НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 1:59 pm Вижте мненията без отговор
Генетична афера – новият начин за поробване и прореждане на
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Май 10, 2012 5:04 pm
МнениеЗаглавие : Генетична афера – новият начин за поробване и прореждане на
Отговорете с цитат

Неотдавна един възрастен канадски фермер горчиво каза, че „никаква свобода за ефективното работещите собственици“ не се задава скоро. Но не само това обаче разстройва наследственият земеделски стопанин работохолик.

Него него до дъното на душата му го възмущава фактът, че сега той е напълно, изцяло зависим от определени корпорации, контролирани от хора, които никога не работили в земеделието.

Преди около 15 години,чрез убеждаване, подкупи на властите, натиск чрез банките (почти всички земеделски стопани са контролирани от банките, отпускащи им кредити), чрез всички възможни и невъобразими начини, земеделските производители са били принудени да отглеждат генно модифицирани растения, включително твърда пшеница. Отличителната черта на тези растения е, че на следващата година семената им не могат да покълнат. И земеделските производители трябва да отново да се обръщат към производителите на гененно модифицирани организми за нови семена.



Но това не е най-важното. Фермерите ги задължават да сеят само и единствено генетично модифицирани семена.Почти напълно са унищожен канадските запаси от семенен фонд, т.е. запасите от „обикновената“, а не генно модифицирана царевица, която земеделските производители съхранявали за следващата реколта.

Специално наети хора следят земеделският производител в никакъв случай да не сее зърно, което става и за бъдещи реколти. Той трябва да купува семена само от монополистите. В случайте на отказ той започва да се сблъсква с много сериозен сериозен проблем с продажбите, с отказ на средствата за химическа защита на растенията, които са в ръцете на същите тези корпорации, проблеми със селскостопанската техника, заемите и така нататък.

Този натиск е толкова силен, че пречупва дори и най-упоритите. Според законите на Канада, прокарани от еврейското банкерско лоби, тези въпроси са отговорност на корпорациите и правителството няма право да се намесва в тях. Това е капан, от който няма спасение.

„Ако една корпорация реши да унищожи Канада през следващата година няма да има запаси от зърно за семе, което има само корпорацията. И това е краят, защото дори и ако случайно някъде се намери шепа зърно, то не може да спаси нито провинцията, нито страната. Корпорациите специално произвеждат само зърно, което не покълва“, обяснява фермерът.

Признава, че самият той е бил принуден да се подчини на „новите правила“, въпреки че е наясно, че това е пълно, абсолютно робство и капак на капан за мишки над земеделците. Той може да хлопне над фермерите по всяко време. Това означава, че капакът на капана се
затваря и над цялата страна, за да спре да използва обикновена пшеница в полза на ГМО.



Както можете да видите, за да се постави една страна под контрол

не е необходимо да се обгражда с военни бази, да се насочват ядрени ракети към нея, и други подобни. Има много по-ефективни начини. Освен това, чисто теоретично корпорациите държат Дамоклев меч над всяка страна в света. Начинът да не се изгуби войната е само един – да не започнете тази игра.

С въпросите на биотехнологиите и ГМО храните са ангажирани в много фирми, но преди около 15 години изкочиха непознати до този момент фирми с огромни финансови ресурси. Те просто си купиха и унищожиха почти всички конкуренти. Само десет компании в света контролират
повече от 40% от общото производство на генно модифицираната царевица, която се превръща в доминираща в света.

Интересното е, че повечето от тези фирми са собственост на едни исъщи хора, които са само подставени лица на някои финансово-промишлени групировки. Най-голямата и най-известната в света е „Монсанто“. Както казва изпълнителният директор на „Монсанто“ Боб Шапиро, когото хората наричат един „много подозрителен на директор“ : „Много е лесно да се направят огромни пари на базата на най-основните човешки нужди – храна, облекло, подслон“ („It is truly easy to make a great deal of money dealing with very primary needs: food, shelter, clothing“.)

Боб Шапиро е една от най-важните фигури в лобирането за „технологията на безплодието (срив на възпроизвеждането)» т.е. производството и засаждането на стерилни култури. „Монсанто“ е една много мощна компания, зад нея стоят световни финансово-промишлени кланове, най-големият банков капитал и частни клубове по целия свят. „Монсанто“ се фокусира основно върху контрола на пазарите на втория и третия свят, в това число и Русия, коато принадлежи към Вторият свят.

Фермерите нямат друг избор, освен да се обръщат към „Монсанто“. Това е подобно на пристрастяването към наркотиците. Но по-важен е контрол върху политиката на цели народи. Именно с това се занимава Световната търговска организация (СТО). Хората, които разбират какво се случва, бият тревога, но техните гласове почти не се чуват в специално организирания информационен шум.



Източник: snaiper-bg.net

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov