НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Сря Апр 17, 2024 1:32 am Вижте мненията без отговор
Емоциите – най-опасни за здравето ни
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юли 17, 2013 2:52 pm
МнениеЗаглавие : Емоциите – най-опасни за здравето ни
Отговорете с цитат

Емоциите – най-опасни за здравето ни

Исторически погледнато, много от знанията за физическото тяло и грижата за него вече са предадени на човечеството. Сред всичките тези сведения има много истини, но и не малко заблуди, доколкото често се е изхождало от погрешни предпоставки. Учението за лечителството е най-трудното нещо, с което може да се сблъска човека! И е трудно поради две причини: първо, терминът „по-фини тела“ строго погледнато е безсмислен, защото това не са тела, подобни на физическото.


Те представляват своеобразни центрове (резервоари) на особени видове сили, присъщи за всички индивиди и имат своите входове, и изходи. Те представляват съвкупност от атоми, които вибрират на високи скорости и са оцветени в определени тонове, които издават специфичен звук, и се намират в различни стадии на развитие при всеки един отделен човек. И второ - те са състояния на човешкото съзнание и в голяма частност на самото подсъзнание.

Обикновено болестите се настаняват в астралното тяло на човека. То е главният определящ фактор за здравословното състояние при повечето хора. В него е основната причина за лошото им здраве, защото то има силен предопределящ ефект върху жизненото и етерното тяло на човека. Физическото тяло е автомат, управляван от вътрешното тяло, но фините тела са тези, в които „засяда“ болестта. А фините тела биват силно повлиявани от човешките желания, емоции и чувства.

Гледано отвътре човешкото създание представлява един чудесен, калейдоскопично изменящ се феномен. Така наречените фини тела или по-скоро съвкупността им от атомни единици, проблясват и изчезват, и отново ярко избухват. И всичките тези ефекти са породени от необузданите и неконтролирани човешки емоции. До една те рикошират в астралното тяло на човека, където се създават мощни болестотворни фактори.

На свой ред по-фините тела увреждат етерното тяло на човека, което пък се управлява от астралното. И така, болестта напредва бавно и сигурно към физическото тяло на човека. Възбудата на етерното тяло, което е в непосредствена близост до физическото, неистовия му порив под въздействие на ярост, силна тревога или дълготрайно раздразнение, отклоняват потока от астрална енергия към слънчевия сплит и така го довеждат до силен дисбаланс.

Слънчевият сплит впоследствие възбужда стомаха, панкреаса, пилора и жлъчката. А колко хора в нашето модерна епоха са избавени от лошото храносмилане, от нежелани гастритни симптоми или пък от проблеми с жлъчката - поне от дългогодишната ми практика аз не познавам такива. Това говори, че човек живее в непрекъсната ярост, гняв, озлобление, раздразнение и силна тревога.

Силната неприязън и враждебността, породени от критикарство и клюкарство, както и комплекс за превъзходство, пряко водят до повишена киселинност в организма, от каквато страдат толкова много хора. Подчертавам, че това е само един бегъл поглед хвърлен върху тези проблеми! Твърде много хора страдат от комплекс за малоценност, но същевременно демонстрират чувство за превъзходство в отношенията си с другите около тях.

Стомашните проблеми са тясно свързани и с желанията на физическото тяло, защото човекът задоволява всичките си гастрономични прищявки и така предизвиква повишено отделяне на стомашен и жлъчен сок, което води до здравословни проблеми свързани с функцията на жлъчката и стомаха, това оплакване е много често срещано.



Привеждам тези примери, за да покажа как преобладаващото неправилно отношение, което съвременното човечество проявява към живота и здравето си, както и към ближните си, влияе върху общото здравословно състояние на индивида.

Нещастията, произтичащи от ненавистта и от склонността към недоброжелателно осъждане си проправят път от гърления център към този на слънчевия сплит. Именно тази взаимовръзка между центровете все още не е осъзната в нужната степен от човека. Чакрите на етерното тяло са проводници на различни видове енергии, като много често пропускат огромно количество нежелателна енергия, която се издига от центровете, разположени под диафрагмата, към тези над нея. При този ефект физическото тяло просто започва да боледува много сериозно.

Емоционалните причини за болестите и състоянията на ума, които водят до физически дискомфорт, имат във наши дни, за съжаление, доминиращо значение. Тук искам да спомена, че болести причинени от неконтролирани емоции биват пренасяни от един живот в друг, поради което могат да достигнат до степен на тежък рецидив в някой живот и тогава се стига до операции. Други болести пък могат да възникнат от постоянно задоволяване на страстите, макар че сексуалните болести се отнасят към една малко по друга, отделна категория.

Най-често срещаните причини за всички здравословни неприятности са: безпокойството и раздразнението. В днешно време те са много по-разпространени, отколкото когато и да било преди. Увеличената чувствителност на човешкия механизъм също е такава, че хората се “настройват” на емоционалното състояние и умствената нагласа на другите по един нов начин, с по-голямо въздействие. Към грижите и безпокойствата, които поглъщат тяхното внимание, се прибавят и тези на заобикалящите ги, с които те имат някаква връзка. Телепатично, а също и чрез развито, и изострено предчувствие, хората днес добавят трудностите, които принадлежат на някой друг към трудностите, които могат да се случат на самите тях.

Безпокойството и раздразнението са опасни, защото намаляват жизнеността на човека до такава степен, че той става уязвим за всякакви болести. Тези две психични проявления са толкова заразни от астрална гледна точка, че нагнетяват по един особен начин астралната атмосфера и затрудняват хората, в астрален смисъл на думата, да дишат свободно. Понеже астралните състояния на страх, безпокойство и раздразнение са толкова широко разпространени в наше време, могат да се считат за епидемия в планетарен мащаб.

Обидата е другия фактор за влошено здравословно състояние. Тя привързва обиждащия се човек към обекта на обидата. Представлява мисловна и емоционална дейност в обикновеното съзнание на човека, която образува определен пакет от програми. Тук искам да спомена, че този който нанася обидата има здравословни проблеми с лявата половина на физическото тяло, а този, който бива обиждан често има такива пък с дясната половина. Пакетът от програми на обидата може да се предава по линията на рода. В този случай програмата на обидата “се утаява” в подсъзнанието на човека и става неосъзната.

Силата на обидата се определя от енергийния потенциал на обидения човек. Колкото по-висок е той, толкова по-силни мисли и емоции “свиват” жизнената енергия на полевата форма на живот в програмата на обидата. По принцип полевата форма на живот започва да се насища с програми на обидата още по време на утробния живот на човека.

Явните и неизречени обиди и претенции на родителите един към друг ще се “утаят” във вид на безсъзнателно бреме като заложени програми в подсъзнанието на детето и ще повлияят върху неговия характер, поведение, здраве и отношение на околните към него. Всичките тези негативи водят до тежки и хронифицирани болести, от които страда цялото човечество по настоящем.

Затова е крайно необходимо хората да се научат да контролират своите емоции, чувства и желания. Ако този процес се урегулира, то човечеството ще престане да боледува в такъв огромен мащаб. Контролираната емоция е извор на здраве.


© Откъс из "По въглените към Светлината"
Автор: Н.Т.Н.Селена-Суварна Вишудха

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov