка на такъв поглед съществуват специални албуми, които се наричат „Трето око".

Още един важен момент е, че е най-лесно да се види аурата с периферното зрение. Опитайте!


Първи начин

Изчакайте да се смрачи и помолете ваш близък да застане на фона на неярка стена или тъкан. Отпуснете се и гледайте, без да мигате, малко над главата на този човек. И не се отчайвайте, ако от първия път нищо не излезе и не успеете да видите абсолютно нищо.


Втори начин

В сумрака разгледайте собствената си ръка или крака си с "особен поглед" или с помощта на периферното зрение. Резултатът няма да закъснее.


Трети начин

Включете ярка светлина, протегнете ръка напред и гледайте върху нея, без да откъсвате поглед. След това започнете бавно да изключвате светлината. (За такава практика е подходяща лампа, която гасне не мигновено, а постепенно).


Четвърти начин

Седнете срещу огледало и гледайте областта, разположена на 3-4 см над главата.

Имайте предвид, че хората, които правят първите си крачки в процеса на наблюдаване на аурата, я виждат като бял дим или различни цветови изблици. Ако успеете да задържите видението в течение на няколко секунди, се смята за добър резултат. Продължавайте заниманията и с времето вашите видения ще се прояснят.

Когато успеете да видите аурата, веднага ще ви стане ясно защо казват, че мисълта е материална. При появата на лоша мисъл аурата става черна, при възникването на добра - синьо-лилава. Излиза, че с мислите си ние формираме собствената си аура!


Самодиагностика

Вече сте се научили да виждате аурата? Нашите поздравления! Сега се запознайте със значенията на различните цветове.

Червеният цвят издава гняв, необуздана страст или всепоглъщащо желание. Хората, в чиято аура преобладава този нюанс, обичат лидерството и се стремят към него на всяка цена. Освен това червеният цвят показва известни нарушения в нервната система и не е цвят, характеризиращ идеално здрав човек.

Розовият говори за незрелост на натурата, наивност и инфантилност. Показва и това, че човекът е прекалено раздразнен и нищо не може да направи по този въпрос. Този цвят сякаш казва: нервите ми са опънати до краен предел.

Оранжевият говори за високомерие и стремеж да се спазва дистанция в отношенията с другите хора. От друга страна, той издава мъдър, разсъдлив човек. Златистият оттенък в оранжевото говори за висок интелект, кафеникавият - за вялост.

Жълтият може да се интерпретира двояко. Ако то е със златист оттенък, издава спокоен, мъдър и талантлив човек. Наличието на червени или розови оттенъци е показател, че пред вас е избухлив и доста завистлив индивид.

Синият винаги е бил цвят на духовността. Яркосиньото говори за това, че човекът върви по пътя, който му е предназначен свише. Показва и наличието в живота му на искрена любов. Небесносиният издава трепетна и плаха натура, вечно съмняваща се в себе си. Равният блестящ тъмносин цвят често се смята за цвят на хората, на които е възложена особена мисия.

Зеленият означава, че човекът се намира в пълна хармония със себе си и със света, показва и неговите целителски способности.

Лилавият предполага висша степен на религиозност. Такъв човек често получава послания свише и живее, съветвайки се за всичко със своя бог.

Бяло-сребристият цвят се среща рядко и е белег за наличието на голям талант. Освен това това е цветът на щастливите хора.

Сивият говори за депресия.

Кафявият - за вялост и нежелание за живот и работа.

Черният показва болест и травми на органите, над които се появява.


Картите на аурата

По-простият начин да се запознаете със своята аура се състои в създаването на пластини на аурата (можете да ги наречете карти за гадаене). Изрежете от цветна хартия 14 пластинки с различни цветове. След това, без да гледате, изтеглете три или четири от тях. Това е вашата аура. Ако ви се паднат черни, сиви или кафяви карти - има над какво да се замислите.

И помнете: аурата е не само показател за жизнената сила и активността на човека. Ако сте раздразнени, в аурата се виждат черни дупки, през които в организма ви попадат болестите. Ако раздразнението или ненавистта са предизвикани от конкретен човек, ще се вижда как от дупките изтича енергия към този, който ги предизвиква.

Следователно, колкото по-спокоен е човек, толкова по-силна е неговата аура. Мислете само за хубави неща, не желайте никому зло и вашата аура ще е ярка и здрава.


Здравата, развита аура леко издържа и омекотява страничните енергийните въздействия.

Всеки човек вижда света през цвета на своята аура. Самото качество на излъчване зависи от «състоянието на сърцето», тоест от емоциите. Светът не само в преносен, но и в пряк смисъл е оцветен именно в цвета на преживяваните емоции на човека.

«Опознай себе си» - предлагали древните мъдреци. Те смятали, че да опознаеш себе си дарява с висше знание, към което трябва да се стреми човека. Минали са повече от двеста години от деня, в който австийският лекар Ф.Месмер открил явлението на живия магнетизъм (в съвременната терминология - биополе).

Прието е биополето да се разглежда като някакво пространство около живите организми, в което се наблюдават определени изменения на неговите физически свойства, които зависят от състоянието на жизнената дейност на този организъм.

В днешно време понятието биополе може да се счита за вече добре познато и установено, макари представите за неговата структура и природа все още се установяват и обсъждат.


Аурата – видимият елемент на биополето


В трудовете на Рьорих става дума за аурата като видим елемент на биополето. Следователно, аурата – това са елементи на биополето, наблюдавани във вид на светлинни лъчи или обвивка около тялото на човека, които имат определена цветова окраска в зависимост от неговото физическо и психическо състояние.

От практиката на биоенергетиците-екстрасенси е установено, че светенето или ореолът около тялото на човека, растенията, животните и минералите може да се види след специална тренировка и при определено осветление: мека, разсеяна светлина на фона на черен немигащ екран.

В старите книги по магнетизъм се отбелязва, че излъчванията на биополето (аура) добре се виждат в пълна тъмнина, на фона на картонен или платнен екран, покртит с калциев сулфит на прах, примесен с неутрално лепило. Твърди се, че такъв екран свети в тъмното под въздействието на биополето.

Екранът първо се «зарежда» като се държи за 2-3 секунди на светлина. Някои автори предлагат и по-бърз начин: в слънчев ден да насочим погледа си към върха на дърветата на фона на синьото небе. Тогава около дърветата може да се забележи зеленикав дим. Според изследователите, през ранна пролета аурата на по-голямата част от дърветата е с розово-червен отенък.

Подобен феномен може да се забележи и като наблюдаваме домашните растения. Растението реагира и на ръка, поднесена към неговата аура. Като си дръпнем ръката от растението, се вижда как аурата му се разтяга – все едно иска да запази контакта с ръката. Изучаването на тези явления отживата природа позволи да се направят някои изводи и да се разберат много от функционалните особености на човека, необичайните свойства на неговия организъм. Оказало се, че това явление носи важна информация а състоянието на човешкия организъм и спецификата на неговите взаимоотношения с околната среда.


Какъв е цветът на нашата аура

Цветът на аурата на човека може да се променя. В него се отразяват колебанията на физическото състояние на човека, неговите духовно-нравствени качества, а също и съзнатите и неосъзнати мисли, които са обзели човека и влияят на неговото психическо състояние. Аурата може да бъде оцветена в жълто, червено, синьо, виолетово и други цветове, а може да бъде и с цветовете на дъгата. Счита се, че такава аура ( с цветовете на дъгата) най-добре изпълнява защитните си функции.

Едноцветната аура обезврежда страничните отрицателни излъчвания на тези, които ни «заливат» със собствената си енергия. Дъговидната аура може да отразява подобни излъчвания или да ги поглъща. Всяка аура има три съставни части, които съответстват на трите основни състояния на живия организъм : телесно, астрално и ментално.

Аурата има различни отенъци изумрудно-зеленият цвят, свидетелства за развити способности, а рубинено-червеният показва способност за извършване на подвиг. В аурата на особено развитите духовно хора над главата се вижда нещо като своеобразна диадема («кристал на духовността»), а самата аура някак си се свива в пръстен, разположен около главата. Именно това е детайлът, който, както знаем, винаги присъства на православните икони, изобразяващи светците.

Всеки човек вижда света през цвета на своята аура. Самото качество на излъчване зависи от «състоянието на сърцето», тоест от емоциите. Светът не само в преносен, но и в прак смисъл е оцветен именно в цвета на преживяваните емоции на човека.


Трябва по-честичко да си спомняме за това: трябва решително да изкореняваме отрицателните емоции и преживявания.

Обикновено у хората на фона на основния цвят се виждат тъмни петна, различен вид лъчи, искри, отенъци на други цветове. Чистотата на цвета на аурата може да се наруши вследствие на прекарана болест, силни душевни вълнения или под влиянието на аурата на други хора. Много силно поврежда аурата чувството за страх. Аура започва да се колебае, свива се на топки и «провисва». Характерно е това, че човек, който изпитва страх (или други отрицателни емоции: гняв (агресия), може да въздейства на хората, които се намират близко до него и да ги обезсилва.


Как да укрепим своята аура

Защитната роля на аурата се проявява по най-непосредствен начин. Здравата, развита аура леко издържа и омекотява страничните енергийните въздействия. Освен това всеки преднамерен удар по здрава аура се връща като бумеранг към този, който го е нанесъл. И поразява самия него. Човекът с поразена аура изпитва чувство за сънливост и апатия. Това е свързано с повишеното отдаване на енергия, която се употребява за възстановяване на поразените участъци на аурата..

Аурата се заздравява най-вече с духовно-нравствени усилия, с напрягане на своите вътрешни сили. Собственият порив на духа, настройката за добро, дори и самата възторжена, самоотвержена мисъл, любов (истинската) в значителна степен подобрява енергетиката на аурата, повишава защитните й свойства. И, естествено, укрепва здравето. Неодушевените предмети също имат аура. Личните вещи се насищат с енергияа на собственика им, те сами излъчват тази енергия (облекло, украшения и т.н..) и могат да разкажат за собственика, за неговото здраве и живот.

Аурата може да бъде масажирана точно така, както масажираме биоенергийните точки, меридианите или чакрите.

Масажирането на аурата я успокоява и балансира, а човек усеща лекота и спокойствие. Опитайте следния масаж на аурата, който ще ви отнеме 1 минута:

1. Разтрийте енергично длани.
2. Поставете ги на 5-6 см над главата си. Без да докосвате тялото, бавно масажирайте аурата в посока надолу.
3. С разтворени ръце избутайте енергията от главата надолу, към пръстите на краката.
4. Опитайте с различни движения: бавни, бързи, енергични, плавни… Обвийте цялото тяло с любовта на ръцете си.


Бърза самопомощ

Следващите 5 упражнения напомнят Апана Ваю и другите мудри, които спешно подкрепят оздравителните процеси.

Ин и Ян
1. Средният пръст на едната ръка се поставя в пъпа, другата - между веждите (Трето око).
2. Притиснете точките, а след това леко изтеглете двата пръста нагоре. Задръжте няколко минути.


Радост
Ако нямате под ръка човек, който ви носи радост, може да използвате въображението си: мозъкът реагира по еднакъв начин и на реални, и на въображаеми обекти, което е и основата на всяка техника, разчитаща на ума.

1. Изпълнете се с чувство на щастие.
2. Използвайте всяка възможност: представа за човек или събитие, което ви изпълва с щастие.
3. Позволете си да изпитате щастие от простичкия факт, че сърцето ви бие, че белите ви дробове поемат въздух, че живеете.


Цветове

Всеки има любим цвят. Най-често не подозираме, че предпочитаме нещо, защото то ни носи радост. Извикайте във въображението си любимия цвят. Оставате го да изпълни цялото ви тяло, плувайте в него, позволете му за изпълни всяка клетка. Ефектът е мигновен.

Може да използвате за релаксация всичко любимо - звук, аромат - все едно реален или въображаем - мозъкът е готов да ни услужи във всяко време, стига да знаем какво искаме от него.


Прошка

Разпратете прошка по цялото си тяло. Простете си за всичко, което сте си причинили или което не сте успели да си доставите. Простете си за това, че сте наранили другите.

Простете на тези, които са ви наранили.

Повикайте спомена за човек или ситуация, която ви е причинила болка. Енергията на яд, обида, разочарование се трупат във вашите клетки. Не се самонаказвайте, бъдете милостиви със себе си - простете.

Докато не простите - на себе си и на другите, няма да бъдете здрави. Успеете ли да изпитате искреното чувство за прошка, ще усетите огромен прилив на енергия, ще се почувствате олекнали, щастливи, здрави.


Благодарност

Благодарността е едно от най-мощните средства за лечение. Изпълнете се с благодарност за всичко, което ви дарява животът. Ако е необходимо, повикайте в съзнанието си човек или ситуация, които ви изпълват с благодарност. Не забравяйте всеки ден да благодарите за това, че просто сте живи.


Не забравяйте!

Първата промяна е позитивното мислене (или неутралното) но никога негативно към себе си. Дори и към други хора - рефлектира на вас. Разберете едно: когато мислите за някого лошо, вие зараждате и в себе си тези разрушителни импулси.

Ако не можете волево да ги премахнете .... той може и да усети мислите ви, но вие ще си ги усетите 2 пъти повече и от там идват тея постоянни тръшкания "Имам направена магия" и какво ли не още ...

Второто е всекидневни упражнения със светлина или каквото ви харесва - примерно виждате себе си и аурата си и спускате светлина - тук може да се работи по всякакъв начин има и доста литература.
---------------------------------------------
sanovnik.bg





_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Апр 04, 2009 12:34 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Цветовете на Аурата

Аурата е част от човешкото присъствие на Земята. Тя е енергийно поле, което се излъчва във всички посоки и при здрав човек има яйцевидна форма. Цветовете на аурата на всеки човек и тяхната интензивност се променят многократно в рамките на един ден в зависимост от мислите и породените от тях емоции. Има цветови модели, които могат да се запазят за по-дълго време - за месеци и години.

aura-2
“Аурата, и промените в нея, отразява физическите, емоционалните, мисловните и духовните аспекти на личността.” казва Тед Андрюс в “Как да виждаме и разчитаме аурата”.Цветовете, които са разположени близо до физическото тяло, отразяват здравословното му състояние и те са с дълготраен ефект. Колкото по-навън е разположен цветът, толкова с по-краткотрайно преживяване е свързан той.

aura-3
Ясните, ярки, наситени с лъчиста енергия цветове говорят за добро здраве и хармонично психично и емоционално състояние. Мътните, плътни цветове показват дисбаланс на организма и вероятни здравословни проблеми в областта на тялото, където те са локализирани.

Тъмните, но ярки цветове, показват високоенергийно ниво. Всеки цвят притежава множество нюанси, като наситеността, чистотата, яркостта, а също така и разположението в ауричното поле могат да означават различни неща. Затова разчитането на аурата е сложен процес.

В книгата си “Аурата и безсмъртното тяло” Жан Приор казва: “Дори само в материалния свят човешкото око може да различи триста и двадесет нюанса. Освен това тези безбройни нюанси се съчетават помежду си и на фона на един цвят се наслагват други под формата на точици, петънца, ивици, облаци, вълни, ресни, изригвания и разцъфтявания”.

aura-4
Цветът на аурата се свързва с дрехите към които имаме предпочитания. Когато носим дрехи, които имат цвят, хармоничен на основния цвят на нашата аура, те усилват и стабилизират нейните вибрации, което от своя страна ни кара да се чувстваме по-добре. И обратно, предпочитанието към дрехи с цветове дисхармонични на собствената аура, показва период на здравословни проблеми.

aura-11
Всеки цвят в аурата и всеки негов нюанс в зависимост от конкретните условия може да бъде интерпретиран в положителен или отрицателен аспект.

Така например яркото прозрачно червено показва великодушие, амбиция, силна воля и предприемчивост. Тъмночервеното обаче говори за егоизъм, жестокост, гневливост.

Яркозеленото е знак за здраве, бодрост, грижовност, лоялност. Тъмнозеленото обаче показва подлост, завист, предателство.

Яркото лъчисто небесносиньо говори за честност, искреност и всеотдайност, кадифеносиньото показва силно вътрешно развитие, мъдрост и висока духовност, яркоиндигово синьото е знак за инициативност и религиозност. Бледосиньото обаче показва мекушавост и нерешителност, стоманено сиво-синьото говори за жестокост, а много тъмно индиговосиньо, близо до черното е знак за престъпни наклонности и религиозен фанатизъм.

aura-12
Едноцветни аури се срещат много рядко, но при някои хора има един основен цвят. По-често в енергийното поле на човека участват няколко цвята, които влизат в цветови комбинации с общо значение.

Когато сензитив наблюдава аурата на друг човек, той я възприема посредством собствения си цвят или цветова композиция и това влияе на субективната му преценка. Например ако неговата аура блести в синьо, а наблюдаваният човек излъчва в червено, то той може да бъде възприеман във синьо-виолетовата гама.


Физическа и астрална аура

Цветът на аурата,който наблюдаваме във физическото ниво е различен от цвета на аурата излъчван в Духовния свят. Такава разлика установява изследователят на живота между преражданията д-р Майкъл Нютън. В книгата си “Следите на душите” той прави следната констатация: “Когато лечителите наблюдават цветовите аури около човешките същества, тези цветове са излъчвания на физическото тяло.

Освен мислите на човешкия мозък, които се влияят от емоционалната ни нагласа, човешките аури отразяват състоянието на централната нервна система, химическия баланс и всички важни органи. Дори мускулите и кожата са от значение за физическата енергия около нас. Естествено има връзка между душевното съзнание и телата ни, но физическото и психическото здраве са главните фактори за човешките аури.”

В Духовния свят всяка Душа има основен цвят на аурата, който отразява степента на напредък. Младите души светят в бяло, светлосиво, розово, бледооранжево. С напредването на духовната опитност цветът на аурата става все по наситен.

Жълто, наситено златисто, зелено и кафеникавозелено са белег на средно напреднали души. Високоеволюиралите души имат основни цветове в спектъра на синьо, тъмносиньо, индигово, лилаво. Според д-р Нютън те изобщо не се или много рядко се прераждат на Земята. Освен основният цвят всяка душа има и допълнителен, ореолен цвят, който показва качества и предпочитания.

“Въпреки че има много неща, които не зная за цялата матрица от душевни енергийни нюанси, установих, че промените в централните цветове стават много по-трудно забележими след четвърто ниво. В дългите години на изследвания събирах сведенията, които получавах от клиентите си за вторичните ореолни цветове.

Всеки от главните има свой обхват на разпространение. Над деветдесет процента от клиентите ми са на едно мнение за качествата, които тези цветове отразяват у една душа. Систематизирах получената информация и я сведох до три от най-често приписваните значения на всеки ореолен нюанс.
Черното означава увредена или отрицателно повлияна душевна енергия, каквато обикновено може да се види в духовните възстановителни центрове.

Бяло: чистота, яснота, неуморност
Сребристо: ефирност, доверие, отстъпчивост
Червено: страст, енергичност, чувствителност
Оранжево: щедрост, импулсивност, откритост
Жълто: закрила, сила, смелост
Зелено: утеха, насърчение, състрадание
Кафяво: стабилност, толерантност, усърдие
Синьо: знание, снизходителност, откровеност
Лилаво: мъдрост, истина, духовност.”
---------------------------------------------------------------------------------------
temura.net





_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Апр 04, 2009 12:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Цветовете на аурата

В съвременния език е изгубено първоначалното значение на думата аура (светлина). Днес повечето хора я възприемат единствено като хипотетично сияние около човека, но за учените и мистиците тя е действително съществуващо светлинно енергийно поле около живите същества.

Аурата представлява ефирно цветно сияние, което обгражда физическото тяло. Хората със свръхсетивни възприятия “виждат” това сияние. Всеки цвят вибрира с определена честота и има свое собствено значение, което отразява нашето емоционално и духовно състоянието.

Аурата е свързана пряко с дейността на енергийните центрове – чакрите, и отразява индивидуалното ни състояние. На санскритски (а и на български – чакрък) чакра означава енергийно колело. Цветовете на аурата ни дават информация за нивото на съзнание, за емоциите, мислите, способностите и жизнената енергия на даден човек.

Този феномен е бил известен още в дълбока древност. В стремежа си да отразят възвишеността на християнските светци художниците от средните векове ги рисуват с ореол от сияещи, бляскави светлинни лъчи около главите. Доскоро информацията за цветовете на аурата можеше да бъде приета само от свръхсензитивни хора. През последните десетилетия тя бе изследвана и доказана по научен път.

Според съвременните научни изследвания аурата представлява електромагнитно поле около живите същества. Първата снимка на аура е направена от гениалния учен Никола Тесла през 1891 г. През 60-те години в бившия Съветски съюз се извършва първата серия тестове, които доказват нейното съществуване. До края на ХХ в. аурата е измервана и фотографирана с голяма точност в много водещи научни институти и университети по целия свят.

Но как, без да сме надарени със свръхсетивно виждане или съвременна научна апаратура, можем да определим какъв е цветът на нашата аура?

Описанието на цветовете на аурата, ще ви помогне да направите обратна връзка и преценка за собственото ви емоционално и духовно състояние. Така ще добиете представа за преобладаващия цвят в нея. Обикновено аурата на децата се различава значително от тази на възрастните и тези тълкувания не се отнасят за тях.


Червен

Това ще бъде основният цвят на вашата аура, ако сте изпълнени с желания и страсти, сила, динамика, стремеж към победа и успех. В живота ви преобладават напрегнати житейски ситуации, обичате спорта, борбени сте, притежавате състезателен и приключенски дух, кураж. Червеният цвят ще доминира и ако сте груби, властни, практични, имате силно развито собственическо чувство и инстинкт за самосъхранение.

Ключов стих от Библията за медитация:
“Аз съм Пътят, и Истината, и Животът.”
Евангелие от Йоан (14:6)


Оранжев


Оранжевият е преобладаващият цвят във вашата аура, ако притежавате творчески дух, емоционални сте, доверчиви и открити, приятелски настроени към хората, контактни, имате добре развита интуиция или шесто чувство. Способни сте да достигнете до душите на другите и да им се отдадете. Много талантливи продавачи, предприемачи и хора, които се занимават с обществена дейност, имат оранжеви аури.

Стих за медитация:
“Не знаете ли, че сте храм Божий и
Дух Божий живее във вас?!”
Първо послание до коринтяните (3:16)


Жълт

Вие сте слънчеви и ентусиазирани личности, весели, умни, с огромно чувство за хумор; оптимисти, интелигентни, открити за нови идеи. Отличавате се с невъздържаност, експанзивност, умеете да се избавяте от проблемите и ограниченията. Имате организаторски талант, изпълнени сте с надежда, очакване и вдъхновение. Хора с жълти аури стимулират и подкрепят другите. Те пръскат лъчи като слънцето и в същото време могат и да анализират и да се занимават със сложни концепции.

Стих за медитация:
“Винаги се радвайте.”
Първо послание до солунците (5:16)


Зелен


За вас се знае, че сте постоянни, упорити, издръжливи, търпеливи, с чувство за отговорност, служещи на хората, самоуверени, с високи идеали и цели, отдавате огромно значение на работата и кариерата. Имате силен стремеж към изграждане на авторитет в обществото чрез успешна професионална реализация, адаптивни сте и най-често се радвате на материално благополучие.

Зеленото е цвят и на родителите, отдадени на децата си, на социалните работници, съветниците, психолозите, на хората, чиито усилия са насочени към творческа, позитивна промяна на света.

Стих за медитация:
“Търсете първом Царството Божие и неговата Правда и
всичко останало ще ви се приложи.”
Евангелие от Матей (6:33)


Син

Вие се отличавате с дълбочина на чувствата, лоялност, вярност, доверие, желание за общуване. Личните взаимоотношения са много важни за вас. Може да сте мечтатели или да имате артистични дадености. Възможно е да поставяте нуждите на другите преди своите, обичате да медитирате и да живеете за мига. Вие сте чувствени натури, интуитивни, отзивчиви, съсредоточени във вътрешния си свят, обичате самотата, страните от надпреварите и желаете да сте в хармония с другите. Имате нужда от тиха и спокойна обстановка.

Ще откриете много “сини” художници, поети, писатели, музиканти, философи, борци за правдата, търсачи на духовното, на истината, на справедливостта и красотата във всичко.

Стих за медитация:
“След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня,
Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен,
и съди и воюва праведно.”
Откровение на Йоан (19:11)


Виолетов

Вие сте оригинални, увличате се по необичайното, имате психични способности, необикновено излъчване и чар, притежавате невероятна способност да осъществявате мечтите си, да реализирате желанията си в материалния свят, умеете да очаровате и да доставяте удоволствие на другите; лесно достигате по-високите нива на съзнание. Разумни сте и не съдите ексцентричните (погрешните) прояви на другите. На хората около вас може да им се струва, че живеете във въображаем свят.

Чувствителни и състрадателни, “виолетовите” оценяват нежността и любезното отношение. Ще откриете много хора с виолетова аура сред свободолюбивите мислители, ясновидците, революционерите и сред всички необикновени наглед силно магнетични личности.

Стих за медитация:
“Ако пазите моите заповеди,
ще пребъдвате в любовта Ми,
както и Аз опазих заповедите на Отца Си
и пребъдвам в Неговата любов.”
Евангелие от Йоан (15:10)


Бял

Вие сте духовно мотивирани, открити и възприемчиви към Божественото и духовния свят. Можете да се слеете с ВСИЧКО, КОЕТО Е. Вероятно стоите далеч от материалните проблеми и амбиции. Вътрешно просветление и космична мъдрост характеризират бялата светлина.

Малките деца, светците, Духовните учители, тези, които работят с енергия, и постоянно медитиращите имат светла, бяла аура. Като цяло, бялото рядко “оцветява” аурата на възрастните.

Стих за медитация:
“Така да просветне вашата виделина пред човеците,
за да виждат добрите ви дела и да прославят вашия Отец,
Който е на небесата.”
Евангелие от Матей (5:16)

Цветовете на аурата се променят постоянно според промените, които настъпват в нашите мисли, чувства и духовни разбирания. Ако желаете да оцветите вашата аура в определен цвят, можете да използвате стиховете, дадени след него, за да медитирате върху тях.

Опитайте се да откриете кой цвят съответства най-много на вашите познати и приятели според посочените по-горе характеристики. При подходящи условия може да се опитате да наблюдавате тяхното поле, като се стремите в него да “видите” цвета, който сте свързали с тяхното поведение. Постоянствайте и опитите ви рано или късно ще се увенчаят с успех.
------------------------------------------------------------------------------------------------
aura-astro.hit
-------------------------------

Дължа да упомена, че тук цветовете на чакрите не са така, както би трябвало да СА.

Липсва индигото! Confused





_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Апр 04, 2009 12:56 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Индигови и кристални деца - подробна информация за различните цветове на аурата.

Индигови и кристални деца подробна информация за различните цветове на аурата.

Червено

Червените са физически и сексуални (буквален превод). Те обичат да изразяват себе си чрез своята чувственост и техните физически тела. Те живеят живота си тук и сега с голямо удоволствие, сила, смелост и самочувствие.

Червените обичат да живеят във физическата реалност, за да манипулират тяхната среда. Реалността, трябва да бъде реална/конкретна/ ясна за тях. Трябва да могат да виждат, пипат/ усещат на допир, слушат, вкусят и помиришат реалността. Червените не са абстрактни мислители. Стената си е стена и не е необходимо по-нататъшно обсъждане или спекулация дали е стена. Реалността е буквална, а не етерична или сложна.

Червените изискват доказателство, че нещо съществува. Те трябва да имат конкретно и осезаемо вещество. Червените ни напомнят, че имаме органи, че ние сме материя - плът и кръв. Тези строги личности ползват физическите аспекти на живота. Те не се опитват да видят живота, както илюзия или да се опитват да избягат от него, във фантастичен свят.

Малко повече за червеното - червен пласт на аурата.
Хората не се раждат с червен пласт на аурата. Червения цвят обикновено се добавя като външна лента в началото на живота, защото личността чувства нужда от защита. Червеното покритие може да предложи защита, но също може да се превърне в ужасно бреме за носене.

Двете най-прости индикации, че личността носи червено покритие са чувствата на силен гняв и ярост, или непрекъсната борба и само саботаж. Ако тези хора евентуално не премахнат Червеното покритие от тяхната аура, техните защитни щитове, вероятно ще се превърнат техен затвор.

Хората обикновено се сдобиват с Червено покритие на аурата поради една или повече от следните причини:

Те са имали застрашаващи живота им преживявания при раждане или когато са били млади, което е причина за тях да смятат, че те могат да умрат или че светът не е безопасно място. Примери за живото-застрашаващи ситуации могат да включват усложнения при раждане, тежко заболяване, задушаване или преживява опасност от удавяне.

Много хора не помнят тези ситуации / инциденти и така източника на гнева им или агресивността остава загадка за тях самите. Те често имат чувство на страх, безпокоят се или имат усещане за предстоящото бедствие поради неизвестни за тях причини.

Хората също могат да добавят червено покритие на аурата си, ако те са физически, емоционално или умствено изоставени или отхвърлени. Червеното покритие често се появява при хора, които са били нежелани деца, приети или разделени от родителите, когато са били още малки. Това може да се отнася и за децата, които се чувстват емоционално изоставени от майка си, дори и когато майка им е физически около тях.

Най-очевидната причина, която може да се проследи за придобиването на червено покритие в аура са случаите, в които хората са били жертва на физически, емоционални или психически злоупотреби. Децата, които са били сексуално насилвани, физически пребивани или обиждани от родителите си обикновено чувстват, че светът е опасен и че имат необходимост от защита, за да оцелеят.

Червеното покритие може да се появи дори около децата, които се чувстват емоционално или физически задушавани или подтискани. Те се чувстват предадени от възрастните, които е трябвало да ги обичат, поддържат и защитават от най-ранна детска възраст. Не всеки, който се чувства изоставен от майка си обаче има червено покритие. Опитът или иначе казано - преживяването трябва да има голяма интензивност или да сериозно да заплашва за емоционалните или физическите им инстинкти за оцеляване.

Оранжево
Оранжевите са вълнуващите се, търсачите, и прибързващите от аура спектъра. Те обичат предизвикателството и емоциите на физическата опасност. Те обичат да предизвикват тяхната околна среда и излизат извън рамките на всички приети физическите граници.

Оранжевите поставят живота си на линията просто да се чувстват живи, залозите трябва да бъдат наистина на живот или смърт, за оранжевите, за да изпитат чувство на удовлетворение и осъществяване.

Те обичат адреналина от вълнението в лицето на опасността.

За оранжевите, тръпката, изкусните умения, както и емоциите са най-важното в живота. Всичко останало е просто пасивно съществуване. Актьорът и дубльор Джеки Чан, е добре известен пример на човек с оранжева аура.

Жълто
Жълтите са най-закачливо-обичащите, свободни по дух, енергични и непринудени личности в аура спектъра. Жълтите са прекрасни, чувствителни, оптимистични същества, чиито живот има за цел да донесат радост на хората. Да се забавляват и да се помогне да се излекува планетата.

Жълтите могат да бъдат много срамежливи и чувствителни или могат да бъдат искрата/ живеца на партито. Тези игриви характери имат страхотно чувство за хумор. Обичат да се смеят и да карат другите да се смеят. Жълтите вярват, че животът е, за да изпитват удоволствие. Искат да живеят живота си свободно и спонтанно. С вечна усмивка на лицето си, те напомнят на хората да не гледат на себе си или проблемите си прекалено на сериозно.

Жълтите биха предпочели да не работят изобщо освен, ако работата им не е забавна, като игра, или творческа. Те обичат природата и често имат опасения за оцеляването на дивата природа и околната среда. Кучетата са много внимателни към Жълтите и често стават най-добрите им приятели.

Жълто-кафявите
Светлите, любопитни, абстрактни жълто-кафяви са уникални характери в умственото семейство. Те са най-близо до детинското от всички жълто-кафяви. Абстрактните жълто-кафяви са открити приветливи и дружелюбни. Те са изключително оптимистични личности. Въпреки че те често имат висока енергия, тя обикновено се разпръсва. Те са склонни да започнат да вършат много неща едновременно.

Всички останали жълто-кафяви личности преработват информацията по един много логичен и последователен начин. Те действат във всяка стъпка от едно до десет. Абстрактните жълто-кафяви виждат всички детайли и стъпки, които трябва да бъдат обработени, но те не постъпват по обикновения начин.

Абстрактните жълто-кафяви имат мислене на посоки/ случайно мислене за посоката, която да изберат. Вместо да се процедира стъпка по стъпка, те се опитват да работят по всички стъпки едновременно. Те нямат чувството, че всяка една стъпка е приоритет - първата стъпка е просто още едно парченце от проекта, като може да бъде свършено последно. Тези чувствителни индивиди често правят впечатление на разсеяни, за другите хора.

Абстрактните жълто-кафяви често оставят нещата си не на място или ги губят и обикновено не могат да си спомнят къде са ги оставили за последно. Техният живот може да бъде в постоянно състояние на объркване и постоянно разстроени. Абстрактната жълто-кафява енергия е толкова нефокусирана в себе си, че хората, около тези, които я притежават, имат желание да ги свалят на тяхното ниво.

Абстрактните жълто-кафяви имат енергия подобна на тази на огнените fireflies (огнените птици може би) или колибри. Техните бързо вибриращи крилата се движат сто пъти в секунда, тъй като те непрекъснато променят курса си във въздуха.

Екологични жълто-кафяви
Цветът е дълбок жълто-кафяв със слой от оцветена в горско зелено лента. Екологичните жълто-кафяви са мостът между физическите и умствените представители в аура спектъра.

Екологичните жълто-кафяви опознават реалността като физически пипат тяхната среда и след това психично я анализират. Понякога жълто / жълто-кафявите комбинации, които са подтиснали свободния си жълт аспект и смятат себе си за екологични жълто кафяви. Важно е жълто / жълто-кафявите да намерят начин да се свържат с техният жълт аспект, вместо да вярват, че са екологични жълто-кафяви.

Както Логичните жълто-кафяви и чувствителните жълто-кафяви, екологичните жълто-кафяви желаят сигурност, стабилност и логика. Те работят най-добре в един свят от правила, граници, норми и логични резултати, които следват основните закони на причината и следствието.

Екологичните жълто-кафяви предпочитат структурата и дисциплината. Те се справят в живота по един систематичен и последователен начин, както Логическите жълто-кафяви, но те имат допълнителна способност да съдят или отмерват в средата им чрез вътрешното възприятие (каквото и да значи това).

Тези невероятни личности могат интуитивно да анализират пространствени ситуации. Те могат с мисъл точно да измерят разстоянието от едната страна на стаята до останалите просто наблюдавайки ги. Екологичните жълто-кафяви отнасят кинетично-психологическите си впечатления и умствените си спрямо средата.

Логически жълто-кафяви
Логическите жълто-кафяви имат светла жълто-кафява лента, която обкръжава тялото и обикновено се държи плътно към него. Това отразява логическата жълто-кафява склонност да задържат чувствата и мислите си за себе си.

Логическите жълто-кафяви са много логически и аналитични. Те избират да обработят всяка стъпка, от едно до 10. Логическата жълто-кафяви не харесват това да прескочат или пропуснат каквото и да е. Техният начин на обработка/ процедиране не може да бъде накаран да върви по-бързо. Те трябва да анализират и разберат логиката във всяка стъпка, преди да пристъпят към следващата.

Логичните жълто-кафяви искат да се създаде основата на нещо, а след това бавно се изгради тухла по тухла, стъпка по стъпка. В противен случай, те се страхуват, че целия проект ще се разруши върху тях.

Те не се привличат от риска. Тези методични мислители трябва да видят всички данни и всички факти, преди да направят какъвто и да е ход. Всичко за логическите жълто-кафяви се извършва по ред и по последователен начин. Всеки детайл е внимателно обработен.

Логическите жълто-кафяви обикновено се държат по обичаен начин. За тях е по-удобно да повтарят едни и същи задължения ден след ден. Те не обичат рутината им да бъде променяна. Дори пренареждането на мебелите в домовете им може да ги накара да се чувстват неудобно, докато се приспособят към новата ситуация.

Логическите жълто-кафяви са най-гъвкавите и адаптивни личности на аура спектъра. Тяхното чувство за сигурност се придържа към надеждността и предсказуемостта.

Чувствителните жълто-кафяви са мост между умствените цветове и емоционалните цветове. Техните аури са комбинация от светлокафяв цвят със светлосиня лента обгръщаща тялото. Техните индивидуалности са фина комбинация от психическите жълто-кафяви качества и емоционалните качества на синята аура.

Чувствителните жълто-кафяви включват характеристики на умственото/ психичното, аналитичната логика с любов и интуитивно състрадание. Тези нежни личности са тихи, чувствителни и изискващи. Те предпочитат като логическите жълто-кафяви, да се гради рационално върху една добра основа и аналитично да изпипват детайлите.

Чувствителните жълто-кафяви са по-емоционални и интуитивни, отколкото логическите жълто-кафяви, но те са склонни да задържат своите чувства за себе си. Когато възникне проблем, чувствителни жълто-кафяви ще се оттеглят вътре в себе си, за да намерят най-практичното решение.

Зелено
Зелените са едни от най-силните и интелигентни хора в аура спектъра. Зелените са изключително светли. Те работят с информация и идеи бързо; скачайки от едно на десет. Те не обичат да се занимават с всички стъпки и детайлите между тях.

Един проект, който е твърде подробен е досаден и скучен за Зелените. Те предпочитат да разработят идеята, да организират план, а след това да делегират на някой друг да се грижи за подробностите.

Зелените са много привлечени от пари, власт и бизнес. Тези бързи мислители са много организирани и ефикасни. Пишат списъци и ефективно отписват точките в списъка, когато те са изпълнени. Зелените разпознават модели и откриват решения много бързо.

Когато Зелените имат правомощия, те могат да постигнат всичко. Те обичат да определят целите си и са решени да ги постигнат. Зелените са “Двигатели и разклащащи”, когато става въпрос за предприемане на действия. Те обикновено са и работохолиците на планетата.

Зелените са високо конкурентни и се наслаждават на предизвикателствата. Имат добра преценка за риска и умеят да го поемат. Хазартът е нещо обикновено за Зелените, особено ако има възможност за големи печалби.

Силно волеви, тези мощни личности определят собствения си път и начин на действие, който те обикновено чувстват, че е правилният път. Човек рядко е в състояние да оспори Зелените.

Кристалните аури са ясни и са известни като „аура хамелеони”. Както хамелеоните, техните аури ще променят цветовете си, за да съответстват на аурата на тези хора, с които осъществяват контакт. Те приемат характеристиките, моделите на поведението, емоциите и мислите на аура цвета с който осъществяват контакт.

Силата на кристалните е, че могат бързо да се разбират с почти всички. Например Жълтите смятат, че може да са свързани с кристални, които когато са с тях, да действат и мислят като жълти. По-късно, когато същите кристални прекарват време с Чувствителните жълто-кафяви, жълто-кафявите могат да се чувстват така, сякаш са намерени сродни души.

Въпреки това несъответствията на кристалните могат да объркат хората. Една минута кристалните мислят и се държат като Зелените, а малко по-късно, те могат да приличат повече на сините. Колкото повече те се свързват и правят връзка с другите, толкова повече се променя личността им.

Тъй като кристалните са склонни да приемат цветовете на другите аури, понякога хората могат да се чувстват енергийно източени, когато те са в тяхно присъствие. Когато са силни, кристалните могат да бъдат ясен проводник или канал за лечебна енергия. Като естествени лечители кристалните помогнат на своите клиенти да изчистят блокажи, като по този начин дават възможност на клиентите си да направят място на естествените лечебни процеси да се осъществят.

Докато изцеляват, балансираните кристали са в състояние да поддържат своите мисли и емоции извън това, което правят, като по този начин правят изцелението по-чисто. Кристали не винаги разбират техните лечебни способности. Това често може да ги плаши и обърква или да ги кара да се чувстват претоварени. Тези редки души, често са физически крехки и деликатни.

Поради тяхната необичайна чувствителност, те могат да лекуват само един човек в даден момент. След това те трябва да отидат на спокойно място, за да почистят аурата си. Работа с прекалено много хора може да ги доведе до „изгаряне”, т.е. да им прегрее инсталацията.

Синьо
Сините са едни от най-нежните и помагащи личности от типовете аура цветове. Те живеят чрез сърцето и емоциите си. Тяхната цел е да дават любов, да учат на любов и да учат другите, че те са обичани. Техните приоритети са любовта, взаимоотношенията, и духовността.

Сините традиционно са преподаватели, съветници и медицински сестри. По същество са любящи, възпитаващи. Пазачите на планетата. Сините постоянно помагат на другите. Те искат да се уверят, че всеки се чувства обичан и приет. Хората винаги се обръщат към сините за помощ и съвет, защото Сините винаги ще са на среща да помогнат. Те са тези, които предоставят рамото си на другия за да поплаче.

Сините са най-емоционалните личности в аура спектъра. Те могат да се разплачат, ако изпуснат шапката си. Сините плачат, когато са щастливи, наранени, ядосани, тъжни или дори без очевидна причина. Дори гледането на сантиментална реклама по телевизията може да ги разплаче.

Виолетово
Виолетовите са вдъхновяващи визионери (визуализиращи), ръководители и учители, които са тук, за да помогнат да се спаси планетата. Повечето Виолетови се чувстват привлечени да образоват масите, да вдъхновяват високи идеали, да се подобри качеството на живот на планетата или да помогнат да спасят хората, животните и околната среда.

Всички Виолетовите имат вътрешно чувство, че те са тук, за да направят нещо важно. Повечето се чувстват по този начин от малки. Като деца, много Виолетовите си представят, че станат известни или пътуват по планетата или че вероятно се включват в хуманитарни каузи като корпуса на мира. Много от тези харизматични личности поемат роли като лидери и учители, докато други виолетови предпочитат да достигнат до хората чрез музиката, филмите или други форми на изкуството.

Тъй като тази ера в момента е на “Виолетовите” всеки, които не изпълнява това, за което е дошъл на земята, може да го доведе до усещането за вътрешен “тласък” и дори до вътрешно “земетресение”. Вътрешните им сили изглежда ги разклащат и натискат да започнат да действат, за да изпълнят целта, за която са дошли на земята. Виолетови знаят, че са тук, за да направят нещо значимо. Въпреки това, те не винаги са сигурни, какво е това нещо и как да го постигнат.

Много Виолетови научават като деца, че техните мечти и стремежи са нереалистични и така те са губят контакт с техните истински виждания за живота, нещата и света.

За виолетовите е важно да се свържат със своята цел и визия за живота, както и да предприемат действия за изпълнението й. В противен случай те винаги ще се чувстват неосъществени. Те винаги ще усещат, че нещо им липсва в живота. Виолетовите трябва да се научат да забавят крачка достатъчно дълго, за да се вслушат във вътрешния си глас и да се свържат със своята вътрешна визия за живота.

Лилаво (лавандулово)
Лавандуловите - Фантазия, чародейство, сънища, митове, духовни същества, ангели, феи - са концепции, представи и идеи изпълващи умът на лавандуловите.

Лавандуловите са склонни да живеят в един фантастичен свят. Те предпочитат да прекарват времето си извън техните тела, където животът е хубав и чаровен. Предизвикателство за тези ефирни същества е да живеят в триизмерна реалност. Лавандуловите предпочитат да си представят въображаеми картини за света с пеперуди, цветя и дървесни нимфи, отколкото мръсотия, бетон и големи градове. Физическата действителност изглежда студена и груба за тях. Тези чувствителни същества са нестабилни и крехки, а техният външен вид често е слаб и блед.

Кожата на лавандуловите често е бяла, защото те не обичат да бъдат на открито, освен, ако не са заобиколени от красиви цветя и градини. Тези деца като личности са чувствителни и прости. Лавандуловите биха предпочели да прекарват времето си гледайки плуващите облаци или фантазирайки. Те предпочитат да избягат от тази реалност с всичките й изисквания и отговорности.

Поведението на Лавандуловите е склонно да разочарова онези, които очакват от тях да са надеждни и отговорни. Лавандуловите нямат разбиране за това, какво означава да свършат отговорна работа или да се печелят пари. Те по-добре познават различните измерения и въображаемите светове.

Лавандуловите дори имат трудно отношение с понятията за времето, пространството и физическата материя. Те са склонни да изпитват събитията във въображението си, но те обикновено не са достатъчно обосновани във физическата реалност, за да постигнат нещо наистина устойчиво/ стабилно/ трайно.

Индигово
Индиговата аура е най-новата аура от цветовите аури, появила се на планетата. Индиговите имат нова енергия, ново съзнание, и са носители на нова ера на мир и хармония. Те чувстват, че за да се спаси планетата, да се образоват масите и да се подобри начина на живот. Индиговите са тук, за да живеят като примери за ново високо съзнание.

Когато пиша това по-голямата част от хората с индигова аура са деца, въпреки че са налице няколко с индигова аура, които са дошли като предшественици. Думите, използвани за описване на хората с индигова аура включват честност, силна интуиция, душевност/ психологически/ медиумни способности, независимост, смелост, силна воля, и чувствителност.

Индиговите са стари души, които знаят кои са те и къде идват. Някои смятат индиговите за странни, особени, чудати и ексцентрични. Тези настоятелни и уверени индивиди се раждат със своите цялостни духовни спомени. Много родители съобщават, че техните деца с индигова аура възхитяват с ярки подробности за минал живот или скорошни срещи с духовни същества. Родителите също така съобщават, че тези деца могат да четат техните умове и изглежда имат невероятни психически способности. Родителите често не знаят как да „повдигнат” в развитието им тези невероятни малки същества.

Една необикновена характеристика на индиговите е, че те често се появяват двуполови. Често е трудно да се каже дали индиговите са мъжки или женски, хомосексуални, хетеросексуални, бисексуални или, а сексуални. Това е, когато, ако индиговите имат и двете (Ин и Ян – мъжко и женско), мъжки и женски качества в тях. Тяхната сексуалност не е основната им загриженост, обаче, тя е тяхната духовност.

Пурпурно
Пурпурните са редки и не се срещат често. Пурпурните са свободомислещите хора в аура спектъра. Те обикновено изглеждат като странни самотници. Те виждат живота от различна и необичайна перспектива. Те не избират да спазват обществените нрави, очаквания и стандарти. Те не следват ритъма на барабанистите на обществото, а следват ритъма на техните собствени барабанисти.

Пурпурните обичат да шокират хората, да ги разклащат от тяхното обикновено, монотонно съществуване. За пример - Пурпурните ще ходят надолу по улицата облечени в диви дрехи и с лилави индиански кичури. Другите хора обикновено нямат нерви или желание да живеят живота по начина, по който го правят пурпурните.

Поради тяхното скандално поведение, Пурпурните предпочитат да живеят в големите градове, където те все още не се открояват като много различни и не са под натиска на установения ред. Тези свободни духове обикновено не са загрижени за това, което мислят другите, но в големите градове за тях е по-подходящо, защото имат свободата да изразят себе си.

Много хора с комбинация от жълта и виолетова аура мислят, че те са Пурпурни, защото те са с много сходни качества и опит. Прочетете за живота смисъла на Жълтите, Виолетовите, и Пурпурните, за да откриете, кой е вашият реален цвят.

Пурпурните са склонни да се фокусират и наслаждават върху странното, чудато и необичайното на физическия свят. Те не са загрижени за духовните, хуманитарни или екологични каузи по начина, по който са Жълтите или Виолетови. Пурпурните предпочитат да живеят в „заети” градове. Жълтите предпочитат да живеят в по-естествена среда.
----------------------------------------------------------------
auracolors.com





_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Апр 04, 2009 1:04 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Електромагнитните тайни на Аурата

Вече е несъмнен за науката факт, че всички живи същества имат около себе си етерна материя, съставена от високи честоти електромагнитно излъчване и фини квантови частици, интимно свързани с тялото.

Митичният свят на човешката Аура е съставен от електромагнитно полева енергия, която резонира на честотите на светлината.

Екип от учени на ITEM-bioenergy -САЩ в резултат на 10 годишно проучване , разкриват пред нас тайните на първите два слоя на Аурата.

Как излъчваме електромагнитни вълни?

Милионите молекули в телата ни трептят около равновесното си състояние и произвеждат електромагнитни вълни. Тесла през 50-те години на 20-ти век установил, че сумата от тези излъчвания създава аурата на простите прокариотни организми.

В клетките на тялото кинетичната енергия се преобразува в електромагнитна. Тъй като това се дължи на биологичната им дейност, излъчената биоенергия носи информация за състоянието на клетката.

При сложните организми към тази биоенергия се добавя и онази, която протича по нервната система и акупунктурните меридиани. По сетивните неврони текат електрични потоци с напрежение 0-55 mV, а по двигателните- до 3 волта.
При човека Аурата е още по-сложна, тъй като дейността на мозъка също е източник на електромагнитно излъчване, измеримо с ЕЕГ. То е света на нашите чувства и мисли и излъчването носи информация за психологичното и емоционално състояние.

Екипът на ITEM след 9 години проучване е установил, че емоцията е всъщност енергийна реакция на възприемане. Ние сме усетили например целувка и електричните импулси от мозъка в отговор пътуват през централната, симпатикова и парасимпатикова нервна системи, създавайки характерни електромагнитни полета.

Всички тези, различни по род електромагнитни излъчвания нямат за бариера кожата и създават извън нея онова, което наричаме Аура. Нейните електромагнитни честоти носят информация както за здравното, така и за психологичното състояние на човека.


Защо не виждаме Аурата?

Всеки цвят, който виждаме с просто око е електромагнитно излъчване. Окото възприема честоти в рамките на 100-700 нанометра на видимата светлина. Електромагнитните честоти на етерното ни тяло имат по-високи честоти, които могат да се измерят в диапазона от 100-800 MHz. Това е в обхвата на телевизионните и FM радиовълни, както и умерените до силни микровълни.

Сензитивите не виждат директно честотите на Аурата. Това става с помощта на пинеалната жлеза в мозъка, която пренасочва електромагнитните вълни към зрителната им кора, за да ги възприемат като образ. Екипът на ITEM е установил, съвпадение между „видяните" от сензитивите цветове на Аурата и научните измервания, създаващи компютърно генериран цветен образ.

Те смятат, че хората могат да се научат да насочват възприетите от мозъка електромагнитни вълни към зрителната си кора и така да „виждат" Аурата. Тъй като човешкото възприятие по този начин е субективно, ITEM развиват резонансното измерване и изобразяване на Аурата като обективен, научен и практически приложим метод.


Аурата и чакрите според ITEM

За по-голяма яснота научният колектив разделя Аурата на 4 нива- здравно, емоционално, етерно и каузално. Първите две нива са достъпни за измерване с тяхната апаратура.

Здравното ниво- на 0-10 см. от кожата е резултат от директното електромагнитно излъчване на тялото от неговата дейност и носи информация за състоянието му.

Емоционалното ниво- на 10-45 см. от тялото отразява емоционалното и психологично състояние на човека и затова се нарича психологично ниво.
Макар още през 80-те години на 20-ти век Валори Хънт да е измерила честотите на чакрите, екипът на ITEM потвърждава тяхното съществуване и ги изобразява в цвят.

Те се намират по протежението на гръбнака в точки, съответни на ендокринните жлези.

Връзката между чакрите и ендокринните жлези е много тясна и двустранна. Чакрите трансформират електромагнитната биоенергия и въздействат с нея на ендокринните жлези. И обратно- чакрите излъчват честоти, отразяващи дейността на ендокринните жлези, като ги „изстрелват" напред и пронизват всички нива на Аурата.

Ето защо нарушеният баланс в една чакра води до нарушение в съответната й ендокринна жлеза и телесна област, която тя регулира.

Ние сме такива, каквито са нашите чакри. Нарушеното равновесие в тях отразява нашата личност такава, каквато е- със нейните мисли, емоции и конфликти. Измерванията на ITEM потвърждават, че честотните излъчвания на чакрите носят информация за психологичното състояние на човека.

В резултат на нарушения баланс на чакрите е ранима точно тази ендокринна жлеза, която е подложена на психо-соматичен стрес.

Всеки човек е уникален със своите цветове на чакрите и Аурата, защото е отделна личност. Не винаги чакрите имат цветове като по учебник.Наблюдаваните розово, морскосиньо, златно и др. се дължат на индивидуалния начин, по който взаимодействаме със средата.


Алиса в електромагнитния свят

Ако би последвала Мартенския заек, Алиса навярно би видяла, че всичко излъчва електромагнитни вълни в най-различни багри- тревите, дърветата, хората и животните. Човешкият мозък излъчва с мощност 20-40 вата, а невроните- около 2 нановата. И всички тези вълни взаимодействат помежду си.

Ето- Алиса наблюдава Шапкаря и вижда как неговата Аура взаимодейства с морето от излъчвания на околната среда. Той разговаря със заека, биополетата им са в резонанс и възприема електромагнитните вълни на неговия разказ. Катерицата го дразни, но не й обръща внимание и нейните електромагнитни вълни затихват на граничния слой на Аурата.

За щастие микровълновата печка не оказва влияние. Електронните уреди са тествани да не предизвикват резонанс в човешкото тяло, който би предизвикал болка. Но и Аурата има по-висока плътност , което я защитава от такива излъчвания.

Всяко едно излъчване носи информация за източника, от който е произлязло. Радиовълните носят звук, телевизионните-картина, разговора- личността на разказвача.

Същото е и с тялото на човека. Алиса би видяла червения цвят в стомаха на гладния Чеширски котарак, но и гневното червено около главата на Царицата. Тоест- чисто физиологичната дейност излъчва едни вълни и формира здравната аура с информация за състоянието на организма. Мозъчната дейност излъчва други вълни, които формират следващия емоционален слой с информация за психологичното състояние.


Възпявам електрическото тяло

Тази творба на Бредбъри важи като максима за човешкото тяло през погледа на биофизиката.

1. Атомите са „хармонични осцилатори". Всички материални обекти-живи и неживи, излъчват енерго-информационни полета по простата причина, че са изградени от трептящи атоми.

2. В чисто физичен план клетката е малък кондензатор. Вътре са отрицателните заряди, а отвън- положителните. Макар да поема положителни йони, клетката изпомпва навън такива, за да поддържа равновесието от 100 mV. При промяна в заряда на клетъчната мембрана, тя излъчва във всички посоки, подобно на антена. Сигнали се добавят и от над 10 милиона вътреклетъчни химични реакции в секунда.
3.Кръвта пренася кислород и хранителни вещества на клетките,но в основата си пренася електричен поток.Движението на кръвта създава електромагнитни вълни, чрез промени в електричния заряд- волтажа и потока-ампеража на флуида.
4.Още по- силни са електромагнитните вълни на зарядите, течащи в обширната нервна мрежа на тялото. Ако клетката им поле със сила 0.01 до 1 mV/m, за нервата система това е 100 mV/m.


Какъв е интимния механизъм на това излъчване?

Екипът на ITEM разглежда клетката като миниатюрна излъчваща антена. Различните видове клетки имат различна енергия и функция. Съответно и техните излъчвания ще бъдат различни. Например мозъчните клетки излъчват по-силно от чернодробните.

При болест се нарушава равновесието на клетъчната мемебрана и клетката не може да поддържа предишното равновесие на заряда. Засягат се вътреклетъчните процеси и електромагнитното излъчване и функцията на клетката отслабват. Някои причинители на заболяването, както и имунния отговор на организма също са източници на лъчения.

В резултат е настъпила промяна в обичайните излъчвания на клетката, която може да се регистрира от апаратурата на ITEM на 0-10 см. от кожата. Общоприето е схващането, че тези електромагнитни вълни са малко над видимия светлинен спектър.

Още по-задълбоченият поглед върху човешката биоенергия намесва т.нар. торзионни полета като неин източник, неподвластен на правилата на електромагнетизма.


В света на чувствата и мислите

Дори да не мислим активно, мозъкът изпраща сигнали към нервната система от подсъзнателни стимули и за поддържане на психологичното „състояние на ума". Това се нарича базално ниво на психологичната ни Аура- вторият й слой, на 10-45 см. от тялото.

Той отразява основните качества на личността: ако тя е щастлива и задоволена има едни електромагнитни излъчвания, ако не-други. Друг е и резонансно изобразения от апаратурата на ITEM цвят. Колкото е по-стабилна една личност в психологично отношение, толкова е по-стабилно и с по-голям интензитет базалното й ниво на Аурата.


Измерванията на ITEM показват, че базалното ниво на личността е най-често 250 mV/m.

Това е личността в покой, но тя взаимодейства с околната среда. Екипът на ITEM потвърждава старата истина от езотериката, че ние приемаме излъчванията отляво , а отдаваме отдясно.

Дясното полукълбо на мозъка е рецептивно и командува лявата половина на тялото, която е своеобразен „интерфейс" между личността и средата. Лявото мозъчно полукълбо е активно и излъчва електромагнитни вълни предимно от дясната ръка с голям интензитет.


Как взаимодейства лявата част на Аурата със средата?

За пример ITEM дават една общо щастлива личност, попаднала в стая с хора, излъчващи негативни мисли.

Ако базалното психологично ниво на тази личност е по-силно, то няма да приеме негативните мисли.

Ако обаче те са над силата на неговата Аура, електромагнитните вълни ще се поемат и човека ще усети негативната обстановка, макар да няма зрителни или слухови основания за това. Това е екстрасензорно усещане.

На практика картината е далеч по-богата и сложна, тъй като ние сме в контакт с морето от електромагнитни вълни- растения, животни, слънце, геомагнитни аномалии и др. и едновременно отдаваме и получаваме енергия.


Какво става с получената енергия?

Тя се преработва от чакрите, преминава през акупунктурните меридиани и се излъчва от дясната половина на Аурата. Дясната половина на психологичната ни Аура зависи от начина, по който чакрите обработват външните енергии.

Негативните мисли могат първоначално да не засегнат системата на чакрите и електромагнитните честоти да се излъчат от дясно в доста затихнал вид. Ако силата на негативните енергийни честоти е по-голяма, тя засяга нормалната циркулация на енергията в чакрите и може да настъпи заболяване.


Толкова ли сме пасивни всъщност?

За щастие, не е така. Лявата половина на мозъка е източник на електромагнитните вълни на нашите мисли и чувства. Техните електрични потоци чрез парасимпатиковата нервна система също така се излъчват от дясната ръка.
Силната мисъл или емоция като електромагнитна честота променя силата на електричното поле в дясно от 250 mV/m на 1 V/m и дори по-голяма!

Езотеричната истина, че ние сме отговорни и трябва да контролираме не само постъпките, но и нашите мисли и чувства, намира тук физичното си обяснение. Дали ще излъчим позитивна или негативна мисъл или чувство, зависи от самите нас. И наша е отговорността за тези електромагнитни емисии, които излъчваме.
Дълбоко в егото

Опростеният мозел на човешката Аура на научният екип на ITEM , както и метода на резонансното й изобразяване са обективни достижения, които дават вярна и точна информация за нашето тяло и его. Те могат да се използуват в медицината и психологията.

Въпреки електромагнитната си природа, незримата Аура се оказва дълбоко свързана с нашата същност като личности. Истината за нас е в самите нас. И там е разковничето на хармонията на нашето тяло и дух.
---------------------------------------------
hulite.net




_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
reveta




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 826
Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 02, 2009 5:57 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

АУРАТА: ТЯ ВИ ОБГРЪЩА И ЗАЩИТАВА

"За разлика от езика на тялото, аурата не може да бъде фалшифицирана." - Роуз Розетри

Вашите меридиани и чакри снабдяват с енергия всеки орган на тяло­то. Трите системи, представени в настоящата глава, в голяма степен са свързани с подържането на тялото като енергийна система. Аура­та обединява енергиите, келтският сплит ги свързва в едно цяло, основната решетка е тяхната база. Но никоя система не превъзхожда другата по значе­ние. В момента, в който дадено звено е най-слабата връзка във веригата, то се превръща в най-важната система за тялото.
Когато се чувствате щастлив, окрилен и излъчващ чар, вашата аура мо­же да изпълни цялата стая. Когато обаче се натъжите или се почувст­вате потиснат и мрачен, аурата се затваря, като образува около вас енергий­на обвивка, която ви изолира от околния свят. Понякога, ако се почувствам заобиколена от прекалено много враждебни енергии, много бавно поставям отворените си длани върху вътрешния кръг на енергийното поле на моята аура и бавно я избутвам навън. Ако движа ръцете си достатъчно бавно, бих могла да почувствам напрежението на полето. Опитайте се и вие да го нап­равите, когато срещате затруднения при отстояване на жизненото си пространство или се чувствате тъжни и потиснати. Представете си, че сте обгър­нати от енергийното поле като в яйчена черупка и издишайте бавно, докато избутвате аурата извън очертанията на тялото ви, първоначално на 5-6 см. По-лесно е отколкото си мислите. Възможно е да почувствате енергийна сила, противопоставяща се на движението на ръцете ви, но във всеки случай това ще ви даде - в психологическо и енергийно отношение - по-голямо жизнено пространство.
Аурата е многослойна енергийна сфера, която еманира от вашето тяло и взаимодейства с атмосферата на Земята. Сама по себе си тя е защитна ат­мосфера, която ви заобикаля и обгръща, като филтрира повечето енергийни влияния, с които се сблъсквате, и в същото време привлича онези, от които се нуждаете. Докато всяка чакра е енергийна база, която е в съзвучие с по-големи от нея енергийни полета във Вселената, то аурата функционира ка­то двустранна антена, която е проводник за енергията на околната среда до чакрите и обратно навън. Някои аури се протягат към вас и ви обгръщат. Други ви държат настрана като електрическа ограда.


ОТКРИВАНЕ НА АУРАТА

Човешката аура е била научно изучавана от неврофизиолога Валери Хънт. За период от 20 години тя провежда серия от изследвания в Лаборатория за изследване на енергийните полета, като сравня­ва прочита на аурата с неврофизиологичните измервания. Цветовете, виде­ни от осем "четци на аура", не само съвпадат, но и корелират абсолютно точно с вълновите модели на електромиографа, уловени от електроди, поставени върху наблюдаваните места.
"Четците на аура" също така регистрират отдръпване на аурата, когато човек се намира в състояние на стрес, прекарал е болестен процес или при промени в околната среда. Психологът Дороти Гунддинг открива, че четците виждат промени в размера, формата, действието и цвета на "енергийните полета" при петима доброволци, които по време на експеримента са слушали музика. Тези наблюдения съответстват на проме­ни в кръвното налягане, пулса, дишането и мозъчните вълни. Даден вид му­зика предразполага слушателите към релаксация, подобно на физиологическата реакция при медитация, друг - отделянето на непостоянни мозъчни вълни. Но докато всички четци са били единодушни по отношение на раз­мера, формата и сянката на аурата, то съществуват различия във възприяти­ята на цветовете. Изследователят смята, че това се дължи на факта, че въз­приятието на всеки отделен четец филтрира цветовете задължително през своето собствено усещане за тях.
При други изследвания на аурата не се разчита на четци. Използва се комбинация от ръчно придържани биосензори и компютърно оборудване, при което специални фотографски устройства демонстрират, че цветът, форма­та и размерът на енергийното поле на аурата се променят при акупунктура, молитва или лечение чрез въздействие върху биоенергийното поле. Енер­гийното поле на аурата се променя и в съответствие с промени в мислите и настроението, като съществуват известни доказателства, че пулсирането на енергийното поле осигурява също надеждна диагностична информация.

Донна Идън - "Енергийна медицина"
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
reveta




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 826
Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 02, 2009 5:59 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

СВОБОДНО ОПЛЕТЕНА ИЛИ ЗДРАВО ВЪРЗАНА?

По традиция се смята, че аурата има седем пояса, всеки от които отговаря по цвят и енергия на една от чакрите. Аз не съм на същото мнение и доста дълго не знаех как да фор­мулирам несъответствието. Опитът ми показва, че аурата се състои от седем пояса, но тяхното съответствие на чакрите не е точно и понякога е дори не­различимо. Стигам до заключението, че по принцип е вярно, че седемте по­яса на аурата отговарят на седемте чакри, но от друга страна, те обработват енергии от различен вид и по съвсем различен начин. Например аурата представлява първата филтрираща система на енергиите, идващи от заобикалящата ни среда, но чакрите са тези, които филтрират привлечените от аурата енергии.
Всеки пояс от аурата е прикрепен към тялото ни посредством чакрата, към която принадлежи. При някои хора аурата е оплетена свободно око­ло тялото и излиза извън него, като е отворена към света. При други тя е здраво вързана, прилепнала за тялото. Плътността на аурата също е стро­го индивидуална, като отразява здравословното и емоционалното състоя­ние и душевното равновесие. Когато сте болни, вашата аура е възможно да колабира във вас в опита си да предпази вашите органи, костна систе­ма, жизненоважни тъкани и да ви изолира от околния свят. Така вие сте по-защитени от болестта, както и хората около вас. Когато хората започ­нат да остаряват, аурата избледнява. Малко преди да настъпи смъртта, полето на аурата е толкова слабо, че не може повече да подържа енерги­ята на тялото.
Първият пояс от вашата аура е разположен много близо до тялото ви. Обикновено е познат под името етерно тяло. Смята се, че той е енергий­ният двойник на физическото тяло и ролята му е критична по отношение на физическото оцеляване. Намирам, че моята аура е свободно оплетена. Присъствах на лекция на Шелдон Дийн - един от пионерите на прилож­ната кинезиология, в която той обясняваше, че парашутистите, търсачи на силни усещания, които отварят парашута на минимално разстояние от земята, описват усещането за разтягане между тялото и аурата. По-късно той се обърна към мен и ми каза: "Дона, ти не трябва да ставаш парашутист. Твоята аура е прекалено свободно свързана с тялото ти. То­ва е причината така лесно да се свързваш с други светове. Но ако опиташ да скочиш с парашут, възможно е тялото ти да се отдели от полето на аурата и това да доведе до фатален край." Очевидно между парашутисти­те е добре известно как един малък процент хора умират мистериозно по време на скок. Силни сърца просто спират да бият. Тялото не може да по­държа живота без аура, така както животът на Земята не може да същес­твува без атмосфера.


ВИЖДАНЕ НА АУРИ

Не само смятам, че всеки може да се научи да разчи­та аури, но съм убедена също, че вече ги усещате. Предполагам, че ви се е случвало да се почувствате изморени и сякаш изцедени в присъствието на някои хора, преди още да сте разменили и една дума с тях. Когато моята бив­ша свекърва влезеше някъде, всички се обръщаха към нея, преди още да са я видели. Случвало ли ви се е да имате усещането, че някой ви гледа, и щом обърнете глава, да срещнете нечий поглед, вперен във вас? Изследванията показват, че това е не само често срещано явление, но че също така се про­меня галваничният отговор на кожата, когато някой ви гледа, въпреки че не можете да го видите. Изразите: "добри вибрации" и "лоши вибрации" са не­що повече от речеви фигури.
Макар че мога да "виждам" аурите, разчитам най-вече на усещането си за тях. Това усещане би могло да бъде изключително красиво, подобно на раз­ходката под нощно небе с пълна луна, която изпълва душата; или пък теж­кото и тягостно чувство, което предизвиква един горещ и наситен със смог ден. Независимо дали можете да видите аурата на друг човек, вие вече сте натрупали подсъзнателен опит. Предизвикателството е съзнателно да наме­рите своя път в тези усещания.
Полето на аурата осигурява бързо разгадаване на общото здравословно състояние на човека, но предварителните заключения могат да ви объркат.
Затова се доверете на интуицията си. Например, когато човек е болен, аура­та му се прибира плътно до тялото, като образува здраво оплетен защитен слой. В началото на кариерата ми, когато имах случаи на колабирала аура, се опитвах да я върна отново там, където "би трябвало да бъде". Но ако чо­векът е болен, винаги съм чувствала някакво съпротивление, сякаш аурата казва: "Опасността още не е преминала и това тяло се нуждае от допълни­телна защита и подкрепа, докато трае болестта." Състоянието на колапс е проявление на интелекта на енергийното поле в действие. То има своите ос­нователни причини да противодейства на външната намеса и опитите за раз­ширяване на аурата в такива моменти. Опитът ме е научил да не прекрачвам разумната граница в енергийното тяло.
От друга страна, ако енергийният дисбаланс в тялото ви надхвърли критичната граница, аурата ви не е в състояние повече да ви предпазва и е възможно да изтънее и да започне да действа неорганизирано. Съществува опасност това да се превърне в нейно хронично състояние - задържайки енергиите ви, тя възпира жизнената ви сила да се свърже с околния свят. По­добно на останалите енергийни системи в тялото, аурата се научава как да ви защитава в сложните ситуации, с които се сблъсквате всеки ден. Обаче в случаите на пренастройвате, или адаптация тя може да остане хронично зак­лючена и тогава намесата в аурата би била само от полза.
Описаните по-долу техники са единственият начин за подържане на ця­лостна аура.
Три са нарушенията на аурата, които могат да доведат до здравни проб­леми: (1) бавно изтичане, лезии, или разкъсвания, така че тялото да остане незащитено; (2) акумулиране на повече токсични енергии, отколкото аурата може да преработи; (3) хроничен колапс и застой. Ето как могат да бъдат преодолени тези състояния:
* Сканирането на аурата ще локализира изтичането или лезиите, като ги затвори.
* Масажът и разширяването на аурата предизвикват движения в поле­то й, така че токсичните енергии да бъдат изхвърлени.
* Изтъкаването на аурата изтласква чрез пулсиране енергиите навън, заплита ги в здрава, многослойна защитна мрежа и подпомага подържа­нето й в добро състояние.
Вашата аура се обновява при всеки случай на прочистване и подсилване на чакрите.
Когато сканирате, масажирате или изплитате която и да е част от аурата, вибрациите трептят подобно на нишките в паяжина. Затова е достатъчно да работите единствено с предната част на тялото си. Важно изключение оба­че е това, че ако някой има продължително заболяване, аурата му трябва да се изтъкава отпред и отзад на тялото.
Вашата аура ви защитава от въздействието на енергийните замърсители в атмосферата, каквито са например проводниците за високо напрежение и флуоресцентното осветление, както и от вибрациите на хора, намиращи се в стрес, в депресия или изпитващи яд. Келтският сплит изгражда защитната обвивка на вашата аура, но това е повече от техника за укрепване. Той ор­ганично свързва всички ваши енергийни системи в едно цяло.

Донна Идън - "Енергийна медицина"
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov