НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Май 07, 2024 2:17 am Вижте мненията без отговор
2010: скок в цивилизацията
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Дек 17, 2009 6:34 pm
МнениеЗаглавие : 2010: скок в цивилизацията
Отговорете с цитат

Планетите през 2010 година бележат нов - прогресивен етап в развитието на човешката цивилизация.

След 2009-а, превърната от джуджето Плутон в година на стихии, катастрофи и кризи, догодина на човечеството му предстои да направи мощен цивилизационен скок.

На 28 май, по пълнолуние, в знака на Овен влиза Уран - върховен бог, първия владетел на вселената, цар на небето и прародител на всички останали богове.

Тази божествена планета преминава през всички знаци за 84 години.
Влизайки в Овен през 2010 година, открива нов такъв цикъл.

В света започва обновление, развитието стремително се ускорява. Овен е не само първият от Зодиака, но е огнен, инициативен, действен, нетърпелив и войнствен знак. Уран пък е непредсказуема планета на стихиите и емоциите.

Двамата са подвластни на индивидуализма и самоутвърждаването, тяхната лична ключова дума е Аз.

Единственото спасение в този планетарен сблъсък, осъществен под знака на Тигъра, който ще управлява 2010 година, е че срещуположно на Овена стоят Везните и го карат да се стреми към партньорство, а Уран се управлява от Водолея, който всъщност е знак на колектива.

Затова индивидуализмът на Уран е свързан най-вече с мащабните проекти, насочени към бъдещето и прогреса, в които субектът е подчинен на обща цел.

Уран е свързан с новите технологии, с научните и творчески открития. Всичко ново, смело, необичайно, оригинално се свързва с тази планета.

Той обаче има и друга страна - може да се прояви мащабно и като планета на екстремизма и нечовешката жестокост.
Под неговия знак са израсли светила и шампиони, но и екстремисти и терористи. Свързват го с неочаквани крушения, катастрофи и шокиращи събития.

В митологията Уран е баща на уродливи, зловещи гигантски чудовища, сторъки великани и титани. Плодовитостта му е зашеметяваща. Той обаче е и дядо на Прометей - символът на човешкия прогрес.



Предишното посещение на Уран в знака Овен е на 31 март 1927 година. Прекарва там 7 години, през които:

В СССР настава масов глад, създават репресивната човекомелачка ГУЛАГ.
В Германия фашизмът набира мощ.
В САЩ пристига Великата депресия.
Американецът Чарлз Линдберг прелита за пръв път без кацане Атлантическия океан от Ню Йорк до Париж.
Показан е първият филм със синхронизиран звук - краят на ерата на нямото кино.
Учени откриват планетата Плутон
Първи полет на човек в стратосферата.
Хитлер идва на власт в Германия, Рузвелт - в САЩ.

За 2010 година астролозите предвиждат, че пришествието на Уран в Овен ще има различно проявление. Развитието ще е бурно, новостите- зашеметяващи, последствията - продължителни. Човечеството ще се отправи в своето бъдеще с тигров скок.

В предишното пребиваване на Уран при Овен са се определяли характерите на държавите. Този път е възможно да се формира лицето на цивилизацията и на планетата, която обитаваме. Ако се погледнем в огледалото, ще видим там лицето на нова култура.

Ако часът и датата, в които Уран влиза в този знак, послужат за създаването на хороскоп, то това според астролозите ще е карта на следващото 84-летие.

В нея има пет опозиции, въпросите на съперничеството и партньорството ще са изключително важни. Освен това 28 май 2010 година е пълнолуние. Това е знак, че или ще се опитваме да се разберем помежду си, или ще се разделяме.

Юпитер бърза за връзка с Уран

Юпитер стремително преминава през Риби (18 януари- 6 юни) и се устремява към Овен, дълго балансира на ръба - в края на Риби и в началото на Овен (до 22 януари 2011), където ще се настани трайно на 4 юни 2011 година и свързвайки се с Уран започва новата си 12-годишна обиколка.

Юпитер и Уран почти едновременно влизат в огнения и инициативен Овен. Те са нетърпеливи планети, не понясат принуда и на 8 юни започват заедно два нови планетарни цикъла - за следващите 12 и 84 години. Това е двоен катализатор за световните процеси.

Юпитер е планета на обещанията, перспективата, оптимизма, но r на авантюризма. Уран е планета на дългосрочните генерални цели, на риска и крайните решения.

Съчетанието между тях е екстремна авантюра, която обеща внезапен и непредсказуем бум на индивидуалните и колективни инициативи, на личните, национални и общочовешки цели и самоутвърждаване.
Когато Юпитер и Уран се съберат в един знак, това активизира икономиката и борсите.



Две срещи Юпитер-Сатурн

През май и август тези две войнствено настроени една към друга планети влизат в цикъл на кулминация. Това вещае тежки обществени проблеми, които ако останат нерешени ще донесат застой.

Сблъсъкът Сатурн-Уран

Основният цикъл, който описва отношенията между старото и новото в обществото, свързан е с обновяване на държавния апарат и крушение на статуквото и старите забранителни обществени норми. Опозицията на Сатурн и Уран, започнала през ноември 2008 година, съвпадна с началото на световната криза. Ще завърши в края на юли догодина.

Историческа сбирка Сатурн-Плутон

Отношенията между Сатурн и Плутон бележат човешката история с основополагащи жалони. Тяхната среща винаги означава икономическа криза, непосилни данъци, фалити на малки и средни фирми, безработица. Засилва се държавната власт до степен на авторитерни режими, в опит да се измъкне обаче бизнесът залага на нови технологии и успява.

Слънцето в Козирог и Овен

Влизането на Слънцето в тези знаци определя тенденциите в политиката - в отделните държави и между тях. Разгарят се стари спорове или с повече отстъпки биват решавани. Импулс получават амбициите, по-неуравновесените търсят реванш.

Описаните дотук планетни съчетания говорят за това, че в развитието на човешката цивилизация се е натрупала критична маса от противоречия, чието решаване не може и не бива да бъде отлагано.

Това, че 2010 година е взривно начало на нов цикъл, е несъмнено. Но какво и как точно ще се случи зависи не само от висшите сили на небето, а и от разума, компетентността, волевите и нравствени качества на хората, в чиито ръце е властта на Земята.



Астролозите само могат да подскажат, че Кардиналната кулминация най-силно ще се изяви в началото на август 2010 година. По това време на небето се сблъскват противоположностите и се образува напрегната конфигурация на планетите:

Юпитер и Уран в началото на Овен - стремително развитие на науката, възможен ръст но борсовите индекси, но и хазартна игра - стремлеж всичко да се направи тук и сега, неоправдан оптимизъм в икономическите оценки.

Агресивните страни (и хора) се изпълват с чувство на всепозволеност, собствена непобедима мощ, авантюризъм и жажда за бързи и решителни действия - невинаги правилни.

Сатурн във Везни пък е силен и влиятелен - това може да символизира реалистичен, стратегически и премерен подход, сдържане на напрежението и колективни усилия.

Тази планета на консерватизма обаче може да повлияе различно на отделните държави (и хора). Някого може да подтикне към разумен и хармоничен подход, основан на законността. На друг може да повлия точно обратното.

Едно е сигурно - този, който не изрине авгиевите обори на държавното управление и артериите на бизнеса, силно рискува да се провали и да повлече всички след себе си.



Често сравняват опозицията Юпитер-Уран-Сатурн с комфортен самолет, но с ракетен двигател. Оприличават ги и на кобилица с две пълни ведра. От еволюцията на пилота/носача зависи дали няма да разбие самолета или да разплиска водата.

И като добавим в тази напрегната конфигурация господстващата позиция на Плутон - планетата на мощта и трансформациите, това може да означава планетарно могъщество на транснационалните корпорации, в страстна прегръдка с държавните структури.

Успокоително е това, че докато титаните се прегръщат за космически и земен скок, знакът на Рака е пуст. Което означава, че емоционалната реакция на събитията ще е по-кротка, отколкото се полага в период на такива планетарни промени.

Генерално ще се намесят планетите догодина и в личните хороскопи. Всеки, според знака си, ще понесе различни, но в повечето случаи големи промени. Във всеки, също както и на цялата планета, ще се сблъскат старото и новото.



Кризата не е свършила

Това казва според астролозите кардиналната кулминация на планетите. Но в перспектива тя е двигател на прогреса. А прогрес без кризи няма.

Именно те отварят пътя за развитие. Навярно с влизането на Уран в Овен, наред с неприятните изненади, ще направим и откритието на знаците, които сочат новия етап на цивилизацията - нови технологии, нова енергия, изненадващо развитие. За да види тези хоризонти човечеството няма да чака дълго.

Колосални промени ще донесат те и в живота на всеки отделен човек, ще променят немалко съдби. За да се случат промените обаче, е нужен нов поглед, нов начин на мислене, промяна на фундаменталните представи за света и за мястото на всеки от нас в него.
=========================================
bgvesti.com



_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov