НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 3:04 pm Вижте мненията без отговор
ТРАКИЙСКОТО ПИСМО Е ДЕКОДИРАНО
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Юли 27, 2008 3:53 pm
МнениеЗаглавие : ??????????? ????? ? ??????????
Отговорете с цитат

Декодирано тракийски надписи като най-старата писменост в света

В сакрални плочици от петото и четвъртото хилядолетие преди Христа, намерени в България, е декодирано древното тракийско писмо.

Не шумерите и египтяните, а траките, населявали нашите земи, са оставили най-древната открита досега азбука в света. Сензационната теза бе огласена от д-р Стефан Гайд от Института по трансцедентна наука в Лонг Бийч, Калифорния. Той е българин по произход и е сред най-уважаваните учени отвъд океана.

В сакрални плочици от петото и четвъртото хилядолетие преди Христа, намерени в България, е декодирано древното тракийско писмо. Те са наречени Карановско писмо по името на мястото, където са открити.

Предшестват писмеността на Шумер и Египет с около две хилядолетия, твърди д-р Стефан Гайд. Своите открития той систематизира в книгата си "Тракийското писмо декодирано", част I.

Оборва се тезата на някои учени-траколози, че траките не са имали писменост, и категорично се доказва, че надписите на тези плочки (разликата във възрастта на които е 1000 години) принадлежат на една и съща писменост – древното тракийско пиктографско (образно) писмо. Обаче тази писменост е с 2000 години по древна от шумерска и египетската!

Нещо повече, за да бъдат разтълкувани текстовете на плочиците, автора използва древноегипеткото пиктографско писмо, което се оказва идентично на това от плочиците от Градешница и Караново.

Идентично дотам, че всеки египтолог би могъл да разчете текста върху тези плочици, твърди д-р Стефан Гайд!!!

Но тракийските плочици са с поне 1000-2000 години по стари от най-ранните познати египетски надписи, което недвусмислено ни води до извода, че писмото на египтяните е производно на тракийското.

Открито е поредното доказателство за древността на културата по нашите земи, която става първоизвор на културата и цивилизацията в целия древен свят.

Самият превод на текстовете от плочиците е не по-малко интересен – напротив – дори би могъл да предизвика истинска сензация в научните и религиозните кръгове, спрямо която превода на Евангелието на Юда направо бледнее.

Поради факта, че писмото е пиктографско (образно) са възможни няколко сходни прочита на неговите символи. Ето какво гласи превода на д-р Гайд на текста на оброчната плочка от с. Градешница, датирана от 5-то хилядолетие пр. Н.е.

ПИСМОТО НА ТРАКИТЕ-БЕСИ Е ПЪРВОТО БУКВЕНО ПИСМО В СВЕТА

Българската земя е родина на първото буквено писмо – писмото на траките-беси, което, датира от 13 век пр.н.е, съобщи изследователят на Орфей Никола Гигов. По-късно това писмо е доразвито от братята Кирил и Методий чрез глаголицата и кирилицата, смята Гигов.

Доказателство за това е намереният от него през септември в Античния театър в Пловдив надпис ОРФЕЙ, датиращ от 2 век, написан с тракийско писмо.

Надписът може да бъде видян в източния сектор на театъра, на десети ред, броен от сцената. Разстоянието между всяка от буквите е половин метър, общата дължина на надписа е около 5 метра. Той е направен по римско време, с това, че е изписан с тракийското буквено писмо, се отдава почит към траките, твърди Гигов.

Според него този надпис е първообраз на кирилицата, която братята Кирил и Методий са създали много по-късно, и която 80 на сто покрива писмото на бесите. Подобни надписи, като този в Античния театър, можели да се намерят върху монетите от II век, съхранявани в Пловдивския археологически музей.

Според Oрфеевият изследовател досега се е смятало, че първата буквена азбука е гръцката, но неговите разкрития със сигурност не могат да бъдат оспорвани и от гръцките учени, защото гръцката държава не е съществувала по времето, когато траките-беси вече са пишели на своята писменост – 13 век пр.н.е.

В подкрепа на своята теза, Никола Гигов показа и фотоси на шест каменни плочи от т.нар. Бесапарски хълмове, които се намират югоизточно от Пазарджик.

Никола Гигов предлага надписът ОРФЕЙ да стане историческа забележителност, а трите тепета, образуващи Тримонциума, да върнат тракийските си имена – Музеев хълм (Небет тепе), Евмолпов хълм (Тексим тепе) и Орфеев хълм (Джамбаз тепе).

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov